- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #11534 üzenetére
Nem akarom tele spammelni a topikot, de azóta sem oldódott meg a NAT problémám. Kicsit kifejtem, hátha valakinek van bármi elképzelése.
Szóval a problémám egy game NAT type-ja, hiába forwardolom a portokat, a NAT Moderate marad, minden imám ellenére sem lesz Open. Kicsit beleolvasva a témába, több mikrotik topik is hemzseg a hibától, de bármelyik megoldást keresem, problem unsolved.
Szóval, adott egy szolga box, DMZ irányít minden portkérést a Mikrotikre. Mikrotikben NAT-oltam a portokat a statikus IP-re, a TCP-sek működnek is, de UDP az süket, csomagok sincsenek.
UPnP-t engedélyeztem, ilyenkor a szükséges UDP portot hozzáadja, ezt a WAN-os interface-re kapcsoltam, próbáltam Internal/External beállítással is, semmi. External-nál az ISP Box által osztott mikrotik IP-t írja Dst. Addressnek, to Address pedig a PC címe.
Gondoltam Firewall Filter probléma lesz, másnál meg is oldotta a problémát, így hozzáadtam az alábbi sort, de hiába.
/ip firewall filter add chain=forward action=accept connection-nat-state=dstnat protocol=udp dst-address=ip.of.your.PC dst-port=3074,27014-27050
Egyesek szerint dupla NAT-olással sehogy sem lesz Open NAT-om, mások szerint DMZ-vel ennek mennie kellene. A többi portnál sem okoz ez gondot. Port ütközés nincsen. Ami furcsa, hogy ha én nyitottam manuálisan egy NAT-ot a PC-re, akkor ha UPnP rakom, miért csinál egy ugyan olyan ismét.
Szerintem továbbra is a Firewall Filterben rejtőzik a problémám gyökere, de nem tudok rájönni, mi hiányzik, vagy tiltja le, miközben a TCP gond nélkül átmegy. Ha valaki ellátna pár tanáccsal, nagyon hálás lennék!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kiegészítette processzorflottáit az AMD
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- Lenovo ThinkStation P510 Workstation , E5-1650v4 CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, M4000 8GB VGA, Win
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
- Dell Precision 5820 Workstation , Xeon W-2133 CPU, 32GB DDR4, 1TB SSD SSD, P2000 5GB VGA, Win 11, Sz
- Kolink Satellite
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest