- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#20584850 #78397 üzenetére
Az nem szerencse kérdése, hanem hozzáértésé... Én elhiszem (mert pontosan tudom), hogy többségnek kényelmesebb a Windows tűzfal használata (alapbeállításon), mert nem nem kérdezget (persze ez egyben azt is jelenti, hogy az jön be/megy ki ami csak akar), Comodo fal (HIPS bekapcsolva, mert pont ezért szeretjük) kérdezget -főleg az elején- gazdagon.
Csak épp a kényelem az fordítottan arányos a biztonsággal, épp ezért nem szerencsés a W10/11 falát (alapbeállításon) összehasonlítani a CFW-vel (HIPS-l), mert az olyan, mintha EZT akarnád összehasonlítani EZZEL. -
válasz
#20584850 #78393 üzenetére
És nem véltelen jut ide az ember. Véleményem szerint az Antivirus gyártók célt tévesztettek. Nem egy jó irány amerre tartanak. Konkrétan tele vannak szeméttel a termékeik.
A másik a Defender meg szépen bizonyítja, hogy nem kell sok "extra" fícsör a jó védelemhez. Persze, a Defender sem tökéletes és oda is kell beavatkozás, hogy jobb legyen, de legalább ingyenes és a rendszer része.
Igaz, nem engem kérdeztél, de én adblocker-en kívül mást nem rakok fel Edge vagy Chrome alá. -
válasz
#20584850 #78382 üzenetére
Kb. itt:
Huorong Internet Security v6 FinaleDe ha megbízható kezekben van, akkor tök mindegy.
-
válasz
#20584850 #78279 üzenetére
Ezt ti megbeszéltétek onnan tudod? Vagy csak próbálod elmagyarázni, hogy mit jelentett számodra az írása? Mert nekem nem az jött le amit te állítasz!
Nem írta, hogy kell neki kiemelt böngészővédelem (ajánlat-defenderednek van egyáltalán bögészőkieg-dolga?)!
Nem írta, hogy nem akarja kikapcsolni, de a "ettől ... már nagyon szívesen elköszönnék" nem éppen kellemes eggyütt töltött percekre utal, ami pont az ellenkezőjét sejteti.Ha olyasmit írna, hogy "csak a program írja, nem tudom egyébként", akkor helyre tudjuk tenni, hogy az mit is jelent számára. Ha leírja specifikusan, hogy mi kellene neki, akkor meg jobban megértjük konfliktusa helyzetét és akár specifikusabb ajánlatot is kaphat... De ezzől csak ő tud tájékoztatni, mert az övé!
-
kiváncsi f..
tag
válasz
#20584850 #78217 üzenetére
Lehet hogy hülyeséget csináltam, de eddig még nem volt szükségem ilyen visszaállításra.
Írtam is, hogy nincs benne tapasztalatom.
Nincs rá bizonyíték, hogy fertőzött volt a rendszer. Mentés előtt rengeteg víruskeresés zajlott. Eset, Kasperky, MSISOFT, Hitman Pro, Super Antispyware, M. Defender, a telefonon Eset. Semmi találat, csupán csak pár nyomkövető süti.
Másfél napja elmúlt, és semmi gyanús eddig.
De még nagyon sok minden nincs beélesítve. Legközelebb majd másképpen csinálom.
Egy fertőzött rendszer mentését biztos nem pakolnám vissza...
Bízom benne hogy nem volt az.
De köszönöm a figyelmeztetést. -
Cs1csó
titán
válasz
#20584850 #78190 üzenetére
Ha megnézed csak a "Bullshit" faktorok hiányoznak:
- zsarolóvírus elleni védelem (100%-os ugye nem lehet, egy 100%-os adatvédelem van: DUPLIKÁLÁS.
Legyen rendszeres mentés offline és vagy még egy online vagy egy térben is teljesen máshol lévő offline (ez véd a tűz, lopás ellen ami az eredeti tárhelyet is veszélyezteti)- adathalászat elleni védelem, ez amúgy is ködös területe a biztonságnak, és egy Ublock Origin segíhet meg JÓZAN ÉSZ (engem pl. egy kamu OTP oldal nem tud átverni mert KÖNYVJELZŐBŐL töltöm be így nem tud átverni egy kamu találat
- rendszer sebezhetőség vizsgálat (ez is olyan bullshit legyen naprakész minden amit megbízható helyről telepítettél
- webes nyomkövetők blokkolása
Ez egy újabb olyan funkció amire az Ublock Origin, AdGuard, NoSript is tud kezelni.Amúgy pont emiatt akár jobb a Kaspersky Free, ott ezek egy része is beépített
(Ott mást hagytak ki a fizetőshöz képest olyasmit ami ott sem hiányzik)
-
lck
senior tag
válasz
#20584850 #78190 üzenetére
Teljes értékű free szerintem a Comodo és a Huorong. Ezeknél nincs semmiféle funkciókorlátozás. Gondolom az adatok a fizetség. Egyébként nekem a Huorong 6 van fenn már nagyon régen. Igazából azért hogy a Defender valós idejű védelmi funkcióját kivegye. (Mert az irtózatosan tud lassítani néha.) Vírusom meg soha nem volt egyik mellett sem.
-
Cs1csó
titán
válasz
#20584850 #78184 üzenetére
Teljesértékű FREE AV:
- Defender
- Kaspersky Free
- Avast Free
- Bitdefender FreeEz az ajánlási sorrendem is.
A Defender-t jobban meg lehet regulázni a Defender UI vagy a Configure Defender kis ingyenes programokkal. Alapvetően 2 hiányosságról tudok a Defenderrel kapcsolatban:
1. a böngésző/web védelem elsősorban MS Edge böngészőt védi megfelelően, DE megfontolt böngészéssel, valamilyen tartalom/reklám blokkolóval pl. AdGuard, Ublock Origin, Ublock Lite ingyenes bővítményekkel, naprakész programokkal már jobb
2. a karanténozás, visszaállításnál lehetnek "dadogások"A Kaspersky Free:
Alacsony RAM és CPU használat, NULLA reklám.
Hátrány: a Kaspersky az orosz "szál" miatt az USA (és így az EU) fókuszában van.
A beállításai néhol már zavarbaejtően sokrétűekAvast Fee:
az egyik legnagyobb,múltú és a kezdetektől ingyenes védelem. Moduláis telepítő: csak ami szükséges azt telelpíted. (Web-, fájl-, viselkedésvédelem modulok elégségesek)
Erős védelem, mind web mind egyéb úton bekerülő kártevőkkel szemben, RAM használata alacsony a CPU (mióta Kaspersky Free-t használom látszik) kicsit magasabb, persze "intelligens" módon: IDLE módban, tehát amikor nem ülsz az amúgy bekapcsolt gép előtt akkor dolgozik.
A korábbi botrányai maitt IS jobban figyel rá a közvélemény ezért kevésbé mernek játszani a felhasználók adataival.Bitdefender Free:
Régebben volt egy a fizetős változattól teljesen eltérő felületű, funkcionalitású védeleme, de ezt leállították, és az új free BD egy az egyben a fizetős védelem KICSIT csökkentett funkcionalitású változata (kisebb jelentőségű dolgok maradtak "inaktívak"Nyilván az "ingyenes" védelmeknél is van "ÁR" de ez nem feltétlen az adataid, hanem:
- a program viselkedésének adatai ami segíthet a fejlesztésben
- a nagyobb felhasználói bázis szélesebb kártevőészlelést/felismerést jelenthet
- egy program használata is egyfajta reklám, látják pl. ismerőseid mit használsz, vagy pl. jó tapasztalataid alapján ajánlod is másnak -
-
Piftuka
veterán
válasz
#20584850 #78017 üzenetére
"Hol kellene akkor tájékozódni, hogy valós képet kapjon?"
Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy ott kell tájékozódni.
A másik opció, hogy ilyen fórumokon, fellhasználói véleményeket olvas az ember, esetleg más felhasználók egyéni Youtube tesztjeit, de mindent figyelembe véve a legrelevánsabb mégis egy arra a célra szakosodott tesztoldal.
Mert miért lenne "nagyobb minta" az, hogy Szellem, Piftuka, Borix, stb. személyes tapasztalatai szerint az XY program megbízható, vagy sem? Hiszen ezen felhasználók egyike sem azzal foglalkozik, hogy napi, heti, havi szinten rendszeresen, folyamatosan, különféle online kártevőkkel teszteli a saját gépén, az általa használt security megoldást.
(Másfelől a felhasználói élmény szempontjából - mennyire felhasználóbarát a program, milyen a memóriaigénye, stb. - a felhasználók is releváns tapasztalatokat oszthatnak meg a közösséggel. Csak ugyebár most itt nem erről beszélünk.)
Nyilvánvaló, hogy fontos a felhasználó tudatossága, odafigyelése is a virtuális tér kártevőinek elkerülése érdekében, de amikor egy célzott teszten hónapokon keresztül folyamatosan érvényes, hogy ~tucatnyi kártevőt enged be az adott szoftveres, biztonsági megoldás (jelen esetben az MS Defender), akkor az alapján bizony kijelenthető, hogy az adott időszakban nem megbízható, mint önálló megoldás.
Érdemes tehát mellette egy másik AV szoftvert (is) használni, legalább addig, amíg a tesztek szerint ismét nem az élen jár a kártevők felderítésében.
Az irracionális döntés az, ha valaki, aki éppen akkor - azaz példánknál maradva most - keres egy megbízható security szoftver megoldást, a fent említett teszt eredményeit átböngészve az MS Defender mellett teszi le a voksát. -
Xelo
addikt
válasz
#20584850 #67992 üzenetére
pcn, droidon, illetve barátnőmnek macbook/iphone comboja van, azokon is be van állítva. droidon és ios-en nem kell hozzá alkalmazás, pcn a yogadns-t használom (implementált nextdns-el), macen pedig a nextdns alkalmazást. lehet akár több profilt is létrehozni, ha valaki különböző eszközökön különböző beállításokat szeretne használni.
-
Xelo
addikt
válasz
#20584850 #67990 üzenetére
én ezt a részét nextdns-el oldom meg, android9 óta van lehetőség privát dns beállítására appok nélkül. nextdns fantasztikus cucc, annyi hátránya van hogy előfizu nélkül limitált a dns lekérések száma. totál testreszabható dns, tele védelmi funkciókkal, személyre szabható reklámblokkolóval, stb. ha akarod, szűri a microsoft, samsung, huawei, xiaomi, apple eszközök hazatelefonálgatásait is.
ha kell segítség a beállításával nyugodtan írj egy privátot.
-
Xelo
addikt
válasz
#20584850 #67988 üzenetére
ha nem töltögetsz le mindenféle kétes appot, vagy nem egy google nélküli huawei eszközt használsz (ahol szükséges lehet a third party weboldalak használata az appok beszerzéséhez) nem feltétlenül szükséges androidra av. én két huaweit használok, egyiken kaspersky, másikon eset fut. mindkettő fasza, stabil, aksit se zabálják. eset webvédelme annyiból jobb, hogy többféle böngészőt támogat, a kaspersky csak a chrome-ot. ezeken kívül malwarebytes-al van tapasztalatom, azt nem tudom ajánlani. a védelme annak is korrekt, de kevésbé energiatakarékos, illetve előfordulnak benne érdekes bugok. pl év elején volt egy olyan hibája, hogy a google mapst gyakorlatilag használhatatlanná tette (én meg pont akkor voltam barátnőmmel barcelonában, szívtam is miatta amíg rá nem jöttem hogy mi hülyíti be a dolgokat).. kb egy hónap volt mire javították.
-
daimonion
senior tag
válasz
#20584850 #45786 üzenetére
Elnézést lehet Én vagyok a figyelmetlen, de nem arról beszélgetünk, hogy vajon egy mezei userenek elég-e a sima AV vagy muszáj felrakni az IS-t a sok plusz akármivel ami magával hordozhat sok egyéb problémát ?
Nyilvánvaló, hogy nem lehet egyénekre szabni egy védelmet de pont ezért beszéltünk arról, hogy talán felesleges is többet belepakolni egy védelmi cuccba mint a lényeget. -
dogab93
tag
válasz
#20584850 #43636 üzenetére
Nem fals riasztás volt.4 malware-t talált a zemana a malwarebytes és a hitmanpro egyet se.Az avast meg nem vett nálam észre egy trójait amit az avg igen.
Nagyon meglepődtem,hogy bármit is találtak mert azt hittem elég komplex védelmi rendszerem volt és próbáltam/próbálok oda figyelni mit szedek le ,milyen oldalakat böngészek. -
seneca07
tag
válasz
#20584850 #38448 üzenetére
Szia, egy régebbi Bitdef. fiókkal ment a dolog, de a régi 107 napos promós időt kaptam vissza, mert a Bitdefender emlékszik az eszközre (laptopra). Egyébként a saját uninstalljával szedtem le.A 2015-ös verzióknál mindig kulcsot küldtek, most már a spéci promós telepítőt lehet letölteni.Köszönöm a segítséget, de amíg lehet kihasználom ezeket az akciókat, mert sztem. a Bitdefender az egyik, ha nem a legjobb fizetős víruskergető!
-
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#20584850 #37794 üzenetére
Ezt ne nekem írd, hanem szólj rájuk, pótolják, mert vásárolnál ezerrel
diegho
Én csak az ár miatt raktam be az oldal linkjét, amit korábban többször is beírtak a topikba. Sosem vásároltam onnan, nem tudom számla ügyben mi újság arrafelé, de ezt ugye nem is jelezted, hogy kitétel lenne
bár nem is feltételeztem, hogy onnan nem kap az ember számlát a vásárlásról
A linkelt PCX verzió szerintem korrekt áron van, nyugodtan megveheted.
Ahogy észrevettem a védelmi szoftverek jelentős részénél nem konkrét verzióra szól a vásárolt licenc, hanem időszakra. Általában aktiválástól számított 1-2-3..... évre/hónapra/stb... Ezen időszak alatt a verzióugrások nem jelentenek problémát
Persze bizonyára vannak kivételek is ez alól
-
daimonion
senior tag
válasz
#20584850 #33157 üzenetére
ÉN PL használnám ezt
Microsoft Családbiztonság.
még azt is be tudod állítani, hogy milyen szoftvereket nyithat meg a gyermek vagy bárki...
Ráadásul teljesen ingyen van ..csak sokan nem foglalkoznak vele, hogy jéé ilyen is a windowsban..Linux és egyéb oprendszerre nincs ötletem.. -
BigManus
addikt
válasz
Szia!
Ha már tényleg értetlenek a szülők vagy családtagok:
1. Heti partíció mentés (sok ingyenes program van hozzá)
2. Végül is más úgy nincs is...Kb. 10 perc alatt vissza állítható a teljes rendszer.
Ez persze otthon járatos, cégnél illetve cégeknél nem. Három olyan idős emberhez járok heti visszaállítást csinálni, akik aktívan neteznek, egyszerűen képtelenek megérteni a "szabályokat"
Volt amelyik meg is mondta, nem érdekli, majd megcsináltatja. -
Plasticbomb
addikt
válasz
#20584850 #33160 üzenetére
Szülői bénázás címén én anyámnak vagy kismilliószor magyaráztam el, hogy ne nyisson meg minden szemetet stb. Évekig tartott ez a "harc", de mostmár legalább van eredménye. Kicsit kevesebb szart nyit meg. Szerencsére az ESET SS (4es vagy 5ös verzó óta használom a család mindegyik gépén, illetve előtte egy rövid ideig csak a sima NOD32 antivírust) eddig jól tette a dolgát. Pont egy fertőzés hatására tettem fel anno, és azóta ezeket megúsztam, annak ellenére, hogy a net igen mocskos bugyraiból is képes vagyok előbányászni cuccokat. (Sokszor csak modok egy játékhoz... Amivel lehet már nem kéne játszani, mert sokszor képes felidegesíteni...
)
-
csákány.
aktív tag
válasz
Azért nem minden nap "kopogtat" be hozzánk egy cryptolocker szintü komoly kártevő, ami titkosítja az adatainkat! A legnagyobb baj az szerintem, hogy a számítógép használatnak nincsen kultúrája-az emberek többségének a nyelvi és egyéb ismeretei teljesen hiányosak, ész nélkül kattintgatnak össze vissza, ha van is védelem, azt sokszor kikapcsolják, hogy meg tudják nézni az xxx oldalon a jó kis videót, utána meg csodálkoznak, ha összef@ssa magát a gép(mennyi ilyennel találkoztam)! Szóval szerintem, ha van egy alap ismeret jól összeállított védelemmel karöltve, akkor olyan nagy baj nem lehet szerintem, de ha mégis, akkor még mindig ott kellene hogy legyen a mentés egy offline meghajtón!
-
stingy2
senior tag
válasz
#20584850 #33153 üzenetére
a kizsarolt díjhoz képest vicces összegért veszel nast. teszel bele hdd-t, majd minden fontos adatot elmentesz.
ezután a nast elérő gépeknek csak olvasási jogot adsz. rendszeresen mented a fontos adatokat ftp-n, vagy pl. a nasra telepíthető owncloud segítségével, vagy akár a saját szoftverén keresztül.
a gépedbe 1 hdd-t teszel, + webroot, ami a fentebb linkelt video szerint képes visszaállítani a rendszervinyón lévő károkat. (esetleg a webroot mellé teszel még vmilyen erős adatbázis alapú védelmet (a wsa mellett simán elfut). ha ezt kijátssza a cryptolocker, akkor megérdemli a készítője a pénzt. -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
#20584850 #33153 üzenetére
1. Ne nyisson meg ismeretlen levelet .
Ha ,ezt az egy dolgot valaki nem tudja értelmezni akkor nincs mit tenni .
2. Témát se kell túllihegni .
Rengeteg vírus van nem mindenki kizárólag egy típussal fog találkozni .
3. Két trendet érdemes követni : fő védelem vagy fő+ kiegészítő védelem .
Ha ennél is bonyolultabbat állítunk fel akkor inkább be se kapcsolja a gépet az ember . Vannak egyszerű megoldások melyekkel kicsit nyugodtabban lehet netezni de azért nem kell átlépni egy határt .
4.A kiberbűnözés mindig is lesz . Lehetetlen megállítani -> lásd . oroszok .Szó mi szó a 3. pontban megfogalmazott koncepciót nem érdemes túlbonyolítani .
Nem a vírus a károkozó hanem az emberi agy. Ismertetni kell a helyzetet a felhasználóval ,hogy mire figyeljen ha nem megy akkor nincs mit tenni .
-
d3zs0
tag
válasz
#20584850 #32759 üzenetére
Először talán ezt olvasd el, tegnap jelent meg, elég friss.
Utána várom a választ, hogy kerül a Windows 7 / 8.1 és a Linux ide?!
Nagytudásukám, ahelyett, hogy összehánysz ide mindent, inkább olvasd el még1x, h mik voltak a kérdések, amikre válaszotam...
Segítek a téma a Windows XP volt, és nem a Windows 7, a Windows 8.1 és a Linux.
Szóval egyelőre te vagy a vicc a hozzászólásoddal együtt.
-
-
Feri1977
senior tag
válasz
#20584850 #32657 üzenetére
Én értelek, de semmivel nem fogja jobban a régi gépeket sem, mint bármely víruskergető! Egy sima régi 775-ös celeron 2.8-as procin néztem őket 1 gb rammal legutóbb, semmiféle lassulást nem éreztem miután rajta volt a g data, de több vírusírtót is teszteltem e régi gépen, és nem fogja jobban mint bármi más, ugyanúgy a ramból 4-6 megát esznek, és a prociból 3-5 százalékot, ennyi belefér, szerintem..
-
szaki26a
aktív tag
válasz
#20584850 #32582 üzenetére
Van sok detektálási lehetőség. Illetve ha ismered AV-t akkor sebezhetőségen keresztül ki tudsz törni. Vagy hagyod egészet farncba, és azt mondod: várj 20 percet mielőtt kicsomagolnád, kikódolnád a gyanús részeket. Egyszerűen képtelenség ilyen hosszan homokozóban várni mi lesz, teljesítmény miatt.
-
zacskostaska
újonc
válasz
#20584850 #32194 üzenetére
Sziasztok!
Elvileg és gyakorlatilag is siker! Lefuttattam párszor a malware-t (csökkentett módban is), illetve a hitmanpro-t és az adwcleanert is! Talált is inden katyvaszt, de azokat szépen törölgettem! Most már semmilyen websearch-ös és hozzá tartozó dolgot nem talál!
-
törölt tag
válasz
#20584850 #32216 üzenetére
Ami egy plusz lehúzás, de jól mintázza, hogy szürke zónás kulcsokat (is) forgalmaznak, melyik hivatalos helyen bevett szokás ez, hogy megveszel egy kulcsot, de csak akkor garantál bármit is, ha még fizetsz rá?
Ez nem hardver bolt, ahol vásárolhatsz garanciafutár szolgáltatást.
-
törölt tag
válasz
#20584850 #32178 üzenetére
Már a CIS-nél is ki volt ez a rész pipálva. Sőt felhasználótól fűggően őusztán Microsoft szoftverek segítségével is megoldható WD/MSE+Fokozott biztonságú Windows tűzfal+ NEM rendszergazdai fiók alól netezés+UAC használata + IE11 védett mód + TPL listák + ActiveX szűrés+ megbízható helyek felkeresése csupán, legális szoftverek használata, torrentes verzók kerülése. Hirtelen ennyi jutott eszembe
-
-
válasz
#20584850 #32180 üzenetére
Megpróbáltam árnyaltan fogalmazni, de ezek szerint nem sikerült. Nem állítottam, hogy csak a fizetős a tuti és elég baj az, ahol 5-8000Ft gondot okoz, sajnos sokaknál ez a helyzet...
Én a fent említett összegért általában 2 évre, több gépes licenszet szoktam venni.
LiLxWaYnEx: egy-két év és te is lazán megengedheted majd magadnak!
-
-
törölt tag
válasz
#20584850 #32166 üzenetére
Nem maradok, csak a meglévő vásárolt kulcsaimat elhasználom. Még volt a promóciós NMS-ből 51 nap hátra, meg a Norton fiókban elraktározva beaktiválatlanul, egy egy éves NMS, amit tegnap beaktivált a promóciós ellenére, mert a Nexus 7-re felraktam manuális Factory Image-ből az Android 5.0.2-t. Ha lejár az egy év, akkor váltok mobilfronton is. PC-k esetében van három kulcsom, ebből az egyik N360-ból 103 nap körül lenne, de újratelepítettem az elsődleges gépen a Windows 8.1-et , és arra már nem telepítettem fel. Jó nekem a Windows Defender + AOFP + MBAM Lifetime trió
.
A Windows 7-nél pedig most is fut egy NAV 255 Nap van belőle hátra, + van még egy bontatlan dobozos NAV-om, azt be fogom rá aktiválni, amikor eljön az ideje. Így a jelenleg 1 éves rendszer, még majdnem 2 évig ki kell hogy húzza NAV-val, aztán megérik az újratelepítésre, és már más védelem lesz, az OFP az marad fixen.
Aki jár a Nortonos topicba az tudja, hogy miért váltottam, vagyis váltok
-
szeky81
tag
válasz
#20584850 #32077 üzenetére
Én csak hallottam róla, azért ajánlottam. Személy szerint nem tettem még fel. Minden telepítésnél átvizsgálom a lehetőségeket.
Mondjuk nem tudom miért, de minden "ilyen" programnál nekem alapból nincsen bepipálva semmi plusz opció...
Agnitum - Adguard for Win - Adv. SysCare Pro kombó miatt ... ? Vagy csak Agduard? -
Dhampir
félisten
válasz
#20584850 #31502 üzenetére
Jobb félni, mint megijedni. ;-)
(#31504) netpeti98
Valóban. No meg a többi nagy cég miért nem gyárt ilyen szép ideológiai körítést a termékéhez, pedig megtehetnék? Még költőinek is fel lehetne fogni, ha nem szenvedtünk volna már éppen eleget a Dákoromán elmélet miatt. :-)
-
Dhampir
félisten
válasz
#20584850 #31489 üzenetére
A Bitdefendert még nem használtam, de ha jól rémlik, akkor nem lehet nagyon konfigurálni, legalábbis oly módon, mint az Avastot.
Meg valahogyan a Bitdefender ideológiai hátterében, mintha kissé furcsa nacionalizmus lappangana:
Our Roots
Dacia was a territory in Europe where today lie Romania, Moldova, and parts of Ukraine, Eastern Serbia, Northern Bulgaria, Slovakia, Hungary and Southern Poland. People living in these lands were called Dacians and were famous for their courage in battles. When they would go to battle, they would carry the “Dacian Draco” - their standard ensign in the form of a dragon with open wolf-like jaws.
The half wolf – half dragon war flag was carried on a pole above the head of a horseman. When the horseman was riding, air entering the hollow mouth opening of the Draco would make a shrill sound, creating the impression that it was alive and dangerous. This would not only encourage the warriors, but also frighten their enemies and help Dacians win the battles.
The Dacian Draco is a symbol that still can be admired on Trajan’s Column in Rome, on the Roman coins of Dacia and on the Arch of Galerius in Thessaloniki.
We continue to carry the standard of our Dacian ancestors as a symbol of courage, determination and victory in our fight against online threats.
Ennek ellenére jó védelmet biztosító szoftver lehet, hacsak nem a "Securitaténak" kémkedik.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
#20584850 #27742 üzenetére
1. Malwarebytes AM
2. AdwCleaner
3.Emsisoft Emergency Kit és társai ..Futtasd le őket . Böngészőben szét néztél ? (keresőmotor,kezdőlap ,bővítmény ?)
(#27743) SchumiBácsi
#27741-> már leírtam ,hogy micsoda . Eltávolításához elsősorban manuálisan kell törölni a toolbart majd a böngészőt kitakarítod s lefuttatod az említett keresőket .(#27744) nonee
Reklámprogram ,melynek eltávolítása hasonló módon történik ,mint a conduit . Futtasd le a hszben található termékeket .(#27745) sz.j
[link] -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
#20584850 #27738 üzenetére
Kéretlen alkalmazás ,amely a böngésző kereső motorját állítja át . Ismertebb megnevezése "Browser Hijacker" ,amely a böngésző beállításait állítja át . Feltelepíthető bármilyen alkalmazás mellet ,amely tartalmaz egyéb elemeket (toolbar). Feladata böngészési előzmények ,netes szokások nyomon követése .
-
válasz
#20584850 #24694 üzenetére
Egyetemi tanulmányaimhoz nekem is jól jött volna de akkor még pont az iwiw volt népszerű. Gondolom sokan használják a fiatalok közül ilyen célra viszont felnőttként meg egyszerűen nem érdekel más gondja, baja, állapota így nincs hasznomra.
Majd kinövik.
Legtöbb kétes eredetű oldal facebookon terjed utána még szerintem a twitteren.
-
Visormail
addikt
válasz
#20584850 #24687 üzenetére
Mondtam, hogy kínaiakat én nem próbáltam majd megmondják a többiek, de hogy több modul nincs bennük az biztos és a panda cloud a tesztekben se túl jó (csak az mse tudja alulmúlni ha jól rémlik). A bd free viszont szerintem már egész jó védelem, egyébként tök fapados.
Kenan: pont azért linkeltem neked korábban az exe fájlt, hogy ne keverd össze őket. Az alert az a folyamatosan futó böngészővédelem, a sima pro az meg egy kézi kereső.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
#20584850 #24562 üzenetére
Kipróbáltam és ha nincs engedélyezve a Szoftverkompatibilitásban az ESET, akkor is belelát a Sandboxie-ba és karanténba helyezi a keygent. És hogy miért nem jó ez? Mert ha a főrendszertől elkülönítve szeretne valaki kicsomagolni egy tömörített fájlt és futtatni pl egy keygent, azt így nem tudja megtenni. Mindegy is mert a VirtualBox szerintem egy komolyabb és biztonságosabb megoldás ilyenre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nyaralás topik
- Linux kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest