- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
lck
senior tag
válasz
zazenke #77660 üzenetére
Köszi! Majd meglesem. (Most mobilról pötyögök melóhelyen) Mondjuk ha túl szigorú az sem lenne jó.
Egyébként magán a baksán szerintem nincs káros tartalom, csak a linkek azok esetleg. Gondolom ezért engedi a legtöbb szűrő. Régen ezt úgy hívtam , hogy "megbízható warez oldal" 🙂 De már nem járok ilyenekre. (gyakran)
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #77627 üzenetére
épp most vitt el a facebook egy csaló oldalra ahol garmin fenix 8 at tudok venni 4000 ft ért a 400 000 helyett. . a szokásos szerencse doboz kinyitás és modell kiválasztás és lakcím és adatok beírása után jött volna a fizetési oldal és itt lépett közbe a norton antivirus plus és tiltott. Mostanába a malwarebytes browser guardot szeretem ilyen szempontból összehasonlítani a nortonnal mert azt tapasztalom hogy a spam mappába érkező csaló lidl emailek közül nem mindet ismeri fel még a malwarebytes igen . De ez most fordítva van . érdekes hogy ha lekapcsolom a norton safe web bővítményt akkor is megtörténik a letiltás magából a fő programból . phising riasztás. egyre veszélyesebbek a facebook hirdetések. Én redeltem még 3 nortont darabja 1000 ft ért mert szerintem a jövőben jól fog ez még jönni(az új v24 es verzióval sincs semmi bajom). a kasperskyre szerintem a jövőben egyenlőre nem lehet számítani mert szép lassan tönkreteszik már a google playről is kivették . pont úgy szorítják majd ki vagy vissza egy adott régióba mint a huawei telefonokat.
-
válasz
zazenke #77332 üzenetére
Passz, nálam gond nélkül fut minden változata...
Szellem #77333
Remélem igazad lesz, és a ZA termékeit nem cseszegetik (Check Point az is ugye...) -
ƵøŁĭ
veterán
válasz
zazenke #77250 üzenetére
Aki akarja használni az vesz több kártyát és a kódokat összeadatja az ügyfélszolgálattal. Itt csak azt kell lenyelni, hogy fizetett termék mellett még mindig kellene nekik a pénzed.
Én is megakartam venni 3 évre 10 eszközre de láttam reditten, hogy mennyire szívatja a felhasználókat a cég. Nem magam miatt kellet volna hanem a rokonság miatt. 15k/10 eszköz/3év
-
-
Cs1csó
titán
válasz
zazenke #77246 üzenetére
Erről talán nem is volt szó, az árát talán nem is fikázta senki. Az más kérdés, hogy trükkölnek esetleg azokkal akik már megvették és hosszabbítanának és őket próbálják drágábban megfűzni.
Szerintem 1gép/1év ha 5k HUF alatt van az már okés a felett nem okés, tehát 1-3k HUF bőven optimális. -
-
-
sub71
aktív tag
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
zazenke #77070 üzenetére
Az a baj, hogy megint arra döbben rá az ember (fölöslegesen), hogy semmi sem változott. Hosszú ideig tartó halogatások és reformot kiáltó megnyílvánulások közepette nincs reális eredmény. Alapvetően negatív kritika nem érheti a terméket, mert érdemben nem foglalkoznak vele. Egy-két technológiai elemen kívűl a többi érdemben nevén nem szólítható. A legnagyobb hibájuk az, hogy túlbonyolítanak mindent és a kavarodások közepette a felhasználó elveszlik a termékben és nem tudja, hogy miért nem működik egy program a windowson. Amit elvárnánk egy adott terméktől azt ők nem fogják megvalósítani, mert a stratégia nem engedi és nem égeti a pénzt rá. Saját maguk ellen beszélnének ha a statikus területet fejlesztenék miközben az egész koncepció alapja a prevenció.
Ez a cég ami volt az is lesz.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
zazenke #77047 üzenetére
Ezen problémakörön ment már a vita. Gyakorlatilag valódi vírusvédelmi tudás nem is kell mert:
- amit ismer azt engedi futtatni
- amit nem ismer azt elkülönítve futtatjaNehéz erre mit mondani, de a friss Qbittorrent-et is tette az Avast Free karanténba.
A Comodo koncepciója teljesen más, bár egy milliós letöltést generáló szoftvert illene ismerni.
Megjegyzem azt sem hiszem, hogy ezt a játékot (Fotball Life 24 ami a PES 21-en alapul)
csak én futtattam eddig Comodo rendszeren, de már az Avast is aggódott miatta, de konkrétumot nem írt.
Szerintem itt mi azt gondoljuk, hogy hatalmas programozó mágusok hordái dolgoznak a valóság lehet ennél sokkal kiábrándítóbb. -
-
Zsombe
senior tag
válasz
zazenke #76950 üzenetére
Nortont nagyon szerettem a '90-es évek végén: akkor még rendkívül hatékony, sokoldalú termékeket gyártottak. De az utóbbi időben tele van szeméttel, értelmetlen sales pusholásokkal, úgyhogy számomra már egy ideje kerülendő a Norton.
Pedig ez tényleg jó ár érte, pár hónapja én is elgondolkodtam rajta, de végül az idegesítő pusholásai + MacOS-en nagyon korlátozottak a funkciói, így végül kiesett nálam.Tegnap végül hirtelen felindulásból megvásároltam a Kaspersky Premium verzióját, így jópár év kihagyás után ismét felhasználójuk lettem. Amazonról rendelve 5 ezer forint volt az 5 gépes licensz.
-
válasz
zazenke #76939 üzenetére
Én ennek egyébként örülök. És már korábban is hangoztattam azt a véleményemet, hogy jobban alá kellett volna, hogy vágjon a 3rd party AV gyártóknak, mert legalább így lett volna valódi verseny és törekvés arra, hogy minél bugmentesebb és valódi fejlesztéseket tartalmazó termékeket tegyenek le a piacra.
A Defender egy jó terméke és bőven el lehet lenni vele. Ha mondjuk egy CD-vel vagy a DefenderUI-val megtunningolja az ember, akkor meg pláne. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
zazenke #76366 üzenetére
Minden egyes termék esetén vannak gyengeségek. Kaspersky sajnos nem erős az adathalász védelemben. Sokszor előfordult, hogy MVM-es adathalász leveleket 20-szor jelentettem és szartak berakni az adatbázisba. Nem prefrencia náluk. Mint írtam egyik termék sem tökéletes sajnos. Halmozni a védelmeket meg nem feltétlen egészséges megoldás. Azt hiszem vagy annyira tapasztalt, hogy nem szopod be ezeket az adathalász emailokat.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
zazenke #74959 üzenetére
Amikor beraktad ide a linkjeidet, mindegyik mintát beküldtem nekik! Ezek után felismerték és bekerültek az adatbázisban. Azonban, ott komolyabb elemzés folyik, ami nem csak az adott fájlra vonatkozik, hanem a variánsaira is. Nem véletlen vannak proaktív megoldások, mert az adatbázis alapú felismerés már kevés. Így várható volt, hogy hozzáadnak a motorhoz egy komolyabb proaktív megoldást ami szélesebb körben ismeri fel a különböző variánsokat vagy hasonló kértevőket. Például az ESET is hasonlóan jár el, meg gondolom a többi cég is.
-
válasz
zazenke #74956 üzenetére
Egyik termék sem nyújt egyenletes teljesítményt. Mindegyiknél vannak erősebb és kevésbé erősebb időszakok a felismerés tekintetében. A mintáid meg nem voltak mérvadóak, mert sima adwarek voltak, amiket itt linkeltél és azok esetében mások az arányok.
A másik, hogy mindegyik termék esetében lehet találni olyan mintákat amiket nem ismer fel. Akkor ez alapján gyenge és szar? Nem helytálló a következtetésed. -
merqree
őstag
válasz
zazenke #74819 üzenetére
a webböngésző védelemhez szintén létrehoz egy VPN profil, és az ő DNS szerverükön keresztül kell, hogy menjen a forgalom. wtf?
tehát, nem VPN adatforgalom, hanem DNS szervert konfigurál.
magyarul logolhatja, hogy mit nézek meg. ez azért meredek. nekem. pedig semmi tiltott dolgot nem nézek meg. -
Dévacsen
senior tag
válasz
zazenke #74812 üzenetére
Nincs ebben semmi különös, különböző gyártók termékei különböző módon működnek, van amelyik le sem engedi tölteni már akkor szól, van amelyik kicsomagoláskor, van amelyik csak futtatáskor, kinek melyik megnyugtatóbb válassza azt,ez nem gyengeség, eltérő működés.Itt van ez a tesztoldal, itt jól látható, a zöld csík amikor futás előtt felismerte, a sárga csík amikor csak már a vírus indulásakor ismerte fel, és a piros csík amikor sikerült megfertőzni a rendszert.Jól látható a defendernél és a comodo nál(xcitium) hogy legtöbbjüket nem adatbázisuk alapján ismerték fel, hanem futáskor.Recent Results » AVLab Cybersecurity Foundation
-
zazenke
őstag
válasz
zazenke #74657 üzenetére
és van még egy érdekesség az avasttal az hogy ha elindítok egy teljes rendszer keresést egy másik programmal pl kasperskyvel akkor az avast riasztott hogy a kaspersky megpróbál hozzáférni a firefoxban eltárolt jelszavakhoz és megkérdezi hogy tiltsa -e . Ilyen üzenetet eddig nem kaptam semmitől sem . Ez persze nem veszélyforrás csak érdekességként írtam le
-
Krystal_s
addikt
válasz
zazenke #74625 üzenetére
Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, akik jobban foglalkoznak a témával.
Én szívesen olvasom az eredményeid. Sajnálom, hogy a Comodo IS-t (free) nem teszteled. Az jelezne mindenre, ha megfelelően állítod be. (pl HIPS Biztonságos mód, Auto elszigetelő Kikapcsolva. Tűzfal Egyéni....) -
-
válasz
zazenke #74623 üzenetére
Foglalkoztam a legutóbbi mintáddal és a gyártó a korábbi minták alapján betette heurisztikus felismerésbe. HEUR:Trojan.Script.Generic-nével. Ezt a VT-n nem biztos, hogy fogod látni, viszont ahogy kicsomagolom a fájlt visszagörgetett adatbázissal felismeri a heurisztika. Magát a fájlt ellenőrizve pedig ezt találta benne:
Részemről a téma megoldva és lezárva.
-
-
válasz
zazenke #74621 üzenetére
Rendben. Èn nem vitatkozom veled, mert felesleges. Zoli is elmondta ez egy adware program. Azt meg ne felejtsd el, hogy ahàny gyàrtö annyifèle kategorizàlàs. Nem ugyan úgy nevezik el a mintàkat.
De èn nem akarlak meggyőzni. Biztos jobban èrtesz a tèmàhoz.
A lènyeg szar a Kaspersky mert egy adware-t nem ismert fel. Hasznàld azt amit akarsz. -
válasz
zazenke #74619 üzenetére
Azért tegyünk tisztába pár dolgot:
1.: Nincs olyan védelem ami 100%-os. Simán találni olyan vírust, amit x felismer, de y nem még több hét elteltével sem!
2.: Ez egy vacak adware program. Nem vírus, hanem adware. Ergo, ez sok gyártó szkópján kívül esik.
3.: Azért mert te beraksz egy fórumba egy ilyen programot, nem jelenti azt, hogy a gyártó nézegeti ezt az oldalt vagy a facebookot és onnan szedik be a mintákat!
4.: Ez alapján következtetéseket levonni, nem bölcs dolog.
5.: Ettől még azt használsz amit akarsz. Szíved joga, de abban ringatni magad, hogy bármelyik termék felismerése 100%-os lesz, az viszont szintén nem bölcs dolog.
6.: Abban viszont megnyugtatlak, hogy ha egy komolyabb kártetővel találkoznál, nagyobb eséllyel tapasztalnád, hogy a Kaspersky megvéd.
7.: A Kaspersky sosem foglalkozott komolyan az adware kategóriával. Meg van rá az okuk.
8.: Volt lehetőséged közvetlenül beküldeni a gyártónak a mintát. Kb. annyira mint nekem és akkor már aznap vagy másnap ismerte volna.De mint írtam, szíved joga azt használni amit akarsz.
-
Imi1981
veterán
válasz
zazenke #74593 üzenetére
Minden teszten jól szerepel az avast úgyhogy biztos jó. Mindegyiket tesztelő céget csak nem fizetik le. Nagyon régen nem szerettem mert akkor rengeteg fals találata volt de az kb 15 éve volt. Most már ebben is jó hogy nincs sok téves találata. Én kaspersky - t használok nagyobbik mini PC - n és nagyon elégedett vagyok vele de tény, hogy nem tesztelgetem mit fog meg és mit nem .
A legkisebb mini PC-re avast free raktam fel itt ajánlott modulokkal és néma móddal és teszi a dolgát. Gondolkodtam hogy előfizetek a pro-ra de igazából bőven jónak tűnik az ingyenes is. Persze azért kíváncsi lennék miben /mikben jobb a pro és premium verziók. -
Cs1csó
titán
válasz
zazenke #74582 üzenetére
Minden téren (viselkedésvédelem, adatbázis, webvédelem) jó. A "nem" hivatalos YouTube-on tesztelő csatornák tesztjein jól teljesít, de az itt sokat ekézett "hivatalos" teszteken is jó.
"Ingyen" a legjobb 3 között van. (Kaspersky, Avast, Bitdefender) a Defender a 4-ik.
Amit szeretek nagyon ezek:
- moduláris telepítés (ezt a kezdetektől alkalmazza remélem sokáig marad is)
- nem kell email fiókos regisztrácios felhasználói fiók -
-
-
válasz
zazenke #74550 üzenetére
A licenc konvergálás:
KAV/KIS -> Standard
KTS/Security Cloud - Plus
A Premium új termék. Le van írva pontosan mit kapsz a 3 termékben. Elég részletesen.A Plusban a Standard funkcióin kívül kapsz egy VPN-t ami korlátlan adatforgalmat ad, plusz, kapsz jelszókezelőt ami szintén korlátlan. Megkapod a hálózatfigyelést, megkapod az adatszivárgás ellenőrzőt, stb.
-
Sdi
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest