Hirdetés
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Bankkártya alakú és méretű AirTag alternatívát mutatott be a Ugreen
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
Itt van amúgy egy direkt összehasonlítás a Pana GM1 + 12-32 (23mm-re tekerve és az optimális élesség érdekében picit – 5.6-ra – lerekeszelve apertúra módban) és a Sigma DP2 Merrill között. Mindkettő extended minimum ISO-n (125, ill. 100) a zajcsökkentés kedvéért.
DP2 (semmi plusz exp. korr.-t nem nyomtam rá, f4.5)
Mind2t nulla (GM1) / minimális (az SPP-ben -2) zajszűréssel hívtam elő. (Az SPP a minimális CNR -2-n is szűr színzajt – a ténylegesen zajszűrés nélküli Iridient ezért produkál durván “csomósabb: képeket, ha ott nem kérünk szűrést.)
A DP2 sokkal élesebb képet csinál, viszont a “csomós” színzaja (ami még ezen a képen is látszik a bal fent hátul levő sötét üvegablakokon) sokkal nehezebben szűrhető, mint a sokkal randomabb GM1-féle színzaj.
és itt egy mai belső téri DP2 kép. kézből kellett fotóznom (nem volt állvány), gyakorlatilag minden 1/40s-nél hosszabb záridejű kép bemozdult és emiatt kukázni kellett őket. (Iszonyú nehéz Sigma Foveonokkal bemozdulásmentes képeket lőni nagyobb – akár a recpirokszabály körüli is! - záridőkkel, olyan nagy az élessége.) Emiatt “csak” egy 2.8-as, 1/40-es képet hívtam elő. Szerencsére a DP2M obija 2.8-on is nagyon jó. Itt – szemben a fenti kültéri képpel - mind az expozíciót (SPP-ben +0.4), mind a HDR-t (SPP: +0.7 fill) megnöveltem, plusz CA korrekciót bekapcsoltam. 0 CNR-t használtam (LNR és BNR maradt a minimumon). Látszik, hogy így is van a homogén felületen csomósodás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Hővezető paszták
- EA Sports WRC '23
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- ZEISS Batis 40mm F2.0 Sony E
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - Volta, Chesty, fejpánt, 3 akku (1.)
- Canon EOS M50 (Traveller kit) EF-M 15-45 kitobjektívvel + 22mm f2 STM optikával EF adapterrel
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest