- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Aktív témák
-
Petrisz
tag
válasz
Petrisz #11013 üzenetére
Erre a hol hallgassunk sok fülest, közte ATH M50-et is kérdésre valaki tud választ?
Az E7-est most nézegettem. Nem túl audiofil a felállás, egy MacBook Pro és egy PX 100-as
Annyit hallani, hogy a FiiO-t USB-n használva a hangminőség érezhetően jobb. Nekem konkrétan tágasabbnak, gazdagabbnak, részletesebbnek tűnik E7-tel a zene, az MBP-nek észrevehetően jobban dobozhangja van. Nagy tesztet nem csináltam, csak elkezdtem King Crimsont hallgatni, szóval nem az az egy kis jazzt, klasszikust, rockot, elektrot ésatöbbit is teszt.
A különbség mindenesetre elég egyértelműen érzékelhető ahhoz, hogy műfajtól és a hallgatott zene karakterisztikájától függetlenül ajánlottnak mondjam az E7-et. Hogy megéri-e ennyi pénzért? Akinek kellően vájt a füle, vagy legalábbis az elérhető hangminőség maximumára élvezne esténként, az ne E7-tel MBP-n halgasson zenét egy PX 100-zal
Én is csak azért csinálom, mert egyrészt most csak PX 100 van kéznél, másrészt a család nem tolerálja, ha a Bowers & Wilkins hangfalakon este nekiállok a teret szépen megtöltő hangerővel zenét hallgatni
(Sőt, a feleségem konkrétan képes időnként szobrocskákat és egyéb lakberendezési dísztárgyakat tartó állványnak használni a hangfalakat
)
-
Petrisz
tag
Megjött az E7-em épen és egészségesen a Deal Extreme-től. Örültem, hogy végül semmi ÁFÁ-t meg vámot nem kért tőlem senki. Már csak a füles van hátra
Tudtok helyet, ahol nagy választékban lehet audiofil füleseket tesztelni, és ahol tartanak AudioTechnika M50-est is? A Hangszerkert hívtam, náluk csak rendelésre hoznak. Jobban örülnék egy helynek, ahol vannak bejáratott demo fülesek. Köszi a tippeket előre is.
-
Petrisz
tag
Sziasztok!
Az aktív zajszűrésesekkel van valakinek tapasztalata? Megéri? Nem rontja le a hangminőséget? Mekkora zajt tud kiszűrni? ATH-ANC7?
Köszi előre is.
P.
-
Petrisz
tag
válasz
Recon666 #10580 üzenetére
Így krisztusi koron és sok koncerten és mindennapi metrózajongáson túl a füleim már nem tökéletesek, de ha megjön, majd próbálok valamit írni róla. Egyelőre egy Senn PX 100 és egy ennél picit jobb hangú, de törött AKG 412p a csúcs a ház körül. Ezekkel is csak lesz már elsőre különbség...
-
Petrisz
tag
válasz
Recon666 #10551 üzenetére
Megrendeltem egy FiiO E7-et. A leírások alapján arra, amire én használom, jó lesz, a DAC+Amp meg kifejezetten előnyös nekem. Persze biztosan nem egy audiofil mennyország, de valahol meg kell húzni a határt, nem fogok iPod hallgatásra Pico-t venni
Szóval várom a cuccost Hong Kongból, aztán ha megvan, elmegyek zenével, zajforrással, és megfülelem az ATH M50-et, amit ajánlottál. Mások is mondtak jókat róla.
-
Petrisz
tag
válasz
Recon666 #10526 üzenetére
@Recon666: Köszi a tippet, csekkolom ezt is. Vicces, hogy külföldön ez mennyivel olcsóbb, mint idehaza, de hát így megy ez. Jól hangzik, hogy gondoltak a könnyebb szállíthatóságra. Te mennyire ismered ennek a hangképét? Elsősorban jazz-t hallgatok, meg ilyen jazz-folk fúziós hangszeres zenét. Rockot meg elektro zenéket ritkábban. Az számítana nekem, hogy természetes legyen a hangzása. Sok füles hangzása valahogy olyan "összenyomott", ami rocknál nem vészes, akár jól is áll neki. Ezt az Audio Technikát szerinted magától elhajtja egy iPod vagy laptop is, vagy kell velemi mobil erölködő hozzá?
@dudika10, @baluka26: Ja, ez is lehet egy út. Kb. 4 éve vettem egy AKG fülest 15k körül, ami olyasmi, mint ez a 416P. Ahol a fémpánt belemegy a műanyagba, ott idővel elpattant. A hangja tetszett. Akkoriban vettem egy Sennheiser PX100-at is, an annál érezhetően jobb volt a hangja, pedig egy árban voltak. A PX100-at ma is használom, de annál egyértelműen többre vágyom. Plusz a PX100-ról idővel lefoszlott a szivacs.
@Blindmouse: Igen, pont ilyenektől tartok, hogy mit matat az erősítő még a hangon. Elsősorban nem elektromos zenét hallgatok, ahol a basszus kiemelés jól jöhet.
Mi a véleményetek az AKG 242-esről? Jó, ez nem tűnik annyira hordozhatónak, meg ehhez kellhet valami mobil fülhallgató erölködő...
-
Petrisz
tag
válasz
baluka26 #10523 üzenetére
Köszi, a Gradoról ugyanis semmit sem tudok. Külföldi fórumokon ajnározták, meg díjakat nyert, ennyi. A FiiO E5-öt én is néztem, de teszteket még nem olvastam róla. Hordozható méretnek tűnik. Ha ezzel megnyílik az út a komolyabb fülesek felé, lehet, hogy megéri. Ebben az esetben az értékhatár mégis limit, mert ~40+tréfánál többet azért nem áldoznék egy fülesre mégsem
-
Petrisz
tag
válasz
AMDFan #10521 üzenetére
@AMDFan: Köszi a választ! Alapvetően napi szinten nem cipelgetném, de néha azért igen. Talán annyi, hogy bele tudjam tenni egy értelmes méretű váll- vagy hátitáskába, és el tudjam vinni BKV-n vagy bringán anélkül, hogy megsérülne. Szóval alkalmanként vinném, de leginkább egyhelyben lenne.
@dudika10: köszi, ettől tartok is. Ezért nem írtam értékhatárt, mert az alkalmazási terület úgyis korlátoz. A megoldás biztosan nem egy 650-es Sennheiser, azt nem fogom tudni meghajtani, stb. Különben is, vajon milyen minősége lehet egy iPod kimenetnek, még ha 320kbps kódolású is az MP3
@Doresz: Köszi a tippet, ránézek.
-
Petrisz
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fülest, értékhatár kábé nincs. Annyi a vágyam, hogy nem csak erősítővel, hanem laptopról és iPodról is használnám. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel jól beszűkítem magam, mert egy "nagyobb" fülest egy MP3 lejátszó nem tud meghajtani. Elsőre azt mondanám, hogy a (fél)nyitott rendszerű érdekelne jobban, ezeken a jazz és a klasszikus jobban szól, de melóhelyen a zárt valamivel előnyösebb.
Ti milyen olyan fülest ajánlanátok, ahol a minőség az adott hangforrást (erősítő, laptop, iPod) figyelembe véve maximális?
Elsősorban AKG-ban és Sennheiserben gondolkodom, bár ajánlottak nekem Mo-n nem kapható, de pl. Amazonról rendelhető Grado SR80i-t -- ez utóbbit sajnos nem tudom kipróbálni, nem biztos, hogy lutriznék.
Érdemes esetleg ilyen MP3 lejátszókra kitalált 7-10.000 HUF körüli mobil fülhallgató erősítőkben gondolkozni?
Tudtok olyan boltot, ahol a füleseket meg is lehet hozott zenével hallgatni? Eü. okokra hivatkozva ettől totál el szoktak zárkózni, azt mondják, 3 napon belül hozd vissza, ha nem tetszik, de ez szerintem nem jó senkinek.
Köszi a segítséget előre is.
Üdv:
P.
Aktív témák
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest