- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
DeathBat666 #5538 üzenetére
többnyire más néven
-
concret_hp
addikt
válasz
DeathBat666 #5536 üzenetére
első feladat: szerinted hány helyen hány különféle dolgot jelent egy tárgynév pontosan?
-
concret_hp
addikt
válasz
TriAngeloWal #5525 üzenetére
annuitasos hitel, erre keress
-
concret_hp
addikt
van két mintánk, meg kéne mondani, hogy azonos eloszlásból származnak-e (nem tudjuk milyennek "kellene" lennie az eloszlásoknak, csak az a kérdés, hogy ugyanolyanok-e)
1, mi a módszer neve ami ezt csinálja?
2, mi a minimum elemszám ami ehhez kell?remélem érthető a kérdés
-
concret_hp
addikt
hát nekem csak az analízis + számelémlet + valszám szumma 31 kredit volt
és akkor még volt matematikai logika 3 kredit ami mondjuk nem kell minden mérnöknek meg jóadag cucc ami félig matek félig IT (algoritmus elmélet, kódelmélet, formális nyelvek, úgy nagy hirtelen)ehhez képest a szumma 2-3 tárgy az nem sok
-
concret_hp
addikt
na azt jól csináltad, hogy a 105 fokos szöget felosztottad
ha 45+60ra osztod, + az AB-re tökrözött C'-t hozzáveszed a rajzhoz, akkor kapsz egy egyenlő oldalú háromszöget CC'B, meg egy egyenlő szárút (félbevágott négyzet) CC'A aztán ha még azt is monod, hogy a BC oldal legyen 2, a AC meg ebből következően gyök2 lesz, akkor megvan az AMC háromszögedből 2 odlal hossza és a közrezárt szög, amiből midnen látsziik elvileg
-
concret_hp
addikt
y = sin(1/x) helyettesítéssel látszik, hogy tulképp annyiról van szó, hogy ha egy számot (x) megszorzol egy számmal [y = sin(1/x)] amiről azt tudjuk, hogy abszolútértéke 1nél kisebb, akkor az eredmény -x és +x közt lesz
egyébként ha felbontod x<=0 és x>0 esetekre, majd utána a 2 esetet ismét összevonod, akkor is láthatod.
-
concret_hp
addikt
válasz
róbert gida #2379 üzenetére
x*(x-1)/2 = 25 + x*4/2
azért ez annyira nem bonyolult
-
concret_hp
addikt
egy síkban levő 3 csúcs lapközepének meghatározód a koordinátáit (ez sztem megy oldalfelezőkkel). ez a lapközép és a 4. csúcs által meghatározott egyenesen kell lennie valahol a súlypontnak. ezt megcsinálod 2 oldalra, felírod egyenlettel a 2 egyenes metszéspontját és ki kell jönnie a súlypontnak. (ellenőrzés képpen a másik 2 oldalra is megcsinálhatod). lehet hogy vna egyszerűbb / elegánsabb megoldás is, de ez sztem egy 4jegyű fgv táblával megoldható
-
concret_hp
addikt
csak hogy totál offok legyünk Recski írta alá a diplomaterv kiírásomat
-
concret_hp
addikt
az a nem mindegy, hogy nem egy random ajtót nyitnak ki és új választás van, hanem pontosan egy olyat, amelyik nem nyer.
máshonnan megközelítve, az eredeti választásod nyerési esélye nyilván 33%. kinyitnak egy rossz ajtót, az eredeti választásod esélyét ez miért befolyásolná? akár jót akár rosszat választottál, mindig lesz még 1 ajtó, ami rossz és azt nyitják ki. -
concret_hp
addikt
válasz
róbert gida #2251 üzenetére
ha az ismeretség kölcösnös, az össz ismeretség számnak párosnak kéne lennie
-
concret_hp
addikt
válasz
Szten Márs #1793 üzenetére
Diszkrét eloszlású valószínűségi változóknak nincs sűrűségfüggvénye.
-
concret_hp
addikt
válasz
philoxenia #1673 üzenetére
te okoskodsz feleslegesen már ne haragudj
(pl. sehol nincs leírva, hogy naponta csak 1 embert visznek ki. csak az, hogy egyszerre csak 1 van kint. akár 1 nap alatt kivihetik mindet 3x is)
de várjuk az épkézlábabb megoldásodat
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #1660 üzenetére
up
-
concret_hp
addikt
válasz
philoxenia #1664 üzenetére
ez kb. olyan, hogy ha valaki szökni próbál és lelövik, akkor a többi is belehal, mert elb@ssza a tervet, vagy ha cunami lesz, akkor is mind meghal
de ha nem sikerült felfogni amit írtam zárójelben, akkor inkább ne foglalkozz gondolkodtató feladatokkal
-
concret_hp
addikt
válasz
philoxenia #1662 üzenetére
mér ne fogadná el?
az hogy mennyi ideig tart meg stb. azt csak te keverted bele. a lényeg, hogy van olyan módszer amellyel kideríthető, hogy már mindenki járt kint.
(az olyan eseteket, hogy közben elpatkol valaki meg ilyesmi meg természetesen minden ilyen feladatnál figyelmen kívül hagyjuk)
-
concret_hp
addikt
nem találom a stat jegyzeteimet (könyv meg persze nincs
)
egy eseménynek 4 lehetséges kimenetele van, mondjuk 1/10 eséllyel +4, +2 vagy +1, a maradék 7/10 eséllyel mondjuk -1. várható érték izi, de a szórást hogy is számoljuk erre?
(most direkt úgy írtam, hogy nulla legyen a várható érték)
várhetó értéktől való eltérést kiszámoljuk mindre és ezután?
-
concret_hp
addikt
válasz
Tulipanti #1351 üzenetére
megnézed mihez fog tartani, k különböző értékeinek esetén (segítek k=0, 0 és 1 közt, 1, 1 és 2 közt, 2nél nagyobb (lehet hogy van ami egybe lenne ezekből de, most nem fogom végigszámolni))
de amugy ez visszavezethető egy tételre aminek a neve nyílván nem jut eszembe, és pontosan leírni se tudnám.
a lényeg, hogy a 1+...+n <= n^2 , és innen azt nézzük, hogy n^2/n^k mihez tart
na ha meg N-en van értelmezve, akkor csak azt kell nézni, hogy k=0, 1, 2, 2nél nagyobb
-
concret_hp
addikt
mindig újra és újra meg tudok lepődni, hogy egyesek mennyire nem értik meg, hogy az ilyeneket nem bemgaolni kell, hanem megérteni, hogy miért úgy kell csinálni, ahogy
-
concret_hp
addikt
gráfelmélet alapból azon alapszik, hogy csak a csúcsok és az élek közti kapcsolatok számítanak. tehát a csúcsok pontos pozíciója nem (minthogy ez alapból nem is értelmezett).
amugy számítógépes algoritmust sztem koordinátageometriára alapozva lehetne csinálni értelmesen, de azt is leginkább bruteforce módszerrel.
-
concret_hp
addikt
erre szerintem nincs univerzális képlet, lehet rá írni programot, de mire beviszed a képet úgy hoyg értelmezni tudja, addigra meg is számolhatod.
épkézláb módszer sztem kb. az, hogy valamilyen szisztéma szerint csoportosítod a sokszögeket. pl. a csak 1db kis részt tartalmazókat ugye elég könnyű megszámolni. aztán a pontosan 2, 3, stb kis részt tartalmazókat megszámolod, stb. -
concret_hp
addikt
válasz
skoda12 #1152 üzenetére
nem vagyok róla 100%ig meggyőződve hogy ez tökéletes megoldás, de mpst elég fáradt vagyok. A-t miért ne köthetnéd össze a 28assal? az nincs kikötve, hogy az A-n kívüli 29nek csak egymás közti kapcsolatai vannak.
ill. hogyan konstruálod meg a teljes gráfot?
szerintem 15 barátja van
btw: a 28as nem ismerheti az 1est, hiszen az 1esnek ismernie kell a 29-est, hogy az 29es lehessen. a 28as viszont saját magát se ismerheti ugyebár. ha emellett még A is 1es, akkor a 28asnak máris nem lehet 28 ismerőse
-
concret_hp
addikt
valaki arról, hogy mit jelent, hoyg pozitív definit mátrix ill. pozitív szemidefinit?
-
concret_hp
addikt
van egy eseményünk ami p valószínűségű. átlagosan hány kísérletenként fordul elő n-szer egymás után ez a p esemény?
pl. átlagosan hány dobás kell ahhoz, hogy 5ször egymás után 6ost dobjunk egy dobókockával?
-
concret_hp
addikt
gyakorlatilag máshogy nem nagyon van értelme, hogy hogy működhetne. gugliba beírod elég sok helyen le van írva, hoyg pontosan mit kell csinálni.
kommutativitás: pl. 2*3-as mátrix * 3*4 csak egyik irányba van értelme és az eredméyn egy 2*4-es mátrix, másik irányba egyszerűen nem tudsz semmi értelmeset csinálni
-
concret_hp
addikt
válasz
Lothwin #1012 üzenetére
meg kell próbálni szorzat alakra bontani a 8x^3+24x^2+32x+16 kifejezést.
8-al nyugodtan leoszthatunk, marad x^3+3x^2+4x+2
(Ax^2+Bx+C)*(Dx+E) alak értelmes, már csak meg kell határozni az együtthatókat:
AD=1
CE=2
CD+BE=4
BD+AE=3ebből: A,D,E=1 B,C=2
az egyenlet tehát: (x^2+2x+2)*(x+1)
innen remélhetőleg elboldogulsz(remélem nem rontottam el sehol
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest