Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    Urak!
    A véleményetekre lennék kíváncsi. Jelenleg egy Nikon D3200+Sigma 17-70/2,8-4+Nikon 50/1,8+Jupiter135/3.5 felszerelésem van. Innen tervezek tovább lépni. Az egyik út egy Nikon D7100 a meglévő obikkal. Ez ellen az szól, hogy a legtöbbet utazáskor használom, ill. sokat túrázok, és a nagy méret és súly itt hátrány, főleg a "Bigma" obival kombinálva.
    A másik azonban a MILC vonal, amiből a Sony kiesik mert nem tetszik a menü és a gagyi kitobi, az A7 meg drága. Canon M50 kicsi, nem tetszik, ugyanez igaz az Oly-ra is. Ami viszont megfogott MILC téren, az a Panasonic, mert tetszik a GX80 design-ja, és jókat is olvasok róla (G7 is tetszik). A M4/3 obijai úgy tudom, olcsóbbak mint a Nikon f bajonettesek, így könnyebben tudnék szélesebb obiparkot kiépíteni (amire igény van: jó alapzoom (12-32?), egy fényerős fix (25/1,7; 45/1,7?), egy kistele - ezek elsőkörben, és 1-2 manuál lenne majd szerintem, meg egy ultra nagylátót is beszereznék majd később, szerintetek ez mennyiből jönne ki
    Abban kérném a segítségeteket, hogy melyik pana vázat ajánljátok, és miért ebben az árkategóriában, illetve hogy az általatok ajánlott váz, vagy a GX80 miben lenne előrelépés a D3200-hoz képest (súly, F-B fókuszon kívül), illetve miben visszalépés, és miben nem a potenciális D7100-hoz képest.
    A Panasonic try&buy még érvényes?

    Előre is köszönöm a segítséget, ill. hogy végigolvastatok! :R

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák