Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Schanyee

senior tag

Visszatértem a nyaralásról, volt időm használni bőven az Oly 9-18mm-t. Pár gyors tapasztalat vele:
    - Az összecsukódó mechanikája (az a kis zár) borzasztó, a Pana 12-32 fényévekkel jobb
    - A széles látószög városnézésre nagyon bejött, szinte belefér a képbe amit látok :)
    - A széles látószög a képek visszanézésekor nagyon ritkán tetszett, minden olyan kicsi, hogy hiába van minden a képben, igazából semmi se látszik. Csak azoknál a képeknél jött be ahol kevés dolog van és azok jó nagyok. Különben a végeredmény még TV-n nézve is élvezhetetlenül kicsi.
    - Embereket nagyon zavaróan torzítja a nagylátószög :(
    - Meg egy az én hülyeségem, amit tudtam is, Polár szűrő nagylátószöggel nem lesz szép eredmény. Ez az egyik Valenciás képen elég durván látszik. Általában nem is használtam.

Hajszállal jobban bejött a tavalyi 12-32 + halszem kombó, a halszem sokkal többet lát és a 9-18 olyan 70%-ban 12mm fölött volt.

A kedvencem továbbra is a 20mm-es Pana volt annak ellenére, hogy nem lehet vele mindent meglőni. De amit igen, ott verhetetlen.

Pár kép Benidorm-ról, Valenciáról és Cala Moraig-ról.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák