Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackvinyl
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Köszi

Közben megtaláltuk a neten a megoldásokat, és ott is -2,2
-
Bjørgersson
félisten
válasz
blackvinyl
üzenetére
Nekem is annyi jött ki, pedig átszámoltam jó párszor. Valószínűleg valamit elírtak, nem hinném, hogy hetedikeseknek ilyen nehéz feladatot adnak, amit még mi sem tudunk megoldani.
-
blackvinyl
tag
Sziasztok,
Az utolsó feladatban szeretnék segítséget kérni,
http://href.hu/x/ip9x-2,2 lenne a megoldás szerintem, de nem fogadja el
Köszi!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Andris837
üzenetére
Ez milyen szintű példa? Így nem túl egyértelmű.
Feltéve, hogy év elejétől számolunk (tehát január 1-től indul az óra) és a 20% mindig az adott év elején rendelkezésre álló összeg 20%-a a megoldás a következő:
1. év végén X*0,8
2. év végén X*0,8*0,8 ami megfelel: X*0,8^2
(...)
4. év végén X*0,8^4X=200.000 Ft
0,8^4=0,4096A 4. év végén az összeg = 200.000 * 0,4096 = 81.920 Ft
Az eredeti harmadára akkor csökken az összeg, amikor 0,8^X=0,3 egyenlet teljesül ami a logaritmikus azonosságot felhasználva log(0,8)0,3=X (0,8 alapú logartimus 0,3 egyenlő X)
Innen valaki folytassa, mennem kell

-
Andris837
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi feladathoz kellene egy kis "segítség"...
200.000 Ft évente 20%-al csökken. Mennyi lesz a 4. év végén az összeg? Illetve mikor csökken az összeg az eredeti harmadára?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Jester01
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
3 van. A szabályos háromszög területe nem 1, tehát a következő 2 lehetőség van:
1) ha a "magányos" oldal a 2cm, akkor a harmadik csúcs az oldalfelező merőlegesen van, mégpedig 1cm távolságban, a T=am/2 miatt. Eddig tehát egy van.
2) ha az egyenlő szárak 2cm-esek, akkor vegyük az egyiket alapnak. A harmadik csúcs az egyik végpont körüli 2cm-es sugarú körön lesz, a háromszög magassága továbbra is 1cm, tehát az olyan távolsában lévő párhuzamos egyenesen is rajta lesz. Ez két metszéspontot ad, egy tompaszögű és egy hegyesszögű háromszöget amik nem egybevágóak. Ez lesz a másik két megoldás, összesen tehát 3.Mind a két eset lehetne a másik irányba is, de azok a háromszögek egybevágóak a fentiekkel.
Az oldalak (2, gyök2, gyök2), (2, 2, 2*gyök(2+gyök3)), (2, 2, 2*gyök(2-gyök3))
Ez egyébként a Heron képletből is minden bizonnyal kijönne. -
ngabor2
nagyúr
van egy valószínűleg cseles kérdés.
A feladat, hogy készíts egyenlő szárú háromszöget, melynek van 2 cm-es oldala és területe 1 négyzetcentiméter. Hány ilyen háromszög lehet?
első pillanatban rávágtam, hogy 2, de úgy érzem, nem ennyire egyszerű.
-
Alg
veterán
Dobókockán a szemben lévő számok összege 7.
Tehát ha összeadjuk két szemben lévő oldalon a két háromjegyű számot akkor 777 lesz az eredmény.
A tetején lévő szám osztója mindkettőnek, tehát az összegnek, 777-nek is.1,2,3,4,5,6 közül a 777 csak 1el és 3-mal osztható, tehát a torony tetején 3-as van, vele szemben lesz a 4-es, így az oldalára maradnak az 1-6 és az 5-2 párok.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
az alábbi feladat:
"Három dobókockát egymásra helyeztünk úgy, hogy mind a 4 oldalon a számjegyeket fentről lefelé olvasva egy-egy háromjegyű számot kapjunk. Ezek a háromjegyű számok oszthatók az építmény tetején lévő 1-nél nagyobb számmal.
Melyik számjegy állhat az alábbiak közül az említett háromjegyű számok százas helyiértékén?)A)1 B)2 C)3 D)4 E)6"
megoldása ABE, a kérdés, hogy miért?
Valószínűleg nem jól értelmezzük a feladatot, emiatt jöhet ki más megoldás is... -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy elég láma kérdésem. Mik azok a polinómok?
Néztem neten, de olyan bonyolult fogalmakat találtam, hogy inkább itt megkérdezem. -
Pataky
csendes tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Igen ez igaz, legközelebb ügyelek majd erre.
És köszi még egyszer a levezetést! -
Apollo17hu
őstag
Arra azért figyelj, ha legközelebb matematikai egyenletet gépelsz, akkor abban pl. a felsőindex formázása nem jelenik meg, ezért a kitevőt máshogy fogják értelmezni, mint ahogy te írni szeretted volna.
(8^x+1)-et írtál, ami "nyolc az ikszediken plusz egy"-et jelent 8^(x+1) helyett, ami pedig "nyolc az iksz plusz egyediken".
Tehát ha kitevőt használsz, mindig tedd zárójelek közé, nem gond, ha halmozódnak a zárójelek, elvégre funkciójuk van, hangsúlyosabban, mint szabadkézi vagy formázott írásban.
-
Pataky
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek aki foglalkozott vele, így már érthető, hogy miként jött ki az eredmény. Nem egyszerű, legalábbis én nagyon nem láttam, hogy így kell.

-
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ne haragudj ezért, de elég egyedi elképzeléseid vannak.
Második sor gyilkos: 8-at átírtad (akartad) 2^3 formába, mégis 8 maradt az alap...
Aztán a következő tag. Beszorzod a hatványalapot???
Nem is folytatom. 
-
Apollo17hu
őstag
8^(x+1) + 4(5^(3x+2)) = 125^(x+1) + 2^(3x+2)
2^(3x+3)) + 4(25*5^(3x)) = 5^(3x+3) + 4*2^(3x)
8*2^(3x) + 100*5^(3x) = 125*5^(3x) + 4*2^(3x)
4*2^(3x) = 25*5^(3x)
2^(3x+2) = 5^(3x+2)Az egyenlőség akkor áll fenn, ha mindkét oldal értéke 1, vagyis a kitevő értéke nulla:
3x + 2 = 0
x = -2/3 -
törölt tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
x=1/3 * log(25/4) / log(2/5)
ahol log bármilyen alapú logaritmus lehet, csak azonos legyen.

-
Pataky
csendes tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Elvileg ezzel folytatódik, de nem tudom, hogy jön ki így.
(2^3x)*4=25*(5^3x)
(2^3x)*(2^2)=(5^2)*(5^3x)Majd innen osztunk 2^2 és 5^3x-nel
Így kijön az eredmény, de nem értem h a fenti rész hogy jött ki abból az előbbiből. -
Alg
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
Nekem valami kijött és nagyon minimális eltérés van a végeredményben. Mindjárt bepötyögöm Wordbe, hogy áttekinthető legyen és feltöltöm.
(#2875) Alg: De akkor nem látszanak rendesen a hatványok. Mint pl. az előbb!

-
Alg
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
ja hogy jaaa... így lehet

Bacy: igen közben rájöttem én is hogy nem az igazi... régen volt már

-
Pataky
csendes tag
(8^x+1)+4*(5^3x+2)=(125^x+1)+(2^3x+2)
ebben tudna valaki segíteni?
Egy ideig eljutok benne, de utána megakadok(2^3x+3)+(2^2)*(5^3x+2)=(5^3x+3)+(2^3x+2)
(2^3x)*(2^3)+(2^2)*(5^3x)*(5^2)=(5^3x)*(5^3)+(2^3x)*(2^2)Ez után hogyan kellene folytatni? Az eredmény x=-2/3.
Nagyon szépe megköszönném ha valaki levezetné nekem, hogy miként jutok a végére.

Köszi szépen előre is!
-
concret_hp
addikt
y = sin(1/x) helyettesítéssel látszik, hogy tulképp annyiról van szó, hogy ha egy számot (x) megszorzol egy számmal [y = sin(1/x)] amiről azt tudjuk, hogy abszolútértéke 1nél kisebb, akkor az eredmény -x és +x közt lesz

egyébként ha felbontod x<=0 és x>0 esetekre, majd utána a 2 esetet ismét összevonod, akkor is láthatod.
-
Phvhun
őstag
hi,
ha -1 <= sin(1/x) <= 1
és beszorzok x-el, akkor miért lesz ez az eredmény:?
-|x| <= x * sin(1/x) <= |x|
középen nem lett abszolútértékes az x, de a széleken igen.
-
Jhonny06
veterán
-Rossz helyre ment-
-
Alg
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Mekkora faktoriálisokat akarsz szorozni? Szerintem egyszerűen nem tudja kiírni az eredményt (exponenciális alakban ha jól emlékszem 70! környéke a legnagyobb amit kezelni tud a legtöbb)
-
Jhonny06
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen, így értettem.

És 3-ra írható át, nem -3-ra.

-
Jhonny06
veterán
Csá!
Két komplex szám szorzásánál ha pl. az egyik képzetes tag -3j^2, akkor az átalakítható -3ra (j^2 ugye -1) és hozzáadható a valós részhez?
-
peugeotmate
addikt
Mit kéne beállítanom a számológépemen, hogy két faktoriális össze tudják szorozni, egyszerűen nem találom. (Jelenleg Error2-t ír ki, ha összeszorzok kettőt.)
-
lajafix
addikt
válasz
SMS Help
üzenetére
Pótvizsgára kell?

2x+Y=94
X: a személyenkénti vihető pogyássz súlya.
Y: a 2 ember által fizetendő 3,5 € díjhoz tartozó túlsúly.Az egyes mondatokat kell ÉRTELMES egyenletté átírni. A 2X+1,5Y=94-nek nincs semmi értelme, te mit értesz ebben Y alatt?
A feladatban a 1,5 szám nem tömeg, hanem pénzmennyiség, euró, nem súly. így a dimenziótörés hibájába esel!
-
SMS Help
csendes tag
válasz
lajafix
üzenetére
Melyik változó micsoda?
Az eleje nem így lenne?
2X+1,5Y=94Nem igazán értem...

Feladat:
A berlini reptéren a Kiss család csomagjainak összsúlya 94 Kg volt.
A feleség 2 EUR-t, a férj 1,50 EUR-t a fizetett a túlsúlyért.
Ha a férj egyedül repült volna kettőjük csomagjával, akkor 13,5 EUR-t kellett volna fizetnie.
Hány Kg-os csomagot vihet magával egy személy pótdíj fizetése nélkül? -
SMS Help
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ebben segíteni?
A berlini reptéren a Kiss család csomagjainak összsúlya 94 Kg volt.
A feleség 2 EUR-t, a férj 1,50 EUR-t a fizetett a túlsúlyért.
Ha a férj egyedül repült volna kettőjük csomagjával, akkor 13,5 EUR-t kellett volna fizetnie.
Hány Kg-os csomagot vihet magával egy személy pótdíj fizetése nélkül? -
Zoli9292
tag
Valaki tudna segíteni? 30 perce ezzel szenvedek.
(√3+2*√2-1)*(3*√2-√3)
Eddig jutottam el: √6+9-3*√2-√3
Nem tudom, hogy eddig egyáltalán jól csináltam-e. Valaki segítsen légyszi. -
artiny
őstag
Péter Rózsa - Játék a végtelennel c. konyvrol mik a velemenyek?
Ha elolvasom,akkor jobban tudnam a matematikat. Ha tanulok a tovabbiakban matekot akkor jobban menne?
-
-
válasz
Jester01
üzenetére
Megpróbáltam "szimplábban", azaz mindenhol kiírva a zárójeleket, hátha úgy jobban átlátom. De valamit tényleg összekavartam. A te megoldásod jónak tűnik, mert ellenállás jön ki a mértékegységekből, csak az Um1-Um2 tag furcsa, mert így lehet negatív ellenállás is.
Odáig jutottam egyelőre, hogy:
Um2=((Um1Rg+Um1Rv1) / Rv1) * ((Rv2 / (Rg+Rv2)
Most én itt beszoroznék a közös nevezővel, azaz Rv1(Rg+Rv2)-vel...
-
Jester01
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Rögtön az első lépésnél mit csináltál? Nézem, nézem, de nem értem

Ebből:
Um2*Rg+Um2*RvII = (Um1(Rg+RvI)/RvI)*RvII
Hogy lett ez:
Um2*Rg*RvII+Um2*RvII*RvI = Um1*Rg*RvII+Um1*Rg*RvIAz első jobb oldalán mindenképp van egy Um1*RvII tag, aminek nyoma sincs a másodikban.
-
válasz
Jester01
üzenetére
Köszönöm szépen

Ezen felbuzdulva megpróbáltam levezetni, de más jött ki.
Ug behelyettesítéstől:
Um2*Rg+Um2*RvII = (Um1(Rg+RvI)/RvI)*RvII
Um2*Rg*RvII+Um2*RvII*RvI = Um1*Rg*RvII+Um1*Rg*RvIOsztok mindent Rg-vel:
Um2*RvI+(Um2*RvII*RvI)/Rg=Um1*RvII+Um1*RvIRg-s tagot rendezem balra, reciprok, majd beszorzok és
Rg=(Um2*RvII*RvI) / (Um1RvII+Um1*RvI)
lesz a vége. Ez ugyanaz vagy elcsesztem valamit?
-
Jester01
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Mondjuk az elsőből kifejezed Ug-t:
Ug = Um1 * (Rg + RvI) / RvIA másodikat felszorozzuk, hogy egyszerűsödjön és behelyettesítjük Ug-t:
Um2 * Rg + Um2 * RvII = Ug * RvII = Um1 * RvII / RvI * (Rg + RvI) = Um1 * RvII / RvI * Rg + Um1 * RvIIRg tagokat balra:
(Um2 - Um1 * RvII / RvI) * Rg = (Um1 - Um2) * RvIISzorozzunk RvI-el:
(Um2 * RvI - Um1 * RvII) * Rg = (Um1 - Um2) * RvI * RvIIOsztás után:
Rg = RvI * RvII * (Um1 - Um2) / (Um2 * RvI - Um1 * RvII)Hacsak el nem rontottam

-
Sziasztok!
Van EZ a két egyenlet, mely ugye egyenletrendszert alkot. Ismert értékek: Um1, Um2, RvI, RvII.
A kérdés Rg és Ug. Tudom, hogy középiskolai matek, de folyton belezavarodom... ki tudná valaki fejezni a megoldást? Előre is köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Kamatos kamat számításban kérnék segítséget.
Az érdekel, h van-e rá képlet, vagy a kamatozás számával mindenképp újra és újra kell számolni?
Tehát melyik egyszerűbb, ha összerakok egy primitív kis programocskát ami ciklikusan újraszámol, vagy bepötyögök egyetlen képletet a számológépbe?
Köszi!(#2835) Danny-L
Bútor tervezéshez nem használnak CAD-et?
-
törölt tag
válasz
Danny-L
üzenetére
Előszöris a 44 centis szakasz két végpontját jelöljük A ill. B-vel! A kör középpontja legyen O!
Az O-ból az AB szakaszra bocsájtott merőleges és a kör metszéspontja pedig legyen mondjuk C! Az OC szakasz AB-vel való metszéspontja legyen D!Ekkor ha az AOB szög 2alfa, akkor az ACB szög 180-alfa, a CAB illetve CBA szögek pedig alfa/2. (Ez a kerületi, középponti szögek közötti összefüggések, illetve a háromszögek szimmetrikus volta miatt van.)
A CD szakasz 5.5, ezt tudjuk, az OD szakasz R - 5.5.
Felírhatjuk, hogy tg(alfa/2) = CD / DB = 1/4
tg(alfa) = DB / DO = 22 / (R - 5.5)Ebből R = 5.5 + 22 / tg(alfa) = 5.5 + 22 * (1 - (tg(alfa/2))^2) / (2tg(alfa/2)) = 374/8 = 46.75
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Remélem nem halt ki teljesen ez a topik.
48÷2(9+3)=?
9gag.com-on volt fent. Kommenteket nézve vagy 2 vagy 288 a válasz.
Szerintem 288.48÷2*12
24*12=288Szerintetek?
-
Gergosz2
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz
üzenetére
Én egyetértek veled abban, hogy sokkal jobban jár, ha valami olyan munkát/szakot választ amit ért is, mert könnyebben el fog tudni helyezkedni, én csak azt mondom, hogy a felsőoktatásban legritkábban tanulod/tanítják azt, amire tényleg szükséged lesz. Nekem is minden félévben volt matek, és konkrétan munkahelyen 0 matekkal találkozom. Amire tanított a matek, hogy minden szart meg kell csinálni ha valamire jutni akarok...
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
üzenetére
hát ebben egyet értek.
Nálunk is sok olyan van aki csak azért jött mert kevés pont kellett, meg ugye kell egy diploma. Mit swzenvednek még a legegyszerűbb tárggyal is amiben van egy kis matek, és még nem is beszéltem a szakmai tárgyakról.
Persze van közöttük olyan is akin látszik , hogy érdekel, és hajt is, de sokuk olyan , hogy fogalmuk sincs róla mit tanlnk, vizsgán is arra alapoznak hogy valahogy árcsusszanak , vagy netalán sikerül puskázniuk.
-
tucsok63
csendes tag
Sziasztok!
Matekból kell szóbeliznem(nem azért mert megbuktam hanem eltörtem a kezem
) és a matektanárom adott egy rakat feladatot,de ezzel a feladattal nem boldogulok.
Definiálja egy tetszőleges a szám -n edik hatványát, ahol n pozitív egész szám.
Előre is köszi!
-
törölt tag
Középoktatásig bezárólag valóban nincs igazán választási lehetőség, de felsőoktatásban határozottan van. És egy kevésbé keresett szakos végzettséggel is jobb esélyekkel indul az álláspiacon, ha tényleg ért is hozzá, mint fordítva. Pláne ha külföldre menne dolgozni, ahol annál inkább a hozzáértés számít, nem pedig a papír megléte meg a kapcsolatok.

-
Jim-Y
veterán
válasz
üzenetére
Tényleg nem értem, hogy minek basztatjátok.. lehet ez csak azért kell, hogy meglegyen az egyetem, de amúgy az életben nem fog ilyennel találkozni, mellette halálra keresi majd magát.. vagy ha most ez nem megy akkor hagyja ott az egyetemet és csináljon mást?! Ez kb olyan mintha egy elhízott egyén nem tud megcsinálni egy fekvőt sem, akkor mondanám neki, hogy ember.. lődd fejbe magad. Közben lehet neki tökre nincs szüksége arra, hogy meg tudjon csinálni egy fekvőt.. értitek a lényeget, annyira rosszmájúan szóltatok most be a gyereknek.. ehh

-
törölt tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Egyszerűsített d-vel, felvitte a 64-et számlálóba, szorozta 0.75-dal, d^3 -öt átvitte jobbra, szigmát meg balra, aztán köbgyököt vont...
Milyen egyetemre/szakra jársz? Ha valami bölcsész jellegű, és csak rátok erőltetik a matekot, akkor megértem, egyébként ha alap ott a matek, akkor nem tudom mit keresel ott, ha már egy pofonegyszerű egyenletrendezgetés is problémás számodra.
-
cellpeti
nagyúr
Ebbe tudtok segíteni? Nem igazán vágom...segítenétek?

-
david9443
csendes tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
köszi szépen a segítséget most hogy így elgondolkodok nem is lett volna ez olyan nehéz: ) nyugodtabban fekszek le. köszi még egyszer: )
-
david9443
csendes tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
de igen, az első és a 2. feldatot megis csináltam: ) aztírták hogy jó is lett viszont a 3. al nem jutok közös nevezőre.
-
david9443
csendes tag
a második is megvan: ) már csak a 3. hiányzik
-
david9443
csendes tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
igaz,viszont én eléggé lemaradtam de már leírtam hogy miért: ) ésigen rágugliztam ahogy te írtád de kb semmit sem találtam: s
-
david9443
csendes tag
válasz
Jester01
üzenetére
hát gondolom, csak nem nekem, mikor épp ezeket vették korházban voltam és ugybár így sokmindenről lemaradtam és nekem még le kellene felelnem ehhez hasonló feladatokból és hát ugy kb az egésszel..: S a 2 es feladatot már megcsináltam,sikerült de az elsőt és a másodikat nem tudom ezért kellene egy kis segítség: )
-
david9443
csendes tag
üdv, nekem az ablábbi feladatokhoz kellene segítség:
1,Két ládában együtt 90 kg alma van. Mennyi alma van az egyes ládákban, ha tudjuk, hogy az első ládában lévő almák 25 %-a ugyanannyi, mint a második ládában lévő almák 20 %-a ?2.Egy bank 8 %-os kamatot ad évente. Mennyi pénzt tegyünk be, hogy 10 év eltelte után 2 millió forintunk legyen? (Feltételezve, hogy közben a kamatláb nem változik.)
3,Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!
(3x - 4)2 - (6x - 7)2 = 0válaszotokat előre is köszönöm: )

-
szabobakter0
csendes tag
Egy középiskola 120 érettségiző tanulója a szabadon választható érettségi tantárgyat a következő
megoszlásban választja: 54 tanuló földrajzból, 30 biológiából, 24 informatikából és 12 kémiából fog
vizsgázni.
a) Számítsa ki, hogy az egyes tantárgyakból a tanulók hány százaléka tesz érettségi vizsgát, és ábrázolja
kördiagramon a százalékos megoszlásokat!
Az iskolában összesen 117 angol, 40 német, 30 francia nyelvvizsgát tettek le sikeresen a diákok. Három
vagy több nyelvvizsgája senkinek sincs, két nyelvből 22-en vizsgáztak eredményesen: tíz tanuló angol–
német, hét angol–francia, öt pedig német–francia párosításban.
b) Ha véletlenszerűen kiválasztunk egy angol nyelvvizsgával rendelkező diákot, akkor mennyi annak a
valószínűsége, hogy a kiválasztott tanuló franciából is rendelkezik nyelvvizsgával?
c) Az iskolában hány tanulónak van legalább egy nyelvvizsgája?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE B650 EAGLE AX + bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4655
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

axioma