- iPhone topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Dißnäëß #103547 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a választ, és jogosak az észrevételek is.
Jelenleg egy Lowepro Flipside Trek 350 AW zsákot használok, és mivel kezd eléggé gatya lenni, ezért gondolkoztam el azon, hogy milyen megoldás jöhetne helyette majd szóba.
A megoldással szemben elvárás lenne, hogy hibrid táska legyen, tehát ne csak a fotós motyónak legyen benne hely, hanem egyéb apróságoknak is, mint kulacs, szendvics, esőkabát, stb.
Végig néztem a gyártók kínálatát, és sajnos úgy látom, hogy még nem született meg a számomra ideális típus, ami nagyjából az alábbit tudná:
hálós háttámla, oldalt és a háton nyíló fotós rekesz (a cél az lenne, hogy a táska levétele nélkül hozzáférhető legyen a bekészíttt szett), felül nyíló második „nagy” rekesz, állvány és túrabot rögzítési lehetőség, korrekt esőhuzat, derékpántos kivitel, több kisebb zseb, rögzítési lehetőségek a táska külsején (kb. miltechhez hasonló), hálózsáknak rögzítési lehetőség pl. a táska alján, stb.
Felszerelés tekintetében soha nem viszem magammal a teljes arzenált, mindig egy a célnak megfelelően szelektált csomagot állítok össze. A leggyakrabban ez egy M1 váz markolattal, mellé a 40-150 2.8 és 7-14 vagy 8-25, peakdesign vállpánt, opciósan egy kétszerezővel. A jövőben lehet, hogy újra visszatérnék az 1:1 makróhoz, akkor vinnék magammal vakut (Godox V1 + valami diffúzor), de ilyenkor a nagylátót talán nem.Vajon ez mennyire használható a gyakorlatban? Kétségeim vannak afelől, hogy ha rendesen meghúzod a derékpántot, akkor hogyan tud forogni a fotós része a dolognak..
Gondolkodtam még olyanon is, hogy egy túrazsákba teszek egy belső modult a fotós cuccoknak (valami ilyesmit pl.). Ill. azon is, hogy a pántokra rögzítenék egy külső tárolót, mint pl ez.
Egyelőre mindegyik elég komoly kompromisszumnak tűnék, és egyikkel sem vagyok maradéktalanul elégedett.. -
asdf_
veterán
-
Studi
veterán
-
hibavissza
veterán
válasz
Dißnäëß #84335 üzenetére
Igen, sikátorban street fotózni nem egyszerű. A történet az árnyékban van. Mintha éjszaka lenne. A kirakatok ki vannak világítva akárcsak éjjel. Eközben 3-4 méter magasságban az épületek verőfényben úsznak.
Tengerpart, épületek, árnyékok, tömeg, tömeg....tényleg teljesen eltérő környezet a megszokottól.A kiindulás az volt, hogy a kollégának RAW expo problémái voltak ott és leírtam, hogy nekem is és én mit csináltam. Ennyire kontrasztos témánál már meghülyül a legjobb fénymérés is. Nem kell túlgondolni. Másnak, máskor persze más lehet jó.
-
hibavissza
veterán
válasz
Dißnäëß #84330 üzenetére
Stúdióban....jó, de nem ez volt a téma, hanem Barcelona street. Én is voltam Barcelonában és a sikátorokban mire te villogózol és hisztogrammozol a téma már biztosan elhaladt.
Örülök, hogy neked a váz jpg motor és a raw állomány ennyire közel áll egymáshoz. Nekem van olyan, hogy rengeteget vissza tudok húzni van, hogy semmit. Helyzetfüggő. Ezek szerint stúdióban, portréra em10-en jó.(#84333) MrChris: igen, a mátrix fénymérés kicsit biztonságosabb, mint a középre súlyozott. De ez is el tud mászni kőkeményen. Én már meguntam, hogy állandóan villog, alexpózom, sztán nem győzöm visszahúzni. Inkább égjen ki pát nem kritikus területen. Sokkal egészségesebb az én szememnek a végeredmény.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Dißnäëß #84309 üzenetére
Azzal a 25-össel tényleg kell lennie valami gebasznak, mert kb kitobi szintjét se nagyon hozza. Ugyan ez volt hito kollégánál pár hete. Más képein meg kiváló.
A zaj meg zaj, ezt a szintet vagy megszokja, vagy szűri, vagy másik rendszert kell keresni amiben alap esetben szűrés nélkül nincs ilyen. De jó lenne ha csurgoi jobban rámutatna mely része nem jön be. Nekem a fentiek. Ezen kívül az élesítés is előjön, mert ilyen apró részletesnél egész más a klf konverterekkel. -
Speeedfire
félisten
válasz
Dißnäëß #84256 üzenetére
Nem találtam még ezüstben megfelelőt. 2 van itt is fent, egyik messze van, a másik meg vissza se ír már vagy 1 hete. Telefonszám meg nincs.
voriae: Szerintem nekem kényelmesebb lenne a 25mm, mint a 45mm. Bár gyakorlatban ez kb 0.5m távolság? Zárt helyen nem igazán szoktam fotózni. Így nagyon nagy látószög nem kellene.
Szerintem mind a kettő jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest