Hirdetés
- Mobil flották
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Nem, Pana vázon is jár néha a blende live view alatt is, ami először kicsit engem is meglepett.
Első körben megjegyezném, hogy a 20-as blendéje nagyon diszkréten klattyan be, ha valami akkor ezt már végképp nem lehet hangosnak nevezni. Sőt kipróbáltam zoom kit obit a mélységélesség ellenőrzéssel és annak is nagyon hasonló diszkrét klattyanó hangja van, és mégse hallani senkit az általad kattogásként leírt jelenség miatt panaszkodni. Nem véletlenül, de hogy miért arra majd visszatérek.

Szóval a 20-as blende beugrasztása egyáltalán nem hangos, szerintem téged is elsősorban az zavart benne, hogy teljesen szokatlan (live view) használata mellett is képes önállóan rekeszelgetni. Ha meg valami össze-vissza kattog az bizony tényleg a legritkább esetben kelt minőségérzetet.
Éppen ezért nekem is fura volt, de hamar rájöttem miért csinálja ezt. Élő kép alatt ha mondjuk sötét szobából átkomponálsz a tűző napsütésbe akkor ha nagyon sok a fény akkor automatikusan lerekeszel. Hogy miért? Gondolom a szép élőképhez tartozik egy bizonyos képfrissítés amihez ha társítod az 1,7 fényerőt meg a tűző napot akkor minden szarrá fog égni.
Tehát ezt elkerülendő rekeszel egyet, ez egy katt. Aztán az általad említett kattogás meg akkor jön elő ha ilyen tűző napsütésben nyomsz egy AF-et, ilyenkor az élességállítás idejére kinyit a rekesz az általad használt rekeszértékre, majd amint betalált az AF újra lerekeszel és visszaáll a normál élőkép, katt-katt. Végeredményben ezek az egyszerű dolgok eredményezik azt, hogy a 20-as elsőre szokatlan helyzetekben kezd el rekeszelni. Nekem is fura volt elsőre, de miután rájöttem, hogy miért csinálja megnyugodtam, hogy ez normális és azóta már ez fel se tűnik.
Végül visszatérve a kit zoom obira, ott azért nem hallani ez irányú panaszt mert ritkán lehet kihallani a rekesz klattyanását. Normál esetben elnyomja expo alatt a zár hangja, élő kép alatt meg gyenge fényereje miatt sok fény felé fordítva sincs szüksége efféle rekeszelésre, így aztán a "kattogás" is elmarad.

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Sorozatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Cyberpunk 2077
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest