- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Mirman
üzenetére
"Martin Kühn fényképeinek stílusa lebeg a szemem előtt mint követendő példa , nekem az ő képei elképesztően tetszenek. Tudom hogy ez a szintű technikai megvalósítás amit ő csinál baromi költséges de én nem is szeretnék iylen szintő eredményeket elérni."
Példát tudsz mutatni? Bármelyik képét néztem meg, ami ellenfényes vagy nappali, nekem, bár bevallottan nem erősségem a vakuzás és megvilágítás, de úgy tűnt, hogy csak derítőlap van, vaku fényét nem látom, exifnél is "flash: off, did not fire". A tagek között pedig mindegyiknél szerepelt, hogy "available light"...
Raw képeket highlight-midtones-shadow csúszkákkal szoktál-e használni?... Ha eddig nem, akkor most tüstént. Vagy különben ez lesz [link]
"Ahogy utánaolvastam az itt javasolt ND szűrő tényleg megoldás lenne a problémámra."
Szóval bár a vakuzás nem épp erősségem, de szerintem még ezzel a 20k rálocsolásával sem instant siker és magic bullett lesz. Lelassíthatod annyira a záridőt, hogy már nem-HSS elsüthesd a vakut; de a vaku eleve nem túl magas kulcsszámú; adott záridőn még lehet, hogy annak is csak egy töredékét adja; kellhet softbox is rá, ami megintcsak sokat levesz az erejéből.
A helyedben előbb átmennék a vakus topikba. Ha a fenti irányon akarsz maradni, akkor drága vari-ND helyett közepes árfekvésű, normál minőségű ND (vari inkább videósoknak kell), és egy olcsóbb derítőlap. S szigorúan csak raw.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Diablo IV
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Canon RF 85mm f/2 Macro IS STM objektív - Újszerű -
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- Sony DSC-RX100 Mark III 3 - nagyon szép állapot
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Nikkor AF 28-105mm 1:3.5 - 4.5D objektív eladó!
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 8500G/7600/8700G/7800X3D processzor 3 év 27% áfa
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest