-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Imi1981 #76506 üzenetére
Azt kell használni az embernek, amivel nincs gondja.
Én meguntam a bugzást, így elmentem más irányba.
Az a helyzet, hogy minden termék másként viselkedik a különböző konfigokon.
Az F-Secure egyenletesen hozza a 0 közeli rendszerterhelést. Ha bevált, akkor maradjon.
A Norton sem tökéletes. -
-
-
-
-
válasz
Imi1981 #76135 üzenetére
Azért vannak észrevehető momentumai. Például a Fájlkezelő lassabban nyíilik meg. Tök mindegy, hogy a Free vagy a fizetős Kasperskyt használod ez látható. A böngészés esetén szintén észrevehető, de ahogy fentebb írtam egy funkció kikapcsolásával ez orvosolható.
És a fájlmásolás is lassabban megy a Kaspersky alatt.
Valahogy ez a verzió nem sikerül olyan lightosra mint korábban.
És mit használsz most? -
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #76064 üzenetére
Sokkal jobb mint a 3-4 évvel ezelőtti "BD FREE" mert az egy "önálló" ingyenes védelem volt kb. nulla beállítási lehetőséggel karantén volt, ennyi.
A mostani BD-t vagy 2 éve indították újra és egy az egyben a fizetős BD felülete, motorja stb. csak van pár modul/szolgáltatás ami inaktív ennyi a különbség, elvileg a reklám is kikapcsolható.
Két problémát tapasztaltam, hogy kell hozzá Bitdefender Central fiók (ezeknek igazán nem nagyon látom értelmét de itt annyi ötletesség van, hogy egy távoli menedzselt gépen errő a webes felületről is tudsz víruskeresést indítani és a lefutás eredményéről összefoglalót is ad.
A másik, hogy - igaz ez 16GB RAM-nál de akár 8-nál sem gond - elég sok RAM-ot használ kb. 300MB-ot - ahogy előttem írták is - ami jellemzően pont a duplája-triplája mint amennyit a többi védelem fogyaszt.
Bár plusz mentség legyen, hogy az egész koncpeció más a BD-nél a CPU kímélését tartották szem előtt és nem a RAM-ét.
A beállítási lehetőségek is bővebbek ahogy az elején is írtam. A reklámok/ajánlások kikapcsolhatóak.
Egy jó választás annak aki valamiért nem érzi elégnek a Defender-t vagy a hibái zavaróak esetleg a Kaspersky bug-jaival nincs kibékülve, esetleg az Avast-ban sem bízik.Most hogy ezt így leírtam, én is kedvet kaptam lehet fel fogom tenni este, ha majd leülök a "nagy" gép elé.
-
válasz
Imi1981 #76060 üzenetére
Ezek érdekes dolgok. Nálam konkrétan akkor vehető észre a Defender, ha:
Megnyitom a qbit-et, mert egy picivel lassabban nyílik meg. Ha telepítek egy programot (ami nagyon ritka) lassabban települ, ha nagy fájlokat mozgatok, de ez sem minden esetben igaz, például ha filmet másolok a külső mervelemezre, akkor nem.
De:
gyorsabban indul a Windows, a böngészés pattogós, a COD gyorsabban indul és nincsenek játkbeli anomáliák, plusz az nvidia kontroll panel elindul minden alkalommal, ha használni akarom. -
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #76056 üzenetére
+1 Mikubá
Azt se feledd hogy a világon a legtöbb Windows-t a Defender védi (lehet hogy az összes harmadik fél által védett Windows-ok összesen nincsenek annyian mint amennyit Defender véd)
A web (böngésző) védeleme az Edge (saját) böngészőn jó, de Firefox alatt már van jobb védelem.Ettől még ha van ami "gördülékenyebb" a rendszereden, azt nyugodtan telepítsd.
(nálam ez évek óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal az Avast Free a minimális 3 modullal (estleg negyediknek a levelezésvédelem)
Ingyenes vonalon továbbra is csak ez a 4 ajánlott:
- Defender ("kvázi" ingyenes a kezdetektől)
- Avast Free ( stabolilan ingyenes mondhatni évtizedek óta)
- Kaspersky Free ( nem olyan régóta létezik és már többféleképp is nevezték)
- Bitdefender Free ( 1-2 éve indították "újra" de jobb mint a korábbi "Free" mert ez a mostani a fizetős kicsit korlátozott változata) -
-
-
-
válasz
Imi1981 #75132 üzenetére
Ezt a szöveget még pont nem láttam, de erősen kamu. Alapból az SMS-ben található URL nagyon gyanús, és hiába tűnik úgy az oldal, mintha a posta oldalára vinne, valószínűleg az URL későbbi részén látszik, hogy nem ott vagy valójában.
Én tanácsolnám a kártya zárolását/letiltását, már csak a fura Apple Payes hiba(?) miatt is, bár nem ismerem ezt az SMS-es kártya hozzáadási rendszert.
-
-
-
junior11
veterán
-
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #74579 üzenetére
Dender UI itt a link ehhez a kis teljesen ingyenes és teljesen reklámmentes kis kiegészítőhöz: [link]
Az "interaktív" mód a legoptimálisabb egy hozzáértőbb felhasználónak, kevésbé ügyeseknek pedig az "ajánlott" paranoiásoknak pedig az agresszív.Tartalmaz magyar nyelvet is, csak be kell tallózni és váltani rá.
-
UserX
addikt
válasz
Imi1981 #74128 üzenetére
+1
Én sem bízom a Defenderben!!! Nem te vagy az első a fórumon, aki mellette nyel be Ransomware-t (ezzel nem azt akarom mondani, hogy 3th part szoftverrel nem lehet...). Lehet, hogy az miatt van, hogy sokan csak ezt használják (nagy számok törvénye), nem tudom!!! Nekem tökéletes az F-Secure, ami majd a hagyatékom részét is képezi!Ha emlékeim nem csalnak olyan sirámot itt még nem olvastam, hogy Kaspersky-t használok, de az összes fontos fájlom át lett nevezve *.xxx kiterjesztésre...
-
BigManus
addikt
válasz
Imi1981 #74128 üzenetére
Ne legyél biztos benne, hogy a többi riasztana.
Sajnos több olyan eset volt céges szinten, hogy ransomware-re semmit nem ugrottak az említett termékek.
Nagyban függ attól, hogy mennyire kifinomultan van megírva a program.
Amivel sokat találkozom, az pedig a rendszergazdai fiók használata.
Létre kell hozni egy felhasználót user jogokkal, úgy használni. Az emelt szintű módosításokhoz illetve telepítésekhez be fogja kérni a jelszót. -
válasz
Imi1981 #74118 üzenetére
regisztráció kell meg bankkártya adatok. Ezért hagyják ki sokan szerintem mert még a próbaverzió is bankszámlaadatokat igényel. Ez nem szimpatikus.
Többek között ezért is pártoltak el a Nortontól, sok egyéb más mellett! Malwaretipset olvasva, a legtöbb aki Norton terméket használ, az amerikai, angol ajkú, oroszellenes, stb.
tele van a Malwaretips is olyan visszajelzésekkel, hogy amióta Gen Digital megvette, azóta hiába a kevés rendszererőforrás használat, meg a jó védelem, de a cég üzletpolitikája nem korrekt. Sem a felhasználói adatokat illetően, sem pedig a termék fejlesztését. Még egy dolog: A Nortonnak a mai napig az egyik, ha nem a legmagasabb a téves riasztások számának mértéke.
De ahogy beszéltük, mindenkinek más az ingerküszöbe és azt használ ami neki tetszik.
Engem az, hogy nem frissül áprilisban a Február 5.-én kiadott főverzióra, plusz amiket már beszéltünk, nem teszi szerethetővé a terméket. De ez én vagyok. Ettől még más érezhet ellenálhatatlan vágyat a Nortonra. -
válasz
Imi1981 #74114 üzenetére
A kaspersky internet security se frissül a standard-ra magától!
De frissül magától! Ez egy téves következtetés. A 21.3-ról 21.9-re azért nem frissül, mert teljesen új portfólió váltás történt. Nem ugyan az a két program. Így normális, hogy nem frissül. Egyébként pedig várjuk meg a hivatalos megjelenést Magyarországon! Magát a terméket mostanában vezették be Európában is, így még nincs tapasztalat, hogy nem frissül e le. Az pedig, hogy használhatod a 21.9-et agyarul az azoknak köszönhető, akik hozzáférnek a béta chanelhez!És igen, probléma, mert ezzel a hibával tele van a Norton Community már régóta. Nem egyedi eset, hogy nem frissít a a termék főverziókat. Sőt! Mondok jobbat: Van olyan, akinél az adatbázis sem frissül megvásárolt kulccsal. Manuálisan kell frissítenie. És ez a hiba, már régen előfordult a Nortonnál.
-
tpeter77
addikt
válasz
Imi1981 #74105 üzenetére
Nem az volt a legjobb, ami a legtöbbet detektálta, hanem ami működés alapján nem engedte a fertőzést kialakulni.
2016-ban ment a tesztelés. már nem emlékszem a vírusirtók nevére, amik a legjobbak voltak, de akkor leírtam ide mindent.
5-6 céget fel tudnék sorolni amik jók voltak, akit érdekel visszakeresheti az archívumban, most erre nincs időm. -
tpeter77
addikt
válasz
Imi1981 #74098 üzenetére
Szia, én voltam akkoriban a nagy tesztelő, küldtem be, hogy a sokféle víruskereső a 8-9ezer mintából mennyit detektált.
A tartalék PC-ken végeztem a tesztet (4-5 futott párhuzamosan mindig): feltelepítettem a különféle vírusvédelmeket, mindet, ami akkoriban elérhető volt és kicsomagoltam a vírusmintákat és ráeresztettem a védelmet. Amit meghagyott, azokat futtattam, hogy hagyja a fertőzést elindulni, vagy sem.
akkor mindenki ramsomware vírust írt, őrületes fejlődésnek indult akkortájt.
Vizsgáltam, hogy az adott vírusvédelem mennyire hatékony (napra kész frissítés után)
- elindul-e rajta a vírus vagy intelligens volt és a viselkedésből rájött hogy bajt csinál és tiltotta az alkalmazást,
- más nem engedte futtatni sem,
- a harmadik meg se jelenítette a mappában a fájlokat, csak miután végigtesztelte azokat, és fél óráig tekert amire megjelent bármi is.
- negyedik belefagyott a fájlok elemzésébe, stb.
...de ennek már 5 éve! -
válasz
Imi1981 #74102 üzenetére
Akkor kezdődött a lejtmenet, amikor az Emsisoft tulaja elköltözött Új-Zélandra és birkákat tenyésztett. Az állattartás nem fér össze ezzel meg amúgy is magára hagyta a terméket.
Plusz az egész support és fejlesztő brigád is szedett-vedett, mert nincs központi irodájuk. Az egyik ember Franciaországban van, a mintakészítő Romániában, a Tech support Amerikában volt, stb. Sajnálom én is őket, mert jó cégnek indult. De hát ez van.Az F-Secure-al jól jársz. Nekem a Kaspersky mellett a másik nagy kedvencem és én arra is simán rábíznám a gépem.
-
válasz
Imi1981 #74096 üzenetére
Az Emsisoft lejtmenetben van. Nem egy könnyű program már sajnos és a viselkedés blokkolója hajlamos nagy nevű játékokat blokkolni. Az ügyfélszolgálat a legalja lett. Iszonyat gáz. És a legnagyobb hibájuk, hogy a közösségi támogatói fórumot is bezárták.
A mintákra meg már nem úgy reagálnak mint régen. Plusz, semmi fejlesztés. A management consolra vannak ráállva ez a mániájuk. Felejtős termék. -
-
-
-
-
-
válasz
Imi1981 #74046 üzenetére
Az F-Secure milyen teszteken szerepel rosszul? Egy kiváló védelem. Nem fogja a gépet semmilyen tekintetben.
Egy tesztet linkeltem be jó pàr napja de az is javítva lett ahogy elnézem mert visszanèztem az av-tests oldalàt ès az utóbbi tesztekben mindenhol 10 pontot kapott.
Semmi baj azzal a termèkkel. Kaspersky mellett mèg az a nagy kedvencem. Nyugodtan hasznàlhatod.Felejtsd el a tesztelő cégeket. Nem adnak valós képet.
Mindenképpen azt a terméket használd, ami nem lassít és nem okoz semmilyen problémát! -
válasz
Imi1981 #74043 üzenetére
Èn is kipróbàlram, de a 21.9-es K.Standard- nàl jobban fogta a gèpet. Szken megvolt, többszöri restart megvolt.
Ès amúgy sem tudtam megbaràtkozni vele. Sosem kedveltem a Norton termèkeket. Vèdelemben nem rosszak, de a cèg ami a program mögött van az nekem nem szimpatikus. Illetve ennyit a mai próbàm alapjàn a tesztcégek eredményeiről. -
-
válasz
Imi1981 #73955 üzenetére
"ha nálad lassít tiltsd le a kaspersky Böngésző modult"
Ha lehet, akkor ilyet ne javasoljunk!
Főleg annak tükrében, hogy a webszűrést nem a beépülő modul végzi, hanem a Webvédelem modul vagy más néven a Biztonságos böngészés, ami hálókártya szinten tud ellenőrizni!
A legcélravezetőbb megoldás a webvédelemben lejjebb húzni a csúszkát. -
-
-
-
-
-
válasz
Imi1981 #73759 üzenetére
Szívesen segítünk, de ugye volt 30 napos próbád, ami alatt ki lehet az ilyeneket próbálni.
Pontosan azért, mert ha egy termék nem szereti a gépedet, akkor az nem jó és így nem dobsz ki az ablakon pénzt feleslegesen a licencért.
A Speedtest alkalmazásban pedig váltogasd a szervereket és ugye egy mérés az nem mérés. -
-
-
válasz
Imi1981 #73728 üzenetére
Jelenleg semmi baj az új 21.9-es Kaspersky termékekkel. Nagyon könnyűek és nem piszkálják a játékokat. A 21.3-as az nehezebb és ott még a 21.3-as KIS beleugatott a játékba.
Én bátran javasolom. Ha kell a 21.9-es telepítője, akkor gyere át a Kaspersky topikba és ott megtalálod a magyar nyelvűt. De abból nincs Trial, tehát akkor tudod használni, ha van kulcsod már. -
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #73699 üzenetére
A pótolhatatlan adataim EGYETLEN létező példányát nem bíznám se antivírusra, se arra, hogy a hardver nem romlik el és emiatt legyenek az adatok elérhetetlenek többé.
Egyetlen kvázi 100%-os megoldás van mégpedig a DUPLIKÁLÁS. Valahol, valamin legyen meg az az adat még egy példányban - legalább -Nekem is sok adatom van ami csak egy példányos mert be lehet szerezni újra és mert BAZI sok helyet foglal pl. a filmgyűjteményem.
A zenegyűjteményem (kb. 300GB) már azért macerásabb hiszen közel 20 éve gyűjtögetem tehát arról van egy másik helyen is másolat. -
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #73695 üzenetére
Azt kell választani amelyik:
- szimpatikusabb - szubjektíven tehát egyszerűen "megnyugtat" hogy ha látod a tálcaikonját stb. nagyobb biztonságban érzed magad, nem bugos a gépeden, és nem "fogja" hanem szépen, gyorsan fut a rendszer stb.
- amelyik anyagilag még elfogadható számodraAzért ezek a legfontosabbak mert ha itt ajánlott termékek közül választasz akkor igazán nem lőhetsz mellé mert mindegyik bevált, régi motoros legyen az ESET, Kaspersky, F-Secure, de akár a Bitdefender, Norton vagy akár G-Data
Ami fontosabb a RÉTEGES védelem, amit számos alkalommal írtam már:
- a pótolhatatlan vagy nehezen pótolható adataidról legyen legalább 1 offline mentés (klasszikus a fiókban pihenő külső HDD )
- kétfaktoros azonosítás, email fiókod jelszavát máshol ne használd stb.
- rendszeres - egy-két hetente - külső eszközökkel vizsgálat pl. Emsisoft EK, DrWebCureiT, AdwCleaner
- nem nyitunk meg ismeretlen - sokszor zavaros címmel feladott emailt stb. -
Cs1csó
titán
válasz
Imi1981 #73690 üzenetére
Zavaros, "marketing": a Safe kvázi egy sima AV csak hangzatosan. Annyi, hogy van/kell hozzá egy böngészőből elérhető F-Secure fiók ahol menedzselni tudod az eszközeidet (mivel ez többféle eszközre is elérhető tehát Android-ra is)
Az "Internet Security" pedig - gondolom - csak PC-re érhető el. (talán Mac-re is de ebben nem vagyok biztos) és TALÁN van benne tűzfal (amitől extrém sokat nem kell várni mert ugyanúgy a Windows tűzfalát használja csak - jellemzően - jobb GUI-val) -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #73681 üzenetére
Benéztem! Gyors vizsgálat volt nagyon gyors. Most teljes vizsgálatot futtatok és ez tovább tart jóval. Bár így is szerintem gyorsabb jóval mint kaspersky de azt jóval gyengébb gépen futtatom úgyhogy nem az igazi az összehasonlítás.
Hol lehet valós vírusirtó összehasonlító teszteket nézni? Felismerés és viselkedéselemzés stb érdekelne. -
-
válasz
Imi1981 #73630 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen kulcsok vannak ott, mert nem vásároltam onnan.
Én beraktam egy linket, ahol biztonságosan lehet jó árban venni kulcsot.
Ezt mindenki maga döntse el, hogy honnan vesz bármit is, de ha esetleg nem megbízható a forrás, akkor a következményeket is kell vállalni 1-2 ezer forint miatt. -
janes1976
őstag
válasz
Imi1981 #73611 üzenetére
Figyelj, sztem a legjobbak között van. Én nem kaptam be semmit ezen idő alatt. A Kaspersky nálam fogta a gépet, pedig nem szar gépem van, böngészés közben látványosabban, viszont ez régebben volt, mostanában nem tudom milyen, erre nem tudok válaszolni. Sokak használják innen is a fórumból, nem olvastam róla panaszt.
-
Atish19
őstag
válasz
Imi1981 #73611 üzenetére
A 20 eurós ár amit néztem az Internet Security-re vonatkozott (KIS). Az új verziós programokban ez már változni fog ha minden igaz Standard-ra. Kaspersky fiókból letöltött telepítő még a régi programot fogja lehúzni neked. Ha az újat szeretnéd akkor ezt töltsd le. https://dm.s.kaspersky-labs.com/hu-HU/Kaspersky4Win/21.9.6.465/startup.exe
(Kaspersky topicból másoltam.) Én ez utóbbit használom. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest