- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
#56474624 #2823 üzenetére
Én egyetértek veled abban, hogy sokkal jobban jár, ha valami olyan munkát/szakot választ amit ért is, mert könnyebben el fog tudni helyezkedni, én csak azt mondom, hogy a felsőoktatásban legritkábban tanulod/tanítják azt, amire tényleg szükséged lesz. Nekem is minden félévben volt matek, és konkrétan munkahelyen 0 matekkal találkozom. Amire tanított a matek, hogy minden szart meg kell csinálni ha valamire jutni akarok...
-
Jim-Y
veterán
válasz
#56474624 #2821 üzenetére
Tényleg nem értem, hogy minek basztatjátok.. lehet ez csak azért kell, hogy meglegyen az egyetem, de amúgy az életben nem fog ilyennel találkozni, mellette halálra keresi majd magát.. vagy ha most ez nem megy akkor hagyja ott az egyetemet és csináljon mást?! Ez kb olyan mintha egy elhízott egyén nem tud megcsinálni egy fekvőt sem, akkor mondanám neki, hogy ember.. lődd fejbe magad. Közben lehet neki tökre nincs szüksége arra, hogy meg tudjon csinálni egy fekvőt.. értitek a lényeget, annyira rosszmájúan szóltatok most be a gyereknek.. ehh
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, azt hogy P(X>=1) hogy írod fel komplementer alakban? 1-P(X<-1) vagy 1-P(X<1) ? köszi üdv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, kis valszám help kéne:
Feladat: 12 lány közül 3 szőke, 4 fekete és 5 barna. Tudjuk, hogy általában a szőke lányok
negyede, a feketék fele és a barnák harmada okos. Egész este együtt voltunk egy
lánnyal a 12-ből és kiderült, hogy okos. Mi a valószínűsége, hogy szőke volt?
A: ~0 B: ~0.06 C: ~0.17 D: ~0.33Bayes tétellel próbáltam megcsinálni,
A esemény: szőke volt
B esemény: okos
P(A|B)= ? = P(B|A)P(A) / P(B)P(B|A) szerintem 3* 1/4.
P(A) szerintem 3/12és mi a P(B) ? úgy próbáltam, hogy 3*1/4+4*1/2+5*1/3 / 12 de nem jött ki jó eredmény :/ üdv
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok!
Matlab help kéne:
A suliban kaptunk egy beadandót ami 90%-ban készen is van, a tanár visszadobta egy kis változtatásra, aminek a 70% szintén készen van, de 1-2 dolog hiányzik :S
Név szerint:
- kéne nekem egy próba nagy, szimmetrikus (ha lehet akkor pozitív definit & nem pozitív definit is) mátrix, n x n-es. Neten sehol sem találni ilyen ténylegesen számokkal megadott mátrixot :S 2x2,3x3,4x4,5x5 nem probléma, azt fejből meg lehet adni, de ilyen 15x15-öst, meg 20x20-ast nem tudok kitalálni :S-az eredménymátrixaimat ábrázolnom kell, ezt az imagesc() fv-el oldottam meg, és ráengedek egy colormap()-et is, erre azt írta a tanár, hogy az lenne a jó, ha a fehér alapon, a NEM nulla elemek lennének más színnel, és a nullák lennének fehérek.
Van egy ilyen sorom a programban:L = eye(n); % egységmátrx
colormap(gray); % grafikon szinezése
axis off %tengelyskálázás eltüntetése
imagesc(L);ezzel az a baj, hogy itt pont a nem nulla elemek fehérek, a többiek feketék/szinesek. Nekem pont fordítva kéne, de erre nem találtam megoldást:S
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest