- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phvhun
őstag
Ha pl van 3 dominóm, aminek a 2 oldala így néz ki:
A-B
C-D
E-FÉs ki akarom hozni belőle az összes kombinációt amit 2-2 dominó összerakásával érek el, ismétlés nélkül, akkor az jön ki hogy:
(A sorrend és nem számít, és AB ugyanaz az eset, mint a BA)
CA
CB
DA
DB
EA
EB
EC
ED
FA
FB
FC
FDHogyan tudom kiszámolni hogy hány ilyen konbináció van N darab dominónál?
-
Phvhun
őstag
válasz
#56474624 #4111 üzenetére
Már megtaláltam, Cluster Analysis kellett nekem.
Szerk: Használtad már a Metropolis–Hastings algoritmust valamire?
-
Phvhun
őstag
Milyen algoritmus jó arra hogy egy olyan gráf pontjait csoportosítsam X csoportba, amelynek csak a pontjaik között lévő távolságot ismerem?
Pl így:
-
Phvhun
őstag
Teljsen reálisan van lemodellezve.
Van sok űrállomás, ahova pl be lehet hordani az aszteroidákon bányászott anyagokat, amit el lehet adni, vagy lehet belőlük felszerelést is gyártani, és az árakat is a játékosok szabják meg, ha felraksz eladásra mondjuk 1000 ércet 10 pénzésrt, de kereslet mondjuk csak 500-ra van 10.5-ért, és 1000-re 9-ért, akkor eladsz annak a játékosnak aki feladta a rendelést 500 db-ot 10.5-ért, és a maradék 500 fent marad a piacon eladásra, de csak akkor kapsz érte pénzt, ha megveszi valaki más. -
Phvhun
őstag
Rulettduplázásra tudtam algoritmust írni, ami megmutatta hogy mindenképp bukó, de ez valahogy kicsit bonyolultabb, és nem látom teljesen át én sem.
Ha konkrét akarok lenni, akkor az út kb 10 perc, és nincs benzinköltség, mivel warp meghajtású űrhajókkal történik a szállítás, és nem almákról van szó, hanem mondjuk 1200mm-es anyahajó ágyúkról, ami nem igazán romlandó.
Igen, egy mmo játékról van szó.A piac/játék kb 7 éve működik, és csak nagyon kevesen vannak, akik tényleg okosan csinálják a kereskedést, de azok piszkosul megszedik magukat.
-
Phvhun
őstag
Nem igazán tudom hova tenni a kérdésemet, ilyen közgáz jellegű, talán itt tud rá valaki logikus választ.
Van két város, A és B, és mondjuk mindkettőben árulnak almát.
Az alma vételi és eladási ára között van egy árrés mindkét városban, és az árak gyakran változnak, de egy bizonyos árszint közelében.
Ha egy kereskedő A városban van, és megtudja, hogy B városban drágábban tudja eladni, mint itt venni, akkor vesz egy kocsinyit, és átfurikázik B városba eladni.
Viszont előfordulhat, hogy egy másik kereskedő gyorsabb, és az ő eladása elmozdítja az árakat, és így az előző kereskedő már csak veszteséggel tudja eladni a portékáját.Megoldás lehet-e erre az, ha egy okos kereskedő mindkét városban azonos mennyiségű almát tart, és mindkettőben van egy segédje, akik a kereskedést végezni tudják, és abban az esetben, ha például A városban olcsóbban tudja venni, mint ahogy B városban eladni, akkor mindkettő segédet felhívja, hogy B városban adódjon el az összes alma, az A városban, meg ugyanannyi legyen véve. Ezekután ismét kocsival abba a városba, ahol a boltban nincs almája, átviszi az összes almák felét.
Ebben az esetben a vétel/eladás pillanatában elméletileg garantáltan profit keletkezik, és így nincs esély arra, hogy "elkéssen" a szállítással, vagy egyéb módon veszítsen pénzt.
Ez így van ahogy leírtam?
-
Phvhun
őstag
Hogy lett az 1.ből a 2.?
-
Phvhun
őstag
hi,
ha -1 <= sin(1/x) <= 1
és beszorzok x-el, akkor miért lesz ez az eredmény:?
-|x| <= x * sin(1/x) <= |x|
középen nem lett abszolútértékes az x, de a széleken igen.
-
Phvhun
őstag
válasz
concret_hp #2609 üzenetére
azt aposztrófnak híjják, én a vessző vessző-re gondoltam. -> , <-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- ASUS routerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Túra és kirándulás topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest