- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13994 üzenetére
Momentán annyi hogy 4 db. 12voltos elemről fogom megoldani a tesztelést, amíg nem szerzek tápot. Elvileg 48volton 350mA kéne bele menjen, ez 18watt, szóval ha abból indulok ki, hogy a notebookom eszik ennyit alapjáraton, valóban nem túl jó ötlet de most már nagyon felizzítanám az áramkört
. Ha beférnek a házba, lehet megoldom, hogy elemről is tudjon majd menni, baja nem lesz tőle.
-
balazsbük
tag
válasz
schawo #13902 üzenetére
schawo értem már
e ha már megvettem ezt a szupernek mondott fejhallgatót akkor ki akarom hozni belőle a tudását....Tehát mindenképpen vennem kell egy külső hangkártyát a géphez és akkor tulajdonképpen ki tudom hozni a Sennheiserből a tudását...
A kérdés,hogy van-e kifejezetten a Dell Inspiron N5010-22 laptopomhoz ajánlott jó minőségű külső hangkártya? Van ilyen?
Baluka26 Köszi szépen!
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #13879 üzenetére
Régen olvasgattam ilyen témában mivel utazás közben sose hallgatok zenét, de akkoriban azonos kategóriájú lejátszók kimeneti ellenállása közt elég kicsi volt a különbség (ami logikus is ha mondjuk 16-50ohm-ra tervezik őket akkor nem lehet nekik nagy impedanciájuk és nagy eltérés se lehet köztük). Szóval nem tartom valószínűnek, hogy egy komolyabb iemmel teljesen más végeredményt mutatnának.
Volt "szerencsém" az új nano-hoz és az alapján teljesen hihető számomra, hogy a leggyengébb volt.
Az, hogy kit mennyire érdekel a hangminőség az a tudatlanságtól függ, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam. Nem fekete és fehér a dolog, van akit érdekel és van aki letolja, hanem van átmenet és az emberek többsége (legalábbis körülöttem) az átmenetben helyezkedik el.
Shufny: ha hangkártyákról lenne szó amik kimenete közt hatalmas szórás van akkor nem lenne jó az összehasonlítás, de ezek egy kategóriában induló mp3 lejátszók. Nem ad teljesen fals eredményt a hangfalas teszt véleményem szerint továbbra sem. -
dudika10
veterán
válasz
schawo #13873 üzenetére
Saját tapasztalatom az, hogy a legtöbben nem cserélik le a gyári fülest csak amikor tönkremegy és akkor is egy olcsó vacakra.
Egyébként nézd tovább, elég komoly rendszerre is rákötötték és változott is a vélemény.
Shufny: Te is nézd végig, szerintem nincs semmi baj a teszttel csak nem szabad abbahagyni a nézést az első baromságnak tűnő dolog után, hogy saját fülhallgatóval kezdik a tesztet. Ami mint azt feljebb írtam szerintem nem elhanyagolható tényező. -
Torry
addikt
válasz
schawo #13865 üzenetére
Erős zizergést hallok(ha egyáltalán van értelme ennek a szónak
), akkor talán így mondanám.
Másik fülessel nem hallom, valamint ha közvetlen a gépbe dugom, akkor sem.
Végül is egy kibírható módszert kitaláltam a dugdosásra, szóval mondjuk, hogy megoldódott a dolog, csak azért érdekelne, hogy miért lehet ez.
Lehet kipróbálom másik hifivel is. -
p_adam
addikt
válasz
schawo #13789 üzenetére
Átalaktítás után eltűnik a sötétség és sokkal gyorsabb hangja lesz, moddolás nélkül elég lassú, utána viszont már közel kerül az elektrosztatikusokhoz.
És közvetlen a hangfal erősítőre kötve kell hajtani, én egy YH-100-at használok így (az átalakító kábel egyik vége jack dugó, a másik vége 4 db banándugó), sokkal ütősebb mélyeket ad, de vigyázni kell mert ha nagyon feltekerném a hangerőt akkor lehet a másvilágra küldeném, persze nem fogom. Az ideális átalakítón rajta lenne egy 150 ohmos ellenállás is.
Viszont tisztaságban nem olyan jók ezek a Yamahák mint a HD250, ez a fő bajom velük hogy csak érződik valami "old-school-ság", bár nagyon kellemes hallgatni őket így is.
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #13791 üzenetére
Biztos az az exponenciális rugóerő?
Egyébként szép elképzelés de megvalósíthatatlan kb. ez az orthodinamikus hangszóró szvsz. Nem hiába csak elvétve lehet találkozni ilyenekkel. Nálam azt a kategóriát erősíti mint az AKG K340. Szép-szép de nem kéne.
Sajnos karácsonyra nem lesz meg az Audiotechnikám. Most volt telefonváltás, a 15 éves japán CRT tv ami idáig minden hiba nélkül kiszolgált most besárgult szóval kell helyette másik, matracot is cserélnem kell. Sajnos ez most nem fog beleférni, szóval sanszos, hogy az AT nem fogja képviseltetni magát azon a fejhallgató találkozón, legalábbis általam biztos nem. -
válasz
schawo #13786 üzenetére
Hülye itt.
Bedugtam a szerencsétlen HP-1-t úgy, hogy a K240 ekvalézere volt betöltve. Így nem elég, hogy egy kiegyenlített K240 ellen kellett csatába indulnia, de még rontottam is rajta egy rossz eq beállítással.
Még mindig nem éri el a szexit, de már sokkal közelebb van, simán hallgatható. Ha csinálok rá egy fasza kiegyenlítést, lehet hogy még szeretni is fogom.
Na, így már lehet értékelni a fülest, első blikkre ami negatívum, hogy kicsit sok a mélyközép, ami pozitívum, hogy nagyon tiszta a közepe. Majd még tesztelem, mert már van mit
-
AMDFan
addikt
válasz
schawo #13744 üzenetére
"a vicces az volt, amikor hallottam a különbséget, de nem tudtam eldönteni, hogy melyik is szól jobban
"
Na ezt nem akartam én írni, hátha hülyének néztek, de az egyik számban amit hallgattam totál azt hittem, hogy az mp3 a jobb, amíg meg nem néztem melyik melyik volt. Ugyanis a tömörítési hiba egy plusz hangként hallatszott a számban, így azt hittem az mp3 részletesebb, pedig nem. A flac "simábban" szólt, az a részlet pedig az mp3 hibája volt. Vicces volt
-
Csurga
csendes tag
válasz
schawo #13547 üzenetére
Sziasztok!
Kiküldték a Stanton Dj Pro 2000-et, nyomnék egy rövid összehasonlítást az AKG K518-al.
Elsőre a különbség, hogy a stanton nem nyomja a fülemet annyira, hosszabb távon valószínűleg sokkal kényelmesebb viselet, mondjuk utcán, vagy otthon. Persze ha valaki Dj-zni akar vele, akkor ezt felfoghatjuk hátrányként is (Bár tiesto is megoldja valahogy). Nekem ez pont megfelelő. Az AKG sokkal jobban zár, mert erősebben nyomja a füledet (evidens), először kicsit aggódtam is, hogy vajon eléggé zár a stanton? De amint elindul egy kis minimális zene, semmit nem hallasz a külvilágból, szóval ezzel nincs gond, rámondhatjuk, hogy abszolút zárt.
Hangzás tekintetében nehéz összehasonlítani őket, de megpróbálom. Nekem az AKG-ben az tetszik, hogy az éles basszusokra van kihegyezve (ez az én észrevételem), ezt a fülest azoknak ajánlom akik a modernebb hangzású elektronikus zenéket kedvelik (én pl drum and bass-t, break house-t, progressive house-t hallgattam vele, és mindig is meg voltam elégedve a teljesítményével), valahogy az AKG nekem, nincs rá jobb szó, nagyon dinamikus hangzású, ha értitek mire gondolok...
Ezzel szemben a Stanton, természetesen nagyon jó minőségű, de olyan érzésem van, hogy kicsit lesimítottabb basszust ad, viszont sokkal inkább "odafigyel" arra, hogy egységesen mozgassa az összes frekvenciatartományt. Tehát akinek a basszus a fontosabb, hogy "üssön" annak inkább ajánlom az AKG fülesét, aki meg mondjuk szolidabb, jazzesebb zenéket hallgat, esetleg pop-zenét, annak inkább ajánlom a Stantont. Más a karakterisztika.
Egyáltalán nem bántam meg a stantont, egyetlen nagyobb hátránya van, hogy halkabb ugyanannál a jelnél (gondolok itt egy átlagos hangkártya jelére, vagy esetleg mp3, flac lejátszó), mint az AKG, tehát én ajánlom megvezérelni mondjuk egy keverőpulttal.
További előnyei, hogy sokkal nagyobb a fülnek a hely, az akg-val szemben egyik oldalon van csak zsinór, az is gyorscsatlakozós, hosszabb is, telefonkábel-szerűen spirális is. Az akg eleve kis jack-es, és rácsavarható (egyedi) menetes nagy jack átalakítója van, mai jó kis találmány, mert ha keverőpultban használod nem rántod ki csak az átalakítót.
Akkor van ezzel baj, hogy ha buli végén lerakjátok a keverőpultot az asztal alá, mert már nem kell, és valaki rálép a bedugott füles csatlakozójára, és a menetes átalakító letörik... ilyen esetben nem találtok másikat ezen a bolygón. (erre tudom, hogy kevés az esély, de megtörténhet....)
Ezzel szemben a stanton fordítva gondolkodott, eleve nagy jack van rajta és adtak kis jack-hez átalakítót, de végülis nincs ezzel gond, ki mire használja.... de az akg-jét jobb megoldásnak látom. Amit még nem értek a stantonnal kapcsolatban, hogy van rajta egy mono-stereo kapcsoló, nekem kicsit elavult dolog, hiszen ha valaki dj-zésre használja a fülest, akkor ugye keverőn megy át úgyis, nincs rá szükség, ha meg valaki mp3-lejátszóra rakja, akkor sem. Kicsit felesleges, de végülis nem sorolnám a hátrányok közé.
Az AKG elég merev vázú füles, felül e fejemet is nyomta, nem csak a fülemet, hiába a magasságállítás. A Stanton párnázott, és van olyan masszív a más anyaghasználat ellenére mint az akg.
Összességében, mindenféle gyári értéket szándékosan NEM figyelembe véve, mind a kettő jó kis füles, az akg dinamikusabb hangzású, elektronikus zenére ajánlom, a Stantont pedig inkább azoknak, akik szeretik, ha minden sáv egységesen szól, ha stílust kellene mondanom akkor acid-jazz, deep-house, vagy a pop-zenék.
Ár / érték arányban egy tízes skálán én az Akg-t és a Stantont is 9/10-re értékelem
Ez a magánvéleményem.
Üdv, Csurga!
-
válasz
schawo #13723 üzenetére
Ja, igen, egyvalami módszeresen kimarad a számításokból, hogy a vonali kimenet saját impedanciája 100ohm körül van. Most nincs kedvem megint előről kiszámolni mindent, de a +100ohm miatt (100ohm vs 124ohm, nem pedig 0ohm vs 24ohm) elégnek kéne lennie feszültségnek és az áramerősségnek is. Szvsz ott műszaki probléma van.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13719 üzenetére
"tesóm ajándékát", szóval az M1 így kiesik. (max ha az enyém megérkezik addig, és hajlandó vagyok megszabadulni tőle kipróbálás nélkül mondjuk 8k -ért
)Egyébként meg: [link]
[CS]Blade2: A HD201 eléggé hangkártya rémálom a 24ohm és 92dB/mW (!) -jával, szóval szerintem simán lehet.
-
Fera_27
tag
válasz
schawo #13674 üzenetére
Ezzel nagyon egyetértek!
Amúgy ha már ajánlottatok Gradot, arról mit érdemes tudni?
Ja igen, mikor tegnap kipróbáltam a HD 600-at, én is úgy éreztem, hogy "össze akarja roppantani a fejemet".
Ez idővel azért "lazul"? Főleg egy használtnál nem lesz olyan probléma hogy fél óra után letépem a fejemről, mert FÁJ? -
hennessys
tag
válasz
schawo #13650 üzenetére
Sennheiser HD 320 Középtartomány jó és tiszta. Az ehhez tartozó zene tisztán, sok részlettel érkezik. A basszusnak pumpáló lökése van, de nem olyan össze ált és kerek, mint a Sennheiser HD 515, a nagyon magas hangok kicsit kilógnak a hangzásból. Zene hallgatására hosszútávon fárasztó lehet, de computeres munkához az egyik legjobb, még zajos környezetben is, a középtartomány és beszédhangok kiemelése miatt. Egy dolgot változtattam a fülesen, rátettem egy zárt párnát, ami sokkal koncentráltabbá tette a hangját.
Sennheiser HDR 45 Kicsit talán mélyebb hangzás világ, ami mindenképpen az alsó-közép és a felső-mély tartományra összpontosít, erős basszusos lökésekkel. A magasak mintha dobozból jönnének. Olyan érzése van az embernek, mintha a zenét összefőzték volna. a nagyobb felbontású zenéknél hiányoznak az ismert részletek. Ezzel szemben a kert végében is hallgatható, hosszú távon is kényelmes. Játékra, rádióhallgatásra, filmnézésre tökéletes. Az aksi kb. 4 órát bír egyhuzamban.
AKG 501 A legkényelmesebben hallgatható az egész csapatból. Az ember elfelejti, hogy füles van rajt. Hangzása kristálytisztán részletező, inkább a közép és felső tartományt kiemelő. A Sennheiser HD 515-tel összehasonlítva rögtön érezhető a hírhedt basszus gyengesége. Ezzel szemben hatalmas a térképe, és szétválogatottan, hangszerre és énekesre lebontva adja vissza a zenét. Pontosan tudod, hogy ki hol áll az orrod előtt. Megköszöni a nagyfelbontású anyagokat. Bár nem mindenkinek jön be ez a már-már steril hangzás világ számomra abszolút győztes klasszikus, akusztikus, blues és jazz zenékre. Nekem audiophile
Sennheiser HD 515 Kényelmesen hallgatható (vagy 5 órán át a fejemre volt ragasztva). Összetett meleg, zenei hangzásvilág, kevesebb steril részletezéssel. Talán a felső hangok alsó tartományában érzek egy kis hiányt. Szerintem nagyon jó vétel ár-teljesítmény értékben. Sikerült vele betakarnom azt a területet, amire kerestem, rock, trance, house, pop. Mindemellett a többi területen és nagy felbontású zenéknél sem kell szégyenkeznie. Nagyon könnyen szerethető füles, lágyabb zenei hangzásvilággal.
Sennheiser HD 280 silver Még mindig a dobozba száműzve, nagy csalódás eddig. Ha lesz időm nekifutok még egyszer, de már elfogult vagyok…
Zenék:
Dansplaat 2008(320 kbps, mp3) – Trance/House Kedvenc: Sennheiser HD 515, AKG 501
Rammstein –Mutter (1012 kbps, FLAC) – Rock Kedvenc: Sennheiser HD 515
Antonio Vivaldi (1984) - The Four Seasons Op. 8 [Sparf](778 kbps, FLAC) Kedvenc: AKG 501, Sennheiser HD 515
VA - The Best Of Linn Records[1415 kbps, WAV] – Vokál/Blues/Jazz Kedvenc: AKG 501
Arne Domnerus (1976) Jazz At The Pawnshop (24-88) (2848 kbps, FLAC) – Jazz Kedvenc: AKG 501
Eminem (2009) – Relapse (320 kbps, mp3) Kedvenc: Sennheiser HD 515Forrás:
Popcorn-A110 => Toshlink => Cambridge Audio Dacmagic => RCA => Denon 1707 -
krino
tag
válasz
schawo #13654 üzenetére
Erről a német oldalról tudok rendelni( nem tudom lehet a böngészőm a gond de szétvan esve az egész oldal
) vagy Te mit ajánlasz honnan lenne érdemes? ebay? amazon?( bár amazonról nem tudom technikai kütyüket mintha nem lehetne rendelni mm Mo.-ra
)
Shufny: igen igazad van otthon nem túl kényelmes hosszú ideig ez az agybadugós megoldás. Így lehet ez a feles lesz h egyet otthonra és egyet pedig utazásra.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #13657 üzenetére
Nem nyúltam hozzá, OFF, erre írják azt, hogy 150omh-ig okés, felette kell ON állásba tenni. Lehet az opamppal lesz változás (még nem jött meg), de jelenleg közelebb van az ALC889-hez, mint a Sony-hoz.
VIA unified driver, ha ez számít. Az mp3 lejátszón minden alapon, semmi DSP effekt vagy EQ.
-
krino
tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #13654 üzenetére
Hmm ez engem is érdekelhet mobil megoldásnak. Félve merem megkérdezni, hogy ez sokkal jobb ugye, mint egy Sennheiser CX400?
Amúgy van egy problémám Schawo, és nem értem az okát: jól szól a Prodigy HD2, de a Sony mp3 lejátszóm még mindig jobbnak tűnik. Az opamppal lehet a baja? Vagy mert a Sony a csúcsteljesítménye közelében van? (30-as a skála és 22-25 kell neki). Hangerőre kb. ugyanaz a kettő, szóval nem loudness hatás. Itt jegyzem meg zárójelben, hogy sok mp3 lejátszóm volt már, Creative, iAudio, Sandisk Sansa Fuze meg egyebek de ez a Sony szénné alázza mindet. Szóval mp3 lejátszók között is jó, na de hogy jobban szóljon vele az 56 ohmos fejhallgató, mint az erősített kimenetes HD2-vel... ötlet?
szerk: a jobbat nehezen tudom definiálni, olyan élettelinek hat a Sony-val, dinamikus, magávl ragadó, a HD2 pedig ennél laposabb. Az sem rossz, de nem ilyen jó.
-
Csurga
csendes tag
válasz
schawo #13547 üzenetére
Persze jövök ha megvan, nekem a stanton jön be, nem a dj felirat miatt egyáltalán, hanem takaros, masszívnak látszik, és az értékeivel sincs semmi gond, ráadásul mint mondtam a kialakítása is nyerő (egyoldalas, gyorscsatlakozós, 3m-es spirál kábel, árban sem rossz...)
Az m30-as nekem kicsit nagy, ha csak otthon használnám jó lenne, de én azért néha szerintem utcára is kiviszem majd.
Szerintem ma rendelem meg, úgyhogy majd jövök az összehasonlítás miatt...
-
válasz
schawo #13565 üzenetére
előző folytatása, csak lejárt az idő...
Ha pedig a kernel streaming szakad meg, akkor mindkettő sáv streamingje egyszerre szakad meg, és nem a képalkotás csúszik szét, hanem egy kattanás hallatszik.
Amúgy 700us már elég szokott lenni a folyamatos lejátszáshoz, azzal el szokott lenni a kernel, nem dobja el a streamet (de rendszerfüggő).
Buffer? Passz. Valami köze van a vizualizációhoz, de abba nem folytam bele. Én a legnagyobb értékre szoktam tenni, amit elfogad (2000), mert miért ne.
-
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13565 üzenetére
Ok, prefixumok jeleivel nem vagyok annyira képben, úgy fest. A foobarban a buffer amúgy mit csinál?
@13565:Ezt értem, illetve a háromszögelés nem jutott eszembe, de a hang más akusztikai közegben más sebességgel terjed, és a fej ugye kitakarja a túloldali fület, tehát azon keresztül is átszűrődik némi hang, csak más késleltetéssel, mintha ezt a távolságot a levegőben tenné meg. Mondjuk ez már szőrszálhasogatás, ha nem hallom hogy jó, akkor sok értelme nincs picsognom rajta, hogy hogyan nem. -
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13562 üzenetére
Na tehát:
Ha kilövöm a p-state transitionst, akkor a csúcs megmarad, de csak ~700 us, egyébként meg mindig 200 alatt van, tehát így elvileg képes a masina folyamatos lejátszásra. Viszont a drivergebasz ugyanúgy fennáll, ha jól sejtem, mivel pontosan minden 10. minta 4x akkora késleltetésű, mint a többi.Ide vág, de kicsit más: ez szerinted mennyire érzékelhető? Mármint, ez a 4k pikoszekundum azért elég rövid idő, gondolom elsősorban a térérzetet szúrhatja el, abból kiindulva, hogy a crossfeed DSP, amit pár napja linkeltél, párszáz us késleltetéssel imitálja a térhatást. Ide vágna a következő kérdésem, azt vajon hogyan kell beállítani? Mármint, gondolom, leginkább a fej méretétől, tehát a fülek közötti távolságtól függ a kívánatos késleltetés mértéke, de nem lehet kiszámolni, mert gondolom a fejemben nem olyan sebességgel terjed a hang, mint a levegőben. Valószínűleg mondjuk hallanom kéne, ha stimmel, de nem folytam bele még annyira abba se.
A wifit azt véletlen pont csekkoltam, mivel dedikált wifi-kapcsoló van a gépen, tehát az elvileg nem gonosz.
-
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13557 üzenetére
Na, csak leszedtem, és tényleg azt mondja, hogy valamelyik driverem gonoszkodik. Annyi még, hogy 500us alatt van a késleltetés mindig és szabályos időközönként jön egy 4000us csúcs. Király, most vagy alszom rosszul, vagy győzhetem meg magam, hogy jó nekem ez így, de nem, nem fogom az összes drivert lecsekkolni
.
-
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13557 üzenetére
Köszi szépen, de nem akkora a probléma. Kb 1/10-ed másodpercre, ha megakad néha, annyira pedig nem zavar, hogy most az összes driveremet áttúrjam miatta. Amikor csak a zenét hallgatom, akkor konstans az órajel és nincs ilyen gond, netezés közben meg belefér. Momentán nem ASIO-t használok, hanem KS outputot.
Hozzátenném, elég buherált a rendszer, a proci RMclockkal van szabályozva hogy a gyári fesz kb. 2/3-án menjen, a bios is valami garázshekkelt verzió, mert gyárilag korlátozva a sata 1,5 gbps-re, ami az SSD miatt nem lenne jó, és a Lenovo, bár a specifikációban sataII, tehát 3 gbps van írva, b@szott kiadni biosfrissítést. Bocsi, ez már nagyon off volt, de szenvedtem már eleget ezzel a felállással, hogy jó legyen, ahogy van
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #13557 üzenetére
És megéri ennyit áldozatot hozni egy minimális különbségért? A Vistában újra lett írva a Win audio alrendszere, nem olyan rossz az (sokkal jobb), mint volt az XP-ben.
Így karácsony közeledtével (lassan csomagolok) még egyszer nagyon köszönöm, hogy lemondtál az egyik Superluxról, nagyon nagyot segítettél vele
-
guppy
őstag
válasz
schawo #13552 üzenetére
Nekem semmi gond a foobarral és AISO-val, nálam sokat javult a helyzet vele, a tény h le kell állítani amikor videót akarsz néni de más hiba nem volt.Nálam mondjuk ki kellet venni a pipát a hangkártyánál h ne használhassa kizárólagosan 1 progi.
Legújabb AISO vann fent?OFF
Azt látom, nem tom akkor miért mondtam biztos azért mert még 8 kor is ZH-z tam.
bocsi
ON -
guppy
őstag
válasz
schawo #13527 üzenetére
Akkor ezek szerint még is jól döntöttem h azt választottam bravó helyett
BTW: szívesen kölcsönadom a fejhallgatós talira h összehasonlítsátok.
UI.:
http://lh4.ggpht.com/_sG8DUOKQNro/TPEKQFwC2XI/AAAAAAAAAB8/9SZD5C9ZrN0/s128/IMG_0151.JPG
itt kell mérni majd a biast ha valakit érdekelne, mert érdemes beállítani, sokat javít. -
Shufny
őstag
válasz
schawo #13542 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy azért mert azt szeretne
(#13543) Csurga: Közben beledobnék még egyet a levesbe, ha nem lenne elég
Equation Audio RP-21 [link] (de nem árt, ha még utánaolvasol te is, mert azért felelősséget nem vállalok ezekért)
Legjobb tanácsom, hogy menny el a Zajba és hallgassad meg őket. Az M30 -al is összehasonlíthatod ott. Aztán akkor már le is írhatod a tapasztalataidat
. Itt legalább normálisabb forrásról mennek majd és valószínűleg csendben, nem úgy mint egy MM -ben.
Aztán nagyon remélem, hogy még mindig lehet náluk hallgatózniHa messze laksz akkor inkább írj egy mailt a biztonság kedvéért.
Stanton -ról én nem is hallottam semmit, de ha lehet hallgatózni, akkor úgyis tökmindegy.
(#13545) baluka26 : Azért nem olyan vészesek ezek. Ez nem olyan mint a "gamer" dolog. Csak otthonra vannak sokkal ideálisabb megoldások. De dnb, house stb -hez utcára kifejezetten ajánlott a kialakítás imho.
-
Csurga
csendes tag
válasz
schawo #13542 üzenetére
Képes vagyok kompromisszumot kötni, inkább nyomjon kicsit, de legyen jó a hangminőség mint fordítva. Na a Stantonhoz vélemény esetleg? Van fent youtube-on egy videó ezzel kapcsolatban (Stanton Pro Dj 2000 Review ), egész jól néz ki, stabil kis kütyü, és szerintem jól is szól, ha már a Pioneer SE-DJ5000 vetélytársának hozzák ki.
Árban is határeset, szerintem minden tekintetben megfelel, gyors kábelcserés, egyoldali spirál kábel, ha nem jön negatív vélemény a szavazást lezárom
-
Csurga
csendes tag
válasz
schawo #13538 üzenetére
Valóban igazad lehet. Egyenlőre nézelődök zajon, most megakadt a szemem egy STANTON DJ Pro 2000-en ez sok tekintetben nyerő lehet, de meghallgatnám a véleményeteket a márkáról, mert én nem nagyon ismerem.
Numark biztos jó, ár-érték arányban, de a stanton jobbnak tűnik.
Numark keverőim viszont sosem voltak nagy számok, kicsit óvakodok a márkától. -
-
sipi83
aktív tag
válasz
schawo #13527 üzenetére
Értem. De csak meg kéne hallgatnom egy ilyen kis csöves-t is.
És ha bejönne, akkor csak egy jó kis DAC kell hozzá és kész.
Akkor viszont lehet nem kéne az Audinst,
helyette jobb lenne egy Lupus, vagy egy DACmagic, de így árban is fentebb lennék már.
Aahh..., nem egyszerű ez kérem. -
Shufny
őstag
válasz
schawo #13489 üzenetére
Nem találtam sajnos sehol forrást, hogy a hangkártyák pontosan hogyan szabájozzák a hangerőt, de nekem az a sajtésem, hogy a bejelölt állás felett kezdi erősíteni a jelszintet. Az X-fi -k nél (legalábbis az XtremeMusic és testvérei esetén) biztos, hogy 50% fölött előfordul clipping. A gyártó is azt mondja, hogy az 50% a "0dB -es erősítés", szóval úgy érdemes használni.
(#13520) sipi83: Szerintem csak sokkal drágábban találnál ennél jobb megoldást. Ha nem tervezed a későbbi fejlesztést akkor szerintem megéri. A Bravo azért nem olyan csoda cucc, csak tudtommal minimum 2x annyiért lehet csak venni olyan erősítőt, amiben elég erő van a nehezen hajtható fejhallgatókhoz. A K272 -höz kifejezetten rosszabb lenne, ha jól értelmezem a dolgokat.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #13489 üzenetére
Ezt a "30%-tól van erősített kimenet"-et onnan vettem, hogy az Ubuntu a hangerőskálán ott húz egy vonalat és odaírja, hogy erősítetlen. Szóval a fejes erősítő akkor is erősíti a jelet, ha nagyon halkan hallgatod? Végülis akkor miért jobb a fejes erősítő hangja ha ugyanolyan hangerőn hallgatsz valamit vele, mint amit amúgy a hangkártya kimenete is elbírna?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
schawo #13495 üzenetére
Milyen CAL! ? Nem találtam róla semmit, bár lehet rosszul keresem.
A HD681 alatt ugye a Superluxot érted. Mert azt 20GBP-ért is meg tudom oldani legrosszab esetben
Korábbi topik olvasgatás során, mintha azt olvastam volna, hogy te szoktál rendleni a thomann.de oldalról. Ha esetleg még mindig aktuális a téma, mikorra van ilyen terved? Persze csak ha nem jelent neked gondot. -
p_adam
addikt
válasz
schawo #13460 üzenetére
No igen, de a K1000 tartani is fogja az árát, ha nem tetszik, ennyiért simán eladod head-fi-n sőt talán még többért is! (egyébként best offer tehát tuti kevesebbért fog menni attól függően hogy ki ajánlja a legközelebbi)
Ezzel szemben a W1000-t nem fogod tudni ennyiért eladni úgyhogy max használtan vennék olcsóért, volt ESW10JPN ami W1000-hez nagyon hasonló hangkarakter és még drágább is volt de szerintem egyáltalán nem olyan jó mint a HD250II szóval örülök hogy eladtam.
-
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13460 üzenetére
Tény, hogy nem az én pénzem, és nincs is akkora tapasztalatom, mint neked, de lehet, hogy annyiért már jobbat is kapsz. Úgy értem, ha én keresnék fülest, amíg meg nem találnám az 'igazit' addig nem nagyon venném meg a K1000-et 'csak' azért, hogy meglegyen. Persze egyfelől nekem nincs olyan AKG kollekcióm, másfelől lehet, hogy te pont a K1000-től várod a 'megváltást'. Mindenesetre bárhogy is döntesz, sok boldogságot hozzá
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13451 üzenetére
Mondjuk a K1000 -ben állítólag pont az a pláne, hogy természetesen teszi meg ezt
Apropó Beyer: Szokásos head-fi link, és DT235
. A leírás alapján nagyon jó vételnek tűnik ennyiért. Csak lesz valaki akinek ilyen kell mostanában, és hajlandó kipróbálni.
(szegény Beyer majd 5000Ft -ért adja a DT990 -et, de mi még mindig a Superluxokról fogunk áradozni
)
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #13430 üzenetére
Nem tudom mikori, de több mint 1 éves. Szerintem csak kinézetben különböznek (K330 mellett is van K331), de lehet, hogy kicsit jobban meg is vannak válogatva az alkatrészek. A harman japán oldalán egyébként fent vannak. Ez egy K518 -ért se rossz ár, szóval ha ez jobban tetszik, akkor nyugodtan megveheted.
-
rauschie
senior tag
válasz
schawo #13430 üzenetére
Azokak, aki nem igazán tudnak németül(annyira azért én sem tudok): Lényegében tipikus dj hangzás, gyors, kemény mélyekkel és visszafogottabb teljesítménnyel a közép- és magas tartományban, nem túl analitikus, a tér ok. 100eur. alatti kategóriában házon belüli referenciafülesnek kiáltották ki, amit én a leírtak alapján spec. egy kicsit erősnek érzek, de ők tudják.
-
levelunye
tag
válasz
schawo #13401 üzenetére
Finnyás vagyok, nagyon megválogatom mit veszek ha hangcuccról van szó, szobámba Genius 6000 van, ASUS Xonar DG hangkártyával. Fülesnek Sennheiser CX 300 II van, régen egy Samsung pixonnal használtam, de annak a média lejátszása enyhén mondva volt gagyi, 80%-ban csak amiatt vettem iPhonet (újra, mert már régen is olyan volt), mert annak normális médialejátszója van.
Most jön az egyetemen a vizsgaidőszak (2 hónap), és ilyenkor elköltözöm egyik rokonhoz aki egyedül él, és ott lightosan lehet tanulni, nem akarok hangfalat se vinni. Arra is jó lesz, mivel minőséget akarok, jó basszust, hangerőt. Picit olyan ez, mintha a Geniusomat szeretném fejhallgató formájában felhazsnálni -
Dave™
nagyúr
-
goom
senior tag
-
válasz
schawo #13348 üzenetére
A superlux-ot ismerem, az én ízlésemnek pont tökéletes (rendeltem is magamnak egyet).
Viszont annak, akinek most keresek, pont az ellenkezője kell: sok mély, sok magas, kevés közép, és nem fontos a részletes hangzás, inkább a masszív felépítés.
Mondjuk nézelődhetünk ~10-ig, hátha haver beszáll felesben.
-
Daneeka
senior tag
válasz
schawo #13306 üzenetére
Igen, csak úgy érdekességnek, annó meglepődtem ezeken.
Emlékszem az volt először érdekes mikor építettem az első CMoy-t és teljesen más alkatrészeket kellett rendelnem mint eddig mikor valami effektet építettem.
Az érthetetlen részt úgy értettem, hogy rengeteg effekthez, erősítőhöz, analóg szintihez stb. olyan alkatrészeket kell összevadászni amik ilyen-olyan hátrányaik miatt már rég kihaltak a "fősodratú" elektronikából és sok esetben csak ilyen raktár mélyén fetrengő utolsó darabokból szemezgethet az ember. Ilyenek pl. a germánium tranzisztorok, sok régi IC.
Kondenzátoroknál is hasonló a helyzet, olyan dolgokat amit audió elektronikában legfeljebb a tápáramkörben tűr meg az ember, simán használnak jelútban, sőt az eredeti hangzásért néha kötelező használni őket. ilyenek pl. a tantalum, elko, olajpapír, kerámia, mica stb. kondik. -
Shufny
őstag
válasz
schawo #13324 üzenetére
Hát, ez az, hogy ha lehet kapni. Azért linkeltem, mert tudtommal ritka. Pláne, hogy itt jobban szoktak ódszkodni az ebay -től, mint aprótól. Nem tartom kizártnak azt se, hogy ki lehet próbálni vásárlás előtt.
Egyébként valaki tudja, hogy ez a bikihifi mégis milyen bolt, és honnan van K4/500 meg 401 náluk? -
macera2
aktív tag
válasz
schawo #13298 üzenetére
Hi schawo és Shufny!
Hát tényleg eléd pongyolán fogalmaztam, és ezért elnézést. Nem akarom magam mentegetni, de nem vagyok egyedül. Egy idézet a DTX 910 adatlapjáról: # Impedancia 32 W, # Teljesítmény 100 mW...
Akkor úgy veszem, hogy a megengedett max. teljesítmény 100 mW., 32 Ohm,-on, ez max 1.8 Veffektív szint. Pusztán kíváncsiságból, még csak annyit, hogy a 32 Ohm a két kagyló soros, vagy párhuzamos kapcsolásával jön ki?
Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- HP ChromeBox G2, olcsó pici gép internetezésre.
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest