Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
--------------------------------------------
Karácsonyi telefonajánló 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
1 simem van

-
-
Montii
csendes tag
Több hozzászólásban olvastam már, hogy néhányatok szerint a Honor 8 jobb, mint a 9. Mi miatt gondoljátok? Vagy csak ár/érték szempontjából?
-
Iginotus
addikt
Melyik a jobb telefon? Egy régi galaxy s4 vagy egy A3 2017? Úgye korban egyértelmű. Gyorsaságban már nem.
-
keszo
őstag
50k-ig bezárólag van jobb ajánlat?
Xiaomi Redmi Note 4 3/32 okostelefonBékés Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Soybex
őstag
Felesleges a Honor 8 ha csak fotózás miatt akarsz váltani.
Hosszabb távra nyílván az SE-a biztosabb döntés, Honorról úgy hallottam hogy most ezt az Oreót még megkapja utána pedig csak a szokásos biztonsági frissítések szóval utolsó "fő" verzió. Se esetében ugye ez nem kérdés, egy jódarabig kapni fogja a támogatást.
Maradjon az iPhone Se szerintem.
-
natë
nagyúr
Már kérdeztem, kaptam is 1-2 véleményt, de győzködöm magam. 2 mobil jelenleg, ami minden téren meggyőzött, mobil fotózáshoz (raw) nem találtam jobbat az ársávban. Volt már mindkettő modell többször, nem tudom meggyőzni magam, melyiket használjam max 1 - 1,5 évig még, míg nem frissítek modellt.
A két mobil : iPhone SE és Honor 8.
A méret nem szempont, mert mindkettő bejön, mindkettőnek más az előnye. Jelenleg SE van, de csábulok egy kék H8 felé újra. Nagy tesó volt (H9), de csalódás mind külsőleg, mind raw-ban.
Szerintetek ennyi időre melyik a jobb választás? Saccra mindkét modellben ugyanannyi idő van : 1-1,5 év.
iOS 12 még biztosan fut az SE-en, Honor kap Oreo-t elvileg.
Segítsetek

-
-
-
Thomboy83
tag
Sziasztok!
Két telefon között vacillálok nagyon jelenleg, az egyik a Huawei P10, a másik a Xiaomi Note 4 4/64Gb.
Sok jót olvastam mindkettőről a Huawei az 140.000 be kerülne Telekomnál(nyitott SIM) és flotta mellett részletre tudnám venni ami nem hátrány,Xiaomi kb 85.000 be kerülne 2 év garival és baleseti biztosítással megspékelve.
Mindkettő ugye 4/64GB,ebben azonosak.
Huaweiben tetszik a kamera illetve a felület illetve nem hátrány a 3 év prémium garancia.
Xiaomiban a nagy akkumulátor illetve a felület illetve azért olcsóbban kijönne árban miközben nem rossz minőségű a készülék.
Kérdésem igazából arra irányulna felétek hogy megéri-e azt az árkülönbséget a Huawei összességében a Xiaomival szemben?
Huawei szervize azt tudom hogy nagyon rendben van mert volt velük szerencsém és korrektek voltak. Xiaominál nem ismerem a szervíz hátteret,mondjuk ha nem romlik el akkor nem is kell.
Lényegében fontos a megbízhatóság,az akadásmentes működés,a kamera se legyen rossz,de azért ne legyen egy ló ára sem és esetleg elromlik akkor azért ne legyen a szivatás magas iskolája a garancia kérdése.
Telefonálásra,messenger,fotózásra,zenehallgatásra használnám,meg internetezésre és minimum 3 évre tervezem használatát.
Segítséget előre is köszönöm! -
mark!
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
régen még minőségre mentek

elég a sima fólia is -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
mark!
üzenetére
értem. ahogy nézem ehhez a telóhoz nincs xprotector tok, tehát akkor kizárásos alapon Nillkin "megteszi".
Habár időközben találtam tempered glass-t is, mégis azért érdekelne, hogy GG3 esetén elég-e a "sima" Nillkin fólia vagy mindenképpen érdemes Tempered glass-t venni rá? (nekem egy nagyon régi (~5-6éves) Lenovo A660 van GG2-vel, ez nagyon sokat esett, meg sokszor kulcs mellett hordtam, de totál karcmentes)
-
sasa134
addikt
válasz
generaltoti2
üzenetére
Mate 10 Pro + 2-3 wireless quickcharger. Gondolom nincs 48 órán keresztül a kezedben a telo. A telefont 30 perc alatt tölti 58%-ra a gyári super charger szóval az sem rossz.
-
hroberto
veterán
válasz
SG3rg0
üzenetére
Én mindkét helyről rendeltem már. A Mobilcorner lassabb és rugalmatlanabb volt, ki is csúsztak az időből (szülinapra rendeltem telefont), emiatt visszaküldtem, ami nehézkes volt. Nem jött a beígért futár, csak a sokadik telefon után, miután visszakapták a telefont, többszöri felszólításra sem utalták vissza a pénzt, a végén már rendőrséggel fenyegettem őket.
A Prémiummobil viszont időben szállított a telefont bontatlan csomagolásban. -
mark!
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
ha tok, akkor xprotector vagy nillkin, bár nekem előbbi jobban bejött, sokkal minőségibb és ha a kezedbe fogod, nincs gagyi, tucattermék érzése.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
mark!
őstag
válasz
generaltoti2
üzenetére
mate10pro, esetleg oneplus 5t, jelenleg a oneplusnak van a leggyorsabb töltése, fél óra alatt 60%-ra fellehet tölteni, ez sem rossz opció.
-
generaltoti2
tag
válasz
sasa134
üzenetére
A felhasználási szokások:
Napi max óra waze, vagy igo navigáció, 2-3 óra zenehalgatás, bluetooth eszközökön.
Nagy PDF-ek, Excel és World doksik kezelése.Sokszor elfelejtem feltenni töltőre. Igaz most kaptam egy kis korongot amire odatéve tölt a telefonom, de nem bánnék egy nagyobb aksit. Így kb 6-7 óránként elő kell vennem egy power bankot.
-
válasz
generaltoti2
üzenetére
Szia,
Akksiban (4000 mAh), illetve akkumulátoros üzemidőben az egyik legjobb jelenleg a Mate 10 Pro, minden elvárásodnak megfelel, egyedül azt kell szem előtt tartani, hogy ha kábelen hallgatsz zenét és saját fülessel vagy fejessel, ami jack csatis, akkor használni kell a készülékhez adott Type-C to 3.5 mm jack adaptert.
-
sasa134
addikt
válasz
generaltoti2
üzenetére
Az üzemidő mindig relatív dolog: milyen felhasználási szokások mellett menjen el 2 napot? 2 napig nem vagy konnektor közelében? Vagy miért kell kibírnia 2 napot?
Amúgy szerintem Huawei Mate 10 Pro
Samu S8+ -
generaltoti2
tag
Sziasztok.
Samsung S6 edgem szeretném cserélni. Nem követem a trendeket ezért kérek tőletek segítséget.
A keret 250 ezer forint.
Egyedüli kitéltel ez hogy minél nagyobb legyen benne az aksi, 2 napot normál használat mellet szeretném hogy bírjon ki.Zene, net, E-mail ezek a fontos szempontok. Droid Ios teljesen mind1.
Mindenkinek Békés és szeretetben gazdag ünnepi időszakot kívánok.
-
TIT
veterán
A mobilcorner htc 1 év gyártói gari kamu,mert 2 év.
Amúgy van iphone 7 161-ért is gyártói garis. -
Ájvé
veterán
válasz
chef69
üzenetére
Xiaomiból?
Redmi Note 3 SE, Note 4 (SD), Redmi 4X, 4A, Mi Note 2 (Global Edition) és 3 (utóbbiba mondjuk nem vagyok biztos), Mi Mix 2, Redmi 5A, Redmi Note 5A, Mi A1.
A teljesség igénye nélkül persze, lehet van amit kihagytam, ezekbe viszont van (szinte majdnem biztos
). Tudni kell hogy van amiből van több típus, pl Redmi Note SD nem minden esetben B20-as, csak ha ilyen típust veszel. -
SG3rg0
őstag
Melyiket vennétek, van e értelme a plusnak?
A telefonok újként vásárolnám. Esetleg általatok javasolt alternatíva.
Iphone 5s most adtam el majdnem 3 évig használtam. Egy kicsit nagyobb kijelzőt szeretnék.
Iphone 7 32gb 166e-200e
Huawei P10 Plus kártyafüggetlen okostelefon, Black (Android) + Huawei Gift Box 176.000Ft
Huawei P10 Dual SIM kártyafüggetlen okostelefon 140.000Ft -
Ájvé
veterán
válasz
Winne
üzenetére
Sokkal gyorsabb, alkalmazás kezelés, betöltés, váltás stb. Honor 9 egy flagship telefon (még ha lassan 1 éves is) és ez sok tekintetben meg is látszik. Jó a Mi A1, de azért a Honor 9 még jobb. Fotózás terén is van olyan jó. Egyedül az akku idő amiben az A1 biztosan jobb (mondjuk nem olyan sokkal, szóval Honor 9 se rossz ilyen téren), minden más tekintetben Honor 9 jobb választás.
Van árkülönbség köztük ez tény, de ha van rá keret akkor Honor 9-et választanám, persze ha nincs akkor A1 is jó választás.
Igen, kinek mi tetszik, valakinek a stock droid jobb, még másoknak jobban megfelel egy teljes körű UI amiben alapba sok szolgáltatás és beállítási lehetőség van. Ez már egyén függő.
Én inkább a SoC és tudás miatt írtam, azért a Honor 9 jobb ezekben, persze ha ki tudja az ember fizetni, ha nem akkor mondom az A1 is jó választás. -
Winne
nagyúr
" SoC-ot viszont kihagytad, az nagyságrendekkel jobb a Honor 9-ben"
Ezt miben veszi észre az ember? A két telefon között nagyobb az árkülönbség, mint ami ezekkel magyarázható.

Stock droidot én jobban szeretem, mint ezt a sok mutyi változatot.

Kijelző minőségében van érdemi különbség?
-
Ájvé
veterán
-
Soybex
őstag
válasz
Winne
üzenetére
Kamera, Nfc, Rádió a honor 9 javára. Meg talán akkumulátor idő. Na meg sok embert zavar a Stock droid Mi A1-en meg az van.
@Chef69 : 7"-tól vannak tablettek, viszont tabletből gyengébb hardvert kapsz ennyi pénzért mint telefont. Plusz amiket leírtál, hogy jó kamera-nfc kevés tabletben található meg. Még ha esetleg nem számít annyira az nfc akkor telefonból a Lenovo PHAB2 Plus ami 6.4"-al már baromi nagynak számít.
-
chef69
tag
válasz
Soybex
üzenetére
Köszi!
Tablet, telefon nekem mindegy hogyan hívják, lényeg a nagy kijelző!
Mekkorától számít tabletnek? Van azoknak külön topicja, menjek inkább oda?
Bocs, hogy nem olvasok utánna, de mint írtam enyém beszart, néha tudok csak kölcsönkérni ismerősöktöl rövid időre netképes készüléket
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Kicsit OFF, de nem tudom, hogy van-e alkalmasabb topik erre: párom Xiaomi Redmi Note 5a telójára szeretnék tokot venni, mivel a háza elég könnyen sérül. Mióta követem a topikot a Nillkin márkanevet (??) láttam többször is, de inkább tempered glass-al kapcsolatban említve, így a kérdésem az lenne, hogy tokok szempontjából (flip és "normál" szilikon tok) mennyire megbízható? Illetve az ilyen szimpla szilikon tokok mennyivel rosszabbak, tehát mennyivel védenek kevésbé? Esetleg tudtok más, biztonságosabb, mégis elegáns, nőies tokot, amit érdemesebb lenne megvenni? (tehát nem a robosztus, full gumi, fém cucc természetesen)
Egyúttal még egy kérdés: Nillkin-ből nem találtam Tempered glass-t Note 5A-hoz, csak szimpla fóliát, de elvileg a kijelző GG3-as, így ez vajon elég lenne rá vagy érdemes TG-t venni rá így is? Amennyiben igen, tudtok valamilyen másik, megbízható márkát javasolni?
Előre is köszönöm a segítséget

-
chef69
tag
Sziasztok.
P9 lite telefonom feladta, kell helyette másikat vennem.
Ami fontos lenne, az a nagy kijelző (7" környéke)
Használni legtöbbször internetezésre szoktam. Nem lenne hátrány a jó kamera, NFC, jó akkuidő sem. Valamint, hogy legalább 2 évig még kiszolgáljon.
Szeretném a legolcsobban megúszni, de semmiképpen sem valami olcsó szart keresek. 100.000 ft környékén jó lenne, ha megállna.
Köszönök minden kedves segítséget! -
floratm
senior tag
Kissé meglepődtem hogy nincs az elvárásaimnak megfelelő telefon:
legyen legalább 4gb ram
legalább 4 ezres aksi
legalább 5,5 col kijelző
NFC és FM rádioNe legyen samsung és a huavei árazása sem tetszik...
Az mi note2 be nincs fm rádio

a Vernee active pedig az elvárásaimat még tul is licitálta ütés vizálló, kevlár... de a thoron kivül semmi jot nem csináltak még...
lenovo vibe p2 kifutó termék és a támogatása bizonytalan..Várhato mostanába valami?
-
galaxys80
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mondjuk az, hogy míg az egyik rendszer 1-2 gb helyen elfér addig a másik megeszi a 16-os tárhely felét?
-
masssza29
csendes tag
T nél vennék telót. Melyiket : Galaxy A5, P9, Mate 10 lite, Honor 9. Ami fontos: üzem idő, kamera, gps, net.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Melyik lenne jobb választás?
B20-at tudjon.Xiaomi Redmi Note 4
Huawei P10Lite?
Illetve ha van jobb 80-ig kb.
Az igaz,hogy az sd karira nem lehet képet,videót menteni?
Mondjuk akkor nem tudom minek van?
Hosszútávra kellene elvileg és nem lenne játékra használva. -
juuzer
addikt
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok, nagyon furi kérdésem van ...
Kiderült, hogy fémallergia miatt hámlik a bőr az újbegyeimről és hát ez hatványozottan jelentkezet amióta iPhonet használok (kb4 hónapja).
Milyen csúcskészülék van a piacon ami NEM fém unibody ... elötte Nokia 1520am volt és nyilván ez nem volt probléma
Üdv,
-
juuzer
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerintem pl az EMUI több helyet foglal mint egy iOS. Erre akartam reflektálni.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Melyik telefon a legjobb ár/érték arányú most 100e Ft környékén, 5 col felett? IOS-t és Androidot is használok, ez mindegy. Netes bolt teljesen jó, csak tudjanak számlát adni. Hosszú távra szoktak telefonjaim lenni, most amit váltana egy 5 vagy 6 éves Nexus4, de mellette egy 7 Plust is használtam. Mókolni nem akarom, pár alap alkalmazás fut rajta, a hátsó kamera legyen jó minőségű (ill a képek nyilván) és egy játék fut rajta, a StarWars Commander.
Remélem elég ennyi info.

-
-
-
Ájvé
veterán
válasz
mark!
üzenetére
Hát jó, ilyen erővel mehetsz Paksra is ha közvetlenül kell az áram. Mi a macerás ebben? Bedugni és az ágy mellé húzni az elosztót? Egyébként nagy mázlista vagyok, ágyam mellett pont van konnektor, de szerintem még az életbe nem töltöttem onnan telefont.
Na mindegy hagyjuk, én csak egy alternatív megoldást akartam írni a problémára, mindenki úgy oldja meg ahogy akarja, nem szóltam le azért mert 2 méteres kábeleket használ, nekem minimum furcsa lenne, de ha neki így jó akkor használja. -
TeeJay
félisten
pont hogy egyben 2méter minőségi vastag USB kábel a jobb szemben az 1méter kábel + 1méter hosszabbítóval szemben mert ott van egy csatlakozás pluszban...
igen töltés közben használom is nyáron is 33fokos panelban is és tökéletesen működik a telefon
LG G4 kutya baja
sok idő feltölteni mert nem használok QC töltőt és közben ha kell valamire nem tudok 80centis kábelen lógni -
Rekureku
tag
Sziasztok, Huawei P8 Lite-om tönkrement, vegyek még egy ugyanilyet vagy van már jobb ajánlat ilyen árban? Kicsit többet is szánok rá ha már így alakult. Fontos h szép képeket készítsen. Esetleg egy újabb PXLite, melyik éri meg?
-
Ájvé
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
Hát akkor ez szokás kérdése, nem szoktam a telefont használni töltés közbe.
Remélem játszani nem szoktál, töltés közben eleve hőt termel ha közben még jobban megterheled az nem igazán tesz jót a telefonnak. Ja és mellesleg mint írtam létezik hosszabbító is, de persze ez is megoldás.(#121413) Eraah:
"Szolgáltatónál függőben valószínűleg. Mivel ott a legkedvezőbb az ár."
Nem tudom hol nézted az árakat, szolgáltatónál általában a legdrágábbak a készülékek (időnként azért akadnak jó akciók, főleg ha kifutó készülékek esetén). Ár akkor kedvező ha jó drága csomagra veszed a telefont, ez esetben tényleg lehet olcsóbb is mint normál bolti ár.
G3 nem rossz, mondjuk ha nem gond a támogatás hiánya csak akkor (nem kap már 6.0-nál frissebb Androidot). Én pont ezért nem venném már, egy közép kategóriás készülék hardveresen már hozza ugyan ezt a tudást, mondjuk kamerája se rossz, azt viszont nehéz lesz találni hasonló tudással. -
Eraah
tag
Sziasztok!
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
50.000 - 60.000 ft- Használt vagy új?
Mind a kettő szóba jöhet.Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
Szolgáltatónál függőben valószínűleg. Mivel ott a legkedvezőbb az ár. Használt piac is játszik, ha ott jobban megéri.
Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
A telefon anyukámnak lenne.
Az első okos telefonja, ezért összegben többet nem is költenénk rá.
Itt tenném hozzá, hogy ismerős tud szerezni vodafone-tól 60 ezer ft-ért egy LG G3-at. 2 év gyári garival. (Vodafone függö, de ez nem probléma mivel hozzájuk tartozunk). Szerintem ez tökéletes választás, de ha ti esetleg tudtok jobbat akkor kérlek írjátok meg.Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Legyen valamilyen Android.Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Mindegy.Köszönöm a segítséget!

-
masssza29
csendes tag
Melyiket? Redmi note 4 vagy mi A1? Üzem idő kamera gps net ezeket hasznalom.
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok.
Baratnomnek lenne egy uj okostelefon, mindegy honnan igazabol.
Az ar olyan 150.000 +-20.000. Januarban lenne majd vasarolva, akkor jon haza egy kis idore angliabol.Jelenleg egy millioszor leejtett darabokra tört samsung s5 van neki amit nem igazan akar megvalni, mert meg mindig megy a sok leejtestol is.
Szoval legalabb annyira legyen strapabiro mint az s5.Ami a legfontosabb neki, a jo akkumulator, a nagyon jo fenykepezo es a megbizhatosag. Nagyon sok ceges hivasa van, szoval ne omoljon ossze a rendszer naponta.
Ha kell dobok fel neki custom romot. +1 kivansaga, hogy vagy nagy tarhelye legyen, vagy bovitheto. Ha 2 sim kartyas az sem baj, mert akkor belemegy az angol es a magyar kartyaja is.
Annyi, hogy nekem most egy S8 van, de ez nem tetszik neki ez a tulzottan lekerekitett forma.Gondolkodtam mate10 pro, oneplus 5t, p10 honor v10 vagy nem tudom mit kellene.

Jahh es csak androidos johet szoba.Elore is koszi mindenkinek a tippeket.

Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Mármint a P10-et.)

). Tudni kell hogy van amiből van több típus, pl Redmi Note SD nem minden esetben B20-as, csak ha ilyen típust veszel.