Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz Parci #2851 üzenetére

Nem, Pana vázon is jár néha a blende live view alatt is, ami először kicsit engem is meglepett.

Első körben megjegyezném, hogy a 20-as blendéje nagyon diszkréten klattyan be, ha valami akkor ezt már végképp nem lehet hangosnak nevezni. Sőt kipróbáltam zoom kit obit a mélységélesség ellenőrzéssel és annak is nagyon hasonló diszkrét klattyanó hangja van, és mégse hallani senkit az általad kattogásként leírt jelenség miatt panaszkodni. Nem véletlenül, de hogy miért arra majd visszatérek. :)
    Szóval a 20-as blende beugrasztása egyáltalán nem hangos, szerintem téged is elsősorban az zavart benne, hogy teljesen szokatlan (live view) használata mellett is képes önállóan rekeszelgetni. Ha meg valami össze-vissza kattog az bizony tényleg a legritkább esetben kelt minőségérzetet. :DDD
    Éppen ezért nekem is fura volt, de hamar rájöttem miért csinálja ezt. Élő kép alatt ha mondjuk sötét szobából átkomponálsz a tűző napsütésbe akkor ha nagyon sok a fény akkor automatikusan lerekeszel. Hogy miért? Gondolom a szép élőképhez tartozik egy bizonyos képfrissítés amihez ha társítod az 1,7 fényerőt meg a tűző napot akkor minden szarrá fog égni. :DDD
    Tehát ezt elkerülendő rekeszel egyet, ez egy katt. Aztán az általad említett kattogás meg akkor jön elő ha ilyen tűző napsütésben nyomsz egy AF-et, ilyenkor az élességállítás idejére kinyit a rekesz az általad használt rekeszértékre, majd amint betalált az AF újra lerekeszel és visszaáll a normál élőkép, katt-katt. Végeredményben ezek az egyszerű dolgok eredményezik azt, hogy a 20-as elsőre szokatlan helyzetekben kezd el rekeszelni. Nekem is fura volt elsőre, de miután rájöttem, hogy miért csinálja megnyugodtam, hogy ez normális és azóta már ez fel se tűnik. :)

Végül visszatérve a kit zoom obira, ott azért nem hallani ez irányú panaszt mert ritkán lehet kihallani a rekesz klattyanását. Normál esetben elnyomja expo alatt a zár hangja, élő kép alatt meg gyenge fényereje miatt sok fény felé fordítva sincs szüksége efféle rekeszelésre, így aztán a "kattogás" is elmarad. :)

Új hozzászólás Aktív témák