- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
schawo #12484 üzenetére
Ajánlom megtakintésre ezt a videót vagy ezt, és a feltöltő összes videóját, már csak szórakozásból is. Rengeteg érdekes dolgot, különlegességet lehet megtudni az akusztikáról. Én is csak hobbiból nézegetem, és álmodozom
Mellesleg ennek a fickónak a cége (RealTraps) gyártja a messze legjobb legjobb akusztikai paneleket.
szerk:
A videók megtekintése után meg lehet érteni, miért olyan fontos a Sextett 6 extra membránja -
válasz
schawo #12482 üzenetére
Ahh, megvan, sikerült előbányászni az archívumból:
link ittÁltalában nem fülessel masterelnek, az csak azért van, hogy azon is meghallgassa, hogyan szól. Általában szuperlapos frekvenciagörbét mutató monitorokon egy tökéletesen kiegyenlített szobában masterelnek. Ha látnál ilyen szobát, leesne az állad, hogy néz ki
Ergo mindig a tökéletes lapos forrás esetén fogod elérni azt, amit eredetileg gondoltak.
Ajánlom elolvasni a fórum postot, hogy érthető legyen a fülesek problémája a hangszórókhoz viszonyítva.
-
AMDFan
addikt
válasz
schawo #12482 üzenetére
Én még nem próbáltam kiegyenlíteni a füles hangzását, de azt hallottam, hogy furcsán szól, ha nagyon lineáris a frekimenet, mert az emberi fül nem ugyanúgy érzékeli a hangokat.
Ráadásul gondolom a zenéket úgy maszterelik, hogy egy stúdió fejhallgató van az emberkén (ez a referencia), tehát nem biztos, hogy jó dolog teljesen kiegyenlíteni a frekimenetet. Bár erről te biztos többet tudsz, én örülnék neki ha mondanál erről pár szót. -
baluka26
veterán
válasz
schawo #12384 üzenetére
Nem fogunk mi itt összeveszni, csak ellentétes az álláspontunk (ami nem baj egyáltalán
)
Én csak azt írtam amit tudok, de ettől függetlenül a lineáris, az hogy egyenes az egyáltalán nem határozott dolog. A konstans nekem az meghatározott (ha megadom az értékét) Ettől függetlenül a konstans is lineáris, csak egy speciális esete. És igen, az is konstans ami 10 dB-nél konstans. Az új HD800-ak 5 dB-nél konstansak végig (pici, 1-2 dB-es eltéréssel)
De no offense amúgy, csak írom a véleményemet -
attiati
veterán
válasz
schawo #12318 üzenetére
Köszi. Tesco-s cuccokhoz mit szólsz? Ott talán kapnék 1k alatt is.
A4tech HS-100-hoz mit szólsz?
Vagy a sharkoon HS10-hez? Ez 700 ft -
sipi83
aktív tag
válasz
schawo #12316 üzenetére
Uhh, tényleg rossz véleménnyel vannak róla.
Akkor hagyjuk. Már csak az a kérdés, hogy van-e valami hasonló, tehát dac+erősítő egyben, ami
megfelelő lenne a 272HD-nak, és beleférne a keretbe.
Ha nincs, akkor marad a külön - külön összeállítás.
Valami jó ár/érték arányú dac + erősítő. Így gondolom többe fog fájni.
Még olvasgatok nézelődök. -
baluka26
veterán
válasz
schawo #12296 üzenetére
Ég, a cső meleg. Érdekes, ha kikapcsolom, 3-4 másodperc után szól rajta zene, majd 3-4 másodperc után hullacsend.
Passzolok.
Mondjuk a pénzt már visszakaptam az eladótól, amikor először elromlottAjándék csőnek ne nézd a fogát
Shufny: Ezek a csövek nem mai darabok ráadásul az olcsóbb kategóriából (egy nos cső mondjuk 30 dolcsi) én kettő márkás, legjobb 12AU7-nek titulált csövet vettem 15 dolcsiért....
Ha jól tudom AMDfan kollega már nem csak gondolkozik rajta -
p_adam
addikt
válasz
schawo #12268 üzenetére
De természetesen létezik, sőt egyes alaplapokon alapból van ilyen kimenet, Macbook-okon (meg sok más dolgon) meg optikai kimenet van és nagyon sokan így használják.
Az más kérdés hogy mennyire "audiofil" kategória, ugyanis ha elég sok jitter (még egy kifejezés amire rákereshetsz
) kerül a rendszerbe akkor az limitálhatja a hangot ezeken pedig ilyenekre nem fektetnek túl hangsúlyt de valószínűleg a DAC akkor is többet számít, ha az nem annyira jó akkor úgysem lesz akkora a különbség szóval nem ezzel kell kezdeni.
Ezért is akarok inkább egy M2Tech HiFace-t vagy valami hasonlót szerezni mert ezek aszinkron USB adatátvitelt használnak ami alacsonyabb jitterrel rendelkezik(meg tudnak nagyobb felbontást itt 24/192 de ez itt semmit nem számít mert a DAC-om csakis 16/44.1-et tud). Meg az órajelpontosság is számít, állítólag vannak Hiface-ek amik jobb szériából valók és jobban szólnak, ez ebben a HF topicban lett kitárgyalva. Na majd talán nemsokára kiderül mi az igazság az egészből, lehet a CD simán jobban szól majd, persze az nem túl praktikus manapság...
A PCI (vagy PCI Express) kategórában nekem az E-MU 0404 PCI (E-MU 0404 PCI Express, nem ua a kettő) kártyát ajánlották hogy annak elég jó hangú az ilyen kimenete és nincs messze a HiFace-től. Állítólag.
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #12264 üzenetére
Ez a DAC coax bemenetű (meg van rajta más is) tehát valamiből coax jelet kell csinálni, lehet ez CD, gép, vagy akármi más.
Az olcsó CD játszónak ami nem látszik alul a képen van saját DAC-ja de az nyilván nem olyan viszont van coax kimenete ekkor csak a CD-t játssza tehát transzportként funkciónál.
Az USB-s DAC-okban is történik egy ilyen USB -> S/PDIF (vagy bizonyos dacolóknál I2S) átalakítás csak kívülről nem "látszik"
-
válasz
schawo #12264 üzenetére
Félreértés ne essék, nagyon szép, és tuti jól szól a rendszered, biztos hogy jobban, mint az enyém, szívesen meghallgatnám.
Nekem pedig örömet okoz a variációs lehetőség. Hogy ma így hallom, holnap úgy, egy fix rendszerre ennyit (pénzt és/vagy energiát) nem költenék.
Nem hiszek ugyanis a fekete-fehérben, szeretem viszont a szükre sok árnyalatát. Ide fordítva, nem hiszek abban, hogy a "legjobb" elérhető. Van nagyon sok jó, amik egymás mellett élnek. De ez már inkább életfilozófiai kérdés
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #12259 üzenetére
Kétségkívül hallgatható hangkártyáról is a rendszer (mármint úgy is hogy az erősítőre van kötve tehát nem közvetlenül a fejhallgató kimenetről ami még rosszabb.
De hogy a DAC-hoz képest ami most van borzasztóan szól, az is tény.
Nagyon nem hasonlítgattam a kettőt egymáshoz, de az azért látszik hogy semmi nincs alul és felül (olyan szinten hogy majdnem "eltűnnek" dolgok) és abszolút határozatlan és összeesett a tér, részletezettégről éppen még beszélhetünk csak hát sehol nincs a másikhoz képest. Sebességet megint nem érdemes említeni.
Ez a Parasound 1600 DAC biztosan jó mert az eleve jónak mondott Pico DAC-hoz képest nagy előrelépés bár az tény hogy óriási szerencsém volt vele, mélyen áron alul jutottam hozzá.
Szóval ezért is kéne már az USB coax átalakító hogy ne erről a hangkártyáról kelljen hallgatnom ha gépet használok még akkor se ha nem olyan jó mint a közepes CD transzport (de akár még jobb is lehet)
Itt egy kép a mostani "rendszerről"
Az idézőjel annak szól hogy úgy érzem nincs még minden egy szinten de így hogy a forrás meg a füles rendben vannak igen könnyű lesz tovább csiszolni a hangot szóval ezt már azért rendszernek tekintem ami valószínűleg sokkal jobban szól mint sok head-fi-n ajnározott dolog (most inkább nem kezdem el sorolni, sajnos először ezeket vettem alapul).
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #12180 üzenetére
Lehet tényleg rosszul fogalmaztam. Én emlékszem rá, hogy előtte is mondtad, azért is kérdeztem nem rég a tapasztalatokat vele, mert anno ígérted, de végül nem jött. (A K240 -ekkel írtál a csövekről egyből)
Szóval úgy értettem, hogy ha egy M-Audio FireWire 1814 (ugye ez volt az?) füles kimenetével kifejezetten zavaró volt neked, akkor szerintem kijelenthető, hogy kell hozzá erősítő (vagy pontosabban, nem ajánlott mezei hangkártyához, mint például egy alaplapi).
Persze hozzá kell tenni, hogy nem egyezik meg a K601 -el. Lehet az már jóval használhatóbb, csak elfogadottnak látszik hogy nem. -
AMDFan
addikt
válasz
schawo #12086 üzenetére
"...Ezért csak porfogó volt egész addig, amíg meg nem vettem a kis Bravo füles erősítőt, utána végre használhatóvá vált...."
Jáájj, nagyon elgondolkoztam azon, hogy érdemes lenne-e egy ilyen Bravot beiktatni a Prodigy és a K601 közé. Most már hárman vagytok itt a fórumon Bravo tulajok, meséljetek róla egy kicsit légyszi
Sajnos sosem hallottam még csöves erősítőt. Mivel másabb a csöves hangja a tranzisztoroshoz képest?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #12092 üzenetére
Ezzel kapcsolatban azt bírom mindig, hogy tényleg nevetséges dolgoknak tárgyalják a hangzásra való hatását, miközben olyanokat mint placebó kb nem ismernek el. Én speciel úgy tapasztaltam, hogy rengeteg emberi tényező van, ami befolyásolja, hogy milyennek hallod éppen. Szóval amikor az USB jitteréről és az egy oldalú kábel hangzásra gyakorolt hatásáról van szó, akkor elég viccesnek tartom, hogy tényleg elhiszik, hogy teljesen elfogulatlanul le tudják ezeket tesztelni...
Akkor jól gondoltam, hogy erre mondod. Egyet is értek, csak szerintem közel nem olyan mértékben, hogy ez ellensúlyozza a növekedését. Szóval ha nem is olyan dúrva mértékben, de nekem úgy tűnik, hogy ma mindenütt divatosabb "kütyükről" beszélni, és sok pénzt költeni rájuk
.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #12082 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy pl többi elektronikai cikkhez képest aránytalanul nagyobb lett. Csak simán arra, hogy nem érdemes szerintem arról beszélni, hogy anno X technikai cucc annyiba került mint egy lakás, mert ez ugyanúgy torz képet ad, mintha azonos árúnak tekintenénk őket. Ilyen értelemben 100k -ért is best buy kéne legyen a K242, ami nyílván nem igaz, mert ma más a mezőny. Így számomra teljesen elfogadható kijelentés lenne, hogy anno a Sextett átszámolva 200k -s árával best buy volt és most a K242 40k -val nem az. Egyébként úgy sejtem, hogy nyugati piac is jóval nagyobb lett (nyílván inkább az alja). Nem így van?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #12074 üzenetére
Ez a korrekció részben szerintem helytelen. Tudom, hogy így szoktak számolni, de ez teljes mértkében figyelmen kívül hagyja az egyéb viszonyok változását. Például, hogy a fejhallgató piac egy PICIT nagyobb azóta, szóval nem évi 100 eladott példányból kell fenntartani a céget. Jogos összehasonlítás szerintem az, hogy mennyiért lehet a másik füleshez hozzájutni. Persze ilyenkor nem szabad elfelejteni, hogy egy kifutott modell pl ez esetben akár 20 éves, és hogy mégiscsak használt, szóval indokolt szerintem mondjuk egy dupla ár. Leginkább talán nem a K240 -el való viszonya számít, hanem a kortársaié, mert azok között azért nem egy van, amiről jó véleménnyel vannak.
Az meg, hogy hol az szintén lényeges, azonos okokból. Értem ezt úgy, hogy mondjuk egy fülhallgató árát az USA -ban összehasonlítjuk egy 20 évvel ezelőttiével nálunk, akkor nem hogy az infláció beleszámítása kevés, de az előbb általam leírt változások sem elegek "fair" összehasonlításhoz.
Hogy valami értelme is legyen a témának: Akkor azt mondod, hogy A K242HD csak a stréber nagytesónak köszönheti, hogy mindig megszólják a suliban a teljesítményét, de egyébként simán jobb az osztálytásaknál? -
Shufny
őstag
válasz
schawo #12071 üzenetére
Az ilyet mindig nehéz hova tenni. K242 meg K272 -t rendszeresen szidják head-fi -n, meg nem is nagyon van senkinek. Te is azt mondtad itt, hogy nem az igazi a régiekhez képest. Erről nekem nem a best-buy szó jut eszembe elsőre
(azt egyébként feltételeztem, hogy nem szar)
Egyébként fogalmam sincs régen mennyibe kerültek. A Sextett -ről olvastam, hogy igazából azért hagyták abba viszonylag gyorsan, mert borzasztó drága volt gyártani. (ezzel meg az a baj, hogy az a "mennyi" nagyon nem mindegy tér/időben) -
Shufny
őstag
válasz
schawo #12063 üzenetére
OTP válaszolt, thomann -tól meg egy másik arc írt, hogy valami gond van... (nebasz... bárcsak írtam volna előző nap hogy mi...
) Szóval arra a mailre is írtam, hogy mi van, és hogy az OTP -s ügyfélszolgálat azt válaszolta, hogy ők le tudják mondani az első zárolást annak eredeti lejárta előtt. Szóval megkértem, hogy legyenek szivesek ezt megtenni mielőtt újból megpróbálják levenni a pénzt. Azóta nem kaptam választ, de 4 SMS -t igen sikertelen kártyás vásárlásról... de legalább az összeg egyre kevesebb
Egyébként csütörtökön lejár a zárolás, szóval legkésőbb akkor megoldódik a gond. (bár soha ne mondd, hogy soha)K242 36-ért best buy? Nem úgy volt, hogy az AKG "elkurvult" az 55 ohm -os szériával?
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #12055 üzenetére
Max 40 körül mennek a K242-ők, és az Úriember 50ig elmenne max, ergo belefér.
K242 mennyire szereti az erősítőt/mennyire bosszulja a hiányát?
szerk.:Schawo: Látod-látodMM-ben 40, pont a múltkor néztem
Ezek a nyíltak kihallatszódnak kb annyira, mint a HD555. Persze mod után a HD555 hangszórónak is használható alacsony hangerőn is
szerk2.: MZ/X: A HD555-nek 5 ohm-mal kevesebb az ellenállása, mint a K242-nek. -
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #12043 üzenetére
Ez egy szép leírás, köszönjük, nekem különösen jól jött. Az IC valóban ugyanaz a HD2-n, de azért a D/A átalakító a HD2-n egy nagyon szép darab, nyilván az is hozzájárul a hangminőséghez, lehet jobban szólt volna róla. Én is érzem ezt a hártyás dolgot 32 ohmmal, a Sony mp3 lejátszóról nincs semmi ilyen érzés (sőt, telefonról sem), tehát tuti a hangkártya a "ludas".
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
schawo #11868 üzenetére
Hangzás tekintetében nem nyilatkozom, ez csupán a külsőt érintette
Talán a legszebb amit eddig láttam, még a K 701-el is vetekszik, ami abszolút kedvencem volt
Egyébként most megyek a Saturnba, a srác örülni fog nekemRáfekszem a K 530 vs HD 555 párharcra, és könnyen lehet, hogy a győztes jön haza velem. Jó nagyont nyelek, de ahogy fentebb már egyszer megtárgyaltuk, egyszer élünk.
Egy fontos kérdés: Ha ezek közül bármelyiknek is lehal a párnája mondjuk 2-4 év után, akkor mi a teendő? AKG-nál se tudom, de a Senn ráadásul szövet, ott mégannyira sem
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #11874 üzenetére
Jelen.
Sajnos nem volt még alkalmam hd600-at hallgatni.
Eredetileg használt 600-ra hajtottam és 'bele akadtam' ebbe a 650-be. Olyan áron volt, hogy sajnáltam otthagyni.
Kíváncsi lennék én is, hogy a 600 mellett hogyan szól.Anno a Head-fi -n utána olvasgattam a dolognak, és mint kiderült két féle 650 van, van egy régebbi és egy újabb.([link] hirtelen ezt találtam).
Elvileg az újabbik 650 jobban szól, mint a régi.
(Az enyém nincs 2 éves, illetve képek alapján is az újabbik verziónak néz ki.) -
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11863 üzenetére
Szerintem amikor már kapható az új modell, akkor racionális kivárni a régik kiszórását, mert valószínűleg alacsonyabb áron fog történni, mint amennyi az alap fogyasztói ár. Ennek most van aktualitása, így jóval nagyobb az esély rá, mintha valaki csak szimplán kivárna. Ha elkezdik kiszórni, akkor nem hiszem, hogy 5-10% csökkentés mellett tennék, ott van példának a HD 485 (egy HD 555 esetében nyilván kisebb akció várható, de az 5-10% meg komolytalan, rajtuk maradna). Ha 20-ért adnák, akkor máris 20% kedvezmény lenne, az szerintem már nem rossz. Persze mindenki annyiért vásárol amennyiért tud és akar, én akció-centrikus vagyok
-
hoffman_
nagyúr
válasz
schawo #11818 üzenetére
Nagyon korrekt és kimerítő válasz, köszönöm szépen
Más kérdés, hogy ha kiadok érte 15 ezret, amit ki is adnék, akkor is csak itthoni alaplai hangkártyáról tudnám hallgatni, és a zenéim jobbára 192/320-as mp3-ak, nem falc-ek. Úgyhogy amennyit hoz, annyit is visz. Megéri így is?
Amúgy nem a minősége miatt félek, hanem a feladó miatt. Az meg megint másik, hogy elég sokat játszom, és azzal nem alacsonyítanám le ezt a csodát, de 40%-ban az is menne rajta.
dudika10: Tudom, hogy semi-open, de akkor sem kéne doboznak lennie
AMDFan: Nincs kizárva, hogy nekem sem fog tetszeni. Amúyg ha abból indulok ki, hogy a PX-amhoz hasonlítva nem tetszik semmi, lehet, hogy a Sennheisernél kéne maradnom
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11808 üzenetére
A K240 Studio adatlapját másolta be...
(a Sextett 1%-os THD-je elég magasnak tűnik). Biztosan nagyon jól szól, csak én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy számos fejlesztés történt azóta, ami ma már természetesnek hat, ezek (a régebbiek) pedig ezt nem tudják. Ott van a nagy legenda Sennheiser Morpheus, volt 10-15 ezer dollár, de lehet (szerintem nagyon is valószínű) jobban szól egy jelenleg ~1500 dolláros HD 800, szimplán ezért, mert eltelt 15 év, és azóta fejlesztettek egy keveset. Na meg a hallás szubjektív, bármi megtörténhet.
Na de én nem is szeretném ennyire beleásni magam, a Sennheiserek hangzása bejön, jelenleg elégedett is vagyok a vételemmel, ha lesz majd valami nagyon nagy akció akkor meg max. megfontolom a cserét
-
baluka26
veterán
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11798 üzenetére
Hát a 88dB sem egy csúcsérték. Meglepődnék, ha meghajtaná. Volt ZEN-em, és egy 16 ohmos CX300-al (aminek az érzékenysége is nagyobb) emlékeim szerint kb. fele hangerőn hajtottam (40-50% között). Na már most 600ohm/88dB nem hiszem, hogy menne neki. A Sony-m teljesítménye kb. hasonló lehet, a jóval érzékenyebb 64ohmos HD200-at pont meg tudta hajtani rendesen. Ezek után nem fogadnék rá, hogy meghajtja.
#11799: hogy-hogy nincs bejáratva? Augusztus óta?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
schawo #11798 üzenetére
Az mindegy is
Jó kis mp3 nagyon, de arról úgysem lesz hallgatva csak a PX200. Kifejezetten itthoni használatra kell.
AMDfan:
Na ja. Teljesen igazada van. De 50 ezrem akárhogy is akarom, nem lesz rá
más:
A Denon AH-D1001 és a CAL tényleg ugyanazt a belsőt kapta? Csak mert a Denon árgépen 40 és 50 között mozog, míg a CAL tudjuk mennyi.
schawo:
Nem tudom mennyi az esély rá, hogy találok elérhető áron, mindenesetre köszönöm
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11750 üzenetére
Ez alapján a Koreai verzióban más erősítők vannak, mint a tesztelt, Gold verzióban. Abban OPA2134 vs. NE5532. Ezt tudtátok?
Nekem semelyik, én csak olvasgatom
A tesztben a Gold verzió van (OPA...), az EU piacra meg elvileg a simát adják (NE...), ezt lehet Koreából is venni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11726 üzenetére
Én is erősen gondolkodom hangkártya vásárlásán, bár ez a paypal meg a távol keleti szállítás... Ezeket már csak nem hamisítják
Bár nem értem miért ilyen olcsó. Közel egy árban van a kettő, melyiket javasoljátok? A Prodigy D/A jel-zaj aránya egészen kiváló, a Mayáét nem találom sehol. Nyilván elsődleges felhasználás egyelőre csak a fejhallgató és egy sztereó kimenet lenne, egyelőre legalábbis. 5.1/7.1 nem kell később sem. Melyiknek jobb a fejhallgató erősítője? A Prodigy erősített RCA kimenetét hogyan értelmezzem? Passzív hangfalakat is meghajt erősítő nélkül? Egyéb értelmét nem látom. Bocs ha láma kérdés
-
Don't Panic
senior tag
válasz
schawo #11713 üzenetére
h köszi 1ik cucc sincs meg , am csak egy z4 es .2.1 es logitech cuccom van, meg egy hd 515 ami már szétküldtem de még bírja
leginkább zene és játék meg film. másra nem használnám.
csak igazából az lett volna a lényeg hogy a hangkari az jó de láttam hogy még valaki irt valami hd2 es izét meglesem mit tud meg hasonlók. köszi mindenikek a gyors válasz.t
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #11692 üzenetére
Igen, olvastam én is erről, annyiért tényleg kiváló vétel. Szerintem most az 5X8 széria érkezése miatt van esély megint valami csökkentésre, a MM már levitte 25-re a HD 555-öt, bár 20 jobban festene
Viszont az is lehet, hogy egy ideig párhuzamosan fog futni a kettő (5X5 és 5X8). Aki jár MM-ben, az ránézhetne a fülesekre, így mindig naprakészek lennénk akciók tekintetében
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #11620 üzenetére
Erre van igény. Egyszer olvastam egy cikket, hogy az is előfordul sokszor, h megmutatják az előadónak teljesen profin masterelve, és az előadók kérik, hogy olyan legyen mint a "popsztároké" (ergo kb 1-2 dB legyen a dinamikatartomány). Szerintem vannak olyan dalok egyébként, ahol nem igazán kell dinamikusnak lennie, mert nem szólna jól. (pl. egyes érzéseket, gondolatokat kifejező dalok)
De ez csak magánvélemény.
Benvolio: CAL! -
PuMbA
titán
válasz
schawo #11568 üzenetére
Megint tanultam valamit.
Nézegettem pár számot Audacity-vel és ha van olyan rész a számban ahol szinte csak a dob hallatszik akkor hallásból is meg lehet mondani, hogy sokkal jobb a dinamika ( itt nagyon feltűnő, hogy sokkal jobban szól a dob, mint csomó más számban ). Még azt nem értem, hogy miért van az, hogy ugyanaz a masterelő, hogy csinálhat egyszer nagy dinamikatartományú anyagot máskor meg kicsit. Esetleg a kiadó mondja meg, hogy akkor most "loudness war" van és nyomjon fel mindent?
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #11573 üzenetére
Jaaa, értem
Elértünk valamit, moderátorok megváltoztatták az 5.1es topik nevét, viszont ennek marad egyelőre ez
Aktív témák
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest