- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Google Pixel topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Formaster #19156 üzenetére
Így elsőre, ne legyen szinte semmilyen tűzfal szabály arra az ethernet portra vonatkozóan, amire kapcsolódik a szolgáltatói eszköz (ne legyen bridge-ben, se IP címe ne legyen, de erre én is kíváncsi lennék, itt ki mit ajánl, hogy biztosra menjünk, hogy ne a felnyomott szolgáltatói eszközről jöjjön be valaki. Én biztos, ami biztos a forward-ot tiltottam a port irányából, azzal látszólag bajt nem okoztam). Így létrehozva a PPPoE kliens-et (felhasználónév és jelszó megadásával), nem volt gond, csatlakozott.
Amúgy ugye a PPPoE kapcsolatot kell tűzfalazni rendesen. Annak kell utánanézni.
Ha IPv6 is kell, akkor az IPv6 szekció alatt kell egy DHCP kliens a PPPoE portra, amitől prefixet kell igényelni (winboxban kiválasztható, hogy info/address vagy prefix), és abból a prefixből (amilyen nevet megadtál a DHCP kliensnél) kell kiosztani címeket. A router LAN portjára belövöd pl a ::1/64 címet, from-pool: amibe a DHCP kliens gyűjti a szolgáltatói prefixet és az advertise-t is be kell kapcsolni, így hirdeti a tartományt a LAN-nak, a kliensek megkapják a router üzeneteit az alhálózatra vonatkozóan.
Én amúgy belőttem egy ULA-t, masquerad-ot a PPPoE portra és ezen felül nem a LAN portra hanem a PPPoE-ra tettem rá a ::1/64-et a szolgáltatói prefixel (advertise kikapcs, csak az ULA-t hirdettem a LAN-on) és úgy néz ki, így is megy, a Kame.net-en táncolt a teknős, pingelni is tudtam az IPv6-os google DNS címeket. A portátirányítás trükkös, mert nincs olyan opció az ipv6-os tűzfal szabályoknál, hogy NAT állapot, meg kellett jelölnöm dstNAT-olt kapcsolatokat és amik nem voltak dstNAT-olva vagy nem established,related meg ami kell, na azt fogja meg az utolsó forward drop.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- SörcsaPH!
- Gumi és felni topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Manfrotto Manhattan Mover-50 fotós hátizsák
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest