Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
padzso
tag
Szerintem a lehetetlen keresem, valami megbízható, kisméretű teló kéne (145-150mm), ami bírja az átlagos használatot illetve nem kell túl gyakran tölteni.
Valamiért beragadt a Pixel 5, amit igazán kipróbálnék. Aztán ugye ott az S23 (közel 500€), Zenfone még drágább, vagy még esetleg az S10e (ami ugye nem mai csirke, de olcsóbb).- Árkategória?
€200-300.
- Használt vagy új?
Lehet bármelyik.
- Hol vennéd meg?
Ahol épp ráakadok.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel?
Inkább hosszú távra, nem akarok évente cserélni.
- Mire használnád?
Böngészés, kommunikáció, videók, fotózás. Játék egyáltalán nem jellemző.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez?
Android.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Ahogy említettem, minél kisebb.Szóval a méret miatt nagy részben csak a régibb telefonok jönnek szóba. Azokhoz meg ugye néha mókolás kell, de legalább tudni lehet a problémáit, meg olcsóbb a javítás. Lehet, hogy rászánnék többet is, ha tudnám, hogy használható lesz sokáig, de ugye az sem biztosítás manapság.
Matuzsálem-flottám van: Redmi 4, Mi4 LTE, Xperia XA2, az első kettő napi használtban, az utolsó wifihez.
Tudom, haladni kell a korral, érzem én is, de merre induljak?? Köszönöm! -
padzso
tag
Szerintem előbb döntsd el, mekkora képernyő kell. Mellette gondolkozz el, kell-e telefon funkció. Ha kell, a tabletek zöme kiesik, hisz ott csak wifi van.
Utazáshoz szerintem a 7" a max., már arra is vigyázgatni kell, hogy össze ne törjön. (Én nem szeretek nagy képernyővel járkálni, van elég másféle gondom utazáskor.)
Esetleg, ami még számíthat, hogy legyen könnyen cserélhető akksija, ha hosszú távra tervezel vele. Manapság divat a beépített telep, ha cserélni kell, nem mindegy, milyen nehézség árán kivitelezhető.
Sok utazás esetén inkább kártyás csomag, mivel azzal nem lehet túlköltekezni és nem kell minden hónapban fizetni kötelezően, ez akkor jó, ha hosszabb időre megy az ember.Alapvetően két rendszer van: Apple iOS, ami zárt és android, nagyon sok lehetőséggel. Hogy melyik jó, az egyéne válogatja, az előbbi drágább, az utóbbiban sokféle árfekvésben elérhetők a készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
padzso
tag
80 cm? :-) Az rövid? Mai napig látom a Nokia fillérb@sz@sát: 10 cm kábel. Na, azt tessék töltés közben használni. Szóval minden csak nézőpont kérdése! ;-)
-
-
padzso
tag
válasz #95763968 #120728 üzenetére
Nyugi, nem vagy egyedül! :-)
Hát nézegettem én is a BB-ket. Túlárazott, hardverileg, applikáció kompatibilitásilag kérdéses készülékek. Szóval zsákutca. Napi telóm E72, telefonálásra, smsre, készenlétre nagyszerű, viszont feszegetem a határait, ha nem lenne Opera Mini, régen a port gyűjtené, de még így is nagyon kompromisszumos a böngészés vele.
Szereztem egy LG G2 minit, hogy azzal megleszek, hasonlót méret, mint a Nokia. Hát nem. A 4.7" a lapátkezeimnek kicsi, ráadásul a gyorsasága is kifogásolható, szóval keresek valami mást, 5"-ig bezárólag.
Ha belegondol az ember, a fizikai billentyűzet jókora képernyőterületet felzabál, sokszor szükségtelen, szóval lehet mégse kell. Ami eszembe jutott, hogy valami Ericsson R380-as megoldás kellene, lenyitható gombokkal vagy visszahozni a T10 chatboard-ját. :-) -
padzso
tag
Vagy esetleg létezik, 2014-ig visszamenőleg, olyan 140mm-nél nem nagyobb készülék, ami viszonylag problémamentes és jó akkuidővel rendelkezik?
Vagy túl nagy az elvárásom, hogy olyan telefont találjak, ami a zsebet sem húzza és nagyjából 2 naponta kér enni? -
padzso
tag
Szívesen vennék valamilyet, de kezdek elveszni!
A mai napig a fő eszköz nálam: Nokia E72. Opera Minivel, mégha korlátozottan is, kiváló infószerző. Ráadásul megbízható, több nap után kell csak tölteni, fizikai gombok. A flottában van még egy Oppo Find 7a, mint kuriózum, utazós eszköz, mivel 5,5" lcd-t nagynak tartok a mindennapokra. LG G2 mini, nemrég vettem, de lapátkezeimnek néha kicsi s érezni az 1 GB ram-ot, hogy lassú. (Sajna az Oppo után feltűnően.)
Néztem már mindent: Xperia Z compact széria (túlzottan problémás, úgy érzem és üveg hátsó, drága), Galaxy A3 széria (hát az meg olyan "samsungos" és túlárazott). De aztán lehet, mégiscsak 5" kellene. Viszont, hogy összejöjjön a max. hd felbontás és az SD 625 plusz a 3000 mA feletti akksi, az nem fog, mert ilyen nem létezik.
Az igazat megvallva, nekem a képernyőidő a legfontosab, azaz bírja sokáig, szinkronizálás kikapcsolva, app szinte nulla, zömében böngészőt használok, illetve telefon funkciók.
Nagyon a Xiaomi felé hajlok, először Redmi 4 Pro, de abból már nincs készlet (SD 625, viszont fullHD), most a Redmi 4x Prime-on gondolkoztam el. (Ugyan SD 435, de nagy akksi mellé és 3 GB) ram. Viszont a MIUI nekem kissé fura.
Ami a nagy kérdés: milyen más választásom lenne, hogy nem lépjem túl a 140 mm-es hosszúságot, viszont hadverileg se kelljen szégyenkezni? Ja és max. 50e-ből megússzam.
Bocsánat, ha hosszú lett és köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest