- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dragon1993
őstag
válasz
blueye #186331 üzenetére
Őszintén nem rá szükségem, így nem merültem bele a témára.
Hardverapro-n konkrét szekciója van ezeknek a telefonoknak és a kuponoknak, szóval akkora veszély szerintem nincs benne. Érdemes lehet azoktól megérdeklődni akik ilyen felújítottat árulnak, hogy ment a javítás folyamata. -
varmi2
nagyúr
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
blueye #171678 üzenetére
-20000 ft kupon érkezett. Erről van szó vagy van nagyobb kedvezmény is? Mert ő 150-et írt.
-
TaaT
nagyúr
-
-
_NCT
addikt
válasz
blueye #169057 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, akkor ez eldőlt... Igazából ha jól veszem ki a szavaitokból, 2-3 év max a középkat (eddig talán bőven kipörög a 3 fő release Androidból + 1 év security patch, de mivel már idén év végére tervezik a 13-as androidot -ami jövő év elejére samura is kijön- már 2 fő release le is lesz tudva 1 év leforgása alatt). A52S-el kihúzható, de ha nem akarok 2-3 évente új telefont, akkor mindenképp szifon. Arra gondoltam, hogy most 140k-ért veszek középkat telefont és max 2-3 év múlva ismét, de lehet, hogy akkor az árszint már 200k lesz egy középkat telefonnál, ha ezt a tendenciát követjük, ami most van (azt hittem dobok egy hátast, mikor megláttam S21FE meg S20FE árakat, S22-ről ne beszéljünk)
-
válasz
blueye #168782 üzenetére
Én úgy gondolom az összefoglalóban célirányosan könnyebb összeszedni a kívánt információt, mint visszaolvasni. A korábbi hozzászólások között nem mindig könnyű kihámozni a lényeget, illetve sokkal több időt is vehet igénybe.
Például.
Ajánlott okostelefonok az 50.000 - 75.000 Ft közötti ársávban.
- Realme 8i
- Realme 8
- Redmi 10
- Redmi Note 10 5GMondjuk ez esetben attól tartok, hogy a melyik a jobb vagy a legjobb választás jellegű kérdések szaporodnának el.
Szóval nem tudom melyik az optimális megoldás, ez biztosan macerásabb, mert mobilpiac rohadt gyorsan képes változni. -
tknof1871
őstag
válasz
blueye #162963 üzenetére
Üdv! Igen, ez felhasználótól is függ. A GSM Arena-ra támaszkodtam az üzemidőnél. Üzemidő = endurance rating.
Például a GSM Arena azt írja X telefonra, Battery life 54h endurance rating. X telefont használtam, ismerem, tényleg hamar lemerül, 54h szerintem kevés.
2x nagyobb üzemidő kell. Mai telefonokban már úgy se lehet akkumulátort cserélni. Az akkumulátor kapacitása meg 1-2(?) év múlva feleződik. -
ghiottone
nagyúr
válasz
blueye #162624 üzenetére
Nem kellene szétoffolni a témát, ha már nem megy az értő olvasás. Leírtam, hogy vannak a panaszok a topickjában - erre ráugrottál, hogy ne terjesszem, ha nem használom most pedig már ott tartunk, hogy hogy ne adjak tanácsot arról, amit nem használok.
Már megbocsáss, de ez a topick miről szól? Miért kérnek segítséget, tanácsot a fórumtársak? A személyes tapasztalatokra elsődlegesen ott vannak az adott készülék specifikus témák, itt objektívan próbálunk válaszolni 1-2 kérdésre és lehet ebbe belecsúszik 1-2 szubjektív megjegyzés. Itt sokan tapasztaltabbak, jobban ismerik az adott márka készülékeit, szoftvereit, több tesztet elolvastak, megnéztek a youtube-on, stb. és az adott ársávban ha kérdeznek a fórumtársak akkor megpróbálunk a rendelkezésre álló infók alapján segíteni és ott van fent a téma összefoglalóban is, aminek megfelelően a hibákra is rávilágíthatunk. Szerintem lendüljünk túl ezen és segítsünk a kollégáknak megtalálni a lehető legjobb választást. -
gyépés
aktív tag
válasz
blueye #162592 üzenetére
Nekem az tetszik, mikor valaki nem vesz olyan telefont, aminek Lite van a nevében, mert az valaminek a tré változata.
Először azt hittem egyedi jelenség, de egész sokan vannak.
Egyébként mi is majdnem Skodát vettünk, csak a motorjai nem tetszettek annyira, de egyébként teljesen jó a kialakítása. -
-
gyépés
aktív tag
válasz
blueye #162569 üzenetére
Nekem nem a költözés a macerás főleg, hanem eladni a használtat meg kikeresni, megvenni az újat. Nyilván azért tok, fólia, meg valamennyi átköltözés is van. Szóval azért ez összesen egy felesleges idő/energia pocséklás, azzal összehasonlítva, hogy a másik csak simán nem lassul le...
Mondjuk azt, hogy nem megy a matek, mondj már egy példát! -
gyépés
aktív tag
válasz
blueye #162554 üzenetére
Szerintem ez a cserélgetés nem haladás a korral, csak fogyasztás. Ha van olyan új funkció, ami tényleg ad nekem valamit akkor ok. De ilyen már régen volt. Kb. mostanság is azért veszek újat pár évente, mert elfogy a vas. Vagy mert előregszik tényleg vagy mert az újabb szoftverek megeszik. Semmi más bajom nekem nincs, se jobb kijelző, se jobb kamera, se ax-es wifi se semmi nem hiányzik nekem már egy középkategóriás telefonból sem, míg be nem lassul... Ezért fontos mennyire törődik a gyártó a szoftverrel időtállóbb.
Egyébként nincs már akkora árkülönbség a xiaomi javára, szóval szerintem nem is jön ki a matek és macerás is. -
Marci112233
addikt
válasz
blueye #162558 üzenetére
Az szép lesz akkor. Van nekünk egy területmérő GPS és hiába került anno közel 2 millióba nemsokára dobhatom ki az balakon mert az csak 3G kapcsolatra képes? Ugyan már utánakérdeztem, de ahhoz hogy 4G kapcsolattal menjen nem megoldható csak az antenna cserével az meg megint másfél milla lenne minimum. (A legújabb antennája a gyártónak már képes a 4G-re, de csak az utolsó, az az előtti, de mienktől újabb is még 3G-t használ.)
-
gyépés
aktív tag
válasz
blueye #162548 üzenetére
Sajnos most már a Xiaominál is vastagabban fog a toll, ha csak nem ilyen Poco M3 szintről beszélünk...
Plusz én nem akarom eldobálni a telefonokat, meg cserélgetni állandóan, kb. 3 évre tervezek velük. Meg egyre többen vagyunk így ezzel. Bár lehet csak azért, mert együtt öregszünk a barátokkal.Meg egyre drágábbak is mondjuk a telefonok. Szóval nekem a szoftver időtállósága kezd azért felértékelődni.
-
kw3v865
senior tag
-
Bdanyy
addikt
válasz
blueye #161856 üzenetére
Én is csap alatt mostam, aztán egyszer ráborult valami ital és elhalkult a beszédhangszóró. Szóval inkább csak víz menjen rá 😃 de sokkal jobban bírja mint előtte a Sony z2, aminél egy idő után az egész ház recsegett ropogott, az szerintem nem vízálló már olyankor (pedig előtte az is bírta a víz alatti videózást is, azt hiszem külön mód is volt rá a kamera appban)
-
-
naja
aktív tag
válasz
blueye #161260 üzenetére
Emiatt még nem aggódnék (mármint a 3G off). A 2G-t se holnap fogják lekapcsolni, és a 3G is valószínűleg még sokáig maradni fog. Az, hogy egy távoli/külföldi országban milyen pletykák jönnek elő, nem hiszem, hogy sokat jelentene. Csak egy kis józan ész kell csak végiggondolni a dolgot.
Nem csak a csúcskészülékeken Youtube-ozó óvodások léteznek, akik toporzékolva követelik a sávszélességet. Ott van még Dolgok internetje (IOT) vagy hívjuk gépek közötti kommunikációnak (M2M). Például riasztók, online pénztárgépek, flottakövetés stb.. Azok sokáig nem fognak eltűnni, sőt egyre jobban kezdenek belendülni. Ezek nagyon nagy része 2G-s, és egyszerűen nem kell nekik a nagyobb átvitel. Ráadásul nagy értékű rendszerekről van szó, amiket nem hiszem, hogy szeretnének lecserélni, csak mert van már gyorsabb/szebb/jobb hálózat is alájuk. Ez azért elég nagy nyomás a szolgáltatóknak, hogy ne dobálják ki a "régi" rendszereket.Amúgy nem értem ezt az egész lábrázást az 5G körül. Minek ennyit beszélni róla? Ja, hogy azért, mert valószínűleg olyan sokat tolják a képébe, hogy elhiszi, hogy ez valami fontos dolog lehet. Anno ilyen volt a fényképezőgépeknél a Megapixel: a hirdetések első helyen ezt emelték ki, közben az az egyik leglényegtelenebb paraméter. Ilyen még a 4K/8K-s TV meg az 1-2-3 Mbit/s-es routerek, és lehetne folytatni vég nélkül az ilyen "fejlesztéseket". Valaki vette már a fáradtságot, hogy meg is nézze ezeket közelről?
Még valami: ahol nincs 4G és nem is tervezik, ott 5G-re se számítson senki. Ejj az a fránya rádióhullám, nem úgy működik, mint a fantasztikus filmekben.
Ha jól tudom: több adat sugárzásához --ha elértük a rendszer bizonyos korlátait--, már kisebb hullámhossz (vagyis nagyobb frekvencia) szükséges. Ennek aztán kisebb a hatótávolsága (könnyebben elnyelődik), vagyis sűrűbbre kell kiépíteni a hálózatot.
Így ilyenbe invesztálni csak a minél sűrűbben lakott területeken lehet némi értelme.Persze én nem értek egyáltalán az ilyen dolgokhoz, csak hangosan gondolkodom.
Kedves blueye, igazából ezeket nem is Neked írom. Csak épp most jött a felszínre ez az érzés az 5G kapcsán. Csak annyi, hogy épp a Te hsz-od volt az amire reagáltam. -
milu
aktív tag
válasz
blueye #161260 üzenetére
Nem az a gondom, hogy a 4G-t mikor kapcsolják le, hanem hogy a szolgáltató a lakóhelyemen mikor tervezi az 5G-t kiépíteni, mert ha a most megvásárolandó telefon csereciklusának második felében (kb. 1-2,5 év múlva) akkor még nem gondolkodom az 5G-ben!
Ez a kérdésem lényege, ezért lenne jó ismerni a szolgáltatók fejlesztési terveit (persze, ami publikus)
-
freelanced
addikt
válasz
blueye #130557 üzenetére
Köszönöm !
Nagyjából mikor? Nekem igazából most lenne aktuális a telefonvásárlás, de ha annyit eshetnek az árak elgondolkodik az ember. Az a baj ügye még S9+-on gondolkodom de az sem egy mai gyerek már, persze nem annyira régi.
Ilyen szempontból a Note 9 megérné, az igen friss.
-
maczera
aktív tag
válasz
blueye #130274 üzenetére
Hmmm, akkor nagyon vicces fiúk vannak a Xiaomishop-nál, ahol néztem, mert szerintük van 802.11ac is.
Sajnos, a Mi Global Home szerint tényleg nincs ac. Bocs a félreinfóért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest