- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
szagnes69 #188897 üzenetére
Ez ügyben (is) csak úgy derülne ki a valóság, ha egymás mellé vannak téve, és minddel lefényképezve ugyanaz.
Nézz fel a gsmarena.com-ra, ott ott szoktak lenni a telefonok által lefényképezett ISO-képek, és belenagyítva összevethető.
Samsungok hagyományosan jók, de állítólag az új Xiaomik is erőset fejlődtek. Személyes tapasztalatom Samsunggal van (A54, A25) ezek jók, de mégjobbak pl az iPhone-ok.
Új Xiaomikról nem tudok mit mondani, nincs olyanunk. -
szagnes69
aktív tag
válasz
cs.zs. #188896 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
A töltők alapján tudnám a választ, hogy melyik legyen, inkább a fényképezési képesség bizonytalanít el. Ezeknek a fényképezési képessége hasonló egymáshoz vagy abban is ugyanaz a sorrend (Xiaomi 13T > Samsung S23FE > Samsung A55 > Redmi Note 13 Pro+ > Redmi Note 13 Pro)? -
cs.zs.
veterán
válasz
szagnes69 #188895 üzenetére
Szia,
fura hogy nem tudsz köztük dönteni, mert jócskán akadnak különbségek.
A (legkisebb) Redmi Note 13 Pro 67 wattos töltőt kapott, 5100mAh akkuja van (kb ennek lesz leghosszabb akkus üzemideje) és sima a kijelzője.
A Redmi Note 13 Pro+ -ban 5000mAh akku van, 120W töltője van, és lekerekített oldalú kijelzője van.A 13T, és a 13T Pro már nem "Redmi Note", mindenben az előzőek felett áll, értelemszerűen árban is.
A Galaxy S23 FE-t a T/T-Pro alá sorold be, ennek lesz legkisebb akkuja, legrövidebb üzemideje, leglassabb töltése, töltő nincs a csomagban, azt külön ~5000 Ft körül venned kell.
Cserébe 7 év szoftveres támogatás van hozzá, meg vezeték nélküli töltést is tud.Árban a Redmi Note 13 Pro-k és a Samsung S23FE közé esik be a Samsung A55, az is egy megfontolandó alternatíva: IP67 vízállóság, 4+1 év support, jó fényképező.
Vezetékes töltés max 25 Watt, töltőt külön venni kell (pl LDNIO A2526C), de nem azon a 4-5000 Ft-on áll vagy bukik a sztori.
-
szagnes69
aktív tag
Sziasztok!
Új mobiltelefon vásárláson gondolkodom, egy Xiaomi Redmi Note 7-et cserélnék, sajnos már vannak vele problémák. Az új telefont a Telekomtól szeretném megvenni készülékkedvezménnyel részletre, de nagyon-nagyon drágát sem szeretnék. Alap dolgokra használnám, nem fontos, hogy nagy hardver igényű játékokat tudjon lejátszani, de lassú se legyen. Fontos, hogy az akkumulátor viszonylag hosszabb ideig bírja (két-három napig) telefonálás, e-mail fogadás, üzenet küldés mellett.
Szeretném, ha jó minőségű képeket, videókat készítene, tudjon olyan 10 méter távolságból is zoomolva jó képeket készíteni.
Van pár kinézett telefon, amiből választanék. Több tesztet elolvastam róluk, de én nem tudok egyértelmű döntést hozni.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 13T
- Samsung Galaxy S23 FE Dual SIM 5G
A fentiek közül melyik lenne a megfelelő választás?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
Reynaldo
junior tag
válasz
Sgr_A #188893 üzenetére
Ha amúgy is van; sose értetted;
Én meg ezt az értetlenkedést nem értem.Honnan veszed, hogy van, amikor ezt nem is mondta.
Tehát vagy van előfizuja vagy nincs. Példa: Ha nekem van egy nekem megfelelő, és olcsó előfizum, akkor sem ugrok be egy készülék miatt, de pont ehhez kelll a matek, de ezt már mondtam, nem?
Meg hát sok esetben teljesen szubjektív dolgok ezek, lehet megtetszik egy nem ésszerű választás, amit nem kell megérteni másnak. Én beírtam a véleményem, te is beírod amit gondolsz, nem kell, hogy megeggyezzünk. De akkor inkább legyen off, ha még tovább ragoznánk saját szemszögből a magán véleményünket. -
-
Reynaldo
junior tag
válasz
balat86 #188887 üzenetére
Samsungnak és a Xiaominak biztos van, itt a vásárlásra kattintva láthatók a hivatalos forgalmazók. Online vétel esetén simán elállhatsz pár napig, ha nem tetszik. Árakat, akciókat, pl árukeresőn, árgépen, stb. is keresgélhetsz, vagy csak úgy amit használsz a keresődben. Mobilszolgáltatóhoz csak akkor láncold magad, ha kiszámolod a teljes költségeket, és összességében megéri.
-
cs.zs.
veterán
válasz
zooliii #188878 üzenetére
Szerintem nem parasztvakítás, mert a 2023 márciusi IP67-es A54 telefonunk is volt már megmosva, meg underwater videó is készült már vele, és kutya baja.
Telekomtól hoztam ki, Magenta1-es ügyfélként havi 1400.- Forintba kerül a prémium törésbiztosítása, ami beázás esetére is biztosít. -
bally4
tag
Sziasztok! Az itteni ajánlások alapján is egy éve vettem redmi note 12 pro 5g telót és nagyon elégedett vagyok vele. Most a gyereknek kellene valami és gondolkozom, hogy ugyanez legyen. Van valami ami most egy év elteltével a kategóriában "best buy-abb"?
Ha továbbra is ajánlott, melyek a megbízható boltok, Árukereső 72E-től hozza, ismertebb boltot 100E környékén látok, nyilván minél olcsóbban lenne jó, megfelelő bolti háttér mellett..
-
cs.zs.
veterán
válasz
balat86 #188887 üzenetére
Azt az okostelefon képviseletet, ahová bármikor vissza tudod vinni, és normális garanciális hátteret kapsz, úgy hívják hogy Telekom és Yettel. Előfordulhat hogy ide tartozik a Vodafone is, de velük nincs tapasztalatom, és vélhetően ide lehet még sorolni a Firstphone-t is.
Samsung Galaxy A7 2018 telefonunk, amelyet 2019-ben vettünk Telekomtól, 2020-ban full beégett az Amoled kijelzője, folyamatosan láthatóak voltak rajta a messenger-dolgok. A telekomnál nyomtattak egy új Telekom-garijegyet, és átküldtek a közelben lévő FirstPhone-ba, hogy ott adjuk le, így lesz leggyorsabb a folyamat. Úgy is lett, talán 1 hét volt az egész, hamarosan hívtak a FPh-ból, hogy megérkezett megjavítva, átvehető. Mindenki tök korrekt volt.
Aztán Honor8 telefonunkban döglött meg 1-1,5 éves korára az akku, az is Telekomtól volt, ugyanígy adtak egy frissen nyomtatott garijegyet, átküldtek a nem messze lévő Samsung-Huawei szervízpontra, és pikkpak megvolt az is. Aztán az a gyári akku is nagyon hamar megdöglött, meg P8 Lite-ban is, akkor mondtuk azt, hogy ezt a gyártót hagyjuk...
Természetesen nem általánosíthatok, de az általam ismert 3 db Huawei/Honor így járt. Akkor még 1 kalap alá tartoztak. -
balat86
csendes tag
Sziasztok. Melyik okostelefongyártóknak van magyarországi képviselete és megbízható szervizháttere? Ha valami gond lenne a telefonnal, vissza tudjam vinni.
2: honnan érdemes itthon telefont venni? Van olyan bolt ahol jó áron lehet hozzájutni és a gari is megmarad rá, vagy márkabolt/szolgáltatónál érdemes nézni?
(Apple kizárva) -
ata007
tag
válasz
Adam20000101 #188884 üzenetére
Xiaomit nem ismerem, de a T-Phone 2-rol eleg jokat hallottam, olvastam.
-
Adam20000101
kezdő
Sziasztok.
Segítségeteket szeretnék kérni tőletek.
Telefont szeretnék vásárolni édesanyám részére a telekomtól és két készüléket néztem neki.
Xiami redmi 13 c 4gb ,128mb
T phone 2 5g 6gb
Nos számára nem fontos a legjobb telefon
Amire használná az telefonálás,facebook,messenger videóhívás.
A lényeg ,hogy megbízható,ne legyen lassú,ne akadozzon és kb 3 évig jó legyen.
Esetleg ha valakinek van ez a xiaomi redmi 13c véleménnyé t megköszönném.
Az xiamin gondolkodom inkább mivel olcsbb lenne de pl annyra nem dobna hanyatt a drágáb t phone 2 viszont ha nem muszály akkor nem adnák többet ki. -
zooliii
tag
válasz
cs.zs. #188851 üzenetére
Itt azért megemlíteném, hogy az IP védelem egy nagy parasztvakítás. A52s készülékem úgy ment tönkre pár hete, hogy megmostam kicsit, mert már nagyon retkes volt, de semmi vízbe merítés nem történt, ennek ellenére a készülékbe jutott a víz, és itt vége lett a történetnek. Megmondta a szervizes is, hogy egy nagy humbug az egész, és csak arra megy ki a játék, hogy megvedd a telefont.
-
tvamos
nagyúr
válasz
cs.zs. #188865 üzenetére
Probaltuk az ebookot, de mivel ezek nem olyan formatumben vannak, kuzdelem azon olvasni, tehat nem fogja ugyse. Plane a kepregeny, az tuti gyotrelem a konyvolvason. Ki meg nem verem a telefont a kezebol, akkor havonta kell masik.
Hat ez az, hogy nekem kell donteni, mert ha neki mondom, hogy dontson, akkor csak kerek szemmel nez. Vegulis, nagyon reklamalni nem szokott. Szoval ja, majd eldontom.
-
Ermac
tag
válasz
yanna #188872 üzenetére
Igen mert mindenhol ezt csinálja, akármelyik wifin vagy mobilneten vagyok vele előjött (volt hogy nem), mert mitől lehet még ilyen probléma ? Pároméknál nem földelt csatiba van dugva a modem és a router is + légkondi
náluk sűrúbben volt rossz, de a fura hogy g32 motorolán ugyanitt + redmi note 7 pro telóval meg fasza minden szóval nem értem.
-
Ermac
tag
Sziasztok!
Tudnátok valami jó Androidos készüléket ajánlani ?
Keret: Nagyon max 100-110k
Főleg videóhíváshoz kellene a a teló, illetve a jó üzemidő is fontos.
Xre.hu-n befürödtünk egy xiaomi 13 note 8/256 készülékkel 64k volt kicsit irreális összegnek tartottam a nagyobb boltokéhoz képest (80k+), videó hívásnál vagy nem hallottak vagy szaggatott a hang, vagy éles zajok visszhanggal párosítva voltak jelen. Maga a készülék jó lenne mert gyors és szép képeket csinál. -
repvez
addikt
válasz
Zsolt,72 #188869 üzenetére
pedig elöfordul az ilyesmi. Nálam egy xiaomi mix2s ami a maga korában zászloshajo volt is produkált ilyet uj korában is, amikor 4k-ban akartam vele videot felvenni tulmelegedett és leállt . DE olyan is volt ,hogy benne volt az övtáskámba az oldalamon nyáron és elo akartam venni fényképezni valamit és ki volt kapcsolodva szintén mert melege volt. A legfurcsább az volt nálam amikor -25-fokban finnországban akartam vele hosszu záridős fotot csináli és ott is tulmelegedésre hivatkozva leállt.
Az már csak hab volt a tortán amikor nem fagyott le akkor csak 1 perc hosszu videokat csinált gondolom valami gyári korlát miatt én meg még tartottam mintha még venne fel és örultem milyen jo felvétel lesz , visszanézve meg sehol semmi . -
válasz
Đusty #188868 üzenetére
Nem látok rá, hogy milyen körülmények között és milyen gyártmányokkal szerezted ezt a nagyon kedvezőtlen (és számomra igen furcsa) tapasztalatot.
Magam 2010. óta használok telefont navigálásra, ezen idő alatt sem Android, sem WP vagy iOS alatt nem volt ilyen gondom. Volt belépő szintű, középkategóriás és zászlóshajó modell is ezek közt, javarészt légkondicionált autóban, töltést mellőzve szoktam használni. Ám még a légkondi nélküli autóban sem volt olyan, hogy ne működött volna 1/2 óra elteltével... Érdekes, amit írsz. Kicsit több részlet talán segítene megtalálni, mi a probléma oka. Elhiszem, hogy előfordult ilyen veled, csak meglepő az említett idő rövidsége.....
-
Đusty
addikt
Nyomják az IP68 vízállóságot közben meg fél óra folyamatos gps-t nem bírnak ki a buzi telefonok ilyen melegben még az S széria sem négyszázezerért, röhej az egész.
A strapatelefonok vajon bírják? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Reynaldo #188863 üzenetére
Csak a vita kedvéért nem kötekedésből..innen nézve meg neked nem volt szerencséd.
Az hogy mennyi sík képernyő bírta ki nálad az semmilyen összefüggésben sincs azzal, hogy a lekerekített kijelző jobban törik bár most nem általánosságban beszélnék hisz egy konkrét típusról volt szó.
Ezen felül az említett Moto-t ejtetted már el?
Az említett típus P-Oled kijelző, műanyag alapokra épül és nem üvegre az ütés egész jól bírja, cserébe karcolódik.
Az hogy a hajlított kijelző jó vagy nem meg szubjektív mindenki eldönti és van nem egy nyilvánvaló hátránya is mint a fantom érintés amit egész jól kezeltek az említett telónál, vagy nehezebben felhelyezhető üveg/fólia cserébe esztétikus (szintén szubjektív) és mérföldekkel kényelmesebb a fogása.UI : Nem nem vagyok vence fórumtárs másod harmad regje, nincs köztünk semmi ismeretség, nem vagyok Motor dealer sőt részvényes sem, sem pedig fan boy
-
cs.zs.
veterán
válasz
tvamos #188862 üzenetére
Könyvet ne olvasson telefonon, egyiken se!
Ahhoz megint más való, másfajta kijelzővel (eBook), és olcsóbb is mint a telefonok.Nem tudod melyiket válaszd? (üdv a rothadó kapitalizmusban)
Amelyik bejön, tetszik, szimpatikus. Remélhetőleg kapsz egy csomó tippet, de döntened Neked kell, a saját igény/ízlés alapján.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
cs.zs. #188856 üzenetére
Nem tudom, melyiket valasszam az eddig ajanlottak kozul...
Tetszik mind, az Samsung Galaxy A55 is nagyon eros ajanlat, plane, hogy az A52s-sel meg volt a gyermek elegedve, de jonak tunik a Nothing Phone 2a, meg a Oneplus Nord 3 is.
A masik meg, hogy ezek a telefonok folyton osszetornek a betonon, meg beesnek a WC-be, lehet, hogy inkabb valami olcsobb kene. De ezen fog konyveket olvasni, amihez meg csak kene valami rendesebb kijelzo.
Magamnak konnyebb vasarolni... -
Reynaldo
junior tag
válasz
cs.zs. #188858 üzenetére
Most nem erről van szó. A tiéd curved glass screen? Az ívelt kijelző igazi kihívást jelent a fólia- és üvegtervezőknek is. Meg a felhasználóknak is. Könnyen leválhat, ezért nem mindegy milyet raksz rá, nehezebb tökéletesen felrakni, stb. Nem ívelt kijelzőst már ejtettem le a szélére, és csak a vedőfólia sérült, de a kijelző nem.
-
cs.zs.
veterán
válasz
cs.zs. #188850 üzenetére
Az átlagember nem fogja észrevenni a 2 közötti teljesítménybeli különbséget.
Az egyik 440.000 pontot csinál Antutuban, a másik 470ezret, egy Redmi Note 13 Pro+ 680 ezret, egy Poco X6 Pro pedig 1,4 milliót, szóval helyén kell kezelni.Egyik sem erőgép, ezek csak egyszerű hétköznapi telefonok, visszafogott teljesítménnyel, korrekt üzemidőkkel, hosszú supporttal, az ennek megfelelő ársávba betéve.
A34-A35-A54-A55 IP67 vízállóság,
S-széria IP68 + vezeték nélküli töltés,
szóval mindig van feljebb - árban is.
(IP67=1m mélység max 30 perc,
IP68=1m mélység akár 1 óra) -
cs.zs.
veterán
válasz
tvamos #188846 üzenetére
Szia,
az Edge 40 egy jó telefon.
IP68 vízállóság, 120-144Hz kitűnő kijelző, 68W töltő a dobozban, 15W vezeték nélküli töltés, 8/256GB tárhely (?) szóval odatették magukat.
Az edge-kijelzőről (avagy a lekerekített oldaláról) olvassatok sokat, szépnek szép, de sokak szerint hátrány. Személyes tapasztalatom ezügyben nincs. A frissítése sajnos rövid, 2023-as Android 13-ról indul a 2+1 év.
Ha ez így megfelel, és jó áron találtok, akkor hajrá! -
cs.zs.
veterán
válasz
HKorn #188847 üzenetére
A25-ben van 3,5mm Jack, NEM vízálló, 2024-es Android 14-ről indul a 4+1 év support.
A34-ben nincs 3,5mm Jack, cserébe IP67 vízálló, 1 évvel öregebb, 2023-as Android 13-ról indul a 4+1 év support.
Mindkettő jó, hasonló az ár,
kinek-mi a fontosabb?
A frissebb + Jack, vagy a vízállóság?
Mindkettőből van 6/128GB és 8/256GB is, nyilván érdemesebb a nagyobbat nézni. -
HKorn
veterán
Apósnak kell néznem új telefont, Samsung A25 vagy A34. Melyiket érdemes? Nyilván A25 frissebb modell, valamennyivel olcsóbb is. Érdemes az A34-et, vagy teljesen oké az A25 is?
-
tvamos
nagyúr
válasz
ata007 #188813 üzenetére
Egy Motorola Edge 40 mennyire lenne jo valasztas?
+ 1 dolog, azt kerdezi a gyermek, hogy lehet-e az uj telefon is vizallo, mint a regi volt.
-
-
tom23431
újonc
Heló,
Erről a készülékről mi a vélemény? [link] Csak mindennapi használat (messenger, fényképek, néha videózás)
-
repvez
addikt
válasz
cs.zs. #188829 üzenetére
A lagalso polcos rész akarta jelenteni, hogy a legolcsobb is jo csak ezeket a funciokat tudja, ja és androidos legyen, az Iphone az általad eliratak miatt nem is nézem, tulárazott cucc, amit az android töredék öszegbol tud, egy átlagfelhasználo szempontjábol, egy nyugdijas személynek meg föleg .
-
maestro87
őstag
válasz
Sgr_A #188836 üzenetére
Igazad van, nem mindenki ismeri az Ali kuponozási rendszerét.
Pontosítok akkor: 60$ kredit alapból lejön minden termék árából értékhatár nélkül, tehát 160$-os telefon árából csak a kredittel letudok faragni 60$-t.Miért a Poco M6? Én igazából G99-es processzor alá nem adnék, mert ilyen van a tabletemben is és talán 5 év múlva is elég lesz még alap dolgokra...
-
maestro87
őstag
válasz
Viktor0610 #188833 üzenetére
Mármint 160-180$-ért?
Redmi Note 13-at például 98$-ért tudnám venni 20$-os kupon és 60$ kredit felhasználásával. Vagy 87$-ért például az Umidigi F3 Pro-t. Szóval majdnem felezni tudom az árat, a kínai márkákat meg még picit nagyobb kedvezménnyel is eltudnám hozni. -
Csaby25
őstag
válasz
Flagellant #188830 üzenetére
A Redmi Note 13 Pro-hoz nem az X6 Pro áll közelebb árban? Úgy tudom, hogy az F6 jóval drágább.
-
-
maestro87
őstag
Sziasztok!
Aliexpress-ről tudnátok ajánlani a mostani akciókból valami jó, de olcsó telefont? Van kb. 60$ kreditem ami ma jár le, és ennek felhasználásával szeretnék kihozni 100$ alatt egy telefont.
Nagy hardverigények nincsenek, de azért jó volna ha már vállalható kamera lenne benne, ezenkívül 6-8 GB RAM.
Elsősorban Xiaomi, Poco, Realme vonalon nézelődök, de vevő vagyok az itthon kevésbé ismert kínai márkákra is ha azok ajánlottak. -
válasz
Flagellant #188830 üzenetére
Röviden: kamerában a Redmi Note 13 Pro jobb, teljesítményben pedig a Poco F6. A Poco mellett szól még a wi-fi 6 képesség, mint előny.
-
Flagellant
csendes tag
Üdv!
Tanácstalan vagyok, nem tudok dönteni e kettő között:
Xiaomi Redmi Note 13 Pro vs Poco F6Véleményeket kérnék, előre is köszönöm!
-
cs.zs.
veterán
-
buresz88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, kinézetem egy Pixel 7a telefont, amelyik amerikai piacos.
Ezeket a frekvenciákat tudja.
Primary 4G networkLTE Cat24 (1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 14, 17, 20, 25, 26, 28, 29, 30, 66, 71)
TD-LTE (38, 40, 41, 48)
VoLTEPrimary 5G networkSA/NSA/Sub6 (1, 2, 3, 5, 7, 8, 12, 14, 20, 25, 28, 30, 38, 41, 48, 66, 71, 77, 78)Ez működne megbízhatoan itthon?
-
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Vodafone-tól hoznék ki részletre magamnak egy telefont, az alábbi háromban gondolkodom:
Honor 200 5G Dual SIM, Motorola Edge 50 Pro 5G Dual SIM és Samsung Galaxy S23 5G Dual SIM. Árban nagyjából hasonlóak, bár a Samsung egy picit drágább a másik kettőnél. Melyik telefon érné meg legjobban szerintetek? Kamera nem annyira fontos nekem, inkább az erős cpu+gpu páros a játékok miatt.
-
repvez
addikt
sziasztok! melyik okostelefont ajánlanátok idős embernek aki csak netezik rajta és fényképeket csinál
a legalso polcrol is jo, csak legyen megbizható és jo muködésu . Strapabiróbb az átlagnál és nem kell , hogy tul designos legyen .
Semmi komolyabb feature nem kell csak a wifire rá lehessen kapcsolni -
FNZ
őstag
Sziasztok!
Feleségem jelenleg egy redmi note 9 pro masinát használ, ami mostanában sz@rakodik és hamar lemerül, így készüléket kellene cserélni neki.
ár: kb. 120 - 130 e
újat venne
itthonról garisat venne (bár szóba jöhet esetleg ha jó áron van EU raktáras is)
hosszú távra tervezi
csak android
használat: sokat telefonál, videókonferenciák, fészbúk, instagram, egyszerűbb logikai játékok, sok fotózás, videozás, inkább snapdragon procis (ez nekem szimpatikusabb), NFC, wifi6 is jó lenne ha már a routerünk tudja itthonA lényeg a hosszú akkuidő, elfogadható fényképek és videók és persze azért ne akadjon.
Jó lenne ha lehetne hozzá védőüveget és tokot kapni, ha nincsen hozzá gyárilag.
5G nem feltétlenül szükségesNéztünk 1-2 telefont pl: redmi note 13 pro 5G, Honor magic6 lite
valami hasonló telefon kellene neki.köszi
-
menyus05
csendes újonc
Sziasztok! A véleményeteket és a tanácsotokat szeretném kikérni telefonvétel ügyében.
Adott egy Huawei P20 Pro, ami felett eléggé eljárt már az idő, sorjában kezdi el mutatni az öregedés jeleit. Az eredeti tervem az volt, hogy majd egy hajlítható telefonra váltok, azon belül is egy Samsung Galaxy Fold 5-re, mert így kapnék egy tabletet és egy okostelefont is egyszerre. Viszont annak az árát még mindig húzósnak gondolom (mobilszolgáltatónál 350k), és nem hiszem hogy idővel lentebb menne.
Helyette viszont szembejött egy másik ajánlat. Új Samsung Galaxy Flip 5 (256 GB) 170k-ért. Szerintetek ez az ajánlat megéri?
Hol vennéd meg? A mobilszolgáltatómtól, egybe kifizetve.
Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszúra. A Huawei lejárati idejét minimum 3-4 évre saccoltam anno. Örülnék neki ha az új telefon is legalább ennyi ideig bírná, de azt is tudom hogy a hajlítható telefonok kevésbé strapabíróak.
Mire használnád? Alapvetően mindarra, amire a Huawei-t is.
- Alap dolgok: Telefonálás, SMS, chat, videóhívás.
- Gaming: A Honkai: Star Rail és a Zenless Zone Zero van felrakva.
- Kamera: Nem vagyok profi fotós, a P20 Pro-val töltött kb 5.5 év alatt jóformán egyszer se használtam mást a gyári beállításokon kívül. Kamera terén nincs nagy igényem, de nem szeretnék sokkal rosszabb képminőséget, mint ami a Huaweinél volt. A telefon szerint a képek és a videók jelenleg 13.5 GB-nyi helyet foglalnak el, ez az elmúlt 5 év termése.Mire szeretnéd használni, mi a fontos? Na ez picit hosszú lesz. Inkább lebontom arra, hogy milyen előnyöket és kérdéses dolgokat látok alap felhasználói szemmel.
Előny:
- CPU, RAM tekintetében erősebb telefont kapnék, mint a Huawei.
- A kisebb kijelzőt ha jól ki tudom használni, akkor reményeim szerint kapok egy telefont, ami minimális használat mellett legalább 2 napig ki tudja bírni töltés nélkül.
- Jóval olcsóbban tudnék belekóstolni a hajlítható telefonok világába, és kideríteni, hogy nekem egy ilyen készülék hosszútávon mennyire tetszik.
- Látok némi praktikusságot a hajlítható kijelzőben. A telefont könnyű kitámasztani videóhíváshoz, illetve ha esetleg a Fold/Flip 6 mellé bejelentett AI funkciók az 5-ös szériánál is elérhetőek lesznek, akkor azoknak is látnám hasznát, főleg a fordítónak.
- Ilyen ár-érték arányban messze a legjobbnak tűnik nekem ez a telefon, a hasonló hardverrel rendelkező társaihoz képest. (A büdzsé felső határa, amit telefonra szánnék, max 200k. A Fold 5 esetében 300-nál is elgondolkodnék rajta, de csak azért, mert az tabletként is megállja a helyét.)
- Nem kínai telefon. Ez számomra azért előny, mert az amerikai korlátozások miatt az én telefonom még épphogy megúszta anno az Android frissítések megvonását. Ilyesmit nem szeretnék megint megkockáztatni.
- Nagyobb a tárhely, mint a P20 Pro-nál. 128 helyett 256 GB. A Huawei-nél a 128 GB korlátait most kezdem el érezni, kb 20-30 giga szabad helyem van általában némi karbantartás után. Nem tudom hogy így a 256 GB elég lehet-e hosszútávon? A Flip 5-öt a mobilszolgáltató 512 GB-os kiszerelésben is árulja elvileg, 180k-ért, de nem tudom hogy lesz-e még valaha ennyiért raktáron. Perpill elfogyott.Ami kérdéses:
- Jót és rosszat is hallottam már az ilyen telefonok strapabíróságáról, viszont nagyon szoktam vigyázni a telefonjaimra. Nem szoktam elejteni, nem rakom tele mindenféle szoftverrel, a karcolásokra is próbálok ügyelni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az utóbbi kb 10 évben hányszor voltak problémáim az okostelefonokkal. Ettől függetlenül persze én is rosszul járhatok, akárhogy is vigyázok rá.
- Ez egy picit lehet hogy fura kérdés lesz, de nekem úgy rémlik hogy az első Flippeknek még inkább női célközönségük volt, így nem tudom hogy a mostani Flippek mennyire számítanak "unisexnek", ha egy telefonnál lehet ilyet mondani?Személy szerint meg tudnám szokni a telefon formáját, de nem tudom hogy az általános vélemény mi a Flippekkel kapcsolatban?
- Pici utánjárás alapján nekem úgy tűnt hogy a kamera nem valami erős. Tudom, hogy nem minden a megapixel, és nincsenek nagy igényeim a képek terén, de picit húznám a szám, ha ez a telefon rosszabb képeket lőne, mint a majdnem 6 éves Huawei-em.
- A Huawei-t pont azért szeretném lecserélni, mert van hogy minimális nyomkodás + az ébresztő beállítása mellett kb 1 napig bírja össz-vissz, a régen tapasztalt akár 3-4 nap helyett. Ha a Flip is csak ennyit bír, picit csöbörből vederbe effektus alakul ki.Mindezek alapján szerintetek egy Flip 5 jó vétel lenne 170k-ért? Vagy inkább spóroljak a Fold 5-re?
-
vence
aktív tag
válasz
Gh0sT #188803 üzenetére
Nézd meg az Edge 50 Ultra-t is!
- - - > az Alza-n 360k , akciós!Az még 2mm-rel keskenyebb is, de ettől függetlenül is egy nagyon jó fogású telefon ... és egyébként is.
Ár/értékben pl. és nagyon egyedi is, fa-hátlappal, IP68 védettség,
125 W töltés, töltő a dobozban stb.
Compare
Huawei Mate 10 Pro vs. Motorola Edge 50 Ultra - GSMArena.com -
guftabi96
addikt
válasz
Gh0sT #188803 üzenetére
Sajnos több gyártó is ezen filozófia alapján csinálta az utóbbi időben az értesítési és a gyorsbeállítások panelját. Számomra sem logikus, nagyon idegesített amikor P40 Lite-nál ilyen lett egy EMUI frissítés során. Nem tudtam én sem megszokni. Az értesítési panelt folyamatosan használom, a gyorsbeállításokat meg nagyon ritkán.
Xiaomi tabletemen is így van, de arra nem mernék megesküdni, hogy nem lehet esetleg valami beállítással visszaváltani a klasszikus elrendezésre.Samsung OneUI alatt fix, hogy úgy van, ahogy te is szeretnéd.
Az S24+ apróról gyári garanciával bele is férne a keretedbe.Memóriakezelésről: a Samsung nem olyan agresszív, mint a Xiaomi pl, de azért lehetne lazább. Sajnos pl gmail appra egyre több panaszt olvasok mostanában gyártótól függetlenül, hogy nem érkeznek időben az értesítések
Nekem mostanában előfordul, pedig eddig nem érintett a probléma.
-
ata007
tag
-
válasz
ata007 #188805 üzenetére
Ezt gondolom én is. A méret lehet érdekes, mert a normál S24 kisebb 7 mm-rel, mint a Mate 10 pro, viszont az Ultra már 8 milliméterrel magasabb. Ez pont sehogy sem felel meg a megadott elvárásnak, pedig a telefon amúgy jó választás volna.
A Pixel 8 méretei sokkal közelebb állnak a kívánthoz, azt is jól írtad, mint opciót.
-
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Huawei Mate 10 Pro telefonomnak keresem az utódját. A jelenlegi telefonommal két fő problémám van:
- rendkívül agresszíven menedzseli a háttér alkalmazásokat, aminek az az eredménye, hogy gyakran 5-30 perc késéssel kapok meg értesítéseket
- az EMUI 12-vel szétcseszték az értesítési sávot és két részre osztották, ami azt jelenti, hogy ha a jobb oldalt húzom le, akkor a beálltásokat, ha a bal oldalt, akkor az értesítéseket látom, ez számomra használhatatlan, egy kézzel nyilván a jobb oldalt húzom le és nekem az értesítések fontosabbak, mint a beállítások.- Árkategória.
max 400.000 Ft
- Használt vagy új?
új
- Hol vennéd meg?
Bármi szóba jöhet
- Hosszú vagy rövid távra tervezel?
4-5 év
- Mire használnád?
Telefonálás, levelezés, üzleti alkalmazások.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
A mostani Mate 10 Pro tökéletes méret.
- Egyéb
Jó minőségű kamera (nem csúcs), igényes, üzleti megjelenés és anyaghasználat, 3-4 év támogatás, vezeték néküli töltés, NFC, jó hangminőség kihangosítva is.Köszönöm!
-
vence
aktív tag
Az Alza-n 79 eFt a
Moto G54 - 12 - 256GB - Power Edition x 3 szín.
Az EU G54 5G - 8-256 GB-os pedig még olcsóbb is ...
akit érdekel.
Az utódok - minden valószínűség szerint - jóval drágábbak lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Interactive Brokers társalgó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest