Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Parci #4256 üzenetére

    Akkor óvatosan, de adok még néhány infót az 5n-ről.

    "...van olyan módja, hogy alul kiírja a záridőt, blendét, talán az isot is, van egy live hisztogram és vannak segédvonalak, és... és... MÁS SEMMI"

    A menüben be lehet azt is állítani, hogy hányféle infó képernyő között tudj válogatni a disp gombbal (felfelé nyíl). Ez külön paraméterezhető a kijelzőre és külön az pocionális EVF-re. Tehát lehet mindenféle infóval telezsúfolt, és kevesebb zavaró elemmel rendelkező mód a csupasz alap expó adatokig több lépésben beállítható külön az lcd-re és evf-re. Én pl mindet letiltottam csak 2 mód között tudok gyorsgombbal váltani. Az egyik a zár/blende/iso/expó korrekció mellett felül írja az akku kapacitást és a még menthető képek számát (van a még puritánabb ahol felül nincs akku és képszám), illetve egy hisztogrammos mód, a többit mind letiltottam, engem se érdekel a sok hülye egyéb ikon.
    Ugyanez beállítható a képvisszanézésre, hogy hány féle és milyen infó tartalmú nézet legyen a csak képtől a minden adatot tartalmazó hisztogrammos verzióig. Baromi jó, hogy nem kell 5 féle változatot végignyomni, ha a csupasz kép után mindent látni akarok, akkor a számomra nem szükségesek kikapcsolása révén kevesebb gombnyomást igényel.

    Egy érdekesség, hogy az 5n-nek a tárcsája sokkal kisebb ellenállással forgatható mint a C3 és sima 3-asnál. Abban jó, hogy gyorsabban forgatható, de pont ezért könnyebben eltekerhető pusztán véletlenül is. Ebben talán biztosabb a kicsit nehezebben járó tárcsa.

Új hozzászólás Aktív témák