Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
MrChris #70793 üzenetére
Ez jó ötlet, pont elég lenne nekem, mert a képet kell átvinni, nem a fájlt alapvetően (hátránya, hogy a Windows-os tabletemmel nem megy így, nagyobb a kötöttség, de ezt kibírom). Ma kipróbálom.
Éreztem, hogy valakinek lesz olyan triviális megoldási javaslata, amire én nem gondoltam.Lassú víz: így már értem, és valóban, rosszul írtam először, hogy tudna WiFi tetheringet az Olympus Capture.
-
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70647 üzenetére
Se a Sony, se a Samsung
Fuji-val meg lehet egyáltalán videózni?
Aki Nex-re váltana, annak ez egy elég jó ajánlat lehet.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70642 üzenetére
Tegnap kicsit teszteltem beltérben rossz fényviszonyok között az 1080p vs 720p-t. Durva, de azt láttam, hogy a záridő okozta eltérések miatti sötétebb output ellenére brutál még a 720p minősége is. Olyan a sima HD-je, mint egy átlagos Canon DSLR fHD-je. Így kb. van normál minőségű 50p videóm is, ami miatt régen ignore-áltam a GH2-t anélkül (mondván, hogy szar mert nincs progresszív fHD), hogy a saját tapasztalataim alapján döntöttem volna. A multi-aspect szenzor meg csak hab a tortán. Olyan, mintha 12-es üvegem lenne
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70557 üzenetére
Jaaa, nem ragaszkodok én ehhez, sőt. Csak már annyira ajánlották itt, hogy mondom akkor megnézem hogy működne ezzel. A túlvezérlem alatt pontosan mire gondolsz? Egyébként én is sokkal inkább párolnék egy sima mikrofont, nem kell nekem ilyen profi eszköz. Csupán annyit szeretnék elérni, hogy testesebb basszusom legyen, amit úgy látom egy jó minőségű külső mikrofonnal meg lehet valósítani.
asdf_: jogos. 48kHz/192kbps-al rögzít a GH2. Jártam már "jól" vele. Csörgőnél minden egyes rázásnál lefojtotta a hangot
Nem tudom, hogyha visszavettem volna az érzékenységet, akkor is ezt csinálta volna, vagy nem. Utólag erre már nem fogok rájönni. 4 állásban állítható az érzékenység és van visszajelzés.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70548 üzenetére
Nem gáz, csak élőzenére egy kicsit kevés. Testesebb basszust szeretnék elérni, amihez vagy utómunkázom a felvételt, vagy veszek egy külső mikit.
Persze, az digitális. De ha egy jack-kel összekötöd és simán külső mikrofonként használod, akkor már csak analóg hanganyagod lesz, lévén a jack nem digitális jeltovábbító eszköz.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70539 üzenetére
Na update: megnézte és elírta a típusát. Ez nem a DMW-MS1E, hanem a VW-VMS2E
Ez meg ha jól látom inkább videokamerákhoz lett gyártva. Ettől függetlenül használható vajon a GH2-vel? Illetve kérdés, hogy érdemes-e. Jobb-e vele számottevően, mint a beépített mikrofonnal (bár valószínűsítem igen).
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70536 üzenetére
Azon nem csodálkozom, azon viszont annál inkább, hogy a mikrofonnak 3.5-es, amikor mindenhol az szerepel (pl. 5.oldal), hogy 2.5-es
Vagy a tulaj tudja rosszul, vagy neki valami spéci kiadás van ebből, de váltig állítja, hogy az bizony 3.5-es, normál csati, nem 2.5-es.
"Az átalakítóval elég buta volt." Ez azt jelenti, hogy hallhatóan rosszabb volt, rendesen érzékelni lehetett a veszteséget?
-
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70286 üzenetére
Nem szeretek kölcsönkérni, a gépet is csak úgy fogadtam el, hogy addig odaadom az NX30-at
Felajánlások elől nem zárkózom el, de a kolduláshoz nem elég vastag a bőr a képemen
14-45-ösért 40eFt jó ár? Ezt találtam még, persze csak ha odaadja egyáltalán 40-ért. 45-ért hirdeti.
-
válasz
MrChris #70265 üzenetére
Jogos, az A7s jó iránynak tűnik és az ára használtban már emészthető kategória. Stratégiai okokból viszont inkább az A7II-t nézném ki, uis az belepasszol az A7RII házába így később lehetne a gépet upgradelni. Ha az Ike kijön egy költséghatékony házikóval sztem meg is lépem a dolgot (főleg, ha a következő generáció "a7rIII" is belepasszol a házba). Mindkettő csak fullHD-t tud, de azt legalább rendesen.
-
válasz
MrChris #70248 üzenetére
Az utóbbi időben énis kezdtem videóra átállni - kb újra kell tanulnom az egész "tudományt". Mielőtt bárki vetné azt a bizonyos követ, kéretik az elnézés, lévén még kamerán a tojáshéj... Van RAW-féleség: chroma subsampling és bitmélység a kulcsszavak. Ezekről hétköznapi videózzukhogyaniszapbirkóznakakölykök kameráknál ugyanúgy nem esik szó, mint a fotós raw-ról (=a legalapabb beállítással jönnek, mint fotónál a jpg).
Videós szinten a csúcs a tömörítetlen adatfolyam rögzítése HDMI-n vagy SDI-n keresztül egy ilyesmivel vagy profi géppel, mint a RED cuccok. Nem az én árkategóriám
.
Az E-PL5-öm videójával nagyon nem vagyok megelégedve (kb az asszony telója jobbat tud, de a gopróm biztosan...), ezért nálam is téma lett a váltás - viszont nem tudom, hogy mire. "Haladjunk a korral" címen már 4k képes cuccot vennék, de fontos lenne az alacsonyabb képzaj is sötétebb téma esetén (búvárkodom...) - ez viszont nem fér bele a m4/3-ba, lévén jelentős szenzorfejlesztés nem történt az elmúlt 3 évben. FF felé kacsintgatok, ami viszont nagy+nehéz obik cipelésével jár (+kopasztással a kasszánál...) - szval nehéz döntés.
-
válasz
MrChris #70240 üzenetére
Két esetben könnyű megszivni tapasztaltabb embernek is: az egyik, ha sok van egy fajtából és "szuretel" az ember, nem figyel annyira egy idő után, belekeveredik egy hasonlító mérgező fáj. A másik, aki minden szart leszed, mert minden ehető gombát haza akar vinni. Ha nem ismeri igazán a (peldaul) szekfugombat, hát nem kell leszedni. És tényleg ismerni nem is olyan egyszerű, sokan nem tudják, hogy nálunk is kb. 10 fajta ozlab terem, a nagyja mérgező, van, ami kifejezetten súlyosan (értsd: akár halal)
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #70166 üzenetére
Leginkább videó természetesen. Amennyivel kevesebbet tud állóképben, az számomra pont nem érekes. Ha vérprofi lennék, akkor számítana esetleg, hogy GH2, vagy valami komolyabb APSC gép, de így nem számít, az én fotós tudásomat szerintem bőven kiszolgálja a GH2, de még egy csúcskompakt is
jeni: igen, vele vagyok egyeztetésben. Body only sajnos, így még valami alapobit is kéne hozzá lőnöm.
-
jeni
félisten
válasz
MrChris #70166 üzenetére
Ilyet kb videóra érdemes venni és "kifejezetten" a hack-el együtt értendő.
erről van vissza lépés a gyárira?
az apróban levő hirdetésnél,nincs megírva egyértelműen,hogy obit is ad hozzá.
Igaz az sincs oda írva,hogy maga a váz eladó. -
totálkezdő
tag
válasz
MrChris #70102 üzenetére
Akkor félreérthetően fogalmaztam. Engem az érdekelne, hogy az M5-ös, M10- stb (tehát a PL5-nél jobb stabival rendelkezők), hány FÉ előnyt adnak a NEM PRO 40-150 esetében. Úgy tűnik, hogy a tesztelők, amikor a stabi hatékonyságét vizsgálták, akkor éppen hogy nem telékkel végezték a vizsgálatot. Ezért érdekelne, hogy kinek mi a tapasztalata a stabik hatékonyságáról az említett tele esetében.
-
törölt tag
válasz
MrChris #70009 üzenetére
Nem csak körülményes, inkább költséges. Meg igazából funkcionalitásban tökéletes az EM10, csak külsőre jobban tetszene egy EP5 vázban. Vagy méginkább egy LX100 vagy GX8 vázában. De amúgy racionálisan átgondolva egyáltalán nem éri meg.
Balinov: Nem gond, majd próbálgatom
-
törölt tag
válasz
MrChris #69995 üzenetére
Mondjuk szerintem kb olyan elvárás, mint az EM10 mk2-be időjárásállóságot kívánni, arra ott az EM5, meg EM1.
Mondjuk oké, ott a Pana, náluk elfér a kínálatban a GX7 és GX8, amellett, hogy még vannak az SLR-ekre hajazó vázaik is. Csak náluk meg a jpeg motoron kellene faragni még (vagy nekem átszokni a raw fotózásra). -
Mercutio_
félisten
válasz
MrChris #69872 üzenetére
Nekem már elmúlt a remegésem
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #69870 üzenetére
Ráadásul esküvőn, rendezvényen manuálozni...2-3-4 órán keresztül ahol az események java spontán....Imádom, hogy a Panán tetszőleges helyre teszem a fókuszt és csak akkor fókuszál, ha félig lenyomom a kioldót vagy ráállítom egy arcra, elmentem a memóriába és 100-ból 100-szor rááll.
Nem hiányzik a stabi a húszassal? -
-
gorgo
őstag
válasz
MrChris #69792 üzenetére
Azt figyelem meg magamon, hogy inkább viszek nagyobb méretű cuccot, de az legyen penge. Nálam a határ a 800g-nál van (em5 12-40-nel). Ott is inkább a béna fogás zavar.
Igazából csak a GM1 (5) a kompaktra váltás. Hiába vettem 12-32-t nagyobb vázra, csak nem lett az kompakt. Majd most jól kipróbálom Merci kicsikéjét
csak nehogy megszeressem. Ha majd kidöglik az em5, lesz helyette GM1 v. 5. Addig nem ugrálok.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #69766 üzenetére
Legutóbb asszem -2-őn volt minden, kivéve a zajszűrést... Az biztos, hogy én is neki kell álljak tesztelgetni, mert nem találtam elég laposnak az anyagot, kontraszt-színek mehet lejjebb
Az a gond ritkán van nálam a gép, még nem volt alkalmam kitapasztalni rajta a dolgokat.
-
madgie
titán
válasz
MrChris #69695 üzenetére
Profi gépként profi célokra használt gépnél az egy fagyás okozója is pont az a hack, ami nélkül az az egy sem történt volna meg. Nem tudom masképp megmagyarázni, X éve a régi számítógépem építésekor sem értette a PH-többség, miért nem a tuningos 2600K variánst választom a 2600 helyett. A "mert munkánál megengedhetetlen, hogy akár eggyel többször fagyjon, mint kéne" érv lepergett róluk a képzeletbeli gigahertzek es benchmarkpontszámok ellenében.
Ott sem volt tiszta a workstation fogalma, lathatólag itt sem az a munkagépé. Az X-T1-em egyszer fagyott, lathatólag az SD kártya hibája miatt. Az a kártya ment is a levesbe. Nem azért, mert olyan profi vagyok, hanem mert ha véletlenül pont munka közben csinálja ugyanezt (esetleg több képpel), az akkora égés, amire a 100 faktoros naptej is kevés. Épp elég baj, hogy a dupla kartyafoglalat ismeretlen dolog a MILC-eknél (pont elférne már a felhizlalt markolatoknál is).
-
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #69469 üzenetére
&jjeahh: köszi!
Ez a multiaspis szenzor lila gőzöm nincs, hogy micsoda, de biztos ez kell nekem
Még el kell adnom a Nex6-ot. Már feltettem (csak a váz 99, 16-50-essel meg 129), de nem biztos, hogy gyors eladás lesz
Nézegettem egyébként dpreview-n összehasonlító tesztábrákat (tudom, nem szabad) és ott nekem állóképben is jobban tetszett a GH2 teljesítménye, úgyhogy nem lesz itt gond.
A GH2 eladóval beszéltem, rendes tagnak tűnik. Remélem belátható időn belül elviszik a Nex6-ot, vagy az NX300-at és megyek is a GH2-ért.
-
Grga_Pitic
aktív tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #69432 üzenetére
Igazad van, nincs kölköm, de ha lenne és igényes lennék a minőségre akkor ha csak lehet valszeg kivinném és rendes fényben kapnám le ugyanúgy ahogy a hugit vagy a gombákat is. Persze vannak olyan alkalmak amikor ez lehetetlen, ilyenkor sajnos ez van, a pana magas iso-n ennyit tud
Bocs, nem sértegetni akartalak és szerintem egy jó tájképnek vagy egyébnek is ugyanúgy fogsz örülni 10-20 év múlva ha jól lekapod.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #69430 üzenetére
Sztem egy red scarletig meg se állj, oszt hogy stabilizálva is legyen teszel alá egy ici-pici kis sachtler trinity-t oszt a szobában is szép smooth raw felvételeid lesznek a gyerkőcről utólag állítható wb-vel
Viccet félretéve, gondolom ezek csak dokumentális jellegű meg családi videók, ha ennyire igényes vagy a színekre valszeg egy újabb om-d tényleg jobb lenne ilyen célra és még stabilizálva is lennélPersze érdemes lenne előtte kipróbálni, kíváncsi vagyok én is, hogy szuperálna egy panához szokott felhasználó kezében egy ilyen "javított" videós oly.
-
silmatauki
őstag
válasz
MrChris #69424 üzenetére
"Jól elcseszte a WB-t
Nemtom miért magyarázkodik, inkább miért nem állítja be?"
Hát ja. Az meg kizárt, hogy tintet (zöld vs. lila) nem állít a kézi (szürkekártyás) WB. Itt ui. valszeg túltekerte az automatika a tintet + irányba (mert erdetileg a LED miatt túl sok volt a zöld), ezért lett ilyen csapnivalóan lilás minden.
-
scarabaeus
őstag
válasz
MrChris #69350 üzenetére
Ez: #69312, tényleg szenzorgond.
Amúgy nálam az 1+1 év második 1 évében adta meg magát a 12-32 zoomgyűrűjének a ragasztása, de ettől függetlenül ingyen ment a szállítása - javítása. (A FotoPlustól bemásolva a +1 év jelentését: "Panasonic digitális fényképezőgép vagy videokamera vásárlásakor 1 + 1 év garanciát adunk, mely azt jelenti, hogy az 1 év teljeskörű jótállás mellé plusz 1 év ingyenes alkatrész ellátás is biztosított.") -
80hun
addikt
válasz
MrChris #69270 üzenetére
Én ugyen az EZ-vel vettem mert a másikra sokat kellett volna várni.
Megnéztem a laborteszteket minimálissal jobb a IIR 18mm-ig de utánna semmivel.
Érdemes megnézni Robin Wrong tesztjét ő az EZ-t használta. Azért elég jó képek születtek vele. :-)
Szerintem nincs köztük egetverő különbség. Én még jobban is örültem utólag az EZ-nek mert kicsi.Igaz drágább is :-)Manuálfókusz van az EZ-n , manuálzoom nincs.
-
csacsi77
senior tag
-
80hun
addikt
válasz
MrChris #69111 üzenetére
Raktam fel tesztvideót, videós kreativitás és némi tudatlanság hiján ezeket csináltam.
Ha adsz ötletet mit videózzak szolj. 25p-be van.
Így elsőkre úgy éreztem egy manuállal jobban menne ha megszoknám a fókuszt. Csak nincs még nagyon adapterem. -
hito
nagyúr
válasz
MrChris #69104 üzenetére
Új teszt már nem is szükséges, mert már eldőlt, hogy váltok G6-ra, maradjon meglepetés a dolog amikorra megveszem
De csak nyugdíjasan, nem sietek vele sehova. Ezért nem fogom fillérekért elszórni az NX30-at. Annyit nekem is megér, amennyiért vettem, úgyhogy 99 alatt nem eladó, akkor marad.
Ha elvitték jöhet a G6, vagy GX7
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #69091 üzenetére
Rákeresek, bár nekem amúgy szinte mindegy, g3-at csak fotóra használom, mert nem igazán lehet semmit állítgatni videó alatt és mikrofoncsatija sincs. Amúgy ja, tényleg keresett gép, még nálunk is újabban
Szeretem én is és szinte tökéletesen megfelel, mégis állandóan az íbéjt bújom, hogy esik-e már az omd-k meg gm5-ök ára
Pedig tudom, hogy mostanában nem váltok vázat, szal inkább valami jó üveget kéne kutassak a sigma 60 mellé, csak azt sem tudom mit szeretnék még
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #69064 üzenetére
Igen! Nagyjából azt a konzekvenciát szűrtem le a párharcból, hogy mindkettő másért jó, videóban is. A Samsung képe élesebb és a felvett hang minősége jobb (192kbps, G6 "csak" 126 körül van). A G6 rövidebb záridőt tud videó alatt, ennek köszönhetően jobb low lightban és valahogy emberközelibb felvételeket lő, Samsung egy picit túl éles, kicsit talán digitálisabb, viszont részletgazdagabb.
A vérem viszont hajt, ennek megfelelően megy is a vadászat a G6-ra.
Az NX30 eladást nem lesz könnyű kenyér. Annyiért tettem fel, mint amennyiért vettem (99eFt), de finoman szólva sincs tolongás
-
80hun
addikt
válasz
MrChris #68723 üzenetére
Na szóval nem vagyok túl otthon videóban de összehasonlítottam az e-m10 vázzal.
Több menüpont került bele.
A különböző art , vivid ,és egyebb ezekezen is előre beállíthatók testreszabhatók kontraszt, élesség szintelítetség videóhoz is.
Videóhoz p,a,s,m, mód van.
Testreszabhatók a videó minőség beállítások.
Pl mov fhd sf 24-60p-ig , 4 mód szabható személyre
van egy olyan amin Mov All-I tömörítés haladó felhasználóknak persze rosszabra is vehető superfine, fine és lejjebb, fps állítható , klipp állítható és kikapcsolható , slow/fast állítható.slow motion 120fps., ezt már kipróbáltam. :-)
Namost :
Záridő , iso, rekesz, mikrofonérzékenység állítható.
Meg még van párdolog ami állítható alul a képernyőn de meg kell néznem a pdf-et mi az.. -
jmakk
őstag
válasz
MrChris #68648 üzenetére
Egyenlőre 159GBP a pre-order angol ár, ami elég ütős lenne. De nekem gyanús, hogy elírták az első számjegyet és valójában 259GBP lesz. A 300USD ugyanis inkább 200GBP, plusz az usaban mindegy olcsóbb.
hibavissza: akkor lehet mégis igaz a Wex UK ára?
-
ati3x
senior tag
válasz
MrChris #68588 üzenetére
Persze, meg tudom erösíteni. Pl a fotoklubbvezetö aki szintén csak amatör fotós elökapja a fullframe nikont, rajta egy 400-as 2.8-as fixel. Ami elmondàsa szerint 100 ezer korona volt. És ez csak egy obija. Màskor bejött egy hàtizsàknyi màsik obival. A màsik hapsi sony a7 zeiss kombóval. Egy csaj leicàval.. Vagy egyszer elökerült egy börönd tele hasselblad cuccokkal. Szal majdnem nekem kell elnézést kérni, a kis em5-el. Persze ez így nem igaz,mer pàr klubtagnak meg tényleg alap dslr, söt kompaktja van. Sosem éreztem azt, hogy kinek nagyobb a...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged