Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
-
amol
addikt
válasz
fullextra
üzenetére
Nem egy Alfa Romeo-ról írtam ,hanem egy Volvóról, nem hinném ,hogy bárkinek is gondot okozna a váltót ,,D'' fokozatba rakni és élvezni a vezetést, a parkolásban meg segít a tolatóradar, tájékozódásban meg a beépített GPS, motoros memóriás bőrülések tovább fokozzák az élvezetet, csak ,mert egy új swift árából ilyen felszereltségú S60-at kapsz használtan.
Ilyenből 6-7 éveset kapsz százezer feletti futással ami valószínűleg külföldi. Ettől még jó de nem sok köze van egy új autóhoz. Nem mindenki szereti hanyattvágni magát a Volvo szervíz számlájától, van aki inkább évekig nem költ a garanciális autójára aminek tudja az előéletét.
Mindenkinek más az értékrendje. Én is Volvot szerettem volna mert tetszik aztán felvilágosítottak róla hogy mennyire szervizigényes, főleg dízelben.Csípj meg ,hogyha a 2.4-es Turbódízel sokat fogyasztana!
Városban akár 10 felett, 330Ft/L és emelkedik. -
KisBundi
őstag
Hát ha valakit érdekel valakit én is imádom tekergetni a zsiguli kormányát. Kicsiny falumban gyereknapot tartottak és a polgármester úgy döntött jó lenne egy kis bemutató így részt vettem rajta én is. Hogy a témától ne szakadjunk el annyira itt úgy ahogy kiélhettem magam. Na jó mivel kicsi gyerekek is beülhettek mellém azért annyira nem siettem és próbáltam biztonságos határokon belül autózni.
Jó tudom úgy is belém fognak páran kötni a vezetési tudásom miatt...
Bemutató -
dragonfx
veterán
hát nem tom hogy az e30ba volt e digitklíma mint kérhető extra...most megfogtál....
e36ba tuti nincs fékerőelosztó..max. az utcsó szériafrisített 6hengeresekbe azokba minden van
....#10589>>enyémbe 2 fékpedál van...egyik az üzemi fék másikon ott vana felirat Warning!only DFX mod

-
nesa
veterán
Izlesek es pofonok kulonboznek ,elhiszem hogy szereted az audidat de PL szamomra a mai autok nem adnak megfelelo vezetesi elmenyt unalmasak mar a 22 eves mazdam is dog unalom.
Khelben!
Nincs ladam soha nemis volt csak anno szuleimnek KB 20 eve.
Viszont gyakran vezetek jobb kocsikat is tetszik 10 perc vigyor aztan elgondolkodok es kesz.... anyamek 1 eves Octaviaja is unalom szamora lehet jobban meg de nem ezen mullik a dolog. -
I_Am
veterán
Én is szeretek 2107-el csapatni, de sokkal jobban szeretem az elektronikával televágott audimat kormányozgatni. És lehet ezzel is csapatni, sőt a vezetési élmény és kényelem sem utolsó.
szervo és full elektronikus kormány tényleg nem ugyanaz, de sokat számít szerintem a szervo is. Azt meg hogy köze nincs a kocsihoz, nem tudom értelmezni. Lehet eddig nem jó autókat vezettem.
(vagy túl lassan közlekedem)(amugy nekem az abs-el csökken a fékutam, de csak azért mert quattrom van
Nem vita tárgya utána lehet nézni, de ha kell személyesen is be tudom mutatni bárkinek.) -
-
nesa
veterán
Teljesen azonos auto azonos gumik ABS vs abs nelkuli amirol szo van .
Persze lehet ezt fokozni csillio billio elektromos szarsaggal ami a kocsi 6-10 eves korara fele mukoudeskeptelen lesz, de lehetne elektronikus sofor is ami mindig a viszonyoknak megfeleloen vezet es 20 as tablanal nem 22 vel megy hanem 20-al...
Nemis gyartanak mar igazi autokat ezek mind unalmas szarok amik ma vannak...szinte vezetni se kell....Hmm nekem az elektonikus kormany nem = a szervoval.
Lattal te mar elektronikus kormanyt ,mert amit en lattam abban nemvolt osszekoto rud...
Amugy a szervo nemhiszem hogy barmibe is segitene...a parkolason kivul sot nagy sebesegnel meg hatrany is mert olyan mintha koze nemlenne a kocsihoz mint a fos olyan lesz az egesz.... -
I_Am
veterán
Nem azt írtam, hogy minden esetben. Sőt azt sem, hogy az összes abs.
De gondolkozz picit, több féle abs rendszer van. Ez egy.
Kettő, mivel esp is általában mellékelt hozzájuk ez már kettő.
Három: A legfontosabb, hogy nem mindegy milyen helyzetben használod az abs-t. Nem csak a talaj és a surlódási együttható, hanem a fékezni kívánt jármű tömege, a gumiabroncs minősége, a kerékátmérő, a sebesség, mind befolyásoló tényező.Ha engem is a parasztok közé veszel, akik olvasnak is, akkor mérges leszek. Fogd vissza magad.

Elektronikus kormány? Szervo kormány. 0.1%?

dragon:
Azért megnézném mit csinálsz, mikor 2x1 sávos országúton mész éjjel 100-al, aztán látod, hogy a szembejövőt féktávon belül elkezdik előzni. Ilyenkor abs nélkül meghalsz. Mert 10% esélyt sem adok, hogy két kerékkel a kavicson ki tudd fékezni és kormányozni a kocsit a borulásból.
-
dragonfx
veterán
az abs kezdő vezetőnek kell aki vezetett már pár évet pár 10e km-t az érzi mikor hogy merre kell fékezni..aki ennyi alatt nem szerez ennyi gyakorlatot...go to rendőrkapitányságés jogsiját adja le.
-
nesa
veterán
Ez a maszlag amit a parasztnak olvasni kell.
Nem 1 ilyen teszt volt mar ahol 1 hozzaerto sofor verte az ABS kocsit, Gondolom mindanyian nagyobb biztonsagba vagyunk ha a legtobb veszetni nemtudo kocsiaba van ABS de ez nem azt jeleni hog yelobb megfog alni kulonossen nem hoba es laza talajon.Ez az elektonikus kormany szerintem az autok 0,1% erinti hazankaban ugyhogy nemjo pelda.
-
I_Am
veterán
A kormány és a fékrendszer integrációja
A kormány- és a fékrendszer-alapú beavatkozás további lehetőségeket kínál. Az ABS - blokkolásgátló - rendszer tervezése egy sor kompromisszumot tartalmaz. Ilyen például az egyenetlen tapadású felületen való fékezés, amikor az egyik oldali kerekek alatti tapadás lényegesen különbözik a másik oldalitól. A két követelmény, amit ki kell elégíteni, nevezetesen a fékút és a vezető kormányzási korrekciója, egymással ellentétben áll. Ha csökkenteni akarjuk az utóbbit, az ún. select low stratégiát kellene alkalmaznunk, azaz mindkét oldalt a kisebb tapadású helyen elérhető fékerővel fékezzük. Ez esetben ugyan nem keletkezik nyomaték, azaz a vezetőnek nem kell azt kompenzálnia, de a fékút hosszabb lesz, mivel nem használjuk ki maximálisan a nagyobb tapadású oldalon elérhető fékerőt. A másik lehetőség, hogy a járművet a nagyobb tapadású oldalon elérhető fékerővel fékezzük. Ekkor természetesen a fékút csökken, a vezetőnek jelentősen azonban többet kell kompenzálnia - ha tud egyáltalán.
Az ABS e két követelmény közötti kompromisszumos helyzetet eredményezi. Amennyiben azonban a fenti helyzetben az elektronikus kormányon való beavatkozással már a fékezés kezdeti szakaszában tudjuk a folyamatot befolyásolni, a fellépő kitérítő nyomaték lényegesen kisebb lesz, és nagyobb fékerő-különbséget engedhetünk meg. Az elektronikus kormánnyal való beavatkozással a harmadára csökken a vezetőtől kívánt kormányzási beavatkozás, miközben a kormányzott kerekek természetesen a korábbihoz hasonló nagyságrendben kormányzódnak, mialatt a fékerő-különbség nagyobb lehet, s ez a fékút csökkenését eredményezi. Az elektronikus kormánnyal való beavatkozás amellett, hogy majdnem harmadára csökkenti a vezető beavatkozását, közel 10%-os fékútcsökkenést eredményez. Ez nagyon jelentős, mivel a forgalom biztonságára kiemelkedő hatással van. Az elektronikus rendszerek alkalmas integrálásával növelhető az egyes szerkezetek hatásossága, és egy első hallásra veszélyesnek tűnő rendszer, mint az elektronikus kormány növelni tudja a közlekedés biztonságát.
-
I_Am
veterán
A Bosch által 1978-tól világszerte elsőként gyártott rendszer megakadályozta a kerekek blokkolását – a jármű fékezéskor stabil maradt, a vezető pedig ki tudta kerülni az akadályt. Kiegészítésképpen az esetek többségében a fékút csökkenésére is számíani lehetett. Az egyre nagyobb számban beépített ABS tehát fokozott biztonságot jelentett a közutakon.
Forrás: [link]
-
ABE
őstag
Tesztek alapján két azonos autó esetén száraz úton, egyenes vonalú vészfékezésnél az ABS-es autó kicsit hosszabb úton áll meg (általában). Hiába nagyobb a tapadási együttható, mint a csúszási, az ABS-es autó kereke is "blokkol": megcsúszik-gördül-megcsúszik-gördül... Az ilyen folyamatos fékerő csökkentés miatt képzelhető el, hogy egy állóra fékezett kerekű autó hamarabb megáll.
Na de erről nem szabad beszélnem, meg lett mondva.
-
nesa
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Tevedesbe vagy de nagyon.
Eagl3!
Aki nemtud fekezni az mire kapta a jogsit a vezetes nem a gazpedal lenyomasabol al, bar egyes embereknek saja itt kimerul a tudomanya.
En veszfekeztem mar le ugy 160 rol hogy a jocskan mogottem levo fabianak att kellet kormanyozni a masik savba mert kulonben leturt volna.
Ja hozzateszem 22 eves mazdam van. -
Eagl3
veterán
-
ABE
őstag
Jól látom, hogy itt mindenki olyan ügyes, hogy ABS nélküli autóban vészfékezés esetén gördüléshatáron tudja tartani folyamatosan a kerekeket?
-
lsc
nagyúr
Amennyiben nem kormányoz a "vészfékező" , akkor szinte mindegy , hogy blokkoló vagy "blokkolgató" kerekekkel és elkerekedett szemekkel száll bele a másik kocsiba .
A vészfékasszisztensnek én több értelmét látom , igaz van olyan helyzet ahol az abs jól jöhet , amennyiben a sofőr tud vele élni . -
Eagl3
veterán
-
-
nesa
veterán
válasz
fullextra
üzenetére
Nemtudom mire alapozod hogy futomu ugyileg rendben levo 15 eves kocsival tobb ido megalni mint 1 uj kocsival, ha az ABS-re hajazol akkor nagyon nagy tevedesbe vagy mert az ABS noveli a fekut hosszat
a legnagyobb hatranya hoban jon elo az ABS nek meg laza talajon itt akar 2x -3x -4x hosszab lehet a fekut mint 1 sima autonak .
1 elonye van csak hogy minden helyzetben iranyithato marad +nemlesz kockas a gumi mas minden hatrany. -
dragonfx
veterán
látom megy a parázs vita pedig nem is írtam már mióta értelmesen

-
biker
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
-Aha, szóval aki 90-110 km nél elalszik, az 160 nál nem igaz? Ez gondolom orvosilag alátámasztott tény....
háát, általában 110-120-al járok országúton, főleg ha ismerem, hol tudnak és hol nem mérni a bokorból.
egyszer kipróbáltam, hogy szabályosan megyek, 85-90 közt egy hétig. két nap alatt 3x rántottam padkáról vissza a kocsit, mert elbambultam a lassúságban, mert lassan megyek, kevésbé figyelek, ráérek matatni, zumm padka....
-
válasz
fullextra
üzenetére
Nem akartam, de reagálnom kell hozzászólásaidra, mert (már megbocsáss) rég olvastam egy oldalon, ennyi, ekkora, marhaságot egy embertől.....
"embernek már elfogy a türelme, esetleg elalszik, ideges, rosszul kiszámított előzés, és hopp kész is a baj."
-Aha, szóval aki 90-110 km nél elalszik, az 160 nál nem igaz? Ez gondolom orvosilag alátámasztott tény.....
"Akinek van egy kis esze is és tájékozódik az használtat vesz, ezek az emberek álatlában nem a két szép szemükért kapták a jogosítvány.
Akinek nincs esze, az megveszi az újat ,drágán, ezek az emberek álatlában, zavarosan vezetnek, nincsenek tisztában a KRESZ-szel."
-Te ezt komolyan gondolod? Orvos látott már?
Tehát szerinted aki új autót vesz annak nincs esze és nincs tisztában a kresszel... (erre már szmájli sem létezik)"Nem egy Alfa Romeo-ról írtam ,hanem egy Volvóról, nem hinném ,hogy bárkinek is gondot okozna a váltót ,,D'' fokozatba rakni és élvezni a vezetést, a parkolásban meg segít a tolatóradar, tájékozódásban meg a beépített GPS,"
-Már bocs de ezen írásod szerint éppen az nem tud vezetni aki az általad ajánlott autót választja, ha szüksége van a fent leírt kütyükre. Egy swiftes tolatóradar és gps nélkül is élvezi a vezetést....

"de sajnos a Suzukisok nagyrésze azt hiszi ,hogy sport autója van, "
-Már bocsánat de te fogalmi dugóban vagy! A suzukis azért vesz szuzukit mert egy megbízható az áráért jól felszerelt új autó, amivel valszeg évekig semmi gondja nem lesz, ráadásul a legolcsóbb hozzá az alkatrész, ja és igen ha kell dinamikusan is lehet vele közlekedni.
Pont használt autót vásárolnak általában a teljesítmény és a lóerő miatt....... -
ABE
őstag
válasz
fullextra
üzenetére
A különböző autókategóriák azért léteznek, hogy mindenki megtalálhassa az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő autót. Akinek egy városi autó kell, az mit kezdjen egy nagyautóval, a GPS-szel, bőrülésekkel, stb.? Azt ne mondd kérlek, hogy egy 200e km-t futott Volvo fenntartása összevethető egy új Suzukiéval! Szerintem azt sem nagy bátorság kijelenteni, hogy általában egy új autónál kisebb az esély, hogy valami meghibásodjon, vagy költeni kelljen rá. Kiemelhetsz egy hibát a Suzukik közül is, de teljesen biztos, hogy a Volvonál is van ilyen. Bármely márkánál előfordulhat, de egy típushiba alapján kijelenteni, hogy egy új kisautó rosszabb megbízhatóságú egy használt nagyautónál...
És igen, Magyarországon képesek az emberek megvenni családi autónak a Swiftet, a presztizsautóra vágyók képesek 3 milláért egy szakadt BMW-t, Volvo-t, stb. megvenni, és a használtautóra vágyók meg retteghetnek, mikor vágják át őket. Ez van, Magyarországon élünk.
Kis utánajárással én is praktikusabbnak tartok egy 3-4 éves jó állapotú autót megvenni féláron, de butaság a kategóriákat összehasonlítani, mert nem ugyanaz a célközönségük, még akkor sem, ha ugyanannyiért vehetsz egy fullos használt Volvót, mint egy új Suzukit. -
fullextra
tag
Hmm. Nem egy Alfa Romeo-ról írtam ,hanem egy Volvóról, nem hinném ,hogy bárkinek is gondot okozna a váltót ,,D'' fokozatba rakni és élvezni a vezetést, a parkolásban meg segít a tolatóradar, tájékozódásban meg a beépített GPS, motoros memóriás bőrülések tovább fokozzák az élvezetet, csak ,mert egy új swift árából ilyen felszereltségú S60-at kapsz használtan.
Csípj meg ,hogyha a 2.4-es Turbódízel sokat fogyasztana!
Egyáltalán nem mondtam azt ,hogy nincsenek kivételek, de sajnos a Suzukisok nagyrésze azt hiszi ,hogy sport autója van, 1.3 liter 92Le, tényleg nem rossz kis motor, nem zabál sokat, könnyen kezelhető, de sokan másra használják ,mint amire való, ha szeretnétek beillesztek egy-két gyomor összeszorító képet.Sajnos sokan abban a tévhitben élnek ,hogy az új mindig jobb, és az újjal, biztosan eljutsz A pontból B-be, sajnos ez nem így van, és főleg nem a kis autóknál.
Napokban hallottam ,hogy egy bizonyos swift szériában sorra romlanak el a generátorok.Nem muszáj az S60-ra specializálódni, ott van a C30 1.6 Turbódízel motorral, bár ez még egy viszonylag friss modell, de az biztos ,hogy megbízható.
Ha valami sértőt írtam volna akkor elnézést, nem állt szándékomban.
-
ABE
őstag
válasz
fullextra
üzenetére
Anyám nem szereti a 4 méter feletti autókat. Nem csodálom, hiszen városban járkál minden nap, szereti a könnyen kezelhető autókat. Sose venne Volvo S60-ast, mert sem a teljesítményét, sem a kényelmét nem használná ki a rövid távokon, ellenben kínszenvedés lenne neki a városban azzal rohangászni naponta. Ja, és a kisautó keveset fogyaszt, új korától kezdve alig kell rákölteni, ha mégis kell hozzá valami, az olcsóért van. Akkor most anyám nem százas és esze sincsen? Ja, és nem zavaros fejű, KRESZ-t ismeri és betartja...
Legközelebb gondold át a mondandód, mielőtt a nagy általánosítás közepette baromságokat írsz le.
-
Mr X
veterán
válasz
fullextra
üzenetére
A hozzáértők csak egy kis része a piacnak. Sokkal többen vannak, akiknél a régi autó mellett kizárólag az ára szól.
Egyébként szerintem a Swifttel sincs semmi gond, ha nem "versenyautónak" veszi valaki.
Az amit te mondasz, főleg a régebbi sportautóknál állja meg a helyét.
-
fullextra
tag
Napokban az idegesített fel ,hogy egy 2×1 sávos úton egy Mazda 3 kanyarodna balra, egyirányú utcába, szembe jönnek, Mazda lassít, Mögötte lévő Nissan és a Nissan mögött lévő Suzuki, már anyáz, és már a hangkürtön tenyerelnek.
Kérdés: Miért ilyen rohadt türelmetlenek az emberek? -
fullextra
tag
Sajnos manapság, nagyon sokan az új autó mellett döntenek, Mikor egy régebbi autó, sokaszor megbízhatób, mindig olcsóbb, és az ár/érték aránya is jobb.
Honnan veszem?
Sokan vesznek új autót, Már bocsánat, de nem tartom százasnak azt az embert aki 3millióért Suzuki Swift-et vesz újonan, mivel ebből a pénzből a használt autó piacon, Volvo S60 D5/T5-öt is kapsz.
Akinek van egy kis esze is és tájékozódik az használtat vesz, ezek az emberek álatlában nem a két szép szemükért kapták a jogosítvány.
Akinek nincs esze, az megveszi az újat ,drágán, ezek az emberek álatlában, zavarosan vezetnek, nincsenek tisztában a KRESZ-szel. -
fullextra
tag
Arról persze nem esik szó, hogy mióta ennyire megfogták a sebességeket, sokkal több halálos áldozat van az utakon ,mint az előtt.
Hogy miért?Mert az embernek már elfogy a türelme, esetleg elalszik, ideges, rosszul kiszámított előzés, és hopp kész is a baj.
Én olyan állásponton vagyok ,hogy nem csökkenteni ,hanem növelni kéne a sebességhatárokat, tehát az emberek kevesebbet tartózkodnak az utakon, nem alakulna ki annyi dugó, és természetesen jogosítványt is csak olyan kezébe adunk ,aki ténylegesen Tud vezetni.
Szerencsére sokat változott a technika az elmúlt 15évben, és manapság , egy új autóban, az ember megsem érzi a 140-180-at, jelentősen fejlődőtt a féktechnika, viszont a jogszabályok a régiek maradtak.
Összehasonlítás képen:
Manapság új autóval 80-ról megállni kevesebb időt vesz igénybe ,mint 15évvel ezelőtt 50-ről.
Régebbi használt autót, meg úgyis csak a rutinosabbak vesznek.
sajnos új Törvény módosításokat kéne hozni, és a mai technikai álláspont szerint megalkotni az új (vezetési, közúti)jogszabályokat.
Ez kizárólag a saját véleményem! -
-
válasz
parandroid
üzenetére
"Még jó, hogy van objektív felelősségvállalás"
Az nem feltetlenul fog segiteni, mert csak het kategoriara ervenyes, es nem tudom, hogy ezt bele lehet-e gyomoszolni barmelyikbe.
-
parandroid
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Még jó, hogy van objektív felelősségvállalás, különben most jönne az a szöveg, hogy nem is tudom, ki vezetett, valamelyik családtagom de rá ugye nem kell vallanom.
Ehh, kiszerelhetetlen fekete dobozt GPS-szel minden kocsiba, amivel vissza lehet nézni az utolsó néhány napnyi adatot, akkor talán felfogná a sok bunkója, hogy nem kibújni kell a felelősség alól, ha valami faszságot csinál, hanem vállalni a következményeket. Esetleg nem csinálni semmi faszságot.
Khelben, feel good: ezt folytassátok privátban.
p
-
feel good
aktív tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Ez bizony..
Milyen szépen megbüntették hatvanezerre őt is, bizony. Rend van itt kérem. De ha a "kinnfelejtett" (igazából direkt kibaszott) 40-es táblánál a főúton 110-el merészelsz menni, fényes nappal az üres úton, akkor repül a háromszázezer.Vicc ebben az országban minden. Egy kis érdekesség: tudtátok, hogy nálunk a legmagasabb a négyzetméterre eső ára a kiállítóterületnek a BNV-n, egész Európában, Milánót is beleértve?
Vagy akár említhetném hirtelen az eurót, a röhejes egészségügyet, a siralmas oktatást, a zéró közbiztonságot, a siralmas közlekedési morált, a húsz éve megegyezni képtelen politikusokat, stb. Csak legyen meg a diplomám végre, úgy eltűnök hogy sose találnak meg többet
-
Skót
aktív tag
válasz
dabadab
üzenetére
Értem én mit mondasz, és nem is az lenne a megoldás, hogy az ott verbúválódott járókelől verjék agyon az autóst.
Annyit mondott sztem mindenki azzal, hogy fővelövés, helyszíni kivégzés stb-stb, hogy valami radikális és komoly büntetést kapjon és ne 2 év 6 hónapot, mert az nevetséges 2 emberéletért...
Sőt az a baj, hogy ezekután valszeg egy dádával megússza...Meg az a hosszú huzavona, hogy háromféle módon magyarázzák, és a végén a mama meg a csecsemő lesz a hibás és a család fizessen a gázolónak kártérítést...
-
-
Skót
aktív tag
válasz
dabadab
üzenetére
Talán mert nem megérdmelt? A kiskölöknek semmi baja nem lett ergó el se gázolták, nem halt meg...
Ha megöli akkor sztem simán bosszúként tálalta volna a sajtó, de így egy értelmetlen gyilkosság, az ottani csürhétől...De itt mi történt?
Egy szabályosan közlekedő nagyit és unokáját gázolták halálra a zebrán és ő NEM VALLJA magát vétkesnek...
Ott meg megállt a fickó és kiderült a gyereknek semmi baja, de azért brahiból öljük már meg... -
amol
addikt
Barátom zebrán az állapotos nővérét lökte el egy kocsi útjából. Utána ablakon át szedte ki a csókát, akkora adrenalinfröccsöt kapott.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
feel good
üzenetére
Helyszini fobeloves esetleg tanitana a magyart kozlekedni.Baratnom baratnojet hasonlo szituban utottek el,belehalt,a csoka 5 forint buntetest nem kapott!! Indoklas:A leanyzo szabalytalanul haladt at az uttesten... Hozzatennem,hogy egy busznyi anu volt arra,hogy szerencsetlen a zebrarol repult 20m-ert.....
-
amol
addikt
válasz
Timocicu
üzenetére
Nem érdekelte?
Szvsz az ilyenek nem a két kezükkel keresték meg a rávalót.Tisztelet a kivételnek.Úgy is mondhatjuk hogy nem a tenyere kérges a munkától hanem inkább a térde

Arról nem is beszélve,hogy egyáltalán nincsenek tekintettel a babakocsival közlekedőkre.Azóta érzem át jobban a problémát,mióta én is " ebben a cipőben járok"
Én is így vagyok vele. De nagyon.
-
parandroid
félisten
válasz
Integra
üzenetére
Térfigyelő kamerákat a gyalogátkelőhelyekhez, piros lámpákhoz, aztán mehetnek a csekkek. Sőt, a forgalmasabb kereszteződésekhez is a bent ragadókat figyelni, ott is csekket osztogatni. Néhány hónap alatt rendet lehetne tenni a fejekben. Persze menne az obligát fújolás itt, ebben a topikban is, hogy már megint milyen lehúzás, hogy már azért is fizetni kell, ha a pirosnál nem álltam meg, pedig nem jött senki.
p
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
"A régi svéd autok nem a biztonságrol voltak híresek"
???

Ez egy Volvo 940, mar boven abbol az idoszakbol, amikor a Volvo a "biztonsag" jelszoval adta el az autoit (es rengeteget is dolgozott azon, hogy tenyleg azok is legyenek)."kamionnál jól jöhet, ha kicsit nagyobb az auto súlya"
Kamionnal pl. pont mindegy, mert ahhoz kepest mindenkeppen tul konnyu.
-
-
feel good
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Így van, mondjuk lehetne gondatlanságból elkövetett emberölés.
Nagy szigor, minden, aztán a múltkori a faluban 170-el verető cigó megúszta, a babakocsit toló nagymamát megölő emberke meg fogja úszni, és akkor én menjek szépen a főúton 60-al, mert különben bűnözőként kezelnek.
A Balkán felé haladunk, nem az EU felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- Xbox Series X // Számla // Garancia //
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
elindult a letöltés. 

....