- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
hibavissza #86975 üzenetére
Én a telefonomat kábellel vagy powerbankról töltöm. Ilyet tudott.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
hibavissza #86971 üzenetére
Ez a lista nekem kicsit olyan, mintha több rendszer 1-1 nagy előnyét várod el, hogy azok itt egyszerre teljesüljenek. Kicsit szemezgetek a listából, mert érdekel, hogy áll most a piac:
PDAF
- Meg kell nézzem már a Sony PDAF-ét, annyiszor láttam leírva, biztos jó, bár nekem nem igazán lettek a fókusz lassúsága/balfaszsága miatt életlen képeim. De majd megnézem, miért kell ez ennyire.Oly 9-18 árát közelíteni kéne a konkurenciához
- Pontosan melyik konkurenciához? Mindegyik rendszerben van olcsóbb és legalább ilyen minőségű objektív? Nekem ez fura, amikor én rendszert választottam, több blogger is kiemelte, hogy ez az objektív az egyik húzóerő.UHD 60p, fHD 120p,....
- Nincs most túl sok időm keresgélni, de találomra ráböktem egy 350.000 Ft-os Canon EOS 80D vázra, az UHD a kanyarba sincs neki. Fuji vonalon se igazán láttam UHD videót, még a 600.000 FT-os gépük sem tudja az UHD 60p-t. Csak 2 példa, nem kutatom fel az egész webet, nyilván majd kapok rá válazt.Telefonokhoz hasonló tölthetőség.
- Na ez nagyon tetszett a GX80-ban, mert az tudott ilyet. Nem rémlik, hogy minden rendszer minden gépe tudná ezt, de majd kijavít valaki. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mindez egy rendszerben kinél és mennyiért van meg?
voriae: Az FF-obit mennyire kell rekeszelni, hogy a járműnek ne csak 1 része legyen éles a képen, azon rekesznél mennyi előnye marad az FF-szenzornak?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Az m1 az pdaf-es.
Iso 800 felett én sem érzem igazinak. -
topikk
senior tag
válasz
hibavissza #86967 üzenetére
Konkretan mik a hianyossagok amit erzel?
-
topikk
senior tag
válasz
hibavissza #86962 üzenetére
A kepminoseget pont a te beirasodra valaszoltam: "a 20 megás mft szenzor elé csak eszetlenül drágán lehet olyan objektívet tekerni, hogy összemérhető legyen a képminőség az A7III-mal."
Nem is kell osszemerni, mert nyilvanvaloan jobb a FF, inkabb az a kerdes, hogy szukseg van-e ra. Erre irtam hogy nem erzem, hogy korlatozna az m4/3 kepminosege (A3+ meretben is szoktam nyomtatni es kifogastalan), inkabb en tudok keveset kihozni beloele, de ezen nem segit egy nagyobb szenzor. Az mft kepminosege boven eleg, mint a hogy egy 150 LE-s auto is eleg a mindennapi kozlekedesre. Ettol meg lesznek akiknek kell a 300 LE.
-
Terapeuta
őstag
válasz
hibavissza #86954 üzenetére
Szerintem az m4/3 nem kei car. Ha hobbi szinten nézem, akkor az FF igazából
csaka portrézásnál ad olyan értéket, amit az m4/3 kevésbé és ha valahogy mégis, akkor azt igen drágán.
Minden másra - ezen a szinten - sokkal univerzálisabb rendszer.
A pro objektívek azok tényleg érdekesek, de ha egymás mellé raksz pl egy 12-40/2.8-at egy 24-70 mellé, azért nem egy súlycsoport, nagyságrendi a különbség. Mondjuk fogás szempontjából nem akkora baj a méret: nekem kényelmesebb a 12-40, mint a 45/1.8, súlyra mondjuk nem, amikor a nyakamba lóg. -
Balinov
titán
válasz
hibavissza #86949 üzenetére
azert engem peldaul rohadtul hazavagna, ha 700€-val tobbet kene az €-ban kapott fizumbol kikohogni.
szerk:
topikk elottem levo hsz-re. minden szoval az utolso betuig egyetertek -
topikk
senior tag
válasz
Nagyon leegyszerusitve azt gondolom errol, hogy -leszamitva azokat akik ebbol elnek, minkaeszkozkent hasznaljak - aki m4/3 geppel es obikkal nem tud jo es megfelelo minosegu kepeket kesziteni, azokon nem fog segiteni az APSC vagy FF. Eddig leginkabb a sajat tudasom / tapasztalatom volt a legnagyobb korlat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
hibavissza #86956 üzenetére
Amúgy a múltkori canon-os linked után egyre többször nézem ezeket a milceket. Nagyon szimpatikusak.
Egyedül a váz stabot hiányolom belőlük. pl m50, m6 Ezek amik árban még egész jók, ennyiért vettem az mk5 II-t is. -
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #86952 üzenetére
Azért a fizikát nem lehet megcseszni. Gondolj bele mekkora felületen gyűjti a fényt az egyik rendszer pixele és mekkorán a másiké.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Akkor olcsóbb lesz a 12-40 pro is?
Csak, mert akkor várok még vele egy kicsit. -
xXxian
senior tag
válasz
hibavissza #86899 üzenetére
Hát, lennének az embernek elvárásai. Lehet ez a hiba.
-
törölt tag
válasz
hibavissza #86906 üzenetére
(#86906) hibavissza
Sajnálom, nem etetlek.
És Studi, téged sem.
(#86907) asdf_
Itt nem arról van szó, hogy így jön ki a kép, vagy így vágja meg a szoftver, hanem én állítottam a vágást a szoftver által levágott területre, mert nem hittem volna, hogy lesz olyan fórumhuszár, aki ezzel fog bizonygatni bármit is.
Ettől függetlenül a palacsinta kitzoomot érintő kritika 16-20 mm között tényleg jogos, ezt már százszor megbeszéltük. Egyetlen joggal kifogásolható obi van még ezen kívül, a többi viszont teljesen rendben van.
-
xXxian
senior tag
válasz
hibavissza #86896 üzenetére
Visszaküldöm én, csak...hogyismondjam, a bizodalmam ingott meg kicsit most, nem csak azért, mert összefogdosták, hanem azért is, hogy hogy küldték vissza anélkül, hogy megnézték volna alaposan mit, milyen állapotban küldenek vissza.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #86892 üzenetére
nekem a videó abszolút kívül esik az érdeklődési körömön, hát még az AF-es videó.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86879 üzenetére
Én meg osztok, szorzok és mindig kiderül hogy a mostani váz továbbra is ár-érték bajnok és bőven lefedi a fotós hobbim. Ennek a gx9-nek azért egy lépéssel jobb lehet a szenzora.
-
inzsellér
tag
válasz
hibavissza #86875 üzenetére
És kávét se tud főzni!
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86871 üzenetére
Viszont bitang jó kis mindenes váz lett a gx9.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #86866 üzenetére
Ha neked nem számít a méret, akkor tényleg nincs értelme az m4/3-hoz ragaszkodni
hasonló árban van a Sigma 10-20/F3.5 EX DC HSM az nem jobb választás?
-
sticky35
tag
válasz
hibavissza #86860 üzenetére
Szerintem az m43 rendszerben az egyik legjobb az objektívválaszték, tényleg bármilyen igényre van objektív. A 12-100 jó ötlet volt, egy csúcsmnőségű mindenes, de olcsóbban kicsiben ott a 14-150, vagy valamelyik 12-60.
A Panasonic talán jobban elkapta az m43 lényegét az objektívekkel, az Olympus ezekkel az 1.2-es fixekkel kicsit elszállt szerintem, aztán persze lehet hogy megvan erre az igény.
De miért kell felétlenül új objektív? A régiekkel elég jól le van fedve szinte minden igény, a 7.5-es Laowával már van kicsi fényerős UWA fix is, az AF nem hiszem hogy ott nagyon hiányozna, ha mégis, van 7-14/2.8, 7-14/4, 9-18/4-5.6, 8-18/2.8-4. Lehet választani a képminőség, méret, ár csúszkákat húzogatva. Nem tudom melyik rendszerben van nagyobb választék.
Fényerős alapzoomnak 12-40/2.8 vagy 12-35/2.8 elég jók, ezekkel mi a baj? Fujifilm 16-55/2.8 sokkal nagyobb, nehezebb, drágább.
Szerintem 20-as fixet nem fog csinálni az Olympus a 17/1.8, 17/2.8, 25/18 és a Pana 20/1.7 mellé.
-
|AP|
veterán
válasz
olcsó ès elfogadható rajzú uwa
ott a Laowa 7.5. Ha decenter-mentes példányt fogsz ki, hihetetlen mit tud az a pöttöm obi. Majdnem maradtam a m43-on, emiatt az egy objektív miatt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
olcsó ès elfogadható rajzú uwa
Más rendszerben van ilyen az új Canon obin kívül?valóban fényerős alap zoom
12-35/40 f2.8 obik? -
voriae
tag
válasz
hibavissza #86857 üzenetére
Igen, értelek...
Nem részletezem, de migráltam a Fuji rendszerre és az M43-as cuccom nagy részét már eladtam. Maradt egy EM10 váz, a Samyang halszemobi, az Oly kitzúm és a Sigma 60-as. Múlt hétvégén elmentünk pár napra a Tisza-tóra, gondoltam ezeket viszem magammal, termeljenek ők is, még ha csak családi fotókat. Elképesztő örömmel vettem a kezembe az EM10-et, nem tudom, van-e nálam szerelmesebb ember abba a vázba. Soha nem fogom eladni!
A kitzúm épp bemondta az unalmast, se kép se hang
Maradt a halszem meg a 60-as. Nem túl rugalmas felszerelés, de tiszta öröm volt használni. Azt se bánom, ha végül a nyakamon maradnak...
Az 1,2-es fixeket és a pro zúmokat az M43 rendszerre nem nekem találták ki, ha az kell, amit azok tudnak, más rendszeren olcsóbban, vagy ugyanannyiból, de szenzorban előnnyel megkapom.
Szabad itt képeket mutatni? -
jaanoo89
aktív tag
válasz
hibavissza #86857 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire jó az az objektív. Bár a 9-18 sem teljesen acélos, a sarkok életlenek és hát igen, elég drága.
Ha én a helyükben lennék, a 12-40 és a 7-14 PRO-t adtam volna ki, azokra szerintem valóban szükség lehet, illetve a 45-öst még talán és ennyi. A 300 helyett egy 100-400 (jobb fényerővel mint a pana) jobb lett volna. Illetve egy 20mm-t gyors AF-el, tekintve hogy mai napig mennyire népszerű a pana húszasa, gyakorlatilag kevés fejlesztéssel hozható egy biztos profitot termelő üveg.
Egy 9mm f2.4-es relatív kis méretben jöhetett volna, illetve a 40-150 pro helyett egy 50-200-as szerintem sokkal hasznosabb.
UI.: a 12-100 is maradhat, az szerintem nagy húzás volt.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #86855 üzenetére
Itt az EOS-m változata a 11-22
Az eos-m-hez kevés natív af-es obi van nagyon 7db összesen.
Egyébként az adapter csak egy közgyűrű vezetékekkel, semmi elektronika nincs benne
-
Speeedfire
félisten
válasz
hibavissza #86850 üzenetére
Nem is rossz. Valahogy nekem ez kimaradt, azt hittem, hogy rég nem csinált már új milcet a canon. Az obi ára is baráti. Lehet, hogy a következő valami hasonló lesz.
-
Speeedfire
félisten
válasz
hibavissza #86848 üzenetére
Miért váltanék canon milc-re?
-
Speeedfire
félisten
válasz
hibavissza #86794 üzenetére
A zoom alsó részét vennéd meg csak? És a másikkal mi lenne? Megtartaná topikk?
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #86757 üzenetére
Nem az akksi melegszik, hanem a töltőáramkör csinálja a meleget.
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #86752 üzenetére
Nem az ic a gond, hanem a helyhiány és a keletkező hő. Utóbbi miatt nincs töltés+működés egyszerre sok esetben.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #86744 üzenetére
Ja, bocs, azt hittem Oly. Akkor nem tudom, Pana valóban gyárt külső tápos megoldásokat már ezer éve. Az Olynál ilyesmi nincs. (ellenben ha markolatos a váz, akkor a markolatban levő akku a váz működésének folyamatossága mellett is bármikor cserélhető, akár állványon is.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #86741 üzenetére
Félek, hogy a WIFI energiaigénye miatt direkt tiltották le.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86739 üzenetére
Jaja, előfordult ilyen, de azért ez nem jellemző, hogy kb 0.9 béta verziósan jelenik meg.
M4/3 vonalon talán csak az EM1 volt amihez lényegi funkció bővítés érkezett. A GH fizetős profilját nem venném ide, inkább elrettentő példa. -
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #86737 üzenetére
Én anno sgyszer írtam panáéknak, hogy ha a cordless telefonjuk beállítható, hogy magyarul beszéljen, ugyanmár mibe fájna a dátumot (melyből a hónap nap fixen a kijelzőn van) DDMMYY helyett YYMMDD formátumban kijelezni? Ez pont az a negyed óra meló megoldani kategóriájú történet.
No, azóta is DDMMYY kijelzés van váltózatlanul... -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86729 üzenetére
Jaja azt a parasztot, vagy köcsögöt már igazán odaírhatták volna,
legalább embernek éreznéd magad. Ezeket az apróságokat beletehetnék, meg az ésszerű működést és azt, hogy egyáltalán csináljon is valamit. Nekem azt se sikerült beállítani, hogy tapifókusz esetén exponálás nélkül is ugyan olyan gyors legyen, mint mikor elsüti és ne jelenjen meg a fókusz beállító képernyő.
Hogy mellette is szóljak rengeteg mindent azért be lehet állítani és nagyon sok funkciót ismer ez a kis belépő váz. A Fuji feldughatja, hogy az xe1-en funkció és paraméterezés nélküli gombok vannak. A tekerője meg elkopik, mert mindent azzal kell...jaanoo89: Fuji sok dologban utazik, már ami a képalkotással kapcsolatos, de ezek óriási konszernek, vagy azok részei. Panához nem sok frissítés van, igaz szarvashiba sincs, funkciókat meg végképp nem bővítenek, de legalább alapban azért elég sok van.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
hibavissza #86729 üzenetére
Ilyen apróságokban lehet érezni, hogy egy cég hány lábon áll, mi az igazán fontos neki. A Fuji nagyon nem szarja le a felhasználóit, látszik is, hogy az ezeréves gépeiket is hogy frissítik. Nem érdekük szívózni, nem igen utaznak másban, tudtommal. Ezt a jó szokást szerencsére átvette az Olympus is (bár ők csak a jobb gépeiket frissítik szorgalmasan).
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #86633 üzenetére
GX80-nak van beépített villantója, nem?
-
topikk
senior tag
válasz
hibavissza #86577 üzenetére
Azért nem rögzül mert ez egyetlen pontot jelent a fókusztávolság egyenesen és ha a tényleges tárgytávolságod nem egyezik ezzel semmi nincs fókuszban. Amikor 1:1 re állítod akkor az AF erre a távolságra áll be, de ha nem talál fókuszt akkor vissza kell állnia egy intervallumra, különben úgyis homályos minden. Ne tartsd az ujjad a kapcsolón, az amúgy sem segít, a gépet mozgasd előre hátra amíg éles lesz.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #86577 üzenetére
Én azt nem értem, hogy ha ez kritikus, akkor miért hagyod AF-en a vázat? És akkor nem kell tartani. vagy simán csinálsz egy custom módot, ahol az expogombon nem megy az AF, csak AE, és külön gombra teszed az AF-et. Rengeteg konfigurálási lehetőséget kínálnak az Oly vázak...
-
topikk
senior tag
válasz
hibavissza #86574 üzenetére
Nem lehet rögzíteni. Annak az a lényege hogy a legközelebbi fókusztávolságra áll be és kézzel állítod be a tárgy és gép közötti távolságot (mozgatod a kamerát), hogy éles legyen. Ha megnyomod az AF-et és nem éles akkor visszaugrik 0.19-0.4 re.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
hibavissza #86569 üzenetére
Igen, Én is ezt tettem, azért reméltem, hogy meg is szeretem, mert papíron nagyon jó kis masina. Ha nem lennék ilyen béna a RAW editorokhoz (vagy nem használtam volna előtte Olympus gépet), akkor biztos ezt használnám most is.
A 12-32-es objektívet megtartom, az valami hihetetlenül jó. Még mindig gondolkodom, mit kellene mellé venni. Sokszor tekertem volna tovább azt az objektívet, így a most akciós 75-300 II elég csábító, de nem tudom mennyire hordoznám magammal, sima E-M5 II -vel (grip nélküli) nem tűnt vészesnek a boltban, de vajon rajta hagynám fél napig? Nem tudom.
Aztán bevillant még a 25/1.8-as zuiko is, meg a 60-as macro, de csak egyre lesz most pénzem, próbálom kategorizálni a képeimet, hogy vajon melyik hiányozhatott a legtöbbet a 3 közül.
Minden nap másra vágyom, viszont azt tudom, hogy ezt a 12-32-t nagyon szeretem, igazi kis "sétálós, hegymászós".
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #86448 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Én arról beszéltem, amit a 60d-vel tapasztaltam 50/1.8, 50/1.4, 18-135mm obikkal... ha most nálam lenne a canon szívesen lőnék raw összehasonlítást is akár (ja nem, mert a g6 bedöglött
), de kétlem, hogy bármivel is meg tudnám változtatni a véleményed.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86439 üzenetére
Az arc jobb lett, toltál még egy kis szaturációt is? Viszont a zöld kezd uvézni, a sárga meg zöldülni. Továbbra is a raw híve vagyok, számomra kb lényegtelen az ooc jpg, olyan kis piszlicsáré mozdulat a wb-t esetleg a világosítást helyre húzni...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
A zöldekre ráengedtél valami Sony profilt?
Amúgy pont arról van szó, hogy utómunka nélkül milyenek a színek... a linkelt pana képen pl. abszolút nem módosítottam a színeken semmit, mégis még mindíg vállalhatóbbnak tűnik, mint az általad utómunkázott Canonos kép. Na az Oly ezért jó, azzal még kevesebbet kell szenvedni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Az gáz, ha nekem az eredeti jobban tetszett?
-
totálkezdő
tag
válasz
"Lám, ösztönöm helyes nyomon járt,..." (J. A. után)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #86434 üzenetére
Pana szerintem nagyjából ugyanazt a közepes szintet hozza jpg-ben is, mint raw-ban, csak azt kompromisszumosan lehet utómunkázni. G3 meg nem olyan vészes, a GH2, amit most használok sokkal gázabb valamiért. Tudom, hogy úgysem foglak meggyőzni, ezért mindegy is, de hozok még egy példát: itt pl. ugyanaz a srác fotózott mellettem, szerintem ha a vízjelt nem nézed, akkor is könnyen észre lehet venni mikor következnek az ő fotói
(most a képek színvonalát ne nézzétek
)
MrChris: Amúgy tényleg nem mindíg csinálja, csak néha, franc tudja mi okozza, azt nem volt még időm kitapasztalni... mert rövid időre én is kölcsönkapom néha a gépet.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #86428 üzenetére
én csak 5DClassicot birtokoltam, az egyébként nem volt rossz tényleg.
De az Olyt kellemesebbnek találom.
jjeah: igen, a GX7-el már határozottan kevesebb gondom volt, mint a G1-el, G5-el.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza #86428 üzenetére
Ja, általában szerintem sem rossz, vannak olyan körülmények, amikor a panát durván túlszárnyalja, pl. ősszel, amikor minden szép sárga, meleg színű. Aztán meg máskor ugyanolyan döglött és ha ez nem elég még ráhúz egy fátyolos szépia effektet is a képekre, amitől aztán megőszülsz mire korrigálod
Ilyesmire gondolok:
Ugyanott, ugyanakkor sz*rpanával: [link]
-
xXxian
senior tag
válasz
hibavissza #86349 üzenetére
S az sem biztos, hogy van-e ennek a kotyogásnak bármi káros hatása.
(amúgy Pentax K-500 pont ilyen - kb. 5 éve semmi baja)
-
csurgoi
aktív tag
válasz
hibavissza #86335 üzenetére
És hűtőbe vagy vízbe tegyem a pihenés idejére?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #86335 üzenetére
hülye...csurgoi: Használható. Fordítva nem igaz, próbálj meg egy akadozó fejjel vagy nyeklő-nyakló gömbfejjel követni videófelvétel közben. De ha csak fixen le akarod rakni valahová a videó kamerát, akkor tök mindegy.
-
trigorin
aktív tag
válasz
hibavissza #86279 üzenetére
Nem, ennyire nem bonyolítom. Tetszik a kit obi. Bár néha elég furán viselkedik rajta az autófókusz, különösen távoli témák esetén. Majd küldök raw--ot, korábban kértétek itt a fórumon.
Ami a 25mm-eset illeti, elég csábító ajánlatnak tűnik, de azért az aggasztó, hogy ennyire figyelni kell rá, hogy nincs-e vmi baj vele gyárilag.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
hibavissza #86289 üzenetére
Van "munkaeszközöm", ami egy Nikon D90 rendes(ebb) obikkal, és D750 lesz az utód. A G7 totál egy másodlagos kis gép, főként telefon helyett, pár órás munkámért cserébe kaptam "ajándékba", obi nélkül. Videózni fogok vele stock oldalakra, de a fix 25-tel. Addig meg jó lenne valami stabis, olcsó cucc rá pár snittre random. Ha nem jön be, eladom ugyanennyiért. Vagy buktam egy ötöst rajta. De 2 különböző vázra nem tudok fenntartani "obiparkot", főleg hogy elsősorban nem fotózásból keresem a pénzem.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
hibavissza #86271 üzenetére
20e-ért tudnék hozzájutni az első verzióhoz, G7-es vázra. Sztem annyiért megér egy próbát, max eladom, ha nem jön be. Meg később megy mellé egy 25mm f1.7.
-
trigorin
aktív tag
válasz
hibavissza #86243 üzenetére
hibavissza, Studi: Köszi a válaszokat.
Egy Panasonic G80 fényképezőgépről van szó kitobival (12-60mm). Vhol olvastam, hogy nagylátószögben pl. 8-as blende alatt nem éles vele a kép. Jó, a 10 több, mint a 8, de emiatt választottam magasabb értéket.
Fura, hogy említitek a bemozdulást. 1/80s sztem viszonylag tartható kézben, különösen így gondoltam, eddig legalábbis, ha a stabi is be van kapcsolva. Miért javasoljátok a stabi kikapcsolását?
Amúgy szélcsend volt,a mikor a képet csináltam (a pára bejátszhat, bár napsütötte tavaszi napon talán az sem annyira vészes). Egy dolog még: egy polárszűrő, asszem, volt az obi előtt
De korábban szűrő nélkül is tapasztaltam már hasonlót távoli témákra fókuszálva.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
hibavissza #86249 üzenetére
Én is. Kéne valami Osmo-hoz hasonló, 50k körül MILC-re.
-
WestBam
senior tag
válasz
Írj kérlek erről a blende témáról kicsit részletesebben, lehetőleg láma nyelven, mert én az vagyok.
Tárgyfotókat csinálok a blogomba, viszont én az E-PL5 gyári kitobijánál a képeket az elérhető legmagasabb blende értéken csinálom (talán f22), hogy minden része "éles" legyen a fotózott terméknek. Akkor most ezzel hibázok? A képeket kb. 30-60cm távolságból készítem. Állványon van és 12 másodperces késleltetéssel, hogy ne mozduljon be, záridőt a fényviszonyoknak megfelelően állítom be, iso fix 200-on van, mivel elég jól meg vannak világítva a cuccok egy "photobox"-ban.
Mivel tudok még tovább javítani a képek minőségén? Sajnos én sem találom őket "penge" élesnek, sem autofókusszal, sem manuál fókusszal. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Létezik elérhető árú gimbal MILC-hez?
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86228 üzenetére
PiP-re gondolsz? Szerintem olyat nem lehet, ezen és G6-on se sikerült maradásra bírni. (Most fedeztem fel, hogy az első tekerővel, kb pixelenként lehet szabályozni a fókuszterület méretét.)
jaanoo89: Mercutionak igaza vagyon. Hányas Silky? Ugyan olyat nem fogsz tudni összehozni, csak hasonlót. Próbáltam mindennel, egyik srác küldött GX80 és EM10 portré fotót, ugyan arról. Valami mindig különbözött, pedig nagyon sok időt eltöltöttem a csúszkákkal, programokkal. Még kipróbálhatod az új ACR-t és C1-t. Szerintem jó színeket lehet velük elérni, de minddel más lesz mint az Oly.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86191 üzenetére
Jaja, nem az adobe standard, hanem a Camera Standard profil volt.
Az adobe standardnál olyan döglött minden, nem mondom, hogy rikítson, de azt a szürke fátyolt nem szeretem, ami néha zöld, barna, rózsa szín. Még ki kell próbálnom saját képeken is, azok számomra többet mondanak.
Nem tetszik a kis ajakfény?De a bőr nem jobb? Nincs benne a szürke. Amúgy meg most nem is értem ennek a 10-esnek a profiljait, melyik minek felel meg a régiek közül. Az Adobe szín a korábbi Adobe Standard? Szokni kell még ezt.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #86190 üzenetére
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #86178 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok, este kipróbálom. Meg a C1-el is összelövöm, legutóbb próbáltam és talán jobbnak tűnt, csak időm nem volt részleteiben megsasolni.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #85972 üzenetére
Tényleg le kell menni erre a szintre? Nem, én nem fogok.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #85752 üzenetére
Odaát válaszoltam, de látom a lényeget már Studi is leírta.
-
Studi
veterán
válasz
És ezt érvényesítheted a magyar forgalmazónál? NEM! Ennyiről beszélünk, nem többről.
-
b.vr
őstag
válasz
Ha nem papagájt játszanál hanem megpróbálnád értelmezni is az elhangzottakat, akkor nem látnál nem létező ellentmondásokat. Ha pl az eglobaltól veszel valamit és garanciát szeretnél érvényesíteni, akkor azt az egloballal kell lemeccselned (ott írja is amúgy 80hun), az egyes gyártók európai hálózata pedig megvonja majd a vállát (ez meg ott van a gyártók honlapján) Ennyi.
(a linkeden meg is teszik ezt a különbséget, a 2. pontban)Házmester mentalitás meg a munkásőr stílus, hát ez elég wtf, de te tudod. Hogy benned milyen erkölcsi problémákat vet meg nem vet fel a szürkeimport, azt rád bízom. A jogi viszont egyszerű lesz, amint megpróbálod érvényesíteni pl a garanciádat a hivatalos márkaképviseleteknél. Sok sikert előre is
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #85742 üzenetére
Ha az e-global hivatalosan árulná az Olympus cuccokat nem csak nála lehetne érvényesíteni a garanciát...
-
80hun
addikt
válasz
Az eglobal szürkeimportos cuccokat árúl jópár mo.-i webshop is ilyen.
Könnyű felismerni csak bolti garancia van amit a törvény előír gyári nincs. -
Studi
veterán
válasz
Még egyszer leírom, lassan, hogy mindenki értse: a szürkeimport nem definiált fogalom. Az is szürkeimport, ami teljesen legális, de nem a gyártó hivatalos importőri láncán keresztül mozog. És ezt leírta az Olympus is, de nyilatkozott már róla több gyártó is. Az eglobal szürkeimport. Ezzel senki nem mondta azt, hogy illegális.
-
Mirman
őstag
válasz
Hogy ha egy parkolóban odapattan hozzád egy tezsvír hogy nem kell e iPhone a bolti ár kevesebb mint feléért, akkor nem merül fel benned hogy valószínűleg nem ugyanolyan módszerrel szerzi be mint az iStyle, vagy a mediamarkt ? Dehogynem .
Érdekes hogy az eGlobal-al kapcsolatban ez nem merül fel benned.
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #85736 üzenetére
Senki nem mondta, hogy te trukkozol, hanem azt, hogy az elado (mas kerdes, hogy -rogton ellentmondva onmagamnak- olyan termeket vasarolni, amirol kb. halal nyilvanvalo, hogy lopas, csalas, csempeszes kotodik hozza, gyanithatoan BTK-ban megfogalmazott cselekedet). Azonban tokmindegy, EU-s szamlad van-e, EU-s garjegyed van-e es az valid-e, az a nagy kerdes. Mert mi van, ha azt mondjak, hogy kuldd csak szepen vissza kinaba? Vagy mi van, ha az oly szerviz azt mondja, hogy meg fizetosben _sem_ vallalja a termek javitasat? Mert mondjuk a 75 1.8 meg ugy is megeri, hogy ugy szamolsz, hogy semmi garod nincs ra, aztan ha baj lesz, max fizeted. Ha kapsz egy 80 ezres javitasai ajanlatot, meg mindig 70-el vagy beljebb a bolti arnal.
-
80hun
addikt
válasz
hibavissza #85725 üzenetére
-
b.vr
őstag
válasz
hibavissza #85736 üzenetére
És folytatod és folytatod...
Egyrészt itt egy általános mechanizmusról, a szürkeimportról volt szó és ott tettél nagyon magvas megállapításokat, de ha konkrétan az 0lympus és az eglobal kérdése érdekel, ajánlom ezt a topicot további olvasgatásra
-
b.vr
őstag
válasz
hibavissza #85727 üzenetére
"csak" abból hogy ez nem egy csak EU-ra probléma (és persze nem csak fényképezőgépekre vonatkozik), ezért szoktam erről olvasni (ellentétben ezek szerint veled) De a világért sem szeretnélek megingatni a 100%os meggyőződésedben
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Azt gondolni, hogy a helyenként a hivatalos ár kevesebb mint felébe kerülő termék teljesen hivatalosan, minden közterhet megfizetve kerül eléd, az pont olyan, mint a 400 Ft-os gyrosról azt vélni, hogy teljesen a HACCP előírások szerint működő egységben, kiváló alapanyagokból készül. Finoman szólva is naivság.
Ekkora árkülönbözethez az is kevés, hogy a 20% angliai áfát elsíbolják, itt valószínűleg elég komoly, láncszerű áfacsalás lehet a háttérben (ennyit a transzparenciáról). Keress csak rá az itthoni olcsó étolaj és cukor ügyre. És nem kell azt hinni, hogy ilyesmi az Egyesült Királyságban nem történhet meg. Az eglobal egy kínai üzlet tudtommal, nem ugyanazzal az üzleti etikai/erkölcsi normákkal, mint a bennszülött kereskedők.
Ettől még vásárolhatsz tőlük, csak ne dőlj hátra, hogy 100%-ig legális üzlettől vásárolsz csak azért, mert EU-n belüli a kereskedő.
Az Olympus európai központtal történő gariztatáshoz sok sikert kívánok.Egyébként bevallom, engem is csábítottak az olcsó árak, de eddig ellenálltam. Így örülök, ha már nem forgalmaznak Olympus-t, mert sokkal egyszerűbb a képlet.
-
b.vr
őstag
válasz
"Hogy szerzi be szürkén? Ellopja az Olympus gyárból szürkületkor? Hagyjuk már. Biztos vagyok benne, hogy a termékek 100%-ban legális úton keresztül jutnak el Ázsiából Angliába."
lehet nem ártana legalább egy alap googl keresés mielőtt ezt itt ebben a stílusban folytatod...
a szürke import azt jelenti hogy az importőr nem fizeti meg az import után a közterheket. Értjük hogy 100%ban biztos vagy, csak ettől ez nem lesz igaz. -
Ereshkigal
őstag
válasz
hibavissza #85721 üzenetére
Ők szerzik be szürkén.
-
válasz
hibavissza #85718 üzenetére
Az egész cikket azért osztottam meg, mert ezek után szerintem nem kell "dugdosni az 0ly-t" az eglobal-nak...
...persze én is tévedhetek... -
Lassú Víz
addikt
válasz
hibavissza #85715 üzenetére
Olvasd el a linkelt cikket, nem erről szól. Sőt még le is van írva, hogy a kereskedő nem köteles mindenhová szállítani. Te viszont vállalhatod majd, hogy elmész érte oda, ahová ő szállít.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #85551 üzenetére
Hát nekem ez a különbség már nem annyira számít. Pipettával kimérve a fehér lap RGB-t Pana ~227, Oly ~224. Lehet, hogy ezt már látni. A csíkoknál szerintem elvitték és visszavitték a lámpákat, de csak majdnem ugyan oda tették le. A 20 megás versenyben a GX8 is hangyakukinyival mákosabb DP-n, mint a PenF, ott hajszálra azonos a világosság.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #85551 üzenetére
Bocsi kifutottam a szerkesztésből...szóval a jobb oldali, üvegen látható fénycsík viszont erősebb a Panán. Ebből gondolom, hogy a megvilágítás nem volt konstans.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #85545 üzenetére
Most ahogy nézegetem a tesztképet szinte biztos vagyok benne, hogy a DPreview csalt. Az alsó, sötét üvegeken egyértelműnek látom a NEM azonos megvilágítást.
Valaki jó lenne, ha megcáfolna, mert ez így elég gáz.Bocs a dupláért.
-
szpetri
tag
válasz
hibavissza #85029 üzenetére
GX80on nincs a menüben "obi stabi prioritás on" opció, mint az olympusokban? Vagy csak a 12-32-re vonatkozik, hogy vázstabi vagy semmi?
-
szpetri
tag
válasz
hibavissza #84980 üzenetére
Videónál lehet, az nem érint
De mit értünk azon, hogy fotónál nem lehet paraméterezni a záridő-iso-t? -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #84980 üzenetére
Tényleg bakker! Csak fotóban van! Ezt a jövőbe mutató fejlesztést mindig elfelejtem.
-
szpetri
tag
válasz
hibavissza #84970 üzenetére
Köszi!
Más nem is érdekel, én is azzal használnám -
bakosgabor57
őstag
válasz
hibavissza #84935 üzenetére
Nehéz a döntés, mert minél többet nézelődik az ember, annál jobban elbizonytalanodik egy végleges lépést illetően. Itt egy kis előny, ott egy kis hátrány, tologatom a rászánt összeget felfelé, utoljára már majdnem véglegeltem egy e-bay-es vételt, és már 200k-nál tartottam (mert megérdemlem), aztán észbe kapok, akkor visszakozz..., nehéz ügy ha nem vagy milliomos.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #84920 üzenetére
Azért nézd meg ezt a képet, Laowa lényegesen élesebb már 2.8-on. Tulajdonképpen az összes konkurensnél élesebb és ahogy szűkül a rekesz ez fokozódik. Szerintem az a probléma, hogy ebből sok a decenteres darab.
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #84915 üzenetére
Természetesen mindenki igénye szerint jár el.
Biztos belefutsz ebbe a tesztbe. Az elején még a decenteressel lőtt, ami elég gyenge is. Aztán kapott másik példányt, készített új összelövést és ott már lényegesen jobb a Lumixnál.
Furcsák ezek a kínaiak, gyártanak egy kitűnő obit és ezen bukdácsolnak. -
|AP|
veterán
válasz
hibavissza #84915 üzenetére
"Ok, pár kattintás a képszerkesztőben a különbség."
Ez sem teljesen igaz
Egy defishelt halszem sosem lesz olyan, mint egy gyárilag rektilineáris obi.
A 12 és a 7.5mm között pedig óriási a különbség.
Nemrég sikerült a Laowával irodabelsőt fotóznom, és oda bizony ez a nyerő látószög. Még a 9-18 sem volt elég széles. -
|AP|
veterán
válasz
hibavissza #84913 üzenetére
de ez nem halszem. Óriási különbség!
-
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza #84908 üzenetére
207e. Nagyon jó ár, majd ennyiért cseréltek gazdát mostanság a használtban. De mégis inkább a Laowára szavaznék. Egyszerűen azért mert az élesebb, másodsorban a fényerőssége se jön rosszul, főképp videónál, harmadsorban pedig a méret miatt. De ez csak az én szempontjaim.
Speeedfire: a PB112111.jpg már jó téma erre, csak úgy kéne, hogy a teljes képet töltse ki. Meg ezek 16:9-es képek ami levágja a sarkokat. Meg valamit azért csak kéne kezdeni ezzel a helyzettel.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hibavissza #84908 üzenetére
Nem olvasod a szaktopicot
-
Wa2x_
veterán
válasz
hibavissza #84337 üzenetére
"Örülök", hogy más is átélte a dolgot, nem egyszerű az tuti.
Köszi a tippeket!
-
asdf_
veterán
válasz
hibavissza #84334 üzenetére
Én is voltam Barcelonában és a sikátorokban mire te villogózol és hisztogrammozol a téma már biztosan elhaladt.
Nemtom, nekem a hisztogram fixen fent van (az overlay nincs, mert utalom
, de a hisztogram ket vege szinesul, ha b+ van ), meg expo elott latni, mi a tortenet. Ha necces a szitu -a sotet sikatoros utcak, fent telibeverve hetagra suto nappa, a felho bonuszl-, akkor ott tenyleg okosabb exposorozatozni, abba dinamikakulonbsegbe kb. kodolva van a szivas. De nagyjabol egy ido utan szerintem kiismeri az ember a gepet valamennyire (persze meg ugy is lehetnek meglepetesek, nekem koncerten volt olyan, hogy spot fenymeres fejre, es mondom ez hulyeseget csinal, -0.7 meg -1-gyel csinaltam vegul a kepeket asszem, es hala a jo istennek jol tettem, hogy lecsavartam, mert ugy lettek jok).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
hibavissza #84334 üzenetére
Nem csak portréra.. többnyire félalak, egészalak is játszik. Kültéren is, Várkert bazár, stb, csillió helyen. Persze nem vagyok bolond, hogy kivigyem vaku nélkül tűző Napfénybe, de amikor árnyékban van és nem foltos az arca a felette lévő falevelek között átjövő cucc miatt, az erős háttérfény miatt simán csavarok rá kézzel mondjuk +1-et.
Ja, lassú melóhoz ez ilyen. Barcelona sikátorait nem ismerem, de ha autóverseny vagy bikaviadal megy, valszeg nem lenne időm villogózni. Inkább aláexpóznék kicsit mindent, ugyanis ezek a Sony szenzorok többet tudnak RAW-ban alexpóból felfele korrigálni ("világosítani") mint kiégést megmenteni.
Szerk.: újra és újra olvasva Téged, hogy pontosan miről is beszélsz és mit akarsz átadni itt nekünk, nos, szerintem jól csinálod. Néha az alexpózás a színeket megeszi, felhúzod a Neked jóra mondjuk és .. hát a bőrszínnel nincs jó barátságban az E-M10 szenzora, azt biztosra tudom. "Szürkésebb" lesz a korrigált, felhúzott. (Egy ideig nem számottevően zajosabb, aztán az is megindul persze). Szóval jobb, ha nemfontos helyeken kiégeted, csak nem tudom, a barcelonai szűk sikátorokban van-e időd eldönteni, hogy mikor ég ki fontos rész és mikor ég ki kevésbé fontos rész.
Fránya egy hely ez a Barcelona, nem is megyek fotózni oda többet
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
hibavissza #84328 üzenetére
Én meg pont az asdf_ csodanevű kollégával értek egyet. Az a "valamire beállított jpeg motor" nálam mindig hajszálpontosan beadja stúdióban, ablakba állított modellnél, mikor kezd villogni (kiégni) az arca a beeső tejfehér fénytől, vagy a direkt Napfénytől és annak megfelelően tekerek lentebb kicsit, míg nem jelez már kiégést. És be is jön a trükk.
Ezen szerintem nincs nagyon mit beszélni, lehet a háttérben az ok akármi is, ha a módszer egyébként tájképtől kezdve nagyonsokmindenre tök jól használható. Felhők kiégetését is így kerülöm el mindig, ha tejfehér akar lenni a cucc.
Szóval én villogtatón vagyok, nem hisztogramon. Amúgy ízlés dolga
-
Wa2x_
veterán
válasz
hibavissza #84328 üzenetére
Ezt csináltam én is, maradok is ennél akkor, ha valami érdemlegeset szeretnék kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged