- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Nemtom, nekem már tavaly megvették a jegyet. Sógorék zenekara hívott meg, cserében egy próbatermi fotózásért
Mit szóltak a mekibe? Szerintem már megszokták. Zsóti haverom bemutatkozott, hogy a "minden csúszda lakjon jól" alapítványtól jöttünk (játszótér van a meki mellett), tessenek adni fasírtot is
-
törölt tag
Az lesz, hogy nekiesek valami terjedelmes leírásnak, mert úgyis alig győzöm kivárni már, hogy meghozzák.
Nem volt még MILC-em, azért (is) kérdezek ilyen alap dolgokatAmúgy azért akarnám úgy használni, mert akkor ha csak fogom a kezembe, nem megy folyamatosan a live view, fogyasztva az akkut, csak kijelez pár statikus értéket. Bár erre jó a kijelző kikapcsolása is tulajdonképp.
-
törölt tag
Igen, ilyen testreszabható módon nekem is tetszik, mert adott esetben használnám, csak az nem tetszett, ahogy alapból működik, mert pár perces nyomkodással nem találtam meg a beállításait. Igazából az lenne a legtutibb, ha olyat is tudnék csinálni, hogy az LCD ilyen DSLR módra a beállításokat mutatja, mintha ilyesmit is láttam volna egy videóban valahol.
Ear001: Hát igen, és ezzel együtt jár, hogy a ferdébb szeműeknél még olcsóbb is ilyenkor. De azért várok rá, mert pofátlanul olcsó volt ez a szett így
Amúgy az a kis szürke tégla, amit múltkor mutattam, Made in Korea -
MrChris
nagyúr
-
cselt
senior tag
Én még nem sokat használtam, úgyhogy nálam a kábel és a gomb még jó, persze nem egy szerver cucc ez se. Amire nekem igazán kell az a csoportkép. Elég idegesítő, hogy a gép maga csak egy képet tud ellőni időzítővel. Így meg be tudom neki állítani, hogy mondjuk 5 képet lőjön egymás után 1s eltéréssel, annyiból csak lesz egy értelmes kép.
-
.mf
veterán
Nos, csak összegyűltünk egy páran az időjárás ellenére is (a többiek meg papírkutyák
), s most már azt is tudjuk, hogy a ki hasonlít legjobban avájára verseny egyhangú győztese Pollai
A hely egész korrektnek tűnt, bár a söröket a többiek kóstolták, de úgy tűnik a választék szélességére nem lehet panasz (csapolt konyakmegysör, már arra is pislogtam, de kakaósör, jól hallottam?)
-
törölt tag
Ez a gyújtótáv kérdés nem egyszerű, mert eddig csak (alap) zoomokat használtam igazából, és ahogy nézgettem a képeket, eléggé vegyes, hogy hova volt húzva éppen a zoom. Mondjuk a legutóbbi obit ekv. 35-45 közt használtam viszonylag többet, meg a tele végén ekv. 120-130 környékén. De múltkor volt olyan, amikor kaptam egy estére kölcsön egy Fuji M1-et meg hozzá a 35-ös obit, és nem volt igazán hiányérzet vele (beltér, céges vacsora).
Inkább próbálok a fényerő felé meni, mert beltérben az jól jön azért, hogy ne kelljen vakuzni. Egyelőre még nem igazán látom, hogy milyen sor legyen, de valahol el kell kezdeni, aztán majd elválik. -
jjeahh
nagyúr
nem Mo-n lakok, ebayen szoktam vásárolni mivel számomra az a legolcsóbb beszerzési lehetőség és ott egy e-m5 nem 100k, hanem 130-150, egy 45-ös meg nem 60k, hanem 75-80k... ezért gondoltam automat arra, hogy egy 190-200gbp-s 45-ös helyett ha stabis panát vennék, már csak kb. 90gbp-t kellene hozzádobjak, ami nekem megéri egy jó stabiért... és elég ha csak egy portréobimban van stabi, mert más fixet nem használnék egyáltalán. De persze ez csak elmélet, meg lehet cáfolni meg minden, csak csak ne támadjatok, kérlek. Még amúgysem jött ki teszt se se semmi, szal..
Ja a g3 eladása sem megy olyan könnyen az isten háta mögött erdélyben, ahol minden "komoly fotós" belépő dslr-el nyomul, mint Bp közepén.: JuSzT :.: sokat nézegettem, tetszik is, csak gyenge fényben a 45-öshöz képest is alulmarad picit valszeg
-
jjeahh
nagyúr
szal inkább vegyek még egy vázat és egy 45-öst? és az én logikám rossz...
Mercutio_ : koncert, fesztivál, koncert, koncert...
Parci: a hiányzik a stabi problémámat mégis mi a répa oldja meg jobban mint egy stabi?
nem értem miért robbant ki mostanában állandóan vitát minden hsz-m, de valszeg bennem van a hiba, lassan nem csak panás kérdéseket nem teszek fel itt, hanem egyáltalán nem is írok ide
-
-
MrChris
nagyúr
Hát nemtom. Akkor az Oly jó helyre fókuszált a Sony meg valahová ahova nem kellett volna, azóta megváltozott a fa
Nem ez volt a kérdés, próbáltam egyértelműen feltenni, hogy ne az ár, rendszer... hanem a képi tulajdonság alapján melyiket választanád? Mint ahogy egy nőnek fülbevalótmelyik tetszik? Ha az aktuális tökmindegy milyen rendszerednek teleobit választanál, mert kellene és ilyen képe lenne a két jelöltnek, akkor melyik? De végülismindegy
-
MrChris
nagyúr
Semmi mást nem csináltam, csak megnéztem tüzetesen az egyik majd másik képet. Az Olympusé mondhatni szinte tökéletes, nem csak éles, hanem nincs optikailag szétkenve a széleken. Sarokban ugye nincs igazán téma, de gyanítom ott még jobb mint a másik. A Sonyé meg olyan mint mikor felteszek egy közepesen szar 50-es manuált az OM50/1,4 után. A fókuszban, középen elmegy bár nem tű éles viszont ahogy eltávolodok bármely irányba hiába maradok a fókuszban szétkeni. Nekem ez alap hogy ahol fókusz ott csak a széleken engedhető meg ilyen. Ez nem pro kategória és amit a fa kérgén alul-felül művel nem dof hanem szétesik a kép. Mint a swirli effekt régi MF obiknál, persze enyhén de utal rá hogy ez a tökéletlenség miatt van.
Ha szépen felmész a fás kép tetejébe az oly megmarad élesnek a sonyén eltűnik az élesseég, mindenűtt szétkent, ez biztos nem az AA szűrő hiánya! Ez a centrikusság általában az olcsó obik jellemzője.
1. Mindkettő teleobi, ugyan azt a nagyítást adja a rendszerben, még a rekesz is elég hasonló, nemtom miért lenne almával körtét, az élesség centerességének semmi köze az AA szűrőhöz. Ugyan ezt a jellegű különbséget, optikai gyengeséget tudom prezentálni az egyik itthoni 2 obival azonos gépen!
2. Akkor csak szar ez a sony obi.
3. Tudom, hogy nem ennyi a Sony rendszer én nem is a rendszert fikáztam, hanem ezt az obit, ha lenne pénzed és A7s-ed és szeretnél teleobit adnál szívesen ezért az obiért 400.000ft-ot?? Kizártnak tartomFEDman Csak azt írtam le amit látok, természetesen ha tilos nagyítgatni és csak monyó méretre redukált képet szabad nézni akkor nem feltűnő csak az hogy az Oly-é szebb.
-
törölt tag
Na ja. Az Oly pixelsűrűsége kb. fullframe 60 MP lenne, nem csoda hogy van némi zajocska..
De kezelhető (én is ezért nem dobtam el).. mert ilyen pixelsűrűség mellet viszont csodás obijaik vannak. A Sony obiparkja meg nem éppen az a hűde. A 70-200-ai sem igazán jók, CaNikonok szintjén sincs.. De azért egy esti buliban inkább Sony.
Minden másra Oly.
-
Lassú Víz
addikt
Elő tud fordulni, index fórumon valaki panaszkodott, hogy az egyik obijának annyi. Gyanítom valami user error is lehetett benne. Nem véletlenül mondják, hogy feltöltött akku, ne kapcsold ki, ne húzd le a kábelt stb.
Kétesélyes. Vagy van egy olyan programjuk ami nem akar megvédeni a hülyeségtől és enged programozni anélkül, hogy a tégla obitól tudni akarja, hogy mi is az, vagy nincs és akkor gyakorlatilag elektronika csere.
-
BullZeye
veterán
google segít ahol tud
" Állványmenet van "De akkor lényegében ezt vegyem: Universal 1/4-20 , ehelyett: 3/8-16 screw
-
Mercutio_
félisten
A pivo a Wesselényi utcában bezárt, de kinyitott a Margit híd közelében , ugyanakkor nekem is szimpatikus - és árban + kiszolgálásban is jobb - a Sladek, de január elején zárva volt (lehet csak teljesen lebetegedett a pultos csaj) azt valaki megnézhetné
-
|AP|
veterán
"Ha a GM5-be is belefért egy EVF, akkor a valamivel nagyobb PEN vázba is mehetne"
Jut eszembe: van itt valaki, aki látta már élőben azt az EVF-et (GM5)? Kicsit utánaolvastam és az a vélekedés, hogy inkább dísz, vagy nagyon szikrázó napsütésben vészmegoldás.
Mondjuk ekkora méretben nem is nagyon lehet csodát várni... Nyugodtan lehetett volna akkora a GM5, mint a GF7, cserébe egy nagyobb keresőért.
-
arról szól, amiről dubai (és las vegas): a tökéletesen értelmetlen "csillogás". vegasban voltam két napot, jópofa egyszer, hogy elmondhassa az ember, hogy megvolt, látta és tényleg kuriózum. de úgy amúgy minden porcikájában taszít. a sivatag közepére épített légkondicionált város, sok-sok vízzel, szökőkúttal stb. érted, volt egy olyan szálloda, amit félhold alakúra építettek, a bejárat közelében pedig hatalmas medence. nagy volt a lepődés, amikor bizonyos év- és napszakban az ablakokról visszaverődő, fókuszált napfény porrá égette a usert a csobbanóban
vegas egy baromság. dubai is. a videó attól még technikailag odacsűr mondjuk.
-
Azért értelmezzük azokat az ábrákat rendesen. Ha már a cikkben olyan hülyék voltak, hogy ezt nem tették meg.
Szóval egy fontos feautre, hogy az M4/3 gépekben 4/3"-os szenzor van. Ez szélességében 17mm-es, azaz a kép közepétől számítva 8,5mm utáni rész nem vesz részt a képalkotásban, hiszen egyszerűen lelóg a képről. Ha így tekintünk rá a grafikonokra, és rendesen értelmezzük, rögtön érthetővé válik, hogy miért alkalmaznak 4mm-es üveget. Ugyanis ekkora üveg adja a legjobb felbontást a teljes képkockán (+/-8,5mm).
-
ezisjo
tag
Szerintem nagyon rendben van a dolog és a zenei aláfestés sem piskóta! Kollégákkal néztük végig itt a kanadai télben. Nem tudjuk hogy bírtad a nagy hideget, de jól sikerült a dolog. Itt is nagyon hideg van (reggel -25, hőérzet -39!) de sarki fénynek még sajna nyoma sincs.
Azért gondolom ott sem volt egyszerű perceket álldogálni a "hűvös" norvég éjszakákban....
-
konyi79
addikt
Jó kis anyag lett ez, külön becsülendő a belerakott munka.
Nekem akkor volt ilyen darabos, ha 24p-be csináltam a TL videót, sajna az kevés. Spórolni akartam az expoval (ugye a zár), de csak akkor javult ha gyorsítottam rajta utólag. Bár néhol valóban ugrál is, az valami szoftveres móka, érdemes lenne valami másba betolni a kész anyagot, sajnos tényleg elvonja a figyelmet a lényegről. -
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy amit meg tudok szokni azt beütöm magamba, amit nem azt nem évek alatt sem, ez laptopokban is így van és nem 10 darab után mondom ezt
. A retesz az kuka, a csere dettó nem nekem való, ilyenkor jó csak, mert lehet váltani. Sajnos előbbi és utóbbi is annyi oldalról okozott vagy okozott volna gondot, hogy teljesen mindegy. Ha lesz is cserebere az max videózás miatt később egy valamilyen szintén széles fixre, de házon kívül max 1 obi.
Méret nem érdekes, a vázat kis kezem átéri ez a fontos, a 42-es is nyílik duplára centi ha van a kettő között, nem szempont. Képminőségben nem kell ugrani vagyis nem muszáj, most tartok monitorban a 200k-s szinten és még mindig ez fogy el hamarabb, nem a nyers kép. Az a baj sok variáció nincs, 12-32-t néztem még, de ezt ha levámolják kintről lesz egy nagy szatyor pénz -
Studi
veterán
Szegény a Canon milc kínálat, de ami üveget hoztak hozzá, az jó, és nem túl drága. A Sonyban vannak nem jó, meg vannak drága üvegek dögivel. Vagy ezek kombinációja.
A Panának olcsó UWA zoomja sincs egyelőre, lehet, hogy az előbb lesz, mint fix. Sőt, mintha a 7-14 gyártását is leállították volna, vagy rosszul emlékszem?
-
hegyimorc
senior tag
Ezt lehet középoszlop nélkül használni. (A képemen is anélkül van)
Épp most mértem le: a hozzá adott fejjel, cseretalppal, középoszlop nélkül 800g, a középoszlop 70g. Az alu változat kb 20 dekával több, cserébe árban majdnem csak fele. (A vicc az, hogy az alura nem kaptam volna kedvezményt, a karbonra elég jelentőset, így nem volt olyan nehéz választani
)
A tokja szerintem nem rossz, sokkal szarabbakat is láttam már, de nem fogom használni, mert hátizsákban akarom hordani.
Nem olyan masszív mint a képen mellette álló benro, de annak nem 4, hanem csak 3 szekciós a lába és eleve vastagabb. Azt nem lehet középoszlop nélkül használni, de van hozzá egy rövid középoszlopom is. A lábak mindkettőn teljesen visszafordíthatóak. (De a Benro így is majdnem 40cm)
Nekem a gyorszár nem tetszik, direkt csavarost kerestem. Igaz, hogy az előbbi gyorsabban rögzíthető, de kevésbé megbízható. Ha állvánnyal vagyok, nem sietek annyira, hogy a gyorszár előnyei számítsanak.
-
b.vr
őstag
Hát igen, Te már csak tudod. Mely Pro obikat is használod rendszeresen az Olympustól amelyre alapozva aztán véleményeket fogalmazol meg erről a vonalról?
Vagy ahhoz már nem kell saját 12-40/2.8 meg 40-150/2.8 hogy olyanokat írjál le mint pl. "a m4/3-nak nem a nagy, nehéz, drága PRO obik; hanem a kompaktabb, jó teljesítmény/ár/méret arányú, akár fix, akár zoomokat tartalmazó rendszer lenne az értelme." -
"Idei újévi fogadalmam az volt, hogy több út, több kaland, több élmény - amíg még fiatal és szabad vagyok, és lehetőségem van rá"
végtelenül egyetértek, mint egy 10 hónapos gyerek faterja. nyomjad, mert bármennyire is nyomod, garantálom, hogy aztán úgy fogod érezni, hogy még jobban kellett volna
-
eM'82
addikt
No, a topic-ot már nem akarom mégjobban szétoffolni, de ide elfér talán még egy végső visszacsatolás.
Szóval, ha kicsit sokára is, de be kellett lássam, hogy igazad (igazatok) van.
Mérlegeltem a véleményeket, s mivel nagyjából 50-50%-ban volt támogató ill. ellenérveket felhozó komment is, így józan paraszti ésszel is be lehet látni, hogy ez bizony nem a legjobb vétel. Abban a pillanatban, a magyar ajánlatokhoz képest igen (nem árulják a II-es obival), de necces a gari, s kifutó termék (erről nem volt infóm) + ez még nem a raktárkisöpréses ár. Persze annyit azért hozzátennék, hogy 1 évvel ezelőtt nem 430 körül mozgott a font, hanem 360 körül. pl.: 400fontos ajánlat esetén ez 28e Ft difi. No persze ez nem mentség, csak érdekesség
Valamint miután jobban utánanéztem az objektíveknek is, egy tele objektív jobban kellene, mint egy 14-42-es. Azt meg tuti használtan nézek majd.
Nem utolsó sorban most jön a CP+ kiállítás 1,5 hét múlva, ahol tbk. a Pana és az Oly is bejelenti az újabb generációkat.
Azt nem tudom, hogy ilyenkor egyből piacra dobják-e az új fényképezőgépeket, de mivel nekem nem sürgős, így 1-2 hónapot nyugodtan várhatok még vele.
Úgyhogy köszi, hogy felnyitottad (te is) a szemem, s nem mentem bele egy első blikkre (számomra) jónak tűnő bizniszbe.... csak hát az a fránya birtoklási vágy.
-
eM'82
addikt
Én szeretném a legjobban ha 150font lenne ez a kit
. Viccnek jó volt. Gyorsba megnéztem, a EN epl5-ben nincs vaku, nincs EVF, gyenge videófunkció.
igen, hardverapron én is találtam alig használt pana g6-ot nagyon jó áron, de most nincs. Ha lesz, akkor öröm és bódóttá' is lesz -
b.vr
őstag
"Ugyan már, minek valami kisebb-könnyebb-olcsóbb 9 f2.8 vagy 135~150 f3.2~4? Jó lesz a kicsi rendszerhez egyenként félkilós (tömegben) másfélkilós (euróban) 7-14, 12-40, 40-150 f2.8 trió
"
Igen, a pro obik nagyonis kellettek/kellenek. A fotósoknak is, az Oly pedig ebben (is) látja a menekülőutat (felfelé mozogni, amit alul a mobilok még meghagynak a piacból azt a csúcskompaktok kezdik egyre jobban megenni) így nyilván az adott R&D és gyártási keret döntő részét a pro cuccokra fordítják (a ráncfelvarrások meg az arra átállás ehhez képest valszeg nem tétel, persze lehet azon hogy minek már megint egy x-edik minden bejelentéskor nyafogni, csak fölösleges)
-
totálkezdő
tag
1, Én senkit nem kívánok meggyőzni, a célom az volt,hogy a kérdezőnek segítsek tájékozódni.
2 Ami fontos, az általam nagyra becsült jjeahh is úgy vélte, hogy a belinkelt oldalak informatívak.
4, Érdekes, hogy amíg a cikizésemben frissek voltatok, addig az általam feltett kérdésre (hol vannak a feltett kérdése jobb válaszok) adandó érdemi válasszal nem siettek. -
|AP|
veterán
pedig belenéztem a menübe, nem is egyszer. Pont ott találkoztam az "objektív I.S. prioritással" (egyéni menü - "C" menü). Szóval az első kérdésemből nem jöhet az le, hogy nem néztem bele menübe
A második jogos, de ez nekem egyáltalán nem adta magát, kézikönyvem pedig nincs (tudom le is lehetne tölteni, de nem tettem.) Szerettem volna az egy hét alatt minél több mindent kitapasztalni és inkább kérdezni párat és a gépet szétnyomkodni, mint a kézikönyvet bújni. Ezek szerint mégsem annyira intuitív, vagy én szoktam nagyon a PanáhozMegtaláltam a fókuszmező méret állítást, jobb mint a semmi, de a Panán ez is jobban tetszik.
Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám megszokni, nagyon tetszik eddig a gép. -
MrChris
nagyúr
szeretik az eredeti akksikat elképesztő áron mérni. 2X5000ftos patona után vettem 20 helyett 7-ért egy gyárit, eddig azok jobban teljesítettek. Úgy érzem mintha ezek az utángyártottak állás közben jobban merülnének. Ki kéne egyszer mérni mit bírnak, mert addig ez olyan mint az autók fogyasztása...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged