Hirdetés
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Telepakolják az iPhone 18-at memóriával
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Elstartolt az Android 17
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
morze
tag
Ez a kép nagyon becsapós, azt hittem férfi vázas változat.

-
morze
tag
Fúrtál már biciklivel? Vagy tudsz biciklizni ütvefúrón? Na ugye.

Amúgy annyi a trükk, hogy a 250W az ún. névleges teljesítmény...
És erre alkották a szabályozást, minden rendőr beveszi kategória.
Miközben csúcsteljesítményben simán lead 600W fölött is bármi,
de mivel azt nem nézik, így legális... Azt se nézik, hogy te mennyit
adsz bele, ketten együtt meg bőven lehettek valós 1000W fölött...
(Se az ember nem bírja hosszú távon, se a motor, elvileg, ám ha a
motor bírja, nem melegszik túl, akkor kamu a névleges adata...
)én még nem, de valaki

-
MaCS_70
félisten
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Sanyi.mTs
addikt
Bog, yt videóban említett AI fordítóról lesz cikk vagy videó?
vagy már van róla? -
bloggiold
tag
-
MaCS_70
félisten
-
morze
tag
gbors, morze, köszönöm!
Szerencsére csak majd valamikor ősszel tudok egy újabb bicaj vásárlásán gondolkozni, most pont elég az Eskute bejáratása.
Mindenképpen hajtogatós kellene, amelyikkel max. 5-10 km-es távokra vállalkoznék, és az árakat látva lehet, hogy jó lesz a pedálszenzor is...
Majd meglátjuk...Nem vagyok otthon a témában, de eddig az egyetlen nyomatékszenzoros gép, amellyel találkoztam, speciel agyváltós volt. (Egy vásári bemutatón, ijesztő áron.) De nyilván nem ragaszkodom az agyváltóhoz, csak némi nosztalgia fűz hozzá, mivel ez első Csepel kempingbiciklim is agyváltós volt, illetve most is áll egy agy+láncváltós gép a garázsban.
Köszönettel: MaCS
Nézd meg az ADO Air 20-Pro szíjhajtásos és két fokozatot tud auto módban.
-
MaCS_70
félisten
-
gbors
nagyúr
gbors, morze, köszönöm!
Szerencsére csak majd valamikor ősszel tudok egy újabb bicaj vásárlásán gondolkozni, most pont elég az Eskute bejáratása.
Mindenképpen hajtogatós kellene, amelyikkel max. 5-10 km-es távokra vállalkoznék, és az árakat látva lehet, hogy jó lesz a pedálszenzor is...
Majd meglátjuk...Nem vagyok otthon a témában, de eddig az egyetlen nyomatékszenzoros gép, amellyel találkoztam, speciel agyváltós volt. (Egy vásári bemutatón, ijesztő áron.) De nyilván nem ragaszkodom az agyváltóhoz, csak némi nosztalgia fűz hozzá, mivel ez első Csepel kempingbiciklim is agyváltós volt, illetve most is áll egy agy+láncváltós gép a garázsban.
Nézz körül esetleg a PVY-nál. Az elektromos bringás topikban az egyik kollégának van Z20 Pro, tőle személyes tapasztalatokat is be tudsz szerezni.
-
MaCS_70
félisten
Az átlagember jó, ha 50-60W-ot kiteker hosszabb távon, 200W fölé már komoly edzettséggel lehet csak menni. Ha erre a 300%-350%-os turbó fokozatot rápakolod, akkor az átlaguser 150-200W-ot vesz ki a bringából, ami mindenkinek jó

Azt pedig már írták, hogy a 250W a hosszú távú átlagos teljesítmény, rövidebb ideig simán tudnak 5-600W-ot is ezek a motorok.#27MaCS_70: az agymotor és a nyomatékszenzor kombinációja már eleve ritka. Ha a hajtogatást el tudod engedni, akkor érdemes pl. a Noko URBAN-t megnézni.
gbors, morze, köszönöm!
-
MaCS_70
félisten
Köszönöm!
Tetszene is ez az Engwe -- ha egy legalább háromsebességes agyváltó lenne benne.
MaCS
-
morze
tag
-
gbors
nagyúr
Ez rásegítési teljesítmény, ami gyakorlatilag megduplázza az átlagember 200-300 W-os teljesítményt. A nyomatéka pedig bőven megfelelő erre a célra, ez már autómotornyi nyomaték. (Nyilván sokkal kevésbé áttételezve.)
Én egy Eskute-ot használok, amelyik a 300e Ft körüli árával szerintem jelenleg verhetetlen a pedelecmezőnyben. Az ugyan csak 45 mN-os, de 55 évesen simán, erőlködés nélkül fel tudok tekerni vele azokon az emelkedőkön, amelyeken a fénykoromban a sokkal erősebb áttételű gépemmel szintem meghaltam.
Szóval, aki kitalálta a 250 W-os értéket, nagyon jól döntött!
MaCS
Az átlagember jó, ha 50-60W-ot kiteker hosszabb távon, 200W fölé már komoly edzettséggel lehet csak menni. Ha erre a 300%-350%-os turbó fokozatot rápakolod, akkor az átlaguser 150-200W-ot vesz ki a bringából, ami mindenkinek jó

Azt pedig már írták, hogy a 250W a hosszú távú átlagos teljesítmény, rövidebb ideig simán tudnak 5-600W-ot is ezek a motorok.#27MaCS_70: az agymotor és a nyomatékszenzor kombinációja már eleve ritka. Ha a hajtogatást el tudod engedni, akkor érdemes pl. a Noko URBAN-t megnézni.
-
beef
őstag
-
morze
tag
van csak drága

-
taptaq
aktív tag
Én ezzel szemezgetek, igaz nem agyváltós.
-
bloggiold
tag
Van olyan, nálam lesz is teszten (2025.03.15 kerültek ki a nyilvános képek a gyártó oldalára). A PVY Z20 család új tagja lesz az, az elődökkel is van személyes tapasztalatom.
-
beef
őstag
-
MaCS_70
félisten
És agymotoros, hajtogatható, nyomatékszenzoros gépet ismersz? Én sajnos nem találok, pedig kéne egy kocsiba pakolható bicaj, és a pedálszenzorra már nem igazán szeretnék visszaváltani.
-
MaCS_70
félisten
Azon gondolkoztam,hogy lehet hogy egy Eleglide M2 vel jobban jár az ember, ha emelkedő közelében lakik.
Mert a cikkekből az jön le számomra hogy az talán erősebb a keréken leadott 55Nm rel mint ez a gép a pedálon leadott 65Nm rel.
Az ugye 570 Wattot tud csúcsban, ès mivel a váltója is több fokozatú, ezért jobbnak kellene lennie!
Kérem ha tudtok erositsetek meg ebben.
Van itt olyan aki Eleglide M2 vel hegyre jár?Az Eleglide M2 nekem pedálszenzorosnak tűnik. Legalábbis olcsó és nem írják, hogy nyomatékszenzoros lenne. Így nemigen jár jobban vele az ember, a pedálszenzor egy alacsonyabb liga.
MaCS
-
beef
őstag
Nekem úgy tűnik te egy robogót szeretnél

Camping vázzal egyébként sincs középmotoros nyomatékszenzoros, csak pedálszenzoros és agymotoros. Azok nagy százaléka meg gázkaros és nincs 25km/h-ban limitálva (mármint a kínaiak). A nyomatéka meg annyi, amennyit épp ráhazudnak
-
Potrien
senior tag
Azon gondolkoztam,hogy lehet hogy egy Eleglide M2 vel jobban jár az ember, ha emelkedő közelében lakik.
Mert a cikkekből az jön le számomra hogy az talán erősebb a keréken leadott 55Nm rel mint ez a gép a pedálon leadott 65Nm rel.
Az ugye 570 Wattot tud csúcsban, ès mivel a váltója is több fokozatú, ezért jobbnak kellene lennie!
Kérem ha tudtok erositsetek meg ebben.
Van itt olyan aki Eleglide M2 vel hegyre jár? -
morze
tag

)Ez így van, ezért nézem a nyomatékot is, nem mindegy hogy 40 vagy 80 Nm (de van még erősebb is).
-
DigitXT
félisten

) -
morze
tag
Még nagyon új az Eskute, szokásokról tehát még nem tudok nyilatkozni -- ráadásul nem is itthon fog az év nagy részben szolgálni. Az áttételeket még nem mértem le, de hétfőn megpróbálom. Anno 2×5 sebességes Szputnyikom volt, amelyik a legerősebb fokozatban 3 métert tett meg egy pedálfordulatra, ami akkor kiemelkedően jó érték volt. Na, azzal tényleg nagyon jó kondiba, 16 évesen szerpentinezve, a tüdőmet kiköpve szenvedtem fel magamat azokon az utcákon, amelyeken a rásegítéssel, ugyan erőfeszítéssel, de a nyeregből nem kiállva simán, egyenesen feltekerek.
MaCS
Egy kis camping bicajt vennék, de ahhoz a leszabályozott motor nagyon kevésnek tűnik és így a sebessége is kicsi marad.
-
MaCS_70
félisten
Még nagyon új az Eskute, szokásokról tehát még nem tudok nyilatkozni -- ráadásul nem is itthon fog az év nagy részben szolgálni. Az áttételeket még nem mértem le, de hétfőn megpróbálom. Anno 2×5 sebességes Szputnyikom volt, amelyik a legerősebb fokozatban 3 métert tett meg egy pedálfordulatra, ami akkor kiemelkedően jó érték volt. Na, azzal tényleg nagyon jó kondiba, 16 évesen szerpentinezve, a tüdőmet kiköpve szenvedtem fel magamat azokon az utcákon, amelyeken a rásegítéssel, ugyan erőfeszítéssel, de a nyeregből nem kiállva simán, egyenesen feltekerek.
MaCS
-
morze
tag
Én is "hegyen" lakom, durván 500 méter erős emelkedő tetején. Az utcák is elég meredekek, de a házhoz egy közel 20%-os emelkedésű út vezet.
Tény, hogy nem erre tervezték a szabályozást, és néha tényleg jól jönne a plusz erő. De a 250 W még éppen megteszi. Persze, jobban örülnék mondjuk 350 wattnak (legalább rövid időre), de értem a 250 lényegét, és nekem fontosabb az, hogy szabályos legyen. Hosszú távon is.
Amúgy nem is ismerek 250 watt fölötti nyomatékszenzoros gépet.
MaCS
És akkor tolod haza vagy fel is tekersz vele? Milyen áttétellel megy?
-
MaCS_70
félisten
Én is "hegyen" lakom, durván 500 méter erős emelkedő tetején. Az utcák is elég meredekek, de a házhoz egy közel 20%-os emelkedésű út vezet.
Tény, hogy nem erre tervezték a szabályozást, és néha tényleg jól jönne a plusz erő. De a 250 W még éppen megteszi. Persze, jobban örülnék mondjuk 350 wattnak (legalább rövid időre), de értem a 250 lényegét, és nekem fontosabb az, hogy szabályos legyen. Hosszú távon is.
Amúgy nem is ismerek 250 watt fölötti nyomatékszenzoros gépet.
MaCS
-
morze
tag
Ez rásegítési teljesítmény, ami gyakorlatilag megduplázza az átlagember 200-300 W-os teljesítményt. A nyomatéka pedig bőven megfelelő erre a célra, ez már autómotornyi nyomaték. (Nyilván sokkal kevésbé áttételezve.)
Én egy Eskute-ot használok, amelyik a 300e Ft körüli árával szerintem jelenleg verhetetlen a pedelecmezőnyben. Az ugyan csak 45 mN-os, de 55 évesen simán, erőlködés nélkül fel tudok tekerni vele azokon az emelkedőkön, amelyeken a fénykoromban a sokkal erősebb áttételű gépemmel szintem meghaltam.
MaCS
Olyan helyen lakom, ahol ezt a kerékpárt csak tolni tudnám, de azt egy nem elektromos is tudja. Nekem erős kell, bár nem tudom mennyire erős, ha nem tudom kipróbálni vásárlás előtt.
-
Bog
HÁZIGAZDA
"a nagy kerekeivel, csomagtartójával és 27,5 inches kerekeivel"
Szóismétlés és biztos ez a 27,5inch? Az nem nagy, inkább kicsi, hiszen a 28" a megszokott egy városi biciklinél, esetleg a 29"."step-thru kivitel"
A honlapon ezt step in-nek nevezik: "The step-in frame allows for easy on and off"Na, megnéztem a honlapon és "700*45C" a gumi, tehát nem 27,5", hanem 28" vagy inkább ezzel a szélességgel már 29" a kerék.
Approximately 27.56 × 1.77 inches
A step-thru is bevett formula, a step-in ugyanazt jelenti. -
MaCS_70
félisten
Szóismétlés és biztos ez a 27,5inch? Az nem nagy, inkább kicsi, hiszen a 28" a megszokott egy városi biciklinél, esetleg a 29"."step-thru kivitel"
A honlapon ezt step in-nek nevezik: "The step-in frame allows for easy on and off"Na, megnéztem a honlapon és "700*45C" a gumi, tehát nem 27,5", hanem 28" vagy inkább ezzel a szélességgel már 29" a kerék.
Az Eskute Polluno is 27,5"-t állít magáról, és egymás mellé állítva valóban kisebbnek tűnik a kereke, mint a 28"-os.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
MaCS
-
emilll
tag
-
gombasm
aktív tag
A Bafang nagyon jó termékeket gyárt: tavaly tettem szert egy CTM e-bikera M420 -as motorral (250 W / 85 Nm). Lassan 4500 km lesz benne (a héten vettem elő újra), hibátlan a motor és a hajtás.
A motor (az M200 is) CAN buszos, ezeket nem lehet állítgatni csak egy gyári sw (ingyenes) és egy gyári hw (150 €) beszerzésével, az UART vezérlésűeket (azok az utólagos beszerelésű, hagyományos bringákra felszerelhető cuccok) egy 10e forintos USB kábellel és egy ingyenes sw -el szét lehet moddolni - ezekhez jár amúgy gyárilag a gázkar is, szóval hivatalosan nem is szabályos e-bikeok.
Én megvettem a Speedbox -ot hozzá (120 €), azzal a sebesség nincsen korlátozva és jár hozzá egy telefonra telepíthető sw, amivel sok minden monitorozható, ami egyébként nem látszana. (A sebesség "végtelenítésére" amúgy ritkán van szükség, teljesen élhető a max. 25 km/h.)
Használtam már túrákon M200 -al szerelt, de pedálszenzoros e-bike -ot is (bérelt volt), teljesen vállalható ez a motor: osztrák, szlovén és olasz hegyek között, de szigorúan kerékpárúton (nem terepen) mindenhová elvitt. -
beef
őstag
Ültél már ilyenen/hasonlón? Kevésnek érezted? Mert nem az, bőven elég.
Ezek nem egy gázkaros robogók/ebike-ok, ahol csak ücsörögsz és minden mozgáshoz szükséges energiát a motornak kell előállítania.
Én mountain bike-ban használom és terepen is az esetek 90%-ában a legkisebb rásegítéssel.
Már az elég, hogy a bringa plusz súlyát bőven ellensúlyozza. -
Napfénysüti
nagyúr
-
morze
tag
Elég az, 1500 wattal sok lenne a baleset ha bárkire rászabadítanának akkora teljesítményt....
Ha a megengedett sebesség elérése után nem segít már rá, akkor teljesen mindegy, hogy hány watt nem segít.
-
pietrrr
senior tag
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Bog
HÁZIGAZDA
Eric most 03.27-ig adta a kuponkódot, de majd írj rám, ha aktuális, simán lehet, hogy addigra lesz másik kód.
-
morze
tag
250 watt egy bicónak? Ki találta ezt ki? Egy ütvefúró is akár 1500 wattos lehet.
-
Plug Life
senior tag
Eric Octupus
Ő melyik két lábával hajtja a biciklit
-
pietrrr
senior tag
Köszi a választ!
A fék, így, hogy nem márkás, de hidrós, mennyire vállalható? Mennyire lehet javítani?
Ezek az akciók/kuponok meddig élnek?
Ha nyáron sikerül vidékre költöznünk, lehet, hogy vennék egy ilyen csodát csajomnak. Városi csalingázásra, kirándulni, bevásárolni tökéletes lenne. -
Bog
HÁZIGAZDA
Köszi a tesztet!
A hack-hez: Nem lehet szoftveresen állítani a kerékméretet? Ha kisebb méretre állítanád a kerékméretet, akkor a látszólagos sebesség is kisebb, ergo magasabb valós sebességig segítene rá. Mi anno így piszkáltunk fel egy bicót, és emlékeim szerint az is bafang volt.
Mostanság nem vagyok képben az (e)bike árakkal, de ez az 500ezer forint környéke egy új bringáért egész jó, nem?
A fék is shimano vagy az noname?Nem, sajnos, beletúrtam a menübe, de az nem állítható. A fék nem Shimano. Igen, általánosságban igaz, hogy felkúsztak az árak, éppen ezért éreztem azt, hogy a tavalyi OT05 talán kuponozva 900 euróért most még jobb vétel.
-
pietrrr
senior tag
Köszi a tesztet!
A hack-hez: Nem lehet szoftveresen állítani a kerékméretet? Ha kisebb méretre állítanád a kerékméretet, akkor a látszólagos sebesség is kisebb, ergo magasabb valós sebességig segítene rá. Mi anno így piszkáltunk fel egy bicót, és emlékeim szerint az is bafang volt.
Mostanság nem vagyok képben az (e)bike árakkal, de ez az 500ezer forint környéke egy új bringáért egész jó, nem?
A fék is shimano vagy az noname?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Dell Precsion 5560
- független iPhone 15 pro max 256gb Natural titanium
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M5 Pro 18CPU/20GPU 24GB/1TB SSD Magyar billentyű Azonnal átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -Fe Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Precision M4800 - i7-MQ I 16GB I 128SSD+500GB I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- S22 ultra bontás 3db Olvass!!!!
- HIBÁTLAN iPhone 16E 256GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5607, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

)

Majd meglátjuk...