- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zazenke
őstag
a fontos adatokat külön adatárolón kell tartani ami kikapcsolható. Pl egy külsőházas ssd vagy merevlemez. Csak akkor kapcsolom be ha mentek rá .Ahhoz elég nagy véletlen kell hogy akkor aktiválódik egy ransomware amikor épp nem szörfözök és telepítek hanem mentek. A windows újrahúzni pedig legyen beállításokkal mondjuk 3 óra. Csak ennyit bukok. Úgyhogy a vírus titkosítása nálam majdnem semmit nem ér
-
Pete1
tag
-
VPN nem véd kb semmi ellen. Sajnos a VPN szolgáltatók 99%-ban hazudnak, rettegésre épített a biznisz. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne bizonyos esetekben hasznos vagy biztonságosabb. De alapvetően csak a biztonsági illúzióját adja. Cserébe meg gyanúsnak látszol, hisz VPN-nel netezni olyan, mint símaszkban kimenni az utcára.
-
BigBear
senior tag
Semmi nem nyújt 100% biztonságot.
Céges gépeken fullos Kaspersky van. Előfordulnak vírusproblémák sajnos. Nemrég egy titkosítós szutyuk mászott át a rendszeren. Mentés megoldotta, de na. User állította, hogy nem kattogtatott összevissza, nem tudni. Mindenesetre hiába a teljes védelem, sajnos tényleg előbbre járnak a hackerek. -
viralmind
aktív tag
Nem derult ki honnan kaptak be, de vegigfutott az osszes kliensen ami a halozatra volt csatlakozva, es ahogy irtam volt kliens amin eset volt , volt amin fsecure, egyik sem ert szart sem
. Ha valaki biztosra akar menni es fontosak az adatai akkor sajnos nem ussza meg a mentest, lehetoleg elszeparalt nas/server stb...
Ja es valamelyik kliensen meg futott egy drive cloud is, termeszetesen oda is felmaszott minden :-) nyilvan azt is daralni kellett mielott vissza lett allitva,mert onnan meg visszatukrozodott volna minden is
-
Ami látszik a belépési oldalon odáig, hogy az email elküldődjön. Szóval az emailed kellett hogy azonosítsák a fiókod (most hirtelen passz hogy ez telószámmal is működik-e), meg kellett a jelszavad, mert csak utána küldi a megerősítőt. Ha ilyenkor a fiók-profil név is szerepel, akkor az is kikerültnek számíthat.
Statisztikailag véletlen is lehetett, annak ellenére is ha hosszú a jelszó (hiába generált egy pl 10 karakteres jelszó, egy 50 karakteres jóval erősebb, de az is adott, csak egy nagyobb halmazban).
Egyéb irányból meg túl sok mindent lehet ma már túl sok féleképpen támadni. Mint írtam is: ha adsz egy új címet, és úgy is megtörténik, akkor nagy az eszköz gyanú...
Alap dolgokat (minden kiléptetés, majd egyesével, ha kell beléptetés [email2fa mellett óvatosan, logikusan] appok átnézése [hogy kellenek-e]) azért érdemes megcsinálni. De ezen túl passz.... -
Mivel az outlookon lehet, mint írtam is, a MS fiók belépési emailcím megváltoztatása!
Ha azt megcsinálod (és a jelenlegi emailcímedről leveszed a beléptetési jogot [ez kimaradt]), akkor annak aki a régivel belépne, vagy keresné a fiókot, azt fogja mutatni, hogy ilyen fiók nem létezik.
Ha ennek cseréje után is jön ilyesmi, na akkor eszközbehatolás van, nagyon nagy esélyel!He meg már outlook, és aliasok, esetleg a bankot, meg ha van ilyesmi jelentősebb fiókot, egy harmadik email-aliasra rá lehet nyomi! Van még 7.... 2 maradjon vésztartaléknak... minden másra ott a pl SimpLelogin, meg hasonlók.
(nekem is kb 170 accounthoz van 200 emailcím egyéves SL előfizetésből. Az is csak azért lett egy év, mert tudtam, hogy lassan állok át! Ha valaki rákészül, egy hónapos előfizuval is lehet legenerálni annyi címet ami kell és fog kelleni, aztán az átállás meg 5 perctől 2 hónap+ fiók, support, és hasonlók függvényében!)
-
Ha a feladó valós
Ez azt jelenti, hogy valaki eljutott odáig, hogy beírja a belépési emailcímed, és a jelszavad (2fa nékül már nem lenne tied a fiókod!)
Outlook specifikusan: Ajánlott a microsoft-fiókodon belül beállítani egy olyan emailcímet, amit nem használsz sehova sem, viszon kizárólagosan azzal nyílik az egész microsoft fiókod! így ha valakivel üzenetezel, az nem tudja meg a fióknyitáshoz kellő információk harmadát alapból. (A meglévő címed 100%-osan használható marad)!
Általánosan: ha a jelszavad máshol is használt, és külsős fiókok az emailcímeddel és a közös jelszóval nyílnak, akkor érdemes egyfelöl mindet lecsererélni amint lehet, emellett jelszókezelőt használva elkezdeni átállni arra, hogy mindennek külön, egyedi jelszava legyen! Ha több fiókod is ugyanezzel a párossal nyilt, akkor a fenti azt jelenti, hogy egyiktől vagy tőled kerülhetett ki. Ha minden egyedi jelszót használ, és nem jön ebben az évben a hír, hogy mennyire feltörték a microsoftot, akkor azt jelenti, hogy tőled került ki valahogy a páros!
A fentieken túl a fenti kép miatt is: ahol van akármilyen 2fa, legyen bekapcsolva! Ahol lehet többféle ott meg az SMS inkább ne, de emailnél is van jobb!Ez a füled mellett süvítő golyó volt!
-
UserX
addikt
Hát nem volt mit tenni, bezsákoltam 13 ejuróért 1 évre ESET-et, 1 eszközre. Így elsőre minden ok, elindulnak a BF-ek is! Azt nem mondtátok, hogy van 30 napos próbaverzió is!
Végül is arra az időre emlékeztet, amikor 'járattam az újságot'!
1 hónap után azért még lehet, hogy megnézem, hogy az EA és a Dr Web jutottak-e dűlőre... -
UserX
addikt
Dáragíj Táváriscsi!
Sajnos én gondoltam rosszul, nem a Dr Web nem szereti az EA-t, hanem pont fordítva!!!
Orosz fórumokon sokan panaszkodnak hasonló problémákra, minden BF-el kapcsolatban!
Találtam egy ilyet, de nálam ez sem működik:'Elvtársak (
), ma a víruskereső szoftver támogatására írtam ugyanezt a BF1 problémát. MŰKÖDŐ megoldást adtak! Legalábbis ez az egyetlen dolog, ami VALÓBAN segített nekem!)
Megkerülő megoldásként beállíthatja az update = vírusadatbázisok beállítását, ideiglenesen letilthatja a vírusvédelmi önvédelmet, és átnevezheti a drweblwf.sys fájlt1. Kattintson a Dr.Web ikonra - Biztonság Középen > a „Zárolás” ikonra az ablak bal alsó részében > a „Fogaskerék” ikonra az ablak jobb felső részében, kattintson a „Frissítés” lehetőségre, majd az ablak jobb alsó részén kattintson a „Speciális beállítások” lehetőségre, majd a Fordítás „Csak vírusadatbázisok” > kattintson az „Önvédelem” elemre, majd mozgassa a kapcsolót a bal szélre az „Önvédelem engedélyezése (ajánlott)” lehetőséghez.
2. Nevezze át a C:\Windows\System32\drivers\drweblwf.sys fájlt például drweblwf_old.sys névre.
3. Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze.
Nem mindig kell azonnal újraindítani, mert egy újraindítás után éppen ellenkezőleg, a fájl visszagördült, újra átneveztem, és újraindítás nélkül a shaitan gép működni kezdett!' -
-
Piftuka
veterán
"Neken mailben jött. Egyszer kipróbáltam a BD-t, de nem jött be, akkor regisztrálhattam is fiókot is. Én a termékért életemben nem fizettem egy huncut garast sem!"
Akkor tényleg tehetnek egy szívességet! Én két évig fizettem a szolgáltatásukért, és látod... a Te ajánlatod duplájával tudtak megkeresni.
Mindazonáltal nagyon köszönöm, hogy megosztottad!Ennyi pénzért szvsz megéri előfizetni rá. (Az előfizetés automatikus megújítását viszont kikapcsolom.)
-
Piftuka
veterán
"6 ropiért BD Total Security: [link]"
Nekem - mint régi törzselőfizetőjüknek - most küldték az előfizetés megújítására vonatkozó "fantasztikus" árajánlatot: 13.298 forint.
Te milyen módon jutottál el a fenti ajánlathoz, kérlek?(Csak mert a honlapjukról kiindulva még az előzőleg általad belinkelt ajánlat sem érhető el, nemhogy ez a legolcsóbb... )
-
dbius
veterán
"Most jól elvagyok a Dr Web-el, feltettem a tűzfalát is, eskü olyan, mintha az egykori Agnitum mérnökei fejlesztették volna!"
Ó, hogy nekem mai napig mennyire hiányzik az Outpost firewall. Nem tudom, de annak a beállításai, popupjai, olyan közérthetőek, egyértelműek, könnyen szerkeszthetőek voltak.
Annál egyszerűbben, de mégis teljes körűen nem lehetett egyetlen kapcsolódási kísérletet sem beállítani és szerintem mai napig sem lehet. Legalábbis én nem találtam ilyen terméket. Persze, vannak komplex megoldások (mint pl. portmaster), de közel sem olyan egyszerűen nagyszerűek.
-
-
UserX
addikt
Amúgy a Dr. Web-ről csak jókat mondhatok! Mióta leváltottam a F-SECURE-t nincs olyan gond, hogy néha majdnem egy perc kellett pl. a Chrome betöltéséhez.
Ez viszont csak Win11-nél fordult elő, a laptopon a Win10 melett marad az F-SECURE. Érdekes módon a rendszermentés USB-s SSD-re is többszörösen száguld! Sajnos magyarul nem tud, de van 30 napos TRIAL. A felület meglehetősen puritán, a beállítási lehetőségekből szerintem pont annyi van, amennyi kell. Egyelőre a 'gyári'-val használom. Nálam ajánlott, ha mésis beszedek egy ransomware-t jelentkezem!
Ja, ha valaki nem tudná, ez is orosz technológia, de hosszú ideje szerepel a piacon!
-
salaud
aktív tag
Én is F-secure user vagyok, tapasztaltam a belassulásokat, azonban szerintem nem az F-Secure felelős érte. A windows frissítések a háttérben bekapcsolgattak nálam olyan dolgokat, amik kikapcsoltak voltak, most kikapcsolgattam ezeket, megszűntek az anomáliák. A windows kereső/indexelő szolgáltatás letiltása nálam tökéletesen megoldotta.
-
UserX
addikt
-
szaboi6512
őstag
-
-
Dévacsen
senior tag
-
UserX
addikt
Azzal tisztában kell lenni, hogy aki csak tudja, lopja az adatainkat...
Én Outlook mail fiókot használok, OneDrive-al, bekapcsolt Google accounttal. Valamit valamiért, ez a 'kényelem' ára!!! Van VPN szoftverem, az én véleményem szerint az sokat véd. Bocs, ha nem így gondoljátok...!
-
Cs1csó
titán
Ez nem flame, ez tény, sajnos nagyon alapos és mély a Comodo "észlelése" és ezért sok az eldöntendő kérdés. Nyilván a Ccleaner hibái ellenére egy valid program és küld hibajelentést de a Comodo-val ezt lehet szűrni. Ha valakit zavar, bár szerintem aki ennyire háklis/óvatos stb. az ne is telepítsem ilyen programot mint pl. a CCleaner.
-
-
My F-Secure – Az F-Secure-előfizetések kezelése
Itt belépsz és egyből be kell, hogy dobja az eszközöket. Ott tudod letölteni. -
-
pinnacle
nagyúr
Szia! Köszi! Igen, kipróbáltam a Bitdefender VPN-t. Érdekes módon megy vele a letöltés, pedig más IP címet mutat és a nyitott portot is rejtettnek mutatja. Egyébként melyik a legjobb VPN-es program. Olvastam arra is jó, hogy USA-t tudok mutatni a Netflixnek. Nem tudom, hogy a Bitdefender VPN 12.000Ft-ért 3 gépen mehet, mint a vírusirtó?
DIGI-s topikban azt írták, hogy hiába van nyitva a port, más nem nagyon tudja használni, mert azon a qBittorent kommunikál. Lehet ez a válasz. Különben rengeteg reklamáció lenne, a feltört gépek miatt. Persze, ha egyáltalán észrevették a törést. Meg az egész túl egyszerűnek tűnik. Gondolom a vírusirtók is érzékelik, ha valaki be akar jönni.
-
-
-
Semplar
őstag
Szia!
Hasleo Backup Suite Free
Magyar nyelv és minden ami kell. -
Hagyhatod alap beállításokon is, de:
PUA protection legyen on, a Cloud Protection levelt feljebb húzhatod, és a biztonsági mappák védelme, az alul van legyen bekapcsolva a monitorzás.
Egyébként eljátszhatsz vele és azokat a beállításokat alkalmazd ami neked a legjobb.
Hülye biztos, tehát vissza tudod állítani. -
-
salaud
aktív tag
Majd fog, nálam is 19.0-án áll, viszont a hivatalos oldal szerint is ez az aktuális, támogatott verzió. Ütemezve terjesztik, ami nem baj, így ha kiderül pl. hogy maradt valami bug benne, nem érint mindenkit azonnal és persze az ő szerverüket sem terheli agyon az összes user frissítése egyszerre.
-
Cs1csó
titán
Teszteld, kapásból töbn mód is eszembe jut hogy teszteld, hogy az Avast bezavar e:
1. inaktiváld az Avast védelmét időlegeaen és teszteld
2. a beállításokban, ha lehetséges inaktiváld a levelwzésvédelmwt (már ha lehetséges)
3. lehetőség van arra is hogy a programok és szolgáltatáaok között rákattintasz az Avast eltávolítására ekkor feljön egy olyan opció is, hogy "összetevők telepítésének módosítása"
És kvázi újratelepíted de már email védelwm nélkül (enélkül is használhatod tovább) -
-
Xelo
addikt
itt a link amivel nem lesz baja a böngészőknek: Norton 360 Standard for 2 Devices w/ LifeLock Identity Advisor, 1 Year Subscription w/ Auto Renew [Digital Download] | StackSocial
-
bnorci71
addikt
Nagy mákod van a biztonsági mentéssel,
ez az igazság
illetve eszes vagy!
egy túróst, hülye voltam és az első pont igazCsak azért van biztonsági mentés mert cseréltem a notit, a D meghajtón volt minden személyes, régi notiból már ki volt véve a meghajtó és át volt másolva az új noti D meghajtójára innen ment a levesbe az egész. Ha nincs a gépcsere.......lenne
-
niof
veterán
Igen, azért van árnyoldala a VPN használatának. Tegnap jelezte a gépem, hogy van új driver a videókártyához, elkezdtem letölteni (nvidia geforce experience), majd olvasgattam tovább. Kb. fél óra múlva eszembe jutott, hogy telepíteni is kéne, így visszaléptem a programba, és még mindig ott homokórázott a letöltéssel. Kikapcsoltam a VPN-t, és 3 sec alatt lent volt. És Chrome-ban is jártam már így más letöltésekkel kapcsolatban. Ez így elég negatív tapasztalat, néhány nap alatt...
-
Cs1csó
titán
A NORD-ot csak azért hoztam fel példának mert erről hallottam már, amúgy nekem fontos a gyorsaság tehát hiába nagyon biztonságos mert olyan helyen van bejegyezve stb. ha bazi nagy a PING érték.
Amúgy azt lehet tudni egy VPN szolgáltatásnál - azon kívül, hogy mennyibe kerül ha van adatkeret az mekkor stb. - hogy:
- HOL vannak a szerverek és azokkal milyen sebesség és PING érték várható?
- a tényleges biztonság milyen? Ez a "külföldön tárolják vagy olyan helyen ahol biztonságos" ez pontosan mit jelnet?Amúgy ez a téma itt ebben a topikban - szerintem - nem extrém OFF, egy fontos része a biztonságnak a hálózat biztonsága a hálózati anonimitás.
-
Van, csak a ha a vírusírtós topikban jön ez a kérdés fel, akkor nem zárom ki egyértelműen, hogy a kérdező látta a 80-90%-nyi valótlan állítás egyikét, amik közt tövségében van a "vírusok elkerülése"... és azalapján kérdez ide. Most ezügyben tévedtem, így helyretétel:
Ha a vpn-t helyén kezeljük felhasználási cél szerint, akkor annak kell utánanézni, hogy az ami adat keletkezik az hogyan van kezelve: Vannak a youtube-on, és mindenhol máshol nyomott márkák, akik, egy-egy gigaszolgáltató kezében vannak, és 10-20 márkája közül mind ezzel foglalkozik, vagy pont egy marketing cég alatt vannak, és vannak az olyanok, amik tényleg olyan szintű anonimitást vállalnak, hogy ha most töri rájuk az FBI az ajtót, akkor csak azt tudják átadni, hogy egy adott emailcímes reg mikor regelt, és mikor lépett be utoljára, mert a többi infó mind titkosított.... a két világkép közt van klönbség.
És akkor a kettő végpont közé kéne elhelyezni az n+1-edik virusírtó-csomag VPN-jét, hogy az most mit teljesít, és az adatokat hogyan kezeli. -
Ahogy alap VPN-ek is félre vannak marketingelve, úgy a csatolt VPN-ek nagy százaléka is csak "mondjuk azt, hogy ezt meg azt tudja, de csak VPN" státuszú.
A vpn az arra van, hogy a gépedtől az információ egy adott más helyre jusson el. Semmi több semmi kevesebb. Ami már "véd a vírusoktól, és a rossz oldalaktol" funciót társít, az így is úgy is kiváltható DNS-sel, vagy pl NextDNS szintjén, vagy piHole megfelelőjével... semii extra.
#74711 UserX Egyszerhasználatos revolut kártyát be kell izzítani ilyen esetekre, és nem lesz A KÁRTYA kiadva!ja sorba olvasok, és válaszolok.... -
Atish19
őstag
Javaslom regisztrálj egy Revolut fiókot és erre többet nem lesz gondod. Csak ezzel fizetek neten. Annyi egyszerhasználatos kártyát hozol létre amennyit nem szégyelsz
egyszer fizetsz vele és a kártya megsemmisül a helyére pedig új generálódik. A visszatérítések ennek ellenére természetesen megérkeznek. Vagy akár létrehozhatsz többszörhasználatos virtuális kártyát amit bármikor lecserélhetsz két kattintással ha úgy érzed baj van. Abszolút díjmentes, de az alapcsomag némileg korlátozott. Részemről mindenkinek erősen ajánlom. Kényelmes és biztonságos módja az internetes vásárlásnak. Ha több infó érdekel van topikja is. [Revolut topik]
-
-
-
Már az is paranoia, hogy a nagy gépemre a vállalati F-Secure Client Security-t tettem fel-de érdekelt, milyen, mennyire fogja a gépet, stb. a Safe-hez képest. szerencsére semmi gond, nem veszek észre semmit, eleinte a tűzfal szabályokat kellett beállítani neki. Elég erős a gépem, egy védelem sem fogná meg szerintem, de akkor is izgatott, milyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest