Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • andersen10

    aktív tag

    Megsétáltattam az új okikat a Budakeszi Vadasparkban. Sajnos fotózásra kevés idő maradt a gyerekek mellett.

    Oly 9-18:
    Nem meglepő módon tájképezni szuper, az ekv. 18mm azért emberes nagylátószög...9mm f4

    Korábban nem volt uwa obim (illetve egy samyang 14/2.8 a Nikonra, de az határeset), rájöttem meg kell még tanulnom látni és érezni a szupernagylátószöget, ez azért nem olyan magától értetődő mint ekv 28mm és fölötte. A kreatív potenciál jelentős lesz azt már érzem.

    Ami nyitva van bennem, hogy meg tudnám-e szokni a 9-18-at, mint alapobit. Van aki így használja. Azt hiszem pl. városnézésre igen. De általában azt hiszem mégis az marad, hogy a 20/1.7 vagy a 14/2.5 az alapobi és 9-18-at akkor tekerem fel ha kell a nagylátószög. Kevés nekem az f5.6...

    Konica Hexanon 135/3.2

    Van valami különleges, varázslatos ahogy ez az obi leképezi a valóságot. Nem tudom mi az oka, de határozottan más mint a modern, digire tervezett hightech cuccok. Itt pl. a kislányom mintha egy meséből lépett volna ki. Itt meg egy bokeh példa.
    Az MF persze komoly kihívás, ha mozgó a téma, vagy nincs idő bíbelődni a fókusszal.

    Oly 45/1.8:
    Régi barát. Számomra ő volt, van (és lesz?) a legnagyszerűbb mft obi. Kicsi, fényerős, szupergyors AF, asszem nem kell itt bemutatni. S-AF -el,1.8-as rekeszen is megfogtam vele az üveglap mögött cikázó nyestet, f=2.8-on pedig borotvaéles portrét rajzolt a sasról, mosómedvéről. Nagyon jól együtt dolgozik a G3-al.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák