- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Elmossa a Samsung a valóság és az AI-fantázia határát
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Légy kocka: ellesi a Huawei és az Oppo az iPhone 17 szelfitrükkjét
- Több könyvet passzolna el a Samsung, mint kagylót
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazer
senior tag
Sziasztok,
Panasonic G6 + 14-42 Kit objektívem van már pár éve. Eléggé meg vagyok elégedve, nincsenek extra elvárásaim, családi album fotós vagyok. De az zavaró már ha gyengébb fényviszonyok között látom hogy a szett elérte a korlátait.
Arra gondoltam hogy vennék egy fix objektívet, mivel az sokkal (?) fényerősebb. Mivel a váz nem stabilizált, maradnék alapvetően a Panasonic objektíveknél (de lehet hogy nem lényeges a különbség és az Olympus - ami picivel olcsóbb szokott lenni hasonló kaliberben - is ugyanúgy megtenné).
Csak pusztán elméleti síkon, hogy megéri-e egy Nocticron, aminek baromira sokallom is az árát, de még ez nem lenne önmagában akkora jelentőségű. De megéri-e úgy nézve hogy ez akkor is csak egy M43 szenzor marad, ami ugyanúgy befolyásolja a mélységélességet és az objektív equivalens 2,4 FE. Tudom hogy a túl alacsony FE is túlzás, meg nem ott a legélesebb a kép hanem mindig pár FE-t lestoppolva és ritkán lehet kihasználni azt a nagyon keskeny mélységélességet. De nem éri meg jobban inkább átállni FF-re? Arányaiban 1-2 fényerős objektív sokkal olcsóbb arra. Mondjuk azt szeretem hogy a G6 nem olyan nagy, tehát hogy nem olyan nehéz, de egy hangyányival nagyobbat se bánnék mert elég nagy a kezem.
Illetve ott van még a Pana 42,5-1,7 (85-3,4) ami 3-ad annyiba kerül. Ér-e a Nocticron 3x annyit?
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektív + táska - Újszerű -
- Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM objektív - Újszerű -
- Canon RF 600mm f/11 IS STM teleobjektív - Újszerű -
- Canon EOS 200D +kit objektív és táska ( 6100 expo )
- Elektronikai csomag (usb hub, display, hdmi kábelek, riser-ek)
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4421, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11 Lite 6/128GB / 12 hó jótállás
- 32GB DDR4 3200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest