-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
UserX
addikt
válasz
ledgeri #78865 üzenetére
A Sticky nem hajlandó automatikusan csatlakozni az egyébként tárolt webhelyekhez, az ikonja szürkére vált. Uninstalláltam az ESET-et, F-Secure-t tettem fel, azzal ment minden simán! Vissza az ESET, a böngészőmodul eltávolítása, így minden sima! Persze mindezt rendszermentésekből csináltam, de így is hosszadalmas volt!
-
Restart®
tag
válasz
ledgeri #78795 üzenetére
Köszi a meglátásodat, véleményedet! Nem írtam le fentebb, de nem az XP-s gépet használom a mindennapi életem során (bankolás, hírolvasás, közösségi média, filmnézés, etc.). Arra van más megfelelő szoftveres támogatással és vírusvédelemmel, mentéssel. Az XP-s gép színtiszta nosztalgia, bütykölgetős projekt. Ennek keretében gondoltam arra, hogy keresek hozzá valamilyen szintű vírusirtót. Amint írtam is, szerintem tisztába vagyok a kockázatokkal, amik a netren engedéssel járnak. Mivel kevés már a támogatott vírusirtó, ezért az észszerűség határán belül akár fizetnék is a termékért (persze, ha van "ingyen" az még jobb). Nem iszom, nem drogozom, nincs drága hobbim (ezen kívül
), nem hordom a pénzt a rossz lányokhoz, keveset költök. Szóval évi 13 ezer még belefér szerencsére
Azt pedig külön köszi, hogy írtad lemezkép mentést! Időszerű lenne azzal is foglalkoznom, ha már mindent feltelepítettem
riki: Köszi, benézek az XP-s fórumra!
thomasa: Floppyn vírus! Bizony, bizony az szép világ volt
-
riki
senior tag
válasz
ledgeri #78740 üzenetére
Azért ezt olvasd el mielőtt a Linux sérthetetlenségén alapuló ajánlást teszel. [link] Minden azon múlik mennyi a felhasználó szám . Mivel a Linux kitört a felhasználók számában igy potenciális célpontá válik. A Clamav erre kevés, fizetős program kell,tehát a kérdező előbb utóbb vásárlásban lesz érdekelt ,és bizony a Linuxos védelmek mivel kevés a résztvevő drága.
-
4Grider
félisten
válasz
ledgeri #78687 üzenetére
Vannak olyan emberek, akik kitartóan leveleznek egy "bank" gmail.com-os email címével, hogy hozzájussanak valamilyen nekik járó néhány 10-100 milliós visszatérítéshez/örökséghez. És ha csak néhányan lennének, hamar megunnák a csalók, de évtizedek óta virágzó üzlet az emberi kíváncsiság és kapzsiság.
-
Xelo
addikt
-
válasz
ledgeri #78582 üzenetére
Gondolom az -F Secure kód injektálást blokkolta az anticheat programod.
Sok AV használja a kódinjektálást, hogy figyelemmel kísérje a futó programokat. Kaspersky is sajnos, az F-Secure meg híres erről.
Megjegyezve, hogy a cheater programok is kód injektálással működnek. Főleg azt FPS, pl. COD esetében.
Amúgy meg jól tette a program, hogy blokkolta. Kapja be az aki ezt az öszvér megoldását használja még mindig, főleg egy megbízható játéknál.Ez a kódinjektálás pár terméknél igen problémás tud lenni. Ilyen az F-Secure, az Emsisoft, a Kaspersky, stb.
-
-
.-..-.
tag
válasz
ledgeri #78527 üzenetére
Itt a szegyen az, hogy a 19.x FSecure nem ugrott ra, mert rendben is van, de ez uj azonnal a nagy semmire.
Ezt mondjuk pont nem en build-eltem, hanem a github repobol szedtem le.
De amint 25-re frissult az FSecure, azonnal fals riasztast adott ugyanarra.
Nem tetszik egyelore a valtozas. Ha meg egy ilyen becsuszik, szerintem kukazom a komplett elofizetesemet inkabb. -
törölt tag
-
BigBear
senior tag
válasz
ledgeri #78359 üzenetére
Lehet elemezgetni az egyes jelszókezelőket, bármit, de a lényeg az úgyis az lesz, ami elhangzott itt sokszor. A legfőbb védvonal a user. Ha figyelmetlen, ha úgymond tesz azért, hogy probléma legyen, lesz is. Aztán lehet ott bármilyen csoda vírusirtó, jelszókezelő, bármi. Ha egyszer az adott rendszerhez hozzáférnek, egyik se véd meg, beleértve a 2FA-t is. Legfeljebb minden védvonal nehezítő tényező, de tökéletes védelem sajnos nincs.
-
UserX
addikt
válasz
ledgeri #78332 üzenetére
Köszi!
Csinálok egy új címet a tanácsodnak megfelelően!!!
Kicsit lehiggadtam, hogy 'csak' a 'fejem mellet ment el a golyó'....
Egyébként véleményed szerint pontosan milyen adataimat szereztek meg, hogy eljutottak a 2FA mailes azonosításig???
Hogyan (leírtam a felhasználói szokásaimat)??? Elképzelhető, hogy a droid a 'hunyó'??? -
UserX
addikt
válasz
ledgeri #78330 üzenetére
Köszönöm a gyors, alapos választ és a tanácsaidat!
Éreztem, hogy kavics (kő) van a cipőmben!
Azért én sem most jöttem a 6.20-al...
1. A jelszavaim nem '1234', azokat én sem tudom, mivel
2. természetesen használok jelszókezelőt!
3. Mindenhová más a jelszavam!
4. Nem adom ki senkinek a jelszavaimat, még családon belül sem!
Annyi 'rendkívüli' történt a mail előtt kb. egy órával, hogy orvosnál vártunk a fiammal és az Androidos droidon beírtam a jelszókezelő mesterjelszavát, hogy megnézzek egy oldalt...Nem nyilvános WiFi-re csatlakozva persze. Szóval lehet, hogy a teló a hunyó, azon Dr. Web van, most lefutattam egy teljes scan-t, de nem talált semmit! Az MS- és a Master Password-öt megváltoztattam.
Ha van még egyéb tanácsod, természetesen szívesen veszem!
Félelmetes, hogy ennyi és beüt a crach, pedig még csak FB-m sincs!!! -
válasz
ledgeri #78298 üzenetére
Nem, jelen esetben nem ő nem lát, hanem te. Egyértelmű volt amit borix leírt: Szüksége van az F-Securenak a böngésző bővítményekhez, különben a webes ellenőrzés, stb. elmarad. Pigatt nem akarja vagy nem tetszik neki, de sajnos szükséges az F-Secure működéséhez, mivel az F-Secure nem használ https, ssl vagy bármilyen titkosított kapcsolati ellenőrzést. Tehát, borix helyesen írta le, hogy szükséges, mégha pigatt-nak ez nem is tetszik.
-
pigatt
őstag
válasz
ledgeri #78282 üzenetére
Ne vitázzatok rajtam, tök felesleges!
Ez a problémám:
Bővítmény nélkül:
Bővítménnyel:
Legalább az első 3 funkció jó lenne ha menne, de ha lehet hinni a UI-nak az nem működik a bővítmény nélkül, de ha fent van a bővítmény akkor nagyon lassú a böngészés.Ezért szeretnék más alternatívát, szerintem kipróbálom az ESET-et 30 napig és meglátom!
-
FerNandor
őstag
válasz
ledgeri #78241 üzenetére
Köszi, lefuttattam mindent, amit küldtél utána, azokat is.
Nem talált semmit.
Nem tudom, most mit csináljak, legyen-e windows újra telepítés.
Amúgy nem tudom, hogy ezt az mshta cuccot egyáltalán tényleg lefuttattam-e. Próbáltam keresni command historyt, de nem jártam túl sok sikerrel... -
FerNandor
őstag
válasz
ledgeri #78239 üzenetére
Köszi. Este lefuttattam az eset online securityt. Avg-t, avastot. Az eset talált pár dolgot a belső hdd-n, amik régi fájloknak tűntek, de szerintem tényleg azok is voltak, azokat elintézte.
Redditen olvasgattam még és elvileg ennél talán a legnagyobb esély arra van, hogy egy backdoort kaptam. Páran pár nappal későbbi Instagram fiók hackelésről írtak... Szóval a vírusirtó elemzések után lementettem a dolgokat. És most majd újratelepítem a windowst.
Malware bytes, bitdefender traffic light amiket olvastam.
Meg valami vírusirtó.
Majd utánanézek, de ha esetleg valaki még ír valamit addig, ami jó, akkor megköszönöm.
Amúgy meg akkor ezek telepítése után dugnám csak rá újra a külső merevlemezt, meg a belsőt is lehúzom majd addig. -
kiváncsi f..
tag
válasz
ledgeri #78208 üzenetére
2021. július 1.-én kapott biztonsági frissítést. Azóta nem. Meg Google Play- rendszerfrissítés: 2023. május 1. Azóta ehhez nincs.
A Microsoft fiókomat átnéztem A-Z, éppen ma hajnalban. Át kell a MF térnrm a 2 faktoros hitelesítésre, esetleg a jelszó cserére. Az Outlookon mindenképpen változtatok jelszót. Meg meggondolandó a Google fiókjaimnál is a jelszócsere.
A saját vírusírtón(ESET S. S. P.) kívül a Kaspersky Remover Tool-al. éa az Emsi Emerganci-val nézettem át. Meg kémprogram keresőkkel. Sehol semmi találat.
Azt azért megjegyezném, hogy az Esetre nem régiben tértem át, előtte a saját Defender ment. Win. 11. Itt is volnának kérdéseim, de azt majd egy másik hszban felteszem.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítségét.
Igen az email kliensek a telon is megtalálhatóak. 3 Google +1 Microsoftos fiók, ill. email cím. Plusz egy Yahoo, de azt nem engedtem szinkronizálni. -
kiváncsi f..
tag
válasz
ledgeri #78203 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy tényleg feltörték e a Microsoft fiókomat. Onnét nem jött semmi figyelmeztetés.
A hekker, vagy ál hekker mindenesetre az outlook email címemről küldött egy levelet saját magamnak a gmailes címemre. De az Outlook , vagyis a kapcsolódó hotmail fiokom semmit nem jelzett. A másik, hogy a Pegazus kémszoftverhez nem olyan egyszerű hozzájutni. Szerintem kamu lehet az egész. Az ESET-nek is kellett volna jeleznie.
Több fiókom van, szelektálom, hogy melyiket mire használom.
Pár napja már a biztonságos Proton Mailt is telepítettem. A Firefoxban pedig most már a Realyt is használom. Többet nem tudom még mit tehetnék.
A telefonom meg sajnos továbbra is csinálja. De arra sem tudok rájönni, hogy mi indítja be nála. Olyan az egész, mintha egy CB rádióhoz csatlakozna. Pedig nincs tört program, minden a Google Play-ból való. Igaz hogy szinkronizálva vannak a fiokok egymással és a PC-vel is.
Köszönöm a válaszodat! Esetleg, ha valaki még hozzá tudna szólni, nagyon örülnék neki. -
válasz
ledgeri #77764 üzenetére
Innen kezdődött a téma: FS Protection PC releases — F-Secure Community
Többen írják ezt a fórumon hivatalos tesztelők. Tőlük származnak a képek.
-
-
-
hunited88
tag
válasz
ledgeri #77438 üzenetére
Köszi a valaszt!
kulon-kulon beallitott email cimekrol van szo. Outlook 2003at hasznalunk. ( kiscegrol van szo informatikus nelkul termeszetesen…)
annyit sikerult elerjek hogy a netszolgaltatonk beallitotta a spam szurest, igy szerinte a spameles mar helyileg tortenik.
Az en pc-men elerem mind a ket mailt es csak azok a fertozottek.
valoszinuleg akkor az a verzio lesz hogy kikerult az email cim es azert jon folyamatosan.
azzal lehet valamit kezdeni hogy ne kelljen mailt valtoztatni? -
válasz
ledgeri #77431 üzenetére
Nem tudom, mert nincs fiókon, nem használok F-Secure-t. Több helyen fellelhető még a promo, az egyik helyen nem találtam ilyen infót, másik helyen viszont ez olvasható:
"The offer applies to new subscriptions only"
Szóval passz piros... thomasa (vagy valaki más) majd kipróbálja, aztán utána majd kiderül vagy beborul... -
sopruk
senior tag
válasz
ledgeri #77402 üzenetére
Egyszer talán szánok időt a sok aliasra...
Köszi a hasznos tippet az Outlook aliasokkal kapcsolatban!Hogy on is legyek
F-Secure Total
Ahogy az előttem szólók is írták:
Észre sem lehet venni
Csendben elvan, csak akkor szól ha tényleg muszáj
Top védelem amit szintén innen tudok
Hasznos egyéb funkciók...
Nem utolsó sorban, mert ezt kaptam ajándékba innen, újra nagy köszönet érte! -
sopruk
senior tag
válasz
ledgeri #77396 üzenetére
Köszi szépen válaszod!
Szerencsére nem sok regisztráció van ezzel a címemmel...
A jelszó elvileg nem ment ki, meg mindenhol egyedi van, hiába próbálkoznának vele...
2FA is van a legfontosabb helyeken...
Ha csaló mail vagy spam jön azt remélhetőleg észre veszem majd...
A mindenre külön alias nagy munka lenne nekem, sose jutnák oda, de vannak tervek az outlookos, protonos 10-10 aliasra, egy részét már sikerült megvalósítani... -
roseA580
tag
válasz
ledgeri #77391 üzenetére
Természetesen nem jelezte hogy mi a hiba, de a HDS-sel már könnyen megállapítottam:
Volt már az évek alatt 4, ma kaptam még egyet.Leírás:
A High Fly Writes SMART paraméter a meghajtó élettartama során észlelt hibák számát jelzi. A HDD-gyártók repülési magasságfigyelőt alkalmaznak, amely további védelmet próbál nyújtani az írási műveletekhez azáltal, hogy érzékeli, ha a rögzítőfej a normál működési tartományán kívül repül. Ha nem biztonságos repülési magasságot észlel, az írási folyamat leáll, és az információkat átírják vagy átcsoportosítják a merevlemez biztonságos területére. -
Paxker315
veterán
válasz
ledgeri #77340 üzenetére
Óh, szerintem az outlook. Más kérdés, hogy hamar kiderült, nem volt megalapozatlan a szkepticizmus. Legalább nem töltöttem-nyitottam le semmit.
-
válasz
ledgeri #77308 üzenetére
Mindenkinek:
Ha azt nem tudjátok felfogni, hogy a biztonsági termékek Átlag Jánosnak készülnek, akinek semmi tudása nincs, és a Facebookról szerzi az információit, akkor jogosan írtam az elefántcsont tornyot.
Sajnálom, azt hittem, itt értő emberek vannak, akik az IT biztonság minden szegmenségevel tisztában vannak, aka hülye user, és nem csak a maguk pro szemszögéből nézik a helyzetet.
Sziasztok: [link]És ledgegi igazad van, de megint a fenti dolog, amit válaszolhatok, nem a tudatos felhasználhatók a célcsoport, hanem mindenki ( és nem mondom, hogy a birkák)
-
válasz
ledgeri #77303 üzenetére
Megint az elefántcsont torony én értek hozzá, és úgy gondolom, hogy mindenki is ért hozzá. Hát nem. Miután Átlag Józsit beengedték az internet paradicsomába, úgy, hogy nem mondták el neki, hogy itt nem minden ehető, így őt sajnos vagy tanítani kell, vagy védeni, akár önmagától is. A szotver nem tudja, hogy céges környezetben van, esteleg tudhatja, ha megmondják neki, vagy céges verziót használsz, annak a kiterjesztett beállítási lehetőségével.
"És az online adatlopottak 100%-a buta annyira, hogy online meglopható legyen! -így csak őket védjük!" Ők vannak töbségben, de ezt leírtam a második mondatomban. -
-
-
Faymes05
újonc
válasz
ledgeri #77115 üzenetére
Köszi szépen a választ, közben jobban utána olvastam, csomóan kaptak már ugyan ilyen formátumú emailt, úgyhogy valószínűleg csak scam akar lenni. Meg amúgy is, a jelszókon kívül (amik már hétvégén kikerültek a nagyvilágba, mert kaptam a sok biztonsági értesítést, amik után megváltoztattam a jelszókat) más nincs amit nagyon féltenék. Meg az is igaz, hogy semmi bizonyítékot nem csatolt a screenshoton kívül.
-
EmberXY
veterán
válasz
ledgeri #77084 üzenetére
+ Cs1csó:
A böngészővédelemhez az adott szoftver kiegészítőjét telepíteni kell a böngészőbe, és hiába a Chrome motor, és hiába települ a Chrome-os kiegészítő, azt a szoftver mégsem kezeli, és úgy tekinti, hogy ez a funkció még nincs beállítva.
Mivel teljes értékű védelmet és funkcionalitást szeretnék elérni, ha már előfizetek, így ebben most elakadtam.
Eddig a Malwarebytes és az F-Secure került kipróbálásra, de mindkettőnél ugyanez a helyzet. Keresgéltem a témában, de arra jutottam, hogy mások is belefutottak ebbe a problémába (pl itt: [link] ), és arra jutottam, hogy szinte az összes népszerű vírusirtóra igaz az, hogy a Chrome, Edge és a Firefox böngészőket favorizálja többnyire, és mivel én laikus vagyok a témában, ezért szeretnék ötleteket, tanácsot kérni, hogy merre induljak el.
Windows 10-em van, tudom, hogy elvileg abban van egy Microsoft Defender, de legutóbb valahogy kikerült egy jelszavam, ezért szkeptikus vagyok a védelmem erősségét illetően. -
zazenke
őstag
válasz
ledgeri #76936 üzenetére
a dobozon belül már csak 1 db nyomtatvány van instrukciókkal és természetesen a regisztrációs kulccsal amit be kell regisztrálni az előzetesen létrehozott norton fiókodba. Viszont még mindig nem tudom hogy ez két év múlva is feljogosít egy norton antivirus pluszra ha akkor regisztrálom ?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
ledgeri #76891 üzenetére
Gyerekek! Miert kell ertetlenkedni? Ledgeri mas topikban is olvasom a hozzaszolasaidat es tok jokat irsz, latszik, hogy ertesz a temahoz, de ez most ertetlenkedes (trollkodas).
Ezt rohadtul túl komplikáljátok tobben is szerintem.
1. Adott egy program, aminek a frissítést 2 féleképpen meg lehet oldani. Vagy vártok, amíg magától lefrissül (ez a kényelmesebb nyilván), vagy nem vártok, és szűz telepítést csináltok. Nem egy nagy ügy, sőt bizonyos idő után ajánlott is bármelyik szoftvernél, ahol már több ráfrissítés történt.2. Szellem pontosan leirta, hogy mit lehet csinálni, de nem azt írta, hogy mit kell! Senkit nem erőltetnek, pusztán elmondtak egy lehetőséget, hogy így is fel lehet tenni, galiba mentesen. Ezt vagy elfogadjátok, vagy nem, de nem kell értetlenkedni szerintem. Vannak itt sokan, akik azt a megoldást részesítik előnyben, hogy szűz telepítést csinálnak, mert nekik az vált be. És akkor mi van? Felteszem a kérdést, nekünk az mennyivel rosszabb, hogy másképp telepíti a programot?
Mindenki döntse el maga, melyik megoldást választja, a lehetőségek adottak, de nem köteleznek rá senkit. Elony vagy hatrany? Egyenileg dontse el mindenki.
-
válasz
ledgeri #76891 üzenetére
Te totál túlkomplikálod.
Mit nem értesz azon amit leírtam:
Fel van telepítve az F-Secure és következők a lehetőségek:
-Lefrissül 19.4-re, de nem full 64 bites a támogatottság. El vagy vele, nem érdekel megvárod a 19.5-öt.
-Letörlöm a korábbi verziót és leszedem a fiókból a 19.4-et és csinálok egy tiszta telepítést és full 64bites verziót kapok.
-64 bites környezetben a 64 bites alkalmazás gyorsabb is.
Feljebb leírtam, hogy mi volt a kiadásjegyzék. Ezek alapján felnőtt ember vagy és el tudod dönteni, hogy neked érdekes e vagy sem. Kérdeztél, és kaptál rá választ.
Itt egyedül Te beszélsz sürgetésről, senki más. Valaki vagy eldönti, hogy tiszta telepítést csinál és felrakja most vagy vár a 19.5-re. Ami egyébként ugyan úgy gyalulni fog mindent, csak kényelmesebb.
Ha Te kényelmesebb vagy, akkor ezt írd le és szevasz.(az ilyen szintű megalapozottságot el szoktam rakni kispolcra
)
Szintén amikor szándékos értetlenséget érzek. -
válasz
ledgeri #76889 üzenetére
Na, ez már a trollkodás kategória.
Szerintem, hagyjuk is ennyiben a dolgot.
Ha Te nem akarod feltenni vagy nem fontos az a Te dolgod. Én válaszoltam tisztességgel a kérdésedre.
El tudod dönteni, hogy kell e neked most a 64 bit vagy vársz hónapokat.
Plusz ez a termék kellően ki van tesztelve. Szerintem ennyire nem tesztelnek ki egy tereméket sem. Ettől még lehet bugos, de nem jellemző. -
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ledgeri #76756 üzenetére
Köszi! Csak arra voltam kíváncsi, mennyire probléma az, hogy IP cím, nyitott portot látszódik. Mondjuk a port akkor is nyitva van, ha éppen nem fut a qBittorrent. Akkor ezek szerint ez nem probléma, mert a tűzfal megfogja. Egyébként a Defender tűzfala is jó erre? Még soha nem kaptam riasztást. Emlékszem a ZoneAlarm, meg egyfolytában jelzett. Ha a Defender nem elég, akkor Bitdefender Total Securityra váltok, ha nincs más jobban ajánlott. Antivirus Plusban nincs tűzfal.
Hol és milyen jelszó cseréje befolyásolná, hogy a torrenten leszedett dolog vírusos-e egyáltalán, és ha igen is, akkor a vírusírtó megfogja-e???
Ezt nem tudom mire írtad.Köszi UserX! Akkor ezek szerint nem kell VPN, mert a tűzfal is elég védelmet nyújt. Csak az a kérdés, hogy a router tűzfala, Defender elég vagy jobb külső programra bízni, vírusirtóban vagy önállóan.
-
-
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
ledgeri #76646 üzenetére
Egyébként tényleg valami pop-up-os dolog volt, és az Edge-ben rejtőzött. A linkelt programmal ki lehetett irtani, de néhány percen belül visszaette magát, a következő scannelésnél újra látszódott. Végül az lett a megoldás, hogy reseteltem az Edge beállításait (minden kuka), és az látszólag megoldotta, utána nem tért vissza.
Remélhetőleg így is marad..
-
-
zazenke
őstag
válasz
ledgeri #76372 üzenetére
igen és ebből még nem volt baj .Abból viszont már igen amikor tudatosan élesben teszteltem letöltött virus fájlokat. Azzal már felhagytam mert meguntam az újra telepítést . De a vége felé már ezt is csak ovatosabban végeztem és ha elindított telepítésre nem ugrott a vírusírtó akkor nem hagytam lefutni a telepítőt. Ma már nem is igazán találok vírust a neten direkt keresve . Pár hónapja volt egy hullám amikor facebookról lehetett letölteni többet is de már ezeket sem találom. És megkockáztatom hogy van annyi tapasztalatom (bár nem látszik) hogy biztonsági szoftver nélkül is ellennék. csak megbizható legális digitálisan aláírt szoftvereket töltenék le , nem crackelnék , és spamra sem kattintanék . És meggyőződésem hogy windows 11 mellett semmilyen virusírtó program vásárlásra nincs szükség elég a beépített is ha nem kisérletezik és kockáztat az ember. Szerintem meg látszanak az árakon hogy a win 11 egyre nagyobbat harap ki. Nortont, kasperskyt is ki lehet fogni 10 ezer alatt is bőven. Nem nagy pénz ez 1 évre már
-
zazenke
őstag
válasz
ledgeri #76370 üzenetére
hát hogy van hogy napi 20 friss ropogós spam is van a spam mappában. Többségük persze ismétlődik de azért szokott új is lenni benne pl "lejárt a prime előfizetésem " blab-blab bla. És a végigkattingatéás azt jelenti hogy sorba az összes spamot megnyitom és megnézem melyik security program ismeri fel. A vírustotal url ellenörzője ez esetben használhatatlan szinte soha nincs találat a bemásolt linkre
-
Atish19
őstag
válasz
ledgeri #76333 üzenetére
Pingplottert én is tudom ajánlani. Nekem is az segített pár éve. Sávszél meg volt, de a net alkalmatlan volt streamingre és játékra is folyamatos mikro szakadások és packet loss miatt. Szépen mutatta is a hibát grafikusan és azt is melyik állomáson van a baj. Konkrétan szét volt égve a net kábel ami az utcai póznát összekötötte az ingatlannal. Szerelő villámra tippelt. Ki is cserélte és ez megszűnt. Előtte 2 hétig ment a huzavona a szolgáltatóval, mert a megfelelő sávszél miatt mindig lezárták a hibajegyet és jónak ítélték a szolgáltatást.
-
Cs1csó
titán
válasz
ledgeri #75983 üzenetére
A 7-es és a 10-es között nagyobb az ugrás (a hetesben még úgy tudom emlékszem nem volt teljes a védelem, kérte hogy telepíts vírusírtót)
A 8-8.1-ben már teljes értékű védelem volt hasonló lett továbbfenlesztve a 10-ben.
A 11-et akárhogy csűrik-csavarják egy átszkinezett 10-esről beszélünk pár látványosan reklámozott plusz dologgal, ami már ha jól tudom megfelelő hardvernél korábban is bekapcsolható volt: TPM modul, ez a hardveres védelem
Ha nem Edge böngészőt használsz akkor a webvédelme kevésbé hatékony, ezért - is- érdemes reklám(tartalom) blokkolót használni Defender és nem Edge böngészőnél.
Vagy:
A "P" "E" gyors-lassú processzormagok használata inkább mobil eszközöknél lehet hasznos kitolja a rendelkezésre állási időt, a kisebb energiafogyasztással, persze ehhez megfelelő processzor (intel 12. gen.-től felfele)
kell.Remélem mások kiegészítik, pontosítanak a leírtakon, mert jó a kérdésed!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ledgeri #75804 üzenetére
CIB-nél elkülönített virtuális/netes számla van, amihez fizikai kártyát adnak, de azzal csak online térben lehet fizetni.
Viszont lehet igényelni virtuális kártyát is - ez, ha jól rémlik a Fő számlához kapcsolódik, de elképzelhető, hogy ez választható igényléskor - online banki felületen/APPban. Úgy rémlik ezen virtuális kártyák alapból korlátozott ideig élnek...pl. max 3 hónap...amit tavaly októberben igényeltem, annak 2023-04 volt a lejárata és elnevezéséhez azt írtam: virtNET , tehát a virtuális/Netes számlához kapcsoltam anno
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
ledgeri #75722 üzenetére
Szia, ha nekem az jön ki, hogy: Oh no — pwned! mi a teendő? Jelenleg nem használok semmilyen biztonsági szoftvert a gyári win 10 megoldásokon kívül. Viszont a jövőben olyan területen fogok dolgozni, ahol fontos a vírusvédelem, de magamnak kell biztosítani mindent. Miket javasolsz/javasoltok? Kezdetnek amazonról egy McAfee?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest