Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • domedee

    senior tag

    válasz zolikaDB #71479 üzenetére

    A focus bracketing azt jelenti, hogy a gép sorozatot lő, de különböző fókusztávolságokra. Az főleg makrónál jó, mert a kis mélységélesség miatt nehéz jó képet csinálni. (vagy éles minden F=nagy-->sötét/bemozdult kép, vagy éles, elég világos a kép, de nem érted el a kívánt mélységélességet) Itt több képből tudsz a végül a PC-n összerakni egy jó képet, ahol minden éles, amit akartál, de nincs bemozdulva, nem sötét. Annyi, hogy ide kell az állvány és plusz világítás. A témának is célszerű mozdulatlannak lennie.

    A vaku vicces módon, de még erősebb is a PL6-nál. Nem sokkal, elvileg olyan 20%-kal. Bár mivel alapból kicsi értékekről beszélünk, így ennek nagyobb távolságokra már nincs jelentősége. A wifi akkor kell, ha távirányítani akarod. PL berázás ellen. A stabi valamivel hatékonyabb, de teleobjektív esetén tud számítani, statikus témánál. Saját tapasztalat alapján, szobában gyerekekhez nem annyira lényeges, hiszen a stabi a te és nem a gyerekek mozgását segít semlegesíteni. A kis markolat tartozék. Sőt tudsz venni más színűt is. :U

    Kiegészítő elektronikus kereső van rá, de szerintem nem éri meg az árát, akkor abból már inkább vegyél valami más kiegészítőt (vaku/állvány/...) és akkor vaku sincs.

    A mostani csúcskompaktok tényleg csúcsak. A MILC abban jobb, hogy ha beszerzel hozzá pár objektívet, akkor sem foglal sok helyet, mint a DSLR, de ugyanakkor ott van, hogy céleseményhez tudsz célobjektívet választani. Ha pedig később valamelyik obi nem válik be, azt külön eladhatod. Vagy ha kell, akkor a jobb objektívek alá bármikor tudsz venni egy jobb vázat. Ez meg marad tartaléknak, az asszonynak, gyereknek... A csúcskompakt ára is csúcs ugyebár. Itt van esélyed alulról építkezni.

    Sőt, inkább kezdjél egy jobb objektívval, jobban számít, mint a váz.
    Egy nulláról kezdésnek a következő jó kis szett lehet egy alternatíva: használtan PL6 (50eFt) + Oly 14-42mm 1:3.5-5.6 II R kit objektív (25eFt) és újonnan Panasonic 25/1.7 (ez most jött ki a piacra, egész olcsó, 62eFt) + Sigma 60/2.8 (állati élesnek mondják a képét, sajna még nem tudtam kipróbálni, 55eFt). Ezzel le tudnád fedni a 28-120mm-t. Bár papíron hiányozna belőle a 84-120mm közti rész, de a valóságban már nem biztos. Ha meg kevés a 120, akkor a sigma mellett/helyett lehet a dupla kit másik tagja a 40‑150mm 1:4.0‑5.6 R, amivel a 80-300mm lenne lefedve.

    Bár amióta nekem is megvan az Oly 25/1.8, szinte fel sem raktam a kitobikat. :DDD

    ''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán

Új hozzászólás Aktív témák