Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• scarabaeus

őstag

válasz Schanyee #42413 üzenetére

Hehe, a 7,5 - 12-32 - 20 - 45-nél állapodtam meg én is. :)

Ha már könnyű a GM1, és könnyű az állvány, szórakoztam egyet tegnap, teszteltem, túrák-egyebek előtt a más perspektíva lehetőségét. A Velbon állványom kinyújtott középoszlopával és összezárt lábaival 1,7 m és kb 1 kg, ha a gömbfejet teszem rá, a GM1 (akkuval) + 12-32 összesen 274 g, úgyhogy nem volt nagy gond a magasban kitartani az egész hóbelevancot az állvány összefogott lábaival, jobb kézben a telefonon pedig nézhettem a képét, exponálgathattam a három és fél méter fölötti nézőpontból, ha esetleg kell a kilátás vagy érdekesebb nézőpont. :)

A másik dolog: van a Nodal Ninja 3 Mk II panorámafejem, ami precíz és sokrétű, de fél kiló plusz, és a helyszínre érkezve, a szétszerelt darabokból panorámára kész állapotba hozni elég sok idő és szöszmötölés. Körülnéztem, és találtam egy érdekességet, a korábban a Nomad fejeket készítő srác elkészítette a Samyang 7,5 mm halszemhez való fej új változatát, 110 g-os az egész a 12 pozíciós forgatójával együtt. Figyeltem, hogy az ortodox 6 portré állású kép körbe, egy kép fel, egy le helyett ők átlósan rakják rá mikro 4/3 vázak esetén, így a körbefordulás fenn alig, vagy egyáltalán nem hagy ki lyukat (2,5°-kal felfelé fordított az optikai tengely), lenn persze az állvány által amúgy is kicakkozott terület kimarad csillag alakban (a linkelt példában mondjuk a 8 képet készített a tesztelő körbe, nem 6-ot). Az összerakás pedig a 3D nyomtatós, objektívre szabott befogatás miatt nem igényel sem előzetes, egyszeri kalibrálást, se szöszmötölést. A nadír állványos fényképezését a Nodal Ninja kihajtója precízen megoldja egyenletes terepen, ezzel a másik fejjel ennek a lehetőségét még végig kell gondolni. Ha majd megérkezik.

Új hozzászólás Aktív témák