Hirdetés
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz HKorn #188847 üzenetére
A25-ben van 3,5mm Jack, NEM vízálló, 2024-es Android 14-ről indul a 4+1 év support.
A34-ben nincs 3,5mm Jack, cserébe IP67 vízálló, 1 évvel öregebb, 2023-as Android 13-ról indul a 4+1 év support.
Mindkettő jó, hasonló az ár,
kinek-mi a fontosabb?
A frissebb + Jack, vagy a vízállóság?
Mindkettőből van 6/128GB és 8/256GB is, nyilván érdemesebb a nagyobbat nézni.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
ggeleven
őstag
válasz HKorn #184835 üzenetére
Nincs semmi pontos infó a megjelenésről, de januári hírek szerint talán márciusban futhat be. Teljesítményről, valós tesztről, valós kinézetről, szoftveres infókról még szintén semmi hír.
januári hír
Tech Advisor
Korábbi évek bemutatója, boltban meg jó kérdés, hogy mikor lesz elérhető
Galaxy A32 – February 2021
Galaxy A33 – March 2022
Galaxy A34 – March 2023[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
trialboj
őstag
válasz HKorn #139562 üzenetére
Én az alsó szegments ismerem, a képek amiket lő telefonon szépek, monitoron hányadék, mert látszik hogy szarul lett tömörítve vagy megalkotva mit tudom én, azért egy komolyabb telefon, csak képes már ezt megoldani, és ami jól sikerül kép az monitoron is mutat majd valahogy.
Azért elég nagy különbségek vannak még a top telefonon összehasonlítása után is, a pixelnél pl nem nagyon ég be a fehér, vagy vesződik el a részlet a sötét részeket, míg az s10 erre már annyira nem figyel.
Ezek a telefonok, amúgy milyen formátumban mentik a képeket? csak JPG-t tudnak? illetve van rá mód hogy 72 dpi helyett 150 esetleg 300 at mentsenek?
Azért ha 400 euróra még rájön ez az mire elérhetővé válik, már nem lesz budget fón, akkor sem ha jelenleg a glafship 1500eurót jelent
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Backspace
tag
válasz HKorn #139565 üzenetére
Épp ezért agyalok én is ezen a Pixel 3a opción. Szép és jó, hogy kiváló a kamera plusz a szoftvertámogatottság, de a hardver vajon meddig fogja bírni?
Pont azt olvastam egy oldalon, hogy a 3a gyengébb hardvere miatt, sokkal lassabban dolgozza fel a képeket mint a nagy 3-as testvére. Ráadásul a szín pontosságért felelős szenzort is kispórolták.
"here are two omissions, though: the Pixel 3a series lacks a spectral/flicker sensor, which eliminates the banding found when taking photos or videos of backlit LEDs and helps with color accuracy; and it lacks Google's specialized Pixel Visual Core, which speeds up photo processing significantly.
The Snapdragon 670 is considerably slower than the S845 in the Pixel 3, and compounding the issue is the 3a's lack of Google's Pixel Visual Core, so HDR+ photos take about double the length to "complete" as they do on Google's phones. It doesn't stop you from taking many photos at once, but when switching to the gallery you'll see a lower-resolution placeholder until the numbers have finished crunching. It doesn't break the spell, but it certainly exposes the strings being pulled behind the scenes to make these incredible photos happen."
-
Nordik
őstag
válasz HKorn #139486 üzenetére
Első hszben nem írta, hogy ne legyen tepsi, így a másodikat már csak atszaladtam... Én kérek elnézést. Egyébként az A50 valóban egy kicsit tepsi. Méretben nekem is az A40 jön be, de ott meg hianyolom az AOD-t vagy legalább egy értesítő ledet. Ezt fel nem foghatom miért hagyták ki...
-
30z.Samu
félisten
válasz HKorn #139437 üzenetére
Igazából sanda gyanúm, hogy az SE lesz az utolsó 4"-os telefon, szóval előbb vagy utóbb meg kell, hogy szokjam. A kérdés inkább az, hogy teljesítményben ill. kamerában lenne-e ekkora ugrás. Vagy legalábbis akkora, hogy megérje leváltani.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Narakh
senior tag
válasz HKorn #139350 üzenetére
Hiszed vagy sem, az volt az első, amin elgondolkodtam. A készülékbeszámítós akcióban még drága se volna, de egy kicsit már lapát a mérete, meg a műanyag házzal valahogy visszalépésnek érezném az S7 után (pedig ugye nem az, csak az érzet). De amúgy épp ma tapogattam meg az A40-nel és az S10e-vel egyetemben, és míg utóbbiról lemondtam, a kis A40 meglepően kellemes volt kézben. Igaz, lassúcska is, bár a retail mode ugye csalóka.
"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."
-
SH4D0W2011
őstag
válasz HKorn #138734 üzenetére
Tovább szigorítanak a munkahelyi telefonhasználaton, nem lehet majd nálunk olyan, amin kamera van. (Vagy bevállalom, hogy tönkretegyék a jelenlegi kameráját, de az az opció valahogy nem vonz.) Viszont szoktam zenét hallgatni Spotifyról fülessel, szóval jó lenne valami, amivel meg tudnám ezt tenni ezután is. A további igényeimet ahhoz igazítanám, ha létezne egyáltalán ilyesmi. De lehet jobban járnék, ha inkább valami lejátszót keresnék.
[ Szerkesztve ]
-
Crafter32
őstag
válasz HKorn #138683 üzenetére
Tudásban érdekelne a különbség az A40 és a 6s között.
Szerintem is elment felette az idő az iPhone 8 ig bezárólag külsőre. Persze attól még gyönyörűek, csak látszik rajtunk a kor. Ha csak a külsőt nézem természetesen az A40 a nyerő, de érdekel a kamera is.I6s előtt A3 2016 volt és nagyon érezni minden téren az iPhone fölényét tudásban (egyedül az IOS t nem tudom megkedvelni).Visszafelé pedig nem akarok fejlődni.
-
MODERÁTOR
-
A Zéé
addikt
válasz HKorn #138613 üzenetére
úgy látom sokan leszünk majd az A40 topicban, ha elindul...
Hétvégén én is elmentem ismét telefon lesőbe, és hát a kompakt mérete, az AMOLED kijelző, meg az a csupa kijelző frontja eléggé megfogott. A notchot meg majd kitakarja a szoftver...
Bár kicsit tartok tőle, mert Samsunggal eddig nem volt túl sok jó élményem, de annyira mégsem sikerült rákívánnom a Huawei P Smart 2017-re, hogy fejvesztve rohanjak érte a boltba, így kicsit emeltem a keretemen. Ha az A40 pár héten belül valami akcióban beér 70k környékére, akkor meglesz az L650 utódja.Just a simple Lineman...
-
félisten
válasz HKorn #138610 üzenetére
Igen, én is az A50 felé húzok, de 100k HUF felett azért már elég jól jönne legalább egy IP53 védettség... nem akarok véletlenül sem téglázni egy ilyen drága készüléket.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
elfelejtette
veterán
-
MODERÁTOR
-
zolnagy
őstag
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz HKorn #120230 üzenetére
Hasonló okok miatt vettem a5-öt
Plusz tovább garanciális mint a xiaomi
100k környéken az én elvárásaimnak megfelelő teló alig van
Kb 145mm magas
Fullhd kijelző min 5"
Ne a kijelzőn legyenek a gombok
3/32gb vagy több ram/háttértár
Rendes 2 éves garancia
A vizállóság már csak plusz ahogy az előlapon lévő ujjlenyomat olvasó is
Kb volt a samu a5 meg a moto g5 plusz iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
szaszab
aktív tag
válasz HKorn #114631 üzenetére
Mennyire király lenne már, ha azt mondanák, hogy "tudjátok mit, itt a lehetőség, használjátok tovább a Lumia-itokat win helyett droiddal, támogatjuk". Majd a következő frissítés win helyett droidot pakol fel, s működik tovább szepen. És mint a mesében, a Lumia-sok boldogan éltek, míg végül el nem avult a telefonjuk és lecserélték...
-
Ájvé
veterán
válasz HKorn #114658 üzenetére
P8 Lite több mint két éves már, annyira nem kell erőltetni. Mikor kijött jó volt (hardveresen akkor is kicsit elavult már), mert ár/érték arányban ütős volt főleg a 2GB RAM miatt, de ma már nem opció.
Valószínűleg pont ez a baj, nem használtál normális Androidos telefont. Belépő szint pedig mindig is problémás volt Android esetén, talán most ért a csúcsra, Android Go-t meg kellett csinálni, hogy belépő szinten is legyen használható Android.[ Szerkesztve ]
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz HKorn #114643 üzenetére
A hiba az ön készülékében van, jelenleg is olyan droidot használok ami 3-4 hónapot is megy újraindítás nélkül, pedig csak egy alap MTK-s teló. Igen, érintetlen droiddal.
Az új "Nokiák" semmilyen forradalmi, de mégcsak újdonságot sem fognak hozni. Normális esetben egy enyhén túlárazott normálisan összerakott alsó-közép és középkategóriás paletta lesz.
@dekrer
WP8.1 az még jó volt, mert lightweight stabil és bugmentes. 10 nem hozta a vártakat és ahelyett, hogy rágyúrtak volna, inkább leépítették. Számomra ez kuka.
[ Szerkesztve ]
-
hroberto
veterán
válasz HKorn #114643 üzenetére
Egy időben én is hasonlóképp gondolkodtam, és szintén nem sok applikációt használok, de meguntam a szívást a Windows Mobile-al (legutolsó telefonom 950 volt), és a korábbi rossz tapasztalataim nyomán félve, de Androidra váltottam (S7 edge).
Nos, ha nyűgökről beszélünk, akkor a 950 használata giga nyűg volt az S7-hez képest. Minden tekintetben! Az alkalmazásokról nem is beszélve. Az általam használt appok között akkora minőségbeli különbség van az Android javára mintha Trabantból BMW-be ülnél.
És ha csak a rendszert nézzük, a bughalmaz a Windows. Nem is akármekkora.KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
szucstom
őstag
válasz HKorn #114640 üzenetére
Én wdrt-vel szoktam helyrerakni. HR esetén maradhat bug. FB és a Messenger optimalizáltsága katasztrófa, meríti az akkut rendesen. A böngésző most indítom újra harmadjára, miközben írom a hsz-t. Az fm rádió meg természetesen 3rd party app, hisz a beépített támogatása megszűnt. Egyetlen dolog van, amit szeretek, a felhő miatt a doksikat ott folytatom akár gépen, akár mobilon ahol előzőleg abbahagytam egy másik eszközön.
[ Szerkesztve ]
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
quailstorm
nagyúr
válasz HKorn #114637 üzenetére
Ja, majd amikor kihúzzák alóla a Skype-ot, az FB-t, a böngészőt, meg az irodai programcsomagot mint a 8.1 alól, akkor is ennyire vidám legyél.
Még egy Android 4-hez képest is zéró a támogatása. (amit fentebb írtam, az egyelőre a 8.1-nél valóság)Amúgy egyáltalán nem értem ezt az új Nokia várást. Drágán meg lehet venni egy tucattudású tucatkészüléket egy gigászi gyártótól. Ömm, oké? Azt hiszem ilyen már 6 millió volt a piacon eddig is.
-
quailstorm
nagyúr
válasz HKorn #114631 üzenetére
Nincs jövője, semmire nem megy vele. Amúgy is 30-40k közt használt SGS5, szintén ilyen árban Vernee Thor E. Semmi értelme egy mostohán kezelt nem szerethető platformon ragadni, amit beletoltak a szakadékba.
Annál még a BB OS10 is jobb, mert abban legalább van egy droid4.3...J3 2016 amúgy nem ajánlott, 2010-2012-es techika horror áron, Spreadtrum vacak. Unokatesómnak olyan a cégese, alapfeladatokra még éppen oké legalább. Az igazán rossz az a J100 dual volt, szintén Spreadtrum, az olyanokat produkált, hogy 2009-ben égő lett volna. crash crash nem fut fagy és nincs rajta semmi még
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Devas
őstag
Amúgy hirtelen a nextelshop-ra gondoltam, de ott jelenleg most nem látom a kínálatukban, esetleg emailben érdeklődhettek náluk.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
mdk01
addikt
Nem, nincs meghatározva igazából azt sem tudom mik a lehetőségek és miket kérdezzek, de valahol el kell kezdeni.
Azt tudom hogy dual SIM kell és dual standby(most itt tartok azt hiszem).
Telefonálni használnám, meg netezésre, fényképezés, esetleg tervező programmal rajzolt terveket néha. Játék és zene meg videó nem izgat.
Hosszú üzemidő tetszene, mert nem vagyok egy töltögetős típus.
A 4-5" sem hátrány a net és a tervek nézegetése miatt.Köszönöm
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
Szerintem 925 után nagyon kevés kijelzővel lennék elégedett, viszont a bibi, hogy amennyiért elment nem tudok WP-s telót venni, mert asszonynak is kell, de ő kijelentette, hogy nem kell csempés, neki android kell. Így sajnos nem fussa ki, így nekem kell beáldozni magam, de szerintem az Asusal ki tud engesztelni... Messze, nagyon messze lesz a 925-től, de vigaszágon megfelelne.
-
minek?:S
őstag
áácsi, nem akarom folytatni a vitát, csak halkan jegyzem meg, hogy, ha gyors telefon kell és valakinek uncsi a WP, a és menekül a droid lassúságától.. BB Z10.. használtan 40k körül van. Elég erős a HW-e, SW-ben is elég fasza, gyors, könnyű, csupa pozitívum, és ahhoz képest, hogy mennyibe kerül kevés hibája van és azok sem olyan durvák, mert orvosolhatók. Az is jó lenne mondjuk, ha a Z3 lenne már több helyen és lejjebb esne az ára 70król 50k fele..
Ha már itt vagyok, valaki nem tudja, emagnál gyári vagy bolti gari van?
Üdv.:M.
-
w333
félisten
Aki kicsit is ért az okos telefonokhoz az olyan Android telefont vásárol ami közép / felső kategóriás, vagy valamilyen stock gyári rendszerrel, aki pedig szét akarja mókolni az pedig egy olyan népszerű telefont fog választani aminek nagy a felhasználói (XDA) támogatása ... nem értem hol ezzel a probléma ?
A WP szerintem elég rossz helyzetben van, akinek nincs pénze viszont vágyik egy normális okostelefonra az úgyis valamilyen droidot fog választani (mégpedig az egyszerű felhasználói felület és használhatósága miatt) és ha kell akkor szét tudja mókolni ha akarja, akinek pedig van pénze az úgyis megveszi az iPhone -t és pont lesz*rja az Androidot és a WP -t, na és akkor ki veszi meg a WP -t ? hát az aki csalódott az alsó kategóriás "Bloatware" droidokban
(#58197) _t0Mi_
Mivel látom hogy 70-s vagy én a Vodától az LG L9 II -t ajánlom !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Deck
titán
Ha felsorolnám a több mint 100+ appot amit használok, hogy írj wp alternatívát rá akkor nem tudnál Öcsémnek most wpje van de alig várja, hogy droidját visszakapja a lumia meg megy a húgomnak vissza. Sok alkalmazás/játék csak droidra meg ios-ra van. Na meg a testreszabhatóság.. De mindenki használja ami neki jó Anyámnak, húgomnak van lumiája, nekik jó mivel csak telefonálnak meg face, kamera.
A droiddal meg amúgy semmi baj. Csak a gyártók 90%a szarul optimalizál és a felhasználók 70%a kb használni se tudja. Elég a playes kommenteket elolvasni. A százalékok kb értékek.
[ Szerkesztve ]
PS5
-
Deck
titán
Van már pár lumia a családban de az Áruház nagyon nagyon szegényes.. A sebességgel nincs gond de szerintem rossz a wp nem tudnám sokáig használni és nagyon korlátozott. Androiddal és ios-al semmi bajom. Mindegyik szuper rendszer.
Persze aki nem ért a droidhoz nagyon annak jó a wp.[ Szerkesztve ]
PS5
-
petyus_
senior tag
Köszi a segítséget
Végül Lumia 630 lett. Igazából azért mondta, hogy 80K-t rászánna, mert anno 60ért vette a Sola-t, és fél év után teljesen megutálta, és gondolta, most vesz egy drágább telót, nehogy megint így járjon. Csak hát azóta eltelt majdnem 2 év, most már olcsóbb mobil is bőven jobb, mint az volt.Igaz most kicsit szokni kell a wp-t, de majd belejön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest