Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz Studi #37425 üzenetére

Teljesen azért nem voltak azonosak, a Samuknak pl más Jpeg motorjuk volt teljesen más volt a színvilággal.

De amúgy ugyanarról beszélünk szerintem. A Sony bevásárolta magát a Minoltába, a Samsung meg a Pentaxba. Csak annyi különbség volt, hogy utóbbi esetbe a felvásárló nem kebelezte be az eredeti gyártót, megmaradt a Pantax márkanév is. Olyannyira, hogy később ugye le is lépett a Samsung.

De ami a lényeg hogy ettől függetlenül gondolom a Sony se eresztette automatikusan szélnek a Minoltás gárdát és így a jövőben a Sony és a Minolta közösen fejlesztett tovább csak az utóbbi márkanév közben eltűnt a süllyesztőben.

Ugyanez lehetett a Samu Pentax összeborulásnál is, csak ott nem forrtak össze egy márkaelnevezés alatt, de ettől még nyilván közösen fejlesztettek sok mindent. Így aztán nem csak a GX-20-ban volt volt sokminden Pentax, de a Pentax K20D-ben is biztos volt egy csomó Samsung fejlesztés. Ha mást nem a szenzor mindenképpen.

De persze a Pentaxos szíveknek biztos egyszerűbb úgy elintézni ezt az egészet, hogy csak átcímkézés volt és a Samu semmit nem adott bele ebbe a kapcsolatban. :D

Mint ahogy nekem az is vicces volt ahogy Miklosrabi Ricoh GR tapasztalatai végén azt írja, hogy Pentax a Ricoh márka tulajdonosa és mintha ezzel azt is mondaná, hogy az egy Pentax gép Ricoh felirattal. Pedig hát tudtommal a tulajdonosi viszony nem pont így alakult. :U
    Ezen túl végignézve azon a gépen, a tudása és a kialakítása alapján nekem az egy ízig vérig Ricoh kompaktnak tűnik ás látod mégis..
    Az emberi lélek fura dolgokra képes, valószínű Miki a Pentax márkát jobban ismeri és emiatt egyszerűen jobban esett a lelkének mindezt ebben a formában levezetni. :U

Új hozzászólás Aktív témák