- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Nertpaelg
tag
válasz
fi:zi'k #21924 üzenetére
Ühüm, válaszoltam is rá anno.
Mint mondtam, nem lehet elégszer elmondani. Vagy csak az bonyolult koncepció, hogy időközben is lehet anyagot cserélni.
(#21925) schawo: Akkor láttál néhány régi példányt, oh well. Bár van egy tippem hogy az a "mind" az enyémmel ki is merül.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #21456 üzenetére
Akkor jó lenne elcsípni ezt a manifaktur -t, mi? Ha jön még 2 ember, akkor annyian már felőlem el is kezdhetjük. (mármint, ha most te, én, baluka és dejvid már benne van)
Most nincs pénzem rá egyben, szóval akkor kéne a ti részetek is. Ha ma összejön még két ember, és felőletek is mehet, akkor írok az arcnak.Hajjaj, az már minimum 10 ember. Talán még abban is benne vannak a többiek, hogy nem arányosan osztjuk el. A végén úgyis mindenki 1000 -rel kevesebbet kap vissza, szóval "csak" kölcsön. Mondjuk én is most 10k -t tudok beleadni, amég nem adom el a füleseket.
contaxg: ugye tudod, hogy a PX100 -at kis HD600 -nak szokták nevezni?
Egyébként még mindig össze kéne vetni a PortaPro -t a DT235 -tel meg az SHP5401 -gyel. -
Nertpaelg
tag
válasz
fi:zi'k #21430 üzenetére
Július 2 nekem valószínűleg jó lenne.
Más: Megvan a Grado SR225.
Kényelemmel viszont még hadilábon állok, nem találok olyan állást, hogy viszonylag rövid időn belül ne nyomja a fülem. Főleg a jobbat, szerintem aszimmetrikus a fejem, mindig ezzel az oldallal van baj.
A párna anyaga még oké lenne, de tulajdonképp hozzáér a fülem a driver előtti "szövethez", és az már egy durvább anyag, szerintem inkább az bánt. Valami okosság/trükk a többi tulajtól? 414 párnáról tudok, de gondolom direkt nincs semmi a driver előtt, szóval feltételezem az valamit módosítana a hangzáson. Tehát ez csak akkor, ha nincs jobb.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #21434 üzenetére
Ha bigmasteg csinálja, akkor én benne vagyok.
Az az igazság, hogy van egy olyan érzésem, hogy körbekérdezéssel könnyen adnának nekünk egyet kölcsönbe, szóval kicsit pazarlásnak tűnik így. Csak az meg bunkóság, hogy úgy kérjük el valakitől, hogy senki nem tőle fogja megvenni. Így lehet az a legkorrektebb, hogy ha egy ilyen 10-15 -en összegyűlünk, aki beledob például egy ezrest, hogy pár napra kipróbálja, akkor a végén 40 -ért egy ilyen a leendő tulajnak is nagyon megéri, és nekünk is, hogy rendesen meg tudtuk hallgatni. -
p_adam
addikt
-
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
fi:zi'k #21318 üzenetére
Újabb kellemes meglepetés az 572 személyében. Bár nem tudom hogy kell szólni egy ilyen fejesnek, de elsőre egész tűrhető (6E körüli árával). Egyedüli komoly gond, hogy a fejpánt nem párnázott és nyomja a fejem. Bár ez minden ilyen fejesre igaz, szóval inkább user error.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
fi:zi'k #21253 üzenetére
Elkezdhetted volna ezt pénteken, akkor nem rendelek itthonról, hátha bejön. Az amerikai Amazon vs. európai árakon épp mostanában keseregtem, de megtörtem, és belenyugodtam.
Ez is olyan dolog, amit egyszerűen nem értek. Az EU helyében megkapargatnám nincs e kartell az itteni piacon. Ez az árkülönbség azért már sokkal nagyobb mint az ÁFA, és UK-ban is ennyi.
(Az is gaz, hogy az Amazonon néha különben is olyan árakat lehet találni, hogy leesik az ember álla.) -
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #21231 üzenetére
Eleve eladásra vettem, illetve számoltam be...
Néhány számmal / stílussal tényleg nagyot szól, de nem hallgatok elég rock-ot hozzá. Plusz a supraaural kialakítás sem a kedvencem. Utcára még jó lenne a kialakítás, csak ahhoz meg valószínűleg túl nyitott.
(#21236) Shufny:
A feljebb már linkelt tesztben is egyszerre szerepeltek ezek a modellek, szóval valszeg egyszerre futottak... -
slfln
senior tag
válasz
fi:zi'k #21207 üzenetére
A 268$-os K702-re máris van egy jelentkeződ. 300$-ba viszem mostani árfolyamon
. (Bár ez nem lenne részedre túl nagy deal
.)
Azért nem érdekes, hogy egy Ausztriában gyártott fejhallgató Európában 2x annyiba kerül listaáron, mint ugyanaz az Amazonon perpillanat USA-ban?
'Sztréndzs... -
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #20958 üzenetére
Mert nem egyszerű. Nagyon nehéz szerelni. Ha vastagabbat teszek bele, akkor nemtom kivezetni, merthogy a hely erre a célra passzentos. Illetve akkor már utána kell járni, hogy mit érdemes, mi ront vagy épp javít a hangminőségén, meg kell tervezni, hogy hogyan vezessem ki, ha már vastagabb, akkor hogyan forrasszam be a kis pöcökhöz, vagy esetleg azt is cseréljem-e le, vigyázni a driverre, mert az olvasottak alapján forrasztással haza lehet vágni (nem bírja a hőt), stb, stb... Ez meg így fél órás munka volt, és ha megint kibír egy fél évet, akkor már megérte. Ezalatt meg olvasgathatok a témában, hogy mit érdemes.
Na, fel is teszem a fejemre és rá is zúzok egy kis metállal arra a driverre.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #20853 üzenetére
Berakom így is.
Ennyiért szerintem teljesen jó. Ha nem lenne K500am, akkor vinném is. -
Bodz
nagyúr
válasz
fi:zi'k #20785 üzenetére
Ha el tudok menni, akkor elviszem. Te meg otthon ne felejtsd majd a Beyer koppintás Sluxokat.
#20786: Ezen én is fennakadtam. Akkor egyértelmű, hogy a Bose kell nekem. Nyilván jobb, mint a Beyer, mert a nagy tudású Pcworld tesztelő mondja.
Nincs bajom a márkával amúgy, de tudtommal olyan maradandót a fejes bizniszben még nem sikerült alkotniuk.
-
Shufny
őstag
válasz
fi:zi'k #20766 üzenetére
Hát nagynak se nevezném. A stabilitás már kérdées. Ajánlanám még a szokásos Philips SHP5401 -et, vagy a nagyok "ultra portable" fejeseit: Sennheiser PX200 II , AKG K430 v 450, (amint lesz nálunk is) Beyerdynamic DTX300p. Vagy ezekkel ellentétben a K518, ami alapból nagyon szorít, így lehet, hogy stabilabb. (de persze idővel fáj is) Esetleg Koss Sporta Pro akkor már.
Vagy egy Yuin G2A.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #20585 üzenetére
De kényelmesek ott a nagyvárosban.
(illetve nem mernek kockázatot vállalni)
Én a k1000 kivételével egyik fejhallgatómat sem tudtam vásárlás előtt kézbe fogni / meghallgatni.contaxg : Azért egy átlag 10 ezer ft-os fejhallgató (superluxok és 1-2 kivételtől eltekintve) elég siralmasan tud szólni.
-
baluka26
veterán
válasz
fi:zi'k #20585 üzenetére
Magyar Királyi Posta
Kérdezd meg, hogy jó-e, hogy miért adja ennyiért, mit ad hozzá, de szigrúan te-le-fo-non.
Hiba ami szokott lenni:
Lepattogzik a festék a fejpánt tetején
Lepattogzik a festék a fejpánt alján
Összemegy a kengyelpárna
Összemegy a fülpárna
Megsérül a jobb/bal oldalon a HD600 felirat közelében
Elporladt a szövet
Szakadt a kábel -
baluka26
veterán
válasz
fi:zi'k #20533 üzenetére
Megjelenik az összes ebay oldalon, és a free shipping miatt inkább kattintanak rá a emberek.
Szerintem ez csak üzleti spekuláció miatt van
Dave: Onnantól kezdve nem free viszont. Azokkal az eladókkal meg lehet beszélni tényleg, akiknek nem volt rossz tapasztalata magyarokkal, mert állítólag sajnos ezeknek az eladóknak a száma is nő. -
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #20526 üzenetére
Angol Amazonról beszélek. Na de akkor még egyszer, lassan, mert látom nem jött át
Szállít domestic (UK-be) meg EU-ba. Tarifák kint vannak. De hozzánk nem. És Magyarország az EU része. Ennél értelmesebben nem tudom megfogalmazni a problémám
Amúgy elég sok forgalmazó nem szállít hozzánk, és lehet hogy Lengyelországba sem, de egyrészt ez nem érdekel, másrészt meg marhára nincs jelölve, mindig el kell mennem a cím kiválasztásáig próbaképpen, hogy kiderüljön. Amúgy az Amazon a kedvencem, sokszor veszek piszok jó albumokat 1-2000 Ft közötti összegért, de ez akkor sincs jól kitalálva. És bizony idegesítő. A német Amazonon pl. van használt K601 100 EUR-ért. Csak megvenni nem tudod
baluka: nem tudom figyelted-e, hogy az Amazonról van szó és nem az ebayről
-
baluka26
veterán
válasz
fi:zi'k #20526 üzenetére
A fejhallgatóért 90 dollárt fizetett, minden másért kb. ugyanannyit. (180/90)×100=200%
Dave: Ha EU-ba szállít Magyarországra is. Ha nem szállít EU-ba, akkor Magyarországba sem. De szerintem akárkivel meg lehet beszélni, hogy szállítson
szerk: Amazon webshopoknál is pénz beszél kutyus vau szerintem. Ott meg duplán igaz a szállítás. -
Dave™
nagyúr
válasz
fi:zi'k #20520 üzenetére
Biztosan a magyar bankból érkező angol font büdös, ellenben mondjuk a némettel. Na de most komolyan, nem ellentmondásos, hogy kint vannak az EU-n belüli szállítási tarifái a boltnak, és az egyik tagállamba nem szállítanak mert mondjuk túl kicsi piac? Na de mindegy, látom szerintetek ez így teljesen rendben van és csak nekem paradox.
A DAC-hoz visszatérve: azért nem vagyok benne biztos, hogy egy egyszerűbb hangkártya/DAC + egy sokkal jobb fejes nem alkotna jobb párost. És 100e elég nagy mozgástér. Persze valószínűleg nem 400 dollárért vette, csak elvi szinten tartom baromságnak a 4x drágább DAC-ot, amikor a fejhallgató sokkal többet számít. Főleg, hogy az AT-knak köztudottan nem sok vizet zavar az erősítés, sem annak hiánya (legalábbis az AD700/900-nak nem igazán).
-
Mackósajt
senior tag
válasz
fi:zi'k #20504 üzenetére
Ha az ember billeg a székkel zenehallgatás során, továbbá időnként feláll, miközben a fejhallgatót nem veszi le, mert úgyis elér "odáig" a madzag, akkor fantasztikus dolgok történhetnek. Vedd hozzá, hogy jó dinamikus zenék esetén hajlamos vagyok lábbal tamtapot verni, vagy felállni, és tánclépéseket tenni (egy rejtett kamerával halálra lehetne zsarolni
). A HD 428-nak jó hosszú vezetéke van, amibe remekül bele lehet gabalyodni, vagy odakötözni magam a széklábhoz (megtörtént).
Nertpaelg: annak a topicnak az összefoglalója (inkább csak eleje, nincs is összefoglaló) kizárólag az erősítőkről beszél, és nincs összefüggésbe helyezve a dolog (fejhallgatók felé). Ugyanez igaz a legtöbb ott elhangzott hozzászólásra is.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest