Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lujó55
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Bocsánatkérés:
#22619, #22625, #22849, #22856, #22876
Fizetek emelt adót, semmi bajom ezzel. Ha kell a pénz a büdzsébe, akkor rajtam nem múlik. Mi az, hogy nem kapnak pénzt a büntetésekből? Ne mondd már, hogy nem honorálják a sikert valahogy prémiumban. Mindenütt van valamilyen sikerdíj, ahol a költségvetésbe pénzt pumpálnak valahogy. Csak a híreket hallgatom, nem vagyok vakegér. -
-
Khelben
nagyúr
50 helyett 60ért nem büntetnek meg. Azt meg honnan veszed, hogy nem balesetveszélyes a hely? Azért, mert amikor ott jársz, épp nincs baleset? Lehet hogy pont azért nincs, mert rendszeresen ott vannak a rendőrök.
Azzal mire mennél, ha nem a kanyarban állnának? 2 km-re nem látsz el, a lézer rég bemért, mire észreveszed. Utána már hiába lassítasz, a videón látszik, hogy mennyivel mentél.
Pénzt beszedni meg csak attól lehet, aki hagyja. Tőlem nem szedtek még be, persze biztos csak szerencsém volt. -
lujó55
addikt
m3tr0!
IreN!CuS!
Vigyázzatok mit beszéltek, mert jön a mókus, meg a Mondeós és elkapják a tökötöket! Ők azok akik soha nem írnak le személyes eseteket, velük nem történik semmi érdekes, mert betartanak minden szabályt, de mocskolódni úgy tudnak, mintha putriból jöttek volna!
runner 125!
Többet vártam volna a műsortól. Nekem egy picit csalódás volt. Odaültettek egy dandártábornokot, aki elmondta azt, amit mondania kellett. Ő is csak ember és biztos sajnálná azt a finom kis pénzes állást. Látszott rajta, hogy előtte egy fél óráig tanulta a szövegét, mert nagyon neki volt izzadva. "az autósok a hibásak, ha meg nem, akkor az aki ilyen forgalmi helyzetet teremtett". Magyaráz, hárít, ...
Tipikus! Esküszöm legközelebb viszem magammal a kamerát és felveszek mindent ami az úton történik. Ezeknek fogalma sincs mi az a baleseti gócpont. A nyílegyenes kétsávos úton mérnek ahol nincs egyetlen épület a közelben, még védőkorlát is fel van szerelve. Keveseltem a kemény beszólást a Vezess részéről.
Mindegy. Nem én fogom megváltani a világot. Be kell tartani minden szabályt, ezt üzenem mindenkinek! Bármi áron. Ha értelmetlen és dugót okoz akkor is! Nehogy már pénzük legyen év végére a sünöknek! Én biztos jelezni fogok mindenkinek ha trafit látok! -
m3tr0
őstag
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Gól.

Valóban én kérek elnézést.
persze micsoda véletlen, hogy a kreszben való módosítások közt szerepel, hogy rendőr járművekre, melyek éppen hatósági munkát végeznek(mérnek) nem vonatkoznak az esetleges szabálysértések. Tehát bárhol,bármikor, bármilyen helyzetben mérhet..mert ugye ő termeli a lóvét...Aztán ugye a sokból lehet igazán lopni.Mod: igen,mert ott valszeg belátható az út vagy nem tudnak úgy helyezkedni, hogy az megérje nekik anyagilag...ez csak duma. Lóvéra mennek és kész.

Megyek lefekszem, még mielőtt érkezik valami okostojás és megmagyarázza, hogy pedig itt minden fasza és a 30-cas tábla ami kint maradt egy útépítés után, három hét múlva is kint van és még a közlekedőknek kéne szólniuk,hogy ugyan szedjék már be az a normális.
Jó hogy nem mindjárt nekünk kéne még a kátyúkat is betömködni...
-
IreN!CuS
őstag
Nem a rendőrök a mocskok hanem akik nem tartják be a sebesség korlátozásokat ezt tanuld meg ha 50 akkor 50 ha 20 akkor 20 megmondták már jó páran úgyhogy nem értem a felháborodásodat minden tábla jogos sőt minden jogos és ésszerű ne felejtsd el.Ők sosem mentek pénzre és amíg világ a világ addig a rendőrök a legkorrektebb legtisztább emberek

"lletve ahol már történt baleset és ezek megakadályozásából állnak ott kint." Dömös-Dunabogdány között tudok legalább 6 helyet mutatni ahol baleset történt mégsem láttam/tom őket sehol sem

-
m3tr0
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Meg volt köszi.
A rendőrség azokon a helyeken méri az esetek többségében a sebességet, ahol nagyobb a valószínűsége,hogy baleset történhet, illetve ahol már történt baleset és ezek megakadályozásából állnak ott kint.Aham
. Fonyód és térségében tényleg az összes buszmegállóban, a sövények mögött beállva ugyanazokon a helyeken állnak...még egyetlen egy balesetet sem láttam még a környéken sem. De mindegyik helyen szinte adja magát,hogy az ember 50 helyett mondjuk 60-nal megy(jó pénzt lehet összeszedni), az összes helyet úgy választották ki,hogy kanyar után legyen, még véletlenül sem látod,hogy kint állnak továbbá már az a trükk, hogy az út mögötti sövények mellé állnak.Pedig még csak helyi szinten néztem a dolgot.
Azért 2,4 milliót kaszálni 2 óra alatt.
Nem a pénzre hajtanak...ááá tényleg nem.
Meg a szuper szabálytalankodó rendőrautó
Bazmeg, komolyan mondom, úgy szórnám ki az ilyeneket onnan mint a macskát egészségügyi túrára...
Gusztustalan az egész.
-
runner 125
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Noh, hallottak újat?

-
runner 125
nagyúr
"Pénzbehajtás vagy baleset-megelőzés?"
-
lujó55
addikt
Akkor nézitek a Fábry után? Piszok jónak ígérkezik a téma.
-
lujó55
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem. Miért lenne elég? Esetleg jól el lehet beszélgetni, ha normális az illető, mert van közös pont a fegyveres testület, de a szabálysértés nem kerülhető el, hiába van akármilyen papírod. Legalábbis szerintem. Mondjuk én soha nem élnék vissza azzal sem, ha RSzVSz-es blankettem lenne.
-
mezis
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
"befejeződtek a munkálatok 2 hét múlva még mindig kint volt a 70-50-30"
Ez is egyfajta szabálysértés. A KRESZ valahogy úgy szól.hogy tilos a forgalmat fölöslegesen föltartani, akadályozni....
Azt hiszem hogy lehet valami olyan szabály, hogy amíg nem volt meg a műszaki átadás, addig kint kell tartani a sebességkorlátozást, mert mit lehet tudni, hátha nem jól dolgoztak. (Bár ez még sohasem fordult elő !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mezis
félisten
válasz
lujó55
üzenetére
"egy iráni esküvőn, még az 5 éves gyerek is Kalasnyikovval lövöldöz az égre, mert így ünnepelnek és soha nem sérül meg senki."
Néhány évvel ezelőtt Irakban vagy Afganisztánban (nem emlékszem a pontos helyszínre) viszont halomra lőtt egy esküvői közönséget egy járőröző "varacskos disznó", mert támadásnak vélte a torkolattüzeket...
-
Khelben
nagyúr
válasz
lujó55
üzenetére
Azt mondtad, le se szarnak, ehhez képest 50%-ban reagáltak a bejelentéseidre. A kis minta meg a te hibád, miért nem hívod őket többször.
Az 5 méteres újságolvasást meg az 1 km-es arcfelismerést meg én is megnézném. Arra szavazok, hogy még a kocsi típusát sem tudod megmondani. -
Winner_hun
félisten
válasz
lujó55
üzenetére
Miért olyan hihetetlen ez?
Hiába jelentem, le vagyok ...va, nem történik semmi. -> ők válaszoltak is és intézkedtek is.
Na pont ezért.
Jég leolvad, rendszám olvasható. Nagyon sok dzsuva kell hozzá hogy ne legyen olvasható.
Ha nagyot akarsz mondani akkor azt mondod (írod) hogy 1 km-ről látod hogy a kocsiban mit néz a másik

Persze az se számít hogy a szélvédő tükröződése miatt se lehet csak úgy belátni minden kocsiba... -
lujó55
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
"Hányszor telefonáltál nekik ez miatt?"
Egyszer a Heves megyei közútkezelőnek írtam hivatalos levelet. Még csak nem is válaszoltak. Egyszer meg Itt BAZ megyében, mert a Tiszaújváros utáni híd felújítása után még két hónap múlva is kint volt a 30-as ők válaszoltak is és intézkedtek is. Miért olyan hihetetlen ez?
"Tán terepen mész gyors tempóban esős időben mások után rövid követési távolsággal? Életszerűbb dolgokat is tudsz mondani vagy marad a nagyotmondás?"
Hát agyad az nincs! Havas úton még nem közlekedtél? Egy óra alatt tele van a lökhárítód jéggel. Ne mond, hogy nem láttál még ilyet! Ez mitől nagyotmondás?
Ha nagyot akarok mondani akkor azt mondom, hogy szolíd, másokat tisztelő normális ember vagy.
Remélem utoljára szóltál be! -
lujó55
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Vadász repülő pilóta voltam te szerencsétlen, amíg nyugdíjba nem mentem. 5 m-ről olvasom az újságot szemüveg nélkül még ma is! Csinálhatunk egy próbát, le fog esni az állad!
-
IreN!CuS
őstag
-
Winner_hun
félisten
válasz
lujó55
üzenetére
Hiába jelentem, le vagyok ...va, nem történik semmi.
Hányszor telefonáltál nekik ez miatt?
A sünök meg pont oda állnak be, ahol tudják, hogy lehetetlen betartani a sebességet, mert ha betartod sokkal több kárt okozol az emberiségnek, mint ha nem tartanád be.
Pl?
Amúgy akkor mi a teendő, ha van rendszámtábla, csak az előttem haladó felhordta rá a sarat. Azt is elvárják, hogy 4 km-enként megálljak takarítgatni?
Na ez aztán a mindennapos esemény hogy az előttedlevő kocsitól sáros legyen a rendszámtáblád és az miatt ne lehessen leolvasni. Tán terepen mész gyors tempóban esős időben mások után rövid követési távolsággal? Életszerűbb dolgokat is tudsz mondani vagy marad a nagyotmondás?
-
Winner_hun
félisten
válasz
lujó55
üzenetére
Én pl. simán érzem a kocsit, tudom mit bír, mikor érek oda...
Sokan így vannak vele, aztán mégse.
1km-ről látom a kocsiban az arcokat, hogy látnak-e.
Nagyobb baromságot nem tudnál mondani? 1 km-ről azt se mondod meg hogy milyen autó jön szembe, nem azt hogy mit néznek. Ez már az erősen szánalmas kategória.
-
Arkar
aktív tag
válasz
Khelben
üzenetére
Hacsak nem külföldi rendszámmal szaladgál!
(de akkor a határnál várnák, bár ki tudja)Amit én igazságtalannak érzek az ,hogy ha külföldön gyorshajtáson kapnak akkor simán megbírságolnak,jogosan, de itthon a külföldieket nem lehet! Egyszerűen nem értem, hatalmas bevétele lenne az országnak!

-
lujó55
addikt
Trafi blokkolót én sem vettem, nem is tervezem, mert ahogy te is mondtad, holnaptól tilos és kaki, soha nem jön be az ára. Mondjuk egy cimborám már a többszörösét megspórolta, de neki nagyvérű kocsija van, én még vezetni se merném, mert infarktust kapnék a volánnál
Mindenesetre ő bevállalja a 140-et a városban is, ha meg el akarják csípni, iszonyatosan hamar megpattan. Még soha nem kapták el, pedig simán olvasható a rendszáma is. -
Rick4
félisten
válasz
dízelracer
üzenetére
Pedig alapjaiban véve ő se mond mást, még ha esetleg másképp is mondja.. Vicces, de engem se érdekel, hogy hol bújnak el a rendőrök, főleg mostanában nincsen jelentősége, hogy már maszek kocsikból is méricskélnek összevissza, nem divat a háromlábúval a rendőrkocsi mellett állni láthatósági mellényben.... Annyira kiszámíthatatlan (legalábbis nekem, mert mindig másfelé megyek) hogy mikor meg hol mérnek, hogy értelme sincsen gyorshajtani... A blokkolóból komoly cucc előre és hátra kompletten 250-280 ezres, és ott bármikor azt mondhatják törvényileg, hogy holnaptól illegál... Sz@rok rá, megyek amennyivel lehet...

-
Khelben
nagyúr
válasz
lujó55
üzenetére
Nem tudom, hányszor jártál Bécsben, de én rendszeresen vezetek Ausztriában és én pl olyan rendőröket látok, akik a faluvége táblánál az utolsó ház kerítése mögött állnak és amikor mellé érek, akkor lép ki és irányítja rám a kézi mérőt. Ez pont ugyanaz, mint amikor tábla meg bokor mögé áll a rendőrautó.
Szerinted milyen visszatartó erő lenne, ha mindig mindenki tudná, hogy hol mérnek? A rendőrnek az a dolga, hogy mérjen, az autósnak meg az, hogy betartsa a korlátozásokat. Mindenki foglalkozzon a saját dolgával és akkor senkinek nem lesz belőle gondja. Csak nálunk különösen nagy divat mindig a másikkal foglalkozni és a másikra kenni azt is, amit mi csesztünk el... -
lujó55
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Ezer bocs, nem tudtam, hogy a tiéd a topic. Akkor legközelebb majd bekopogok, hogy bejöhetek-e. Nézz már szét! Szerinted normális, hogy a rendőrök bújócskázva mérnek?
Amúgy totál félreértettél és nemcsak engem. Nem a száguldozás a célom, hanem az, hogy normális tempóban lehessen haladni. Ha el lehetne érni a városban az összes lámpát 50-nel, akkor jó. De direkt 65-re van kiélezve a zöldhullám. Szerinted? Ez sima pénzbehajtás.
A legideálisabb az lenne, ha minden kocsi eleve GPS-szel jönne ki és műholdas sebességmérés lenne. Akkor nem lehetne kiskapuzni. De mégegyszer: először legyen normális forgalomirányítás és elfogadható minőségű utak. A tisztelt közlekedésis urak hogy akarják magukat elfogadtatni a lakossággal, ha ilyen módszerekhez folyamodnak? Mikor Bécsben jártam az autópálya egy szakaszán 100-as korlátozás volt. A yard kint állt a kocsinak meg ment a megkülönböztetője, hogy még véletlenül se tévessze senki szem elől, hogy valamiért seb. korl. van. Megtehették volna, hogy bebújnak a bokorba, de szerintem ők reggel elvégzik a nagydolgukat. -
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Én sem értem meg, hogy miért van ott a tábla, de egyrészt ilyeneken nem húzom fel magam, azon az egy másodpercen túl nem is érdekel, hogy miért van, megyek amennyivel lehet, van nekem min gondolkodni, ez nem köt le. Persze, van, mikor én is 40-nel megyek a 30-asnál, volt hogy 50-nel is, mert nem akartam beleállni a fékbe, pedig mögöttem se voltak, ha akkor készül a fotó azt vállalom. De alapvetően nem az a cél, hogy a szabályokat áthágva vezessek, akkor is lassítok, ha héthatárban sehol egy másik autós. Az se érdekel, ha ilyen 30-as tábla után valaki rám előz 100-zal, menjen... Csak nekem ne jöjjön....
-
Khelben
nagyúr
válasz
dízelracer
üzenetére
mondjál már egyet kettőt abból a rengetegből
Nemrég volt egy nagyobb vasútfelújítás a környékünkön. Az autós annyit vett észre ebből, hogy több földút - főút találkozásánál szépen kitáblázták a 70-50-30-at. Ha jókor ment arra, semmi okot nem látott. Csak épp arra jártak a teherautók. És aki nem tartotta be, az a bukkanó+kanyar után egy teherautó seggében találta magát vagy épp a sárfellhordást takarító munkásokat ütötte el. (azt már meg se említem, hogy mennyire nem divat betartani azt, hogy a belátható szakaszon meg tudj állni...)
Olyat meg sehol nem írtam, hogy minden szabályt betartok.
-
lujó55
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Én mesélek?
De nagy arcod van!
Nézd már meg az eddigi hozzászólásaidat mit művelsz! Mi jogon oktatgatsz? Én azt írtam amit láttam. Képzeld, ismerem a számokat, be tudom tartani a sebességkorlátozást, az meg, hogy zavar egy kint felejtett tábla szerintem a topikban simán leírható. Viszont veled valami komoly gond van agyilag, erre már rájöttem. Már ott elkezdted a tahó viselkedést amikor a kocsik súlypontjáról volt szó.
Szerintem kerüljük el egymást. Eddig nem volt gondom a törvénnyel, szeretném így leélni hátralévő életemet...
-
dízelracer
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
Ugyan már nem kell ez a szenteskedő duma. Most avassunk téged szentté vagy mi? Ja, tudom. Most az jön, hogy te soha életedben nem szabálytalankodtál és minden indulás előtt ellenőrzöd a lámpát, a féket stb... Olyan nincs, hogy valaki maradéktalanul mindig minden szabályt betűről betűre betartson! Ilyen ember nem létezik. Vagy ha igen akkor az már klinikai eset.
(#22850): mondjál már egyet kettőt abból a rengetegből.

-
m3tr0
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
Te meg annyira nem látod, hogy ki, mit szeretne neked elmondani, hogy az már egyszerűen fáj.
Tipikusan az a fajta ember vagy, aki csak a saját igazát látja...Egyszerűen nem vagy hajlandó elismerni azt, hogy kicsi hazánkban sajnos előfordul, hogy a rend őrei tipikusan olyan helyről mérnek, olyan útszakaszon ahol a lehető legnagyobb eséllyel lehet büntetni bárkit, még a 2 gyerekes családanyukát is aki éppen vásárolni volt és 50 helyett 58-cal ment, vagy egy éppen kint felejtett 30-cas táblánál ment 50-nel... stb.
Továbbá úgy beszélsz, mintha te az átlag felett állnál, ezt már több írásodban is érzékeltem, hozzáteszem nem csak én vettem ezt észre.
Te mindig minden szabályt betartasz és soha nem hibázol vezetés közben és te sose mész még véletlenül sem többel még egy 30-cas táblánál sem...persze...mert te mindig a tábla vonalában már a kívánt sebességgel mész, mindig, minden pillanatban.
Néha kihúzhatnád a fejed a seggedből.
-
IreN!CuS
őstag
Legyen ott okés,teljesen mindegy.Én sem versenyzek az országúton csak nem tudom miért elfogadott ,hogy kint hagynak egy 30as táblát majd még a rendőr be is áll trafizni.Szóval én az emberek szívatását nem értem,mert ha indokolja akár mi is,hogy 30 rendben betartom de azért tartsam be mert direktbe kint hagyták,hogy a rendőrbácsiknak legyen dolguk?
-
benvolio
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Érdekes, én éjjel 2-kor is 30-cal megyek annál a 30-as táblánál, nem firtatom, hogyha már ott van, akkor miért van ott... Nekem nem verseny az országúton közlekedés, szeretek eljutni A-ból B-be, utána meg B-ből C-be. Van, hogy reggel 6-kor már a kocsiban ülök, és este 11-kor még mindig benne ülök. Miért kellene nekem eldönteni, hogy a tábla jogos vagy sem? Nem érdekel, annyival megyek a feloldó tábláig, vagy a következő útkereszteződésig. De biztosan én csinálom rosszul, hogy hallgatom a zenét menet közben, meg beszélgetek a párommal...
Lujó: Én is zsebből fizetem a benzint (pontosabban a gázt) havi kb 150 ezerért tankolok, itt már nem ez számít, a 100 meg a 150 között nekem 2.5 liter diffi van, én csak szeretek simán odaérni valahova...
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben
üzenetére
A szép a dologban, hogy én is így csinálom. Sokszor Szegedről időre kell mennem BP-re (most is itt vagyok), Győrbe, Debrecenbe, a navi azt mondja, hogy 2:15 alatt érek oda, akkor negyed órával előbb indulok el, belefér egy pisi, üdítő, újság abenzinkúton, és most is 8 perccel hamarabb kényelmesen itt voltam. Az elmúlt egy év alatt mentem kb 70 ezret, és egyszer se kellett aggódnom, hogy ebből csekk lesz. Ráadásul az autópályán hiába nyomom 140-nel, mindig fékezni kell valaki miatt, ehelyett beálltam a szép 115-120-ra, és szinte végig tempomattal tudok menni.... Talán 150 km-en 5-6 percet vesztek így a 140-hez képest...
-
Khelben
nagyúr
válasz
lujó55
üzenetére
Egyáltalán nem erről van szó. Csak nekem nem derogál betartani a sebességkorlátozásokat. És nem azért, mert az autóm csak 100zal tud menni

Az említett országokban meg pont azért van rend és fegyelem, mert nincs demokrácia. Ott is vannak szabályok, csak nem a közösség érdekében hozzák őket. Ha meg komolyan elhiszed, hogy Iránban senki nem hal meg véletlenül fegyverektől, akkor nem tudok mit mondani...
-
lujó55
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
"Érdekes, tőlem még nem szedtek be pénzt gyorshajtásért..."
Mondtam én, hogy van valami közöd az állományhoz!
Képzeld Putyint se bírságolták meg Pesten, pedig 180-al döngettek végig a városon a záróvonalon haladva. Vannak akiket nem bírságolnak meg és kész. Te egy nagyon szerencsés, vagy ismert ember vagy. (bocs, nem sértésből mondtam)
Egyébként engem életemben 2-szer bírságoltak meg. Az egyiket már leírtam itt (H.böszörmény a lovaskocsis eset) a másik meg amikor trabim volt és nem volt jó a km óra beleszaladtam a 30-ba 43-al. Hú, majdnem beb@sztak a sittre akkora baj volt belőle. Adtam nekik fejenként egy ötöst és még segítettek is betolni a kocsit, mert túlszívta magát keverékből (1979). Ja, ötös = ötszáz forint
-
lujó55
addikt
Én hoztam fel Törökországot, mert jártam ott párszor. Szerintem minden rendben volt, mert nem csak hülyék élnek ott se. Kínában még nem jártam, de szeretnék, Kongóba meg ha muszáj lenne se mennék. Nem tudom, ki milyen jogon meri kinyilatkoztatni egy országról, hogy demokratikus, vagy sem. Azokban az országokban amelyekre azt mondják, hogy nem demokratikusak akkora fegyelem van, hogy ihajcsuhaj! Több ezer éves civilizációval és hagyományokkal. Nem, nem vagyok sem arab, sem ferdeszemű, de azért ezen is el kell gondolkodni: egy iráni esküvőn, még az 5 éves gyerek is Kalasnyikovval lövöldöz az égre, mert így ünnepelnek és soha nem sérül meg senki. Amerikában meg a nagy demokráciában a beszipuzott kisköcsög elmegy az egyetemre és szitává lő mindenkit, meg magát is. Bocs az OFFért, tudom, nem a rovtba tartozik, csak magamba szálltam ahogy Khelben kérte

-
IreN!CuS
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
"Amikor odaérsz egy sebességkorlátozó táblához, nem az a dolgod, hogy a jogosságát vitasd, mert ezer oka lehet, hogy kitették, olyan is, amit te nem is láthatsz a kocsiból. Egyetlen dolgod van: betartani."
"neked kellene magadba szállni?"Magamba szállok a példa után ígérem.
Szituáció van egy 2x2 sávos út szépen betonkordonnal elválasztva normális esetben 90es tábla,aztán volt egy munkálat rajta ne kérdezd milyen.Szépen kint is volt h 70-50-30 befejeződtek a munkálatok 2 hét múlva még mindig kint volt a 70-50-30 persze rendőrbácsi aki tényleg teljesen jóhiszeműen elvárhatta h mindenki szépen 30al guruljon beállt és nyomta a traffit rendesen azért azt hozzá kell tenni,hogy a 3. héten is kint voltak a táblák.Persze tudom én meg azok akik nem akartak 30al gurulni be kéne bújni a sarokba h milyen emberek vagyunk......kifordított logika 1 részedről.
Kifordított logika kettő írtad ha kint maradt egy tábla szóljunk!Ez a mi kötelességünk,nekünk kell szólni h héé bocsi hanyag munkát végeztettek mert kint hagytátok a táblákat ez így lenne normális?
Véletlenül sem arról van szó,hogy direktbe megy a szopatás igaz?Úgyhogy szerintem jól mondtad el lehet költözni más országba.Milyen érdekes voltam kint Canadában nem voltak ilyen problémák,nem egyből Kínával kell dobálózni.
Na mindegy nem szólt,úgy is le leszek baszva
-
Khelben
nagyúr
válasz
dízelracer
üzenetére
egy újonnan átadott tökéletes minőségű nyílegyenes jól belátható szakaszon
Alap dolog, hogy ilyen helyen betartod a 10-et is, mert 100% hogy mérnek. Érdekes, tőlem még nem szedtek be pénzt gyorshajtásért, akkor ki a lúzer?

A kiemelt lúzerség meg arra vonatkozott, hogy kétszer futott bele ugyanott. -
dízelracer
őstag
válasz
Khelben
üzenetére
Lúzerség mi? Persze. Mondod ezt te. Légy nyugodt ha arra jártál volna simán beleszaladtál volna te is. Mert kötve hiszem, hogy te betartottad volna a harmincat egy újonnan átadott tökéletes minőségű nyílegyenes jól belátható szakaszon úgy, hogy még a volánbusz is 50-60km/h -val előz meg. Ez nem lúzerség, ez konkrétan seggfejség a rendőrség részéről. Egyszer egy út menti zöldséges bódé takarásában állították fel (és hagyták ott!) a háromlábút másik alkalommal meg egy reklámtábla mögé úgy, hogy azt már csak akkor veszed észre ha elmentél mellette. Persze akkor már rég késő. Magasról szarnak ők a te biztonságodra semmi másról nem szól ez az egész csak a pénzbehajtásról. És amíg a sündőrség is részesül a bírságból befolyt pénzekből nem is lesz ez másként. Azért az is milyen már hogy a nagykőrösi úton befelé forgalommal szembe! halál szabálytalanul felállnak a buszmegállóba, szó szerint elbújnak a sövény mögé és onnan mérik a gyorshajtókat? A kedves az az egészben, hogy úgy benőtte a sövény a hetvenesek után az első 50-es táblát hogy konkrétan semmi nem látszik belőle. Esélyed nincs észrevenni, hogy ott egyáltalán van bármilyen tábla is. Persze ha jön a csekk csak csak pislogsz hogy ezmegmiafasz?! Hetvenes tábla volt! Ja vagy nem...
-
lujó55
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Ja és Törökországban is az autósnak van elsőbbsége. Nincs is zebra.
Hidd el, nem kötekedni akarok, mert én már koros vagyok a száguldozáshoz, de az biztos, hogy ahol életrevaló emberek élnek, ott nincs szükség ilyen mesterségesen gerjesztett pánikkeltésre. Aki tud vezetni és közlekedni az mehet, aki nem, az üljön otthon. Ennyi.
Mint pl. Kínában... -
Khelben
nagyúr
válasz
lujó55
üzenetére
El lehet költözni olyan országokba, ahol nincsenek ilyen szabályok. Ha szerinted Kongóban vagy Nigériában jobb élni, akkor hajrá. Ott senki nem fog traffizni. Esetleg legéppuskáznak, de kresz nincs meg törvények se nagyon.
Ha viszont itt akarsz élni, akkor rád is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint mindenkire. Pont azért, mert nem vagy egyedül, se az utakon, se sehol. Aki meg száguldozni akar, annak ott a Hungaroring. Ilyen lehetőség sincs minden országban. -
lujó55
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Hiába jelentem, le vagyok ...va, nem történik semmi. A sünök meg pont oda állnak be, ahol tudják, hogy lehetetlen betartani a sebességet, mert ha betartod sokkal több kárt okozol az emberiségnek, mint ha nem tartanád be. Ezért tombolok és még jó sokan akik tudnak gondolkodni. A te hozzáállásod szerint vakon kell engedelmeskedni a szabályoknak. Hát ez a gáz.
Pont úgy beszélsz, mint egy rendőr...
Amúgy akkor mi a teendő, ha van rendszámtábla, csak az előttem haladó felhordta rá a sarat. Azt is elvárják, hogy 4 km-enként megálljak takarítgatni? Ehhez már gondolkodnom kell, amit nem kell elvárni, elvégre csak végrehajtom az utasításokat és ez nem szerepelt ott.
Amúgy hogyan lehet hozzájutni megkülönböztető jelzéshez? Az is jó megoldás lenne nekem.
-
Khelben
nagyúr
válasz
dízelracer
üzenetére
2hónapon belül másodjára is megbüntették gyorshajtás miatt hajszálra ugyanott
Ehhez azért kiemelten magas lúzerség kell

-
Khelben
nagyúr
válasz
lujó55
üzenetére
"Én pl. simán érzem a kocsit, tudom mit bír, mikor érek oda"
A langlovagok.hu főszereplői pont ugyanezt gondolták magukról. A sebességkorlátozás nem azért van, hogy a bénák betartsák, a magukat ásznak hívők meg ne, hanem azért, hogy védje a közlekedőket. A rendszámtábla bárminemű módosítása, a láthatóságának akadályozása bűncselekmény, amiért börtönt is kaphatsz.
Amikor odaérsz egy sebességkorlátozó táblához, nem az a dolgod, hogy a jogosságát vitasd, mert ezer oka lehet, hogy kitették, olyan is, amit te nem is láthatsz a kocsiból. Egyetlen dolgod van: betartani. Ha meg indokolatlannak látod, akkor lehet jelenteni a közútkezelőnek. Bár ez nem szokás nálunk, csak a hőbörgés megy... -
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
válasz
tomcsi23
üzenetére
Én már gondolkodok azon, hogy belülről állítható legyen a rendszámtábla. Ha látom, hogy közúti ellenőrzés akkor normálisan visszahúzza egy bowden, ha meg menni kell akkor lehajtódik a keretről.
Amúgy a balasetek 90%-ának oka még mindíg a gyorshajtás (éppen tegnap mondták az RTL Híradóban). Én azért módosítanám: a balesetek oka a hozzá nem értés. Én pl. simán érzem a kocsit, tudom mit bír, mikor érek oda, hogy előzhessek, fel tudom mérni a többiek sebességét, a többi kocsi képességét és jó a szemem, 1km-ről látom a kocsiban az arcokat, hogy látnak-e. Így van ez, ha PC játékon nő fel az ember. A gond akkor van, ha elő kerül egy szerencsétlenség, aki megkéri a szomszédot, hogy parkoljon be neki mert ő nem tud és kimegy a forgalomba, a belső sávban 20-al, majd hirtelen irányt vált és erre nem lehet felkészülni. Vagy a gyalogos, aki csak lelép az úttestre, azt hiszi ott is neki van elsőbbsége.
A kint felejtett indokolatlan sebesség korlátozó táblákból származó büntetési tételeket meg ráterhelném a közútkezelőre. -
neduddki
nagyúr
HI!
mult het kedden /aszem/ beszotma hogy egy kinmaratt 50-es tabla a m3 kivezton a nagylajos utan beferdult az utfele, szombaton mar nem volt kinn nafene.../vagy csak romlik a szemem es nem lattam:- )/
udv
neduddki
-
tomcsi23
veterán
válasz
dízelracer
üzenetére
Tesóm egy jó évig járt első rendszámtábla nélkül. Volt valami koccanása, aztán leesett. Egyszer állították meg, akkor kimagyarázta, 5 pénz volt. Viszont pár traffit meg megúszott, amit késön vett észre. Pedig nem egy száguldozós, és szinte csak Bp.
De nálam mindig ott lenne a kisördög, hogy nyugodtan hajt az ember, aztán jön egy fotó hátulról.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zoo8800
üzenetére
Nyilvánvaló, de az ilyen esetek nagy %-nál már az ütközés előtt meghalnak.
Nem rég adtam el az autóm, egy utasként csont ilyen balesetet szenvedett fickónak. A kollégájával tartottak haza melóból, mesélte, h 5 perccel az ütközés előtt még az arcára nézett, és mosolygott, kifejezetten jó kedve volt. Ő meg a szélkerekeket nézte, pont akkor épültek, a következő pillanatban már arra eszmélt, h felcsapódik a motorháztető...
Szerencsétlen örökre megsántult, és bottal jár 5 műtét után. -
zoo8800
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
de az biztos nem használt neki, hogy kifejelte a szélvédőt + a kormánytól kapott egyet a mellkasa. (ha még élt az ütközéskor...)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az öv hiánya?! Ne már..
Szvsz simán meghalhatott az előtt, h nekiment az oszlopnak, szívinfarktus gyanú..
-
dragonfx
veterán
válasz
dízelracer
üzenetére
jol tették.
a régi 2esen száguldozni halál.tuti lekapnak.tán sződliget után már nem lőnek.pedig az erdő előtt nagy az egyenes.eléggé 120+ gyanus.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dízelracer
őstag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Ismerősöm a komplett első lökhárítót leszedte. Azt kamuzza, hogy a napokban rátolattak a parkolóban és leszakadt. Rendszám a csomagtartóban ha keresné a rendőr. Több mint egy éve játssza ezt eddig még megúszta feljelentés nélkül. Nem egy száguldozós fazon de miután 2hónapon belül másodjára is megbüntették gyorshajtás miatt hajszálra ugyanott, besokallt. A Váci út Dunakeszi felé vezető végéről van szó (Megyeri csárdánál). Vatta új kiszélesített többsávos út és átadás után 3/4 évvel egy két helyen még kint voltak a 30-as táblák. Mekkora egy f@xfej hozzáállás már ez.
szerk: az M3-ason kifelé az első felüljáró előtt (kb a Kacsóh Pongrác út végénél) rendszeresen kint állnak. Vagy a fák közt hagyják ott suttyomban a háromlábút vagy beállnak kocsival a reklámtábla mögé a fűre. Szembe ugyanott befelé az ex agip kút utáni zajvédőfal mögé szoktak elbújni. Nem egyszer előfordult, hogy gyorsulásból (H.ring) úgy jöttek haza emberek, hogy 2-3 autóról lekapták a rendszámot és 200-al nyélgázon elmentek a trafi előtt.

-
dovitt
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszönjük ezt a fontos információt!

-
Winner_hun
félisten
válasz
Khelben
üzenetére
Pár napja ugrott be, igen, találkoztam ilyennel. Párszáz méterre tőlünk, itt.
A pontban mértek, B pontban osztották a sárga csekket. Szürke Suzuki Wagon R+-ból mértek, ház elé beálltak.
Ugyan ezzel a kocsival mértek itt előttünk két helyen is, az utcában meg 5 helyen láttam eddig őket. -
lorcsi
veterán
ma láttam egy fehér kombi audi a3-at..szerintem a legújabb ver. lehetett, floridai rendszámmal...

-
Winner_hun
félisten
Ahogy elnézem csak az öv hiánya okozta a halálát. [KLIKK]
-
válasz
runner 125
üzenetére
Nemreg volt, hogy regi ez mar es asszem angoloknal.

Calogero Traktort...

-
lujó55
addikt
Valamikor még a regisztrációmat követően leírtam, hogy a sofőrök rá vannak kényszerítve a gyorshajtásra. Na nem a törvény írja elő, hanem a belső kényszer. Most nem azokról a jogsi nélkül száguldozó agyontetovált 17 éves cigánybűnözőkről beszélek akik a kurvájuk árán vették a BMW-t, hanem azokról akik az úton élnek, mert ez a kenyerük. Értsd: ha minden lámpa úgy lenne összehangolva, hogy 50-nel kényelmesen végig lehetne haladni a városon, ha lennének minden nagyváros körül elkerülő körgyűrűk, ha normális lenne az utak minősége, stb. akkor tervezhető lenne a közlekedés a közlekedők számára is. Már írtam: Miskolc, Csabai kapu: ha nem nyomod neki 65-tel, akkor sorban megfog az összes lámpa. Értsd: lámpától lámpáig kell gurulnod. Elindulsz, fékezel, megállsz, újra elindulsz ... beeeenzíííín!
Aki ezt nem érti azt nagyon tudom sajnálni. A zsernyákok csak pénzbehajtásra valók! Nagyon érdekes, hogy soha nem állítják meg azokat a tagokat, akik láncszabálysértéseket hajtanak végre, de a kispolgárt aki összehozta a vacak Suzukijára azt egyből lemeszelik, amiért képtelen a lakott területen kívüli útszakaszon vasárnap délután a 20-as sebességkorlátozásra, holott senki nem dolgozik az út mellett.
Jelenség: direkt figyelem a rendszámokat, minden 15. kocsiról le van szerelve az első. Megbüntetnek? Hogy? Hazamegyek és a parkolóban felteszem. Pont. Nesze objektív felelősség.
-
dragonfx
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
hogy szakadna ki a lekkük teee..
ilyenre merészkednek.ez már átverés.
remélem valaki ránönt egy 2 vödör szemetet.inkább cxart.kéne takarítsanak.
..akik ilyne galádul probálják a jonépet átverni.nem ezzel a gyorshajtással kéen fogllakozni. -
runner 125
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Hp, Dell, Lenovo gyári 65W USB-C / Type-C töltők, tápegységek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze az se számít hogy a szélvédő tükröződése miatt se lehet csak úgy belátni minden kocsiba...

Magyar rendszáma van! KMD-...

..akik ilyne galádul probálják a jonépet átverni.nem ezzel a gyorshajtással kéen fogllakozni.