-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szs85
aktív tag
válasz
Csaby25 #190838 üzenetére
Épp fentebb volt valami hasonlóról szó.
Az érintő vs nyomógomb dilemmát neked kell eldönteni.
Előbbi esetben az Play áruházból a Big Launchert érdemes megpróbálni. -
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #187605 üzenetére
Sziasztok! Még nem vettem telót, van csere és el vagyok vele, de asszem eleget vártam
Először Edge 30-n akadt meg a szemem, utána Redmi Note 13 Pro 5G-n, most újabban a Poco X6 Pro 8gb/256gb a befutó.
Jelenleg itt Romániában két olyan üzlet van ahol szerintem nem lenne gond a garanciával, mivel ezek elég ismert cégek: evomag és quickmobile, 114k az ára. Emag oldalán is van de nem ők árulják, hanem noname cégek, ezeket inkább kihagyom. Azért az X6 Pro, mert X3 Pro volt előtte és szerettem, no meg néha van kedvem játszani is, úgyhogy jól fog az erős hardver. Vártam, hogy hátha esik az ára, de nem igazán változott. Szerintetek, hogy áll most a mobil piac, illetve a Poco, vajon várható jelentős árcsökkenés
Köszi! -
-
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #188115 üzenetére
Nagyon úgy néz ki Poco X6 Pro lesz.
Picit elfogult vagyok, Poco X3 Pro-m volt.
Remélem ez többet bírja majd, mert a Poco X3 Pro 2 év 7 hónap után meghibásodott, proci hiba: bemegy az áram a prociba, de nem jön ki
Akkor felteszem én is Ciccuka kérdését:
Kell tartani az MTK cpu-tól? -
Barnahalo
tag
válasz
Csaby25 #187876 üzenetére
Én is pont ezért nem cseréltem le a mobilom, pedig már 2 hónapja kutatok.
2019ben a Xiaomi Mi 9T egy akkora bomba telefon volt, ami ár/érték arányban mindent megvert. Én a launch után 5 hónappal vettem, akkori áron 92.000Ft körül.
Most ugyanennyiért olyan telefont kapsz, amiben a 3 kamerából 1 makró 1 mélységérzékelő, virtuális közelségérzékelő van, kávák óriásiak, stb.Úgy néz ki, Xiaomi 13-at fogok venni. Ez a telefon árban bőven plusz 150.000Ft az akkori kiadáshoz képest, de legalább nem fogom azt érezni, hogy visszaléptem egy szintet.
(Húgom Redmi Note 12-vel hasonlítottam össze a 9T-t, és azt kell kijelentenem, hogy simán a 9T nyert, ha az akkumulátor idejét nem vesszük figyelembe. Kamerás teljesítményen látszott igazán az, hogy milyen gyatra az alsókategória, meg hogy a 4 évvel későbbi chipsettel nem tud alap 4K 30FPS videót a telefon pl. Emellett annyi apróságot véltem még felfedezni, hogy órákig tudnám írni.)
Szóval szerintem egy 50-est minimum dobhatsz a kerethez, de akár a 75-90-100ezer lehet az, amivel igazán boldog lennél. Kitudja.
(Meg ne csak antutu számokra hagyatkozz, mert az energiakezelése sokat javulhatott a chipeknek, így jobb akksiidőre tudsz számítani, ha nyers erőre nem is.)
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187876 üzenetére
Inkább az a kérdés, hogy mi az az antutu pontszám, ami a Te hétköznapi tennivalóidhoz kell. Aztán majd jól kiderül, hogy azt már 240.000 pontnyi tehetség is kiszolgálja...
Jó az az X6-os BMW, persze hogy kurva jó. Versenyző vagy? Nem, ezzel viszem a szomszéd utcába oviba a gyereket.
-
-
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #187836 üzenetére
Még mindig nem döntöttem
Ugye a Poco X3 Pro lesz lecserélve, így gondoltam megnézem hogy Antutu(v10)-ban hogy teljesítenek a jelöltek ehhez képest.
Poco X3 Pro: 626665
Motorola Edge 40: 723839
Samsung Galaxy A34: 542321
Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G: 593241
Most vegyek gyengébbet, mint ami volt?
Motorola Edge 40 P-OLED milyen az AMOLED-hez viszonyítva, illetve lehet könnyen találni védőfóliát az ívelt kijelzőhöz? -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187842 üzenetére
Mivel mindkettő lazán hozza a napot, és így a töltési idő tök mellékes, az egyéb tulajdonságai miatt nálam a Samsung nyerne.
Ha a szépséget is nézzük, akkor meg biztosan nem a Samsung. Minden Samsung egyforma, zéró innováció.
Talán ez a 3D-kockás A25 amit most használok, ebbe sikerült egy kis fantáziát önteni.Ez pofás, de a vélemény a nagytöbbségre sajna igaz. Mindenkinek a saját gyermeke a legszebb.
Ha viszont az Edge 40 is belép a képbe, akkor más a leányzó fekvése, mert állítólag az egy nagyon durván jó telefon. Arról érdemes elolvasni ezt-azt, állítólag odab.sz. A Telekomnál 108.000 Ft a 12GB ramos Edge 40 Neo. Független, Dual-sim, listaár. Ha a legömbölyített kijelző bejön, az szintén egy gyönyörű, erős ajánlat.
Ha Android 13-ról kap 2+1 frissítést, az ma már sovány, ha 3+1, az még jó. Ki kell kutatni.Ha valaki vágja, jöhetnek a számai.
Meg ugye ott van az is hogy melyik tetszik - NEKED. Olyat kell venni.
-
válasz
Csaby25 #187842 üzenetére
Ez olyan szavazás, mint ami a minap volt, azt is megismételhetik, aztán még több jelölt lesz!
Ha Poco telód volt, egyértelműen a Xiaomi Redmi Note 13 Pro a jó választás. Én két utóbbi telóm után elhatároztam, hogy csak Xiaomi-t veszek, nem Redmi-t, de ezt a Note 13 Pro-t simán megvenném, de mivel elég jó áron van a Xiaomi 13T, akkor mégiscsak azt. A Moto bármilyen szép is, csupaszított google OS miatt nem kéne.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187836 üzenetére
Szia,
a Moto Edge 30-at nem ismerem, arról nem nyilatkozhatok,
de a Redmi Note 13 Pro 5G és a Samsung A34 5G közül (ha azonos memóriákkal nézzük) a Samsung akkor jobb választás - ha nem az üzemidő a legfontosabb.
Mindkettő Andr13-ról indul, a Redmi 3+1 év frissítést kap, a Samsung 4+1-et. A Redminek 1200 nites Amoled kijelzője van, az A34-nek 1400 nit. A Redminél megemlítették (a Vence által is említett) zavaró alacsony fényerejű villogást, a Samsungnál nem. Redmi IP54 - de van jack, Samsung IP67 - nincs jack.
Kamerában hasonlók, talán a Samsungnál több volt a dícséret és az elégedett jelző, a Note 13 Pro-nál meg a negatív jelzők (fakó, szétesik, stb)
Akkuban, fogyasztásban és töltésben viszont sokkal jobb a Note 13 Pro 5G.
Mindkettő lazán hozza a napot, a Samsung esetleg még a másodikat is, a Redmi meg még erre is rálicitált. Több mint 2x vagy 3x akkora üzemidő jött ki a teszten a Redminél, ráadásul az 5100mAh akku 44 perc alatt tölthető a dobozolt 67 watt töltőjével 0-100-ra, a tesztben 11-100% 37 perc.
Samsung 25 wattos töltés 0-90% 60 perc, utolsó 10% további 20-22 perc. Teljes töltés 80-82 perc. (PD/PPS töltőkkel [kép] - amik nem a csomag részei).
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187695 üzenetére
110 ezerig jó Moto?
Ez szerintem eléggé odab.sz. 2023 év végén startolt,
IP68 vízállóság,
144Hz kijelző
12/256 GB memo
5000 mAh akku, 68W gyorstölthetőség (töltőt nem tudom van-e)Telekomnál 110.000 alatt van, egyéb nagy boltokban 130 környéke.
Android 13-ról indul, ami nem lenne baj, de a gyári honlapon a frissítéséről én semmit nem találtam. Szerintem gyönyörű darab. -
zsoltip
őstag
-
Barnahalo
tag
válasz
Csaby25 #187695 üzenetére
Én pl. Xiaomi 13-ban gondolkodom, az is 2022 végén jelent meg Kínában, nálunk 2023 február körül. De ha megnézi az ember az ár/érték arányt, sokkal jobban jár egy évvel régebbivel, mint egy idei telefonnal, ugyan annyiért.
(Még én sem döntöttem el, hogy Xiaomi 13 vagy 13T lesz a kiválasztott. Mióta keresem az új mobilt, egyre jobban belemásztam a kérdésbe, így változott az elképzelésem is.) -
Reynaldo
junior tag
válasz
Csaby25 #187677 üzenetére
Ezt nem értem. Miért lényeges az android 16? Lesz talán benne valami kihagyhatatlan, valóban új és értelmes fejlesztés, vagy csak a szokásos marketing maszlag a goggle részéről ez az évente új verzió erőltetés? Jól néztünk volna ki például, ha minden apróság változtatása után új windows jönne ki. Főleg, ha kötelezően meg is kellett volna vásárolni, különben nem működött volna tovább. A Samu támogatása is hasonló, sokszor belassítja a telefonokat, de biztos jó valamire.
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187665 üzenetére
Na, akkor mindent tudsz.
Samsungok jók, kívülről mind egyformák, zéró innováció, az új Motorolák meg mind szépek.
Ha átléped a 100ezret, 130 környékén beugrik a képbe a Nothing Phone 2a is 12/256GB memóval, meg ott már a Redmi Pro-k is adottak.
Olyat kell venni, ami neked tetszik, de okosan.
Ha ránk hallgatsz, azt veszel amit akarsz.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187654 üzenetére
A34-ből a 8/256 GB-ost kell nézni, nem a 6/128-ast. Alig drágább, vagy semennyire.
Moto 4000 akku, ezért is sokkal könnyebb, A34 5000 akku (és sajna a Samuk kifejezetten nehezek a saját kategóriájukban)
Moto vízlepergető burkolat, vs A34 IP67
Moto 2022 +2+1 év, azaz 3 évig támogatott használathoz szánták, nem rossz az csak túl régen volt. Akkor inkább 2024-es Moto-t kell keresni.
Samsung A34 2023 +4+1 évA 2 közül nálam az A34 győzne
-
cs.zs.
veterán
válasz
Csaby25 #187617 üzenetére
Vence fórumtárs a Moto-guru, talán ő elmondja.
A G54 Power a szuper üzemideje és a decens memóriacsomagja (12/256GB) ellenére sem kapott ajánlott minősítést, miközben bőven 100.000 Ft alatt van. Valamit mégiscsak elbaszcsiztak (úgy értem a tesztelő szemszögéből nézve - én nem ismerem, nem használtam)
Végig kell olvasni a tesztet. -
Reynaldo
junior tag
válasz
Csaby25 #187609 üzenetére
Szerintem visszalépés lenne, ha ez az: Motorola Edge 30 - elhatárolódik a fotózástól, és gyenge 4000-es akkuja van.....Ennél vannak jobb Motorolák is.
A G24-es sem igazán jó már a Helio G85 procijával, hiába jó az akku. -
-
-
vence
aktív tag
válasz
Csaby25 #184309 üzenetére
Nézd meg a moto g54 -et is!
(> g54 power a jobb választás).Az 80 körül van
(és van mind a 3 szolgáltatónál is, ha bevállalsz hűséget, akkor olcsóbb is lehet.)
Ha szimpi akkor mondok pár dolgot, amire figyelni kell.
de van róla részletes teszt itt a MA-n!Ez azért sokkal jobb, mint az eredeti választásod
és 72-estől is újabb, erre még jönnek a frissítések,
van külön topikja is itt.--------------------------- + +
Közben olvastam az újabb hsz-eketOtt mennyi a moto g54 power ( 12 - 256GB )
mondjuk a "Pearl Blue" színben ??
Ez engem is érdekelne. -
D4v3
őstag
válasz
Csaby25 #184309 üzenetére
Szerintem ugorjatok bele egész nyugodtan a G72-be, most alzánál a legolcsóbb pont és náluk 30 napig szó nélkül visszaveszik, ha nem vált be. Ekkora keret környékén én már csak feljebb nézelődnék Moto G54 és Redmi Note 12 Pro irányába, de hát eleve 50k-ról szólt a kérdés és már 70-nél járunk a G72 esetén is, ezt így lehet játszani a végtelenségig tovább
-
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #184305 üzenetére
Találtam két riválist a Motorola Moto G72-nek 80k alatt: Xiaomi Redmi Note 12, Realme 10, szerintetek jobb választás lenne valamelyik a Motorola Moto G72-nél?
-
Ájvé
veterán
válasz
Csaby25 #184305 üzenetére
Esetleg Redmi Note 12S
Szoftver egészen más viszont és hardver valamivel gyengébb, kamera is gyengébb lehet, én még mindig a Motorolát ajánlanám. Leírt igényeid sajnos ilyen összeggel nem igazán megvalósítható, valahol kompromisszumot kell kötni. Az se mindegy honnan veszel telefont, ilyen sufni GSM boltokból nem érdemes vásárolni néhány ezer forinttal olcsóbban, mert ha valami gond van a készülékkel az nagy probléma lesz. -
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #184300 üzenetére
vence, Ájvé, D4v3: Köszi!
Hosszútávra kellene, ami fontos: a megbízhatóság, akku és nem árt ha normális képeket-videókat készít. Igazából netezés és alkalmanként fényképezés(nem profi szinten) a fő felhasználási terület. Találtam Motorola Moto G72 128GB / 8 GB-t 63k-ért. Ami zavar, hogy ritkán kap frissítést(mivel hosszútávra kellene). A max keret 80k lenne. Esetleg tudtok jobbat ajánlani a G72-nél ami gyakrabban kap frissítéseket? -
Ájvé
veterán
válasz
Motorola G32 szerintem jobb, de ha 68-ért belefér G72 még jobb lenne.
Vence:
"Szerintem az alap kérdés,
szabad-e még 2024-ben mobilt venni 5G nélkül"
Szerintem bőven, egyrészt nem felső kategóriában gondolkodik, sőt távolról sem, ez belépő szint, másrészt 4G még sokáig velünk marad, 5G nem épül ilyen gyorsan mint a 4G (más célt is szolgál, alapvetően egy átlag felhasználó igényeit mobilon a 4G is bőven kielégíti).
Kijelző szerintem is gyenge.
G85 ezen a szinten elfogadható, nagyon jobbat nem kapni ennyiért.
A RAM tényleg nem minden és ebben is egyetértek, összességében kell nézni, nem bizonyos elemeket kiemelve
Fotózást én se tudom, de feltételezem nem annyira szempont ezen a szinten. -
vence
aktív tag
válasz
Nem tűnik olyan rossznak,
csak az a kérdés mire és milyen távra kell?Szerintem az alap kérdés,
szabad-e még 2024-ben mobilt venni 5G nélkül ???A kijelző biztos gyenge pontja,
IPS LCD, 90Hz, 400 nits (peak) << elég gyenge a max fényereje!!
720 x 1600 ~270 ppi
Szóval ki kell próbálni, megnézni valahol, ha még nem láttad!És még a proci is kérdéses,
talán lesz, aki ismeri.
A sok RAM ne tévesszen meg.És fotózásra biztos nem az igazi.
Keress vmi tesztet! -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Csaby25 #169188 üzenetére
Realme GT Master. Magam is azt használok, 90 volt az alzába. Szerintem ilyen árban nincs jobb teló ami kamerában jobb, és sok egyéb jó dolog mint AMOLED, 5G, NFC, erős proci, 65w gyorstöltés, és támogatás se rossz 2 Android főverziót meg kap még stb, stb.
Van róla teszt is itt Mobilarena-n, nézz rá. -
Csaby25
őstag
válasz
Csaby25 #164796 üzenetére
#164797 Viktor0610
Bocsánat, 286k, elírtam
Tehát ez itt: [OPPO Reno6 Pro 5G, 256GB, 12GB RAM, Dual SIM, Arctic Blue + Smartwatch OPPO Watch, 46mm, Wi-Fi, Android/iOS, Aluminum, Black] 286k lenne, megéri?
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Csaby25 #164796 üzenetére
87? nem 288 ezer? ez egy 800 eurós telefon.
Viktor0610: kevered a 4-essel. Ez SD870, most jelent meg EU-ban. Spanyol amazonon láttam eddig csak, eredeti áron.
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Macbook White 13" unibody
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest