Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Studi

veterán

válasz csurgoi #79791 üzenetére

"A minőséget a szar és a fos közé tenném.
    Kb 4 méterről lesből lőttem a képeket, de az eredmény kb a kínai nevesincs mobiltelefonom minőségével egyenlő."

Itt adtál egy alaphangnemet, gondoltam folytassuk úgy.

De ha konstruktívabbra vágysz, ám legyen. Rögtön felmerül bennem a kérdés, hogy vázstabit kikapcsoltad-e, távkioldót használtál-e? Mennyire volt stabil az állvány? Sajnos az első redőny csukása be tudja rázni még masszív állványon is a kis vázat és könnyű telét, de ezt a hatást elég nehéz kiküszöbölni. Az E-M10II ebben speciel sokkal többet tud az elektromos első redőny miatt.

Fényviszonyok: ha fotózás előtt egy derítőlapot elhelyezel megfelelő helyre, az egész más megvilágítást tud hozni még ilyen derengős napon is. Ebben sajnos jóval előre kell gondolkodni, hogy a madarakat ne zavarja a látványa. Verőfénynél szintúgy derítőlapokkal tudsz játszani, esetleg árnyékolással.

Fénymérés: még ha spotot is használtál, a rút fehér etető elviszi, muszáj kézzel utánakorrigálni, mert a téma szemmel láthatóan alexpós. Ki fog égni valószínűleg az etető, úgyhogy némi utómunka sajnos elkerülhetetlen így. Én inkább befedném valamivel az etetőt. De itt a fénymérés inkább középre súlyozottnak tűnik, ami megint nagyon más, mint a spot.

Blende: 2/3 blende is segített volna egy picit, az hozott volna az első képnél 1/150 záridőt. A madár bemozdulása miatt persze ez is veszélyes, de az 1/250 szintúgy.

Hangadást meg hagyjuk a múlt heti indexes kirohanásod, és az itteni szarfos nyitásod után szerintem... ;)

Új hozzászólás Aktív témák