Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
csurgoi
üzenetére
"A minőséget a szar és a fos közé tenném.
Kb 4 méterről lesből lőttem a képeket, de az eredmény kb a kínai nevesincs mobiltelefonom minőségével egyenlő."Itt adtál egy alaphangnemet, gondoltam folytassuk úgy.
De ha konstruktívabbra vágysz, ám legyen. Rögtön felmerül bennem a kérdés, hogy vázstabit kikapcsoltad-e, távkioldót használtál-e? Mennyire volt stabil az állvány? Sajnos az első redőny csukása be tudja rázni még masszív állványon is a kis vázat és könnyű telét, de ezt a hatást elég nehéz kiküszöbölni. Az E-M10II ebben speciel sokkal többet tud az elektromos első redőny miatt.
Fényviszonyok: ha fotózás előtt egy derítőlapot elhelyezel megfelelő helyre, az egész más megvilágítást tud hozni még ilyen derengős napon is. Ebben sajnos jóval előre kell gondolkodni, hogy a madarakat ne zavarja a látványa. Verőfénynél szintúgy derítőlapokkal tudsz játszani, esetleg árnyékolással.
Fénymérés: még ha spotot is használtál, a rút fehér etető elviszi, muszáj kézzel utánakorrigálni, mert a téma szemmel láthatóan alexpós. Ki fog égni valószínűleg az etető, úgyhogy némi utómunka sajnos elkerülhetetlen így. Én inkább befedném valamivel az etetőt. De itt a fénymérés inkább középre súlyozottnak tűnik, ami megint nagyon más, mint a spot.
Blende: 2/3 blende is segített volna egy picit, az hozott volna az első képnél 1/150 záridőt. A madár bemozdulása miatt persze ez is veszélyes, de az 1/250 szintúgy.
Hangadást meg hagyjuk a múlt heti indexes kirohanásod, és az itteni szarfos nyitásod után szerintem...

Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Metal topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest