- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
Na, most kaptál voksot erre is-arra is. 4 hónapos gyereknél szerintem egy egész alakos képnél is túl közel kell menned a 25-össel (20-assal pláne), így torzítani fog. A 45-ös valszeg ebben a korban még jobb, de azzal meg anyuka+gyerek közös fotók szűken férnek bele.
1-1,5+ éves kortól beltérben egész alakos gyerek képet meg már nem fogsz tudni készíteni a 45-össel.
Mindenképpen próbálgatni kell mindhárom (20,25,45) gyutávot, ha van kit objektíved (jó, utóbbit csak közelíteni tudod a 42-vel).
Hosszú távon sajna úgyis az a megoldás, hogy kell 20/25 és 45 is, tapasztalatból beszélek.
Teljes áron az Oly 25 viszont nem éri meg, érdemesebb a Pana 25 1.7-et vagy 20 1.7-et nézni helyette. A 20 lassú AF-e miatt maradtam én is a 25-nél. -
gorgo
őstag
Ha még nem mászik, akkor a 20-as is bőven jó! Egyébként meg 'kicsit' többért vehetsz 25/1.4-et, annak a fókusza is gyors, és egyébként is nagyon szeretni való obi. Szépen mos, rekeszelve brutál éles. Must have. Ha az nem játszik, akkor én az egyik 25-öst venném. Többiek megmondják melyiket, bár képminőségre kb. nincs difi, inkább ár v. hozzáférhetőség (használtan) lehet döntő.
-
MrChris
nagyúr
-
Golota
aktív tag
Nekem a 45-ös Zuiko van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Portréra elsőrangú: ideális távolságról igazán szép képeket lehet vele lőni, még beltérben is. Kis lakásba viszont kicsi a látószöge, így inkább valamelyik rövidebb gyújtótávút javaslom. Ennyire pici babánál még nem zavaró, ha közelről fotózzák.
-
Schanyee
senior tag
Itt tudsz elég jól méreteket összehasonlítani. Amúgy nekem pl E-M10 a fogása miatt kapásból kiesett, nem tudtam rendesen megfogni, ez teljesen egyén függő. Ha bejött neked a fogása, akkor nagyobbat nem érdemes venni, mert akkor csak fölöslegesen foglalna több helyet a táskában
Annak Panában párja méretre kb a GX7, de az meg egy szinttel fölötte van tudásban és árban is. A Sony-ra nem tudok mit mondani, azt a rendszert nem ismerem.
Valamit dönteni kell, mindig lesz később akció, mindig lesz kifutó termék, mindig jönni fog az újabb verzió, egy időpontot ki kell jelölni úgyis vásárlásra és utána nem szabad nézni az árak alakulását. -
rbalint88
addikt
E-M10, amíg még akciós. egy darabig nem lesz még olcsóbb, úgyhogy nyugodtan veheted. Teleobi/túraobit pedig érdemesebb használtpiacon keresni. Telék kitből bontva 35ezer körül szóródnak, túraobi 70-80 között, de az ritkább madár, ki kell fogni.
Szerintem E-M10+14-150 + 20/1,7 vagy 25/1,8 jó szett hobbizni, videóra is. -
Schanyee
senior tag
Fogtad amúgy kézbe a vázakat? Az szokott olyan lenni hogy ha élőben megtetszik bármelyik váz akkor azt kell választani, mert annyira nagy különbségek nincsenek azért hasonló árkategóriában és később azt fogod szívesebben magaddal vinni.
Ha EM5-ben gondolkodsz akkor megérheti megvárni a kiállítást mert ott jön az utódja, ha a készletkisöprésre vársz akkor körbe kell járni a mediamarkt és társai boltokat, mert az igazán jó akciók nincsenek fent a neten, csak az adott bolt 1-1 utolsó darabjára vonatkozó árak és kb bármikor belefuthatsz egy ilyenbe. -
hibavissza
veterán
Teljesen megértelek. De ahogy előttem már írták egy jó fix objektív több örömöt (örömet
) okoz mint bármilyen wifi/nfc. Másrészt nem azt írtuk, hogy a G6 kit nem jó csak azt, hogy szürke importban 150-ért nem kihagyhatatlan vétel. És itt befejeztem, mert mindjárt kiciánoznak minket.
-
.mf
veterán
Igen, 150 font nagyon jó ár egy G6 + 14-42-II kitért.
Ne viccelj már. 150 eHUF? Bő egy éve, a megjelenése után örültem, hogy a hivatalos (nem szürke) angol garis 0 expós G6-ot 110-ért elvitték. Max. a duplaobis vagy 14-140-II kitjéért adnék annyit (egy éve vettük azokat ~175-180-ért), ha olyat keresnék. Egy angol garissal pedig ha idehaza köcsögösködnek (sajnos Panasonic HU hajlamos rá), akkor legolcsóbban is 6~7k a posta per irány.
Itthon azért ritkásabb már boltban, mert egyrészt sose volt túl népszerű, másrészt gyakorlatilag már kifutott, csak utódmodell még nem érkezett.
Aprón ugyan egy jó ideje már nem volt, de szinte újan, garival, ez kb. 110, max 120-ba lenne. Sőt, 130-140-ért egy EM5+14-42-II-t is már össze lehet szedni. -
hegyimorc
senior tag
Ha tudod mit akarsz, hosszú távra veszed - és ezt komolyan is gondolod, mert van aki "hosszú távra vesz", aztán 2 hét múlva mégis cserél
-, akkor azt vedd ami most szimpatikus és most vedd, ne várj, mert semmi értelme.
Az árak úgy alakulnak, hogy bármit is veszel, napról napra kevesebbet ér, és bármit is veszel pár hónap múlva lesz jobb. Ez ma is így van, egy hónap múlva is így lesz és valószínűleg 10 év múlva is. Van értelme várni?
-
Schanyee
senior tag
Bocs, nem olvasok most vissza lehet írtad, hogy mik az igényeid, milyen kamerád volt eddig stb, így kezeld amit írok
Nekem az a véleményem, ha sokat szeretnél fotózni, hogy vedd meg a legolcsóbbat ami neked tetszik és minél hamarabb vegyél mellé mondjuk egy fix 20-as vagy 45-ös objektívet használtan attól függően, hogy melyiket használnád többet. Sokkal nagyobb előrelépés mint amik a mai új vázak között vannak különbségek. A használt objektívek szinte nem veszítenek semmit az árukból, a vázak azok mondjuk elég durván. Ha azért annyira nem sokat, csak egy kompaktot váltanál ki évente 2-3 nyaralás alkalmából plusz a szokásos családi fotókra, akkor meg ne szórakozz EVF-el meg ilyesmivel, vedd meg a ténylegesen legolcsóbb újat pl az E-PL5 vagy 7 kit-et, esetleg duplakitet. Nem tudom Pana esetében van e hasonló árazású váz jelenleg. Képminőségben, használhatóságban így is úgy is nagy előrelépés lesz, plusz az EVF nélküli változatok még kisebbek is méretre, könnyebben elférnek a táskában. -
Schanyee
senior tag
Én annó a G3-at vettem kit objektívvel, hasonlóan kifutó modell volt, kiállított darab, utolsó a készleten 145 000ft-ért. Utána fél évig bárhol néztem itthon a legolcsóbb ár is drágább volt annál. Ha hasonlóan alakulnak az árak akkor jó vétel nagyon annyiért. Azzal meg nem foglalkozz, hogy dollárban mennyi, amerikában minden a fotós cucc olcsóbb jelentősen. A garancia meg szerencsére olyan dolog, hogy igen jó eséllyel nem lesz rá szükséged. Ha esetleg ki tudod próbálni vásárlás előtt és nincs hibája akkor nem is nagyon lesz vele. De lekopogom, sose lehet tudni
-
hibavissza
veterán
150-ért sok. Egy G5/G3 valamelyikét használtan töredékéből kihozol. Teljesen értelmetlen ennyi pénzt elszórni első gépnek. Oly penek is vannak szaré-húgyé használtan csak ott nincs kereső ami nem árt egy első gépesnek. Segít a komponálásban. Azonban ha szemüveget hordasz felesleges. Nem fogod tologatni le-föl a szemüveged minden fotózáskor, ha van kijelző.
Szerintem.
-
ahogy érzed. eddig a g szériás vázak mind a padló alá estek árban, 299 és 399 dollárokért szórták ki a kiteket a végén. a g6 épp most megy majd a kukába, én biztos nem venném meg az utolsó pillanatban teljes áron. minimum megvárnám az utódját, hátha olyat tud, hogy inkább azt veszem teljes áron. illetve hátha akkor végre itthon is olcsóbb lesz.
(de persze én eleve kerestem volna egy használt g5-öt, g6-ot itthon, 50-80e ft-ért)
-
hibavissza
veterán
Teljesen mindegy mit veszel. Az a lényeg, hogy kifutó cucc legyen minél olcsóbban. Én inkább használtban gondolkoznék. Egy év múlva mindenképp eladod. Így legalább keveset buksz.
A Pana régi 14-42 elég ergya a 16 megás szenzoron. A régi szenzorokon teljesen rendben volt, nyugodtan megvehető a régebbi szenzorokhoz. A 14-45 jó objektív. Videónál érezhetően lassabb fókusszal mint a régi 14-42. Az új 14-42 (II) állítólag a 14-45 rajza a régi 14-42 sebes tempójával. Ehhez még nem volt szerencsém. Ahogy a 14-42 pancake obihoz sem volt szerencsém. Az sok sebből vérzik a tesztek alapján. Előnye a smooth motoros zoom videó alatt (már akinek előny a zoom videó alatt).
Tehát a Pana G6+14-42 II egy jó választás, ha nagyon olcsón jutsz hozzá.
-
.mf
veterán
Nos... kissé felületesen néztél utána a dolgoknak, fuss neki mégegyszer.
- Fujit kiejti az olcsó obi feltételed (jó cuccok, de sajnos meg is kérik az árát)
- Nikon AW1 egy m4/3-nál kisebb szenzoros (1" - modern csúcskompaktokban hasonló vagy nagyobb szenzor van) vízálló gép. Szükséged van vízállóságra?
- Samu... egy-két generáció múlva térjünk vissza rá.
- Canon EOS-M... nézz utána a dolgoknak. Felejtős AF, meg úgy az egész rendszer gyorsan elsüllyedt.
- hogy a Sony 5100-ról nem hallottál jókat, csodálkozom. A 6000 bele a szuper hibrid AF-fel, csak EVF nélkül és gyengébb ergonómiával, cserébe olcsóbban. Jó videó, HDR van. Viszont kicsit gyenge obipark.
- m4/3 általánosságban: kis méret, pár kivétellel drága obik.Statikus témákra gyors és pontos fókusz.
- Oly. Videóban gyengébb, HDR nincs. Szép színvilág. OMD-kben nagyon jó vázstabi.
- Pana. Videóban jobb. Hidegebb, kevésbé kellemes színek. Csak obi-stabi, ha van. Amit kinéztél G6 kitet, valami vicc. Egy éve a 14-140 obival olcsóbban vettük őket. Nézz körül jobban. -
Studi
veterán
Első blikkre: a Samsung NX300 18-55 kitobival 90e a Media Marktnál.
Ha belefér, akkor olyan gépet vegyél, amin van EVF. Ez eléggé leszűkíti a kört.
Ami járt már a kezemben, az a Samu NX30, NX300, a Pana G6 az E-M10 és a Nikon AW1. Utóbbi kezelése, fogása förtelem, kutyák után hajítani jó maximum.NX300 már olcsóbb árkategória, vállalható minőség, de nem EVF-es.
Samu NX30 - Pana G6 - Oly E-M10: ezeket vedd kézbe, próbáld ki, mindhárom igen korrekt gép, nagy tudással, sok kezelőszervvel. Nemigen van rossz választás közülük, inkább az a fontos, hogy ha kézbeveszed őket, akkor beléjük szeretsz-e. Olyt a Wesselényi utcai Mintaboltban tudsz próbálni, Pana szokott lenni az Alleeban a Pana boltban, Samut pedig legutóbb a Pólusban láttam a Media Marktban kézbevehetősen. -
Mercutio_
félisten
Legideálisabb, ha itt teszed fel a kérdést, hogy később más is megtalálja a keresőt használva.
Kutyus: Efölött átsiklottál, hogy azt a Fujit ajánlod? "- gyors és pontos (auto)fókusz"
-
törölt tag
Mondanám, hogy Oly OM-D E-M10, én erre váltottam Nikon D800-ról (ami nem piskóta gép amúgy) és örülök, mint majom a farkának. Te is örülnél, ha nem írnád oda, hogy zajmentes képek. Alacsony iso-n gyönyörű képe van az m43 ligának, magasabb iso-ra mászva már nem szeretik nagyon a dolgot, persze leméretezed, picit szűrsz és oké, de 1:1 16 megapixelben annyira nem bulik az ISO3200-es képek.
Ha nagyon fontos a zaj, tehát NAGYON fontos, akkor Fuji X-M1, csodás 16MP-s APS-C-s X-Trans szenzora van. Ha nem nagyon fontos és együtt tudsz élni némi grízzel magasabb iso-n, akkor E-M10, a többi szerintem vakvágány.
-
rbalint88
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest