- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Köszi, tanulmányozom.
mgaben: köszi, de ez nem az, amit keresek. Nem az aktuális oprendszerhez szeretnék visszaállítási pontokat, hanem különböző háttértárak tartalmáról komplett másolatokat, hogy azokat bármikor kompletten vissza tudjam állítani akár másik adathordozóra is. -
duo
addikt
no itt vagyok sokára.
manjaro telepít. tisztességes felület, "jók a programok"
próbálgattam. sok évnyi debian ubuntu után megszokható.
de, ugyanaz a baj a hangkártyával.
úgyhogy kis tökölés után egy smsl x-usb II berendel. (TIm82 kollega meg kölcsön adta addig az övét) most már az zenél a Hegel elé kötve.
viszont a megszokás nagy úr, úgyhogy újra ubuntu alap+ minimál xfce teljesít szolgálatot
köszönök amúgy mindent is. -
duo
addikt
a pulsenak ott nőtt nekem a reputációja, hogy pl a Roland ua S10 DAC-om. Az ALSA meg se moccantotta. semmi. pulseaudio azonnal látta. de kimenetnek csak a pulse-ot lehetett megadni...
itt ebbeb az esetben arra gondolok hogy az ubuntu/debian vonalon a régebbi csomagok miatt, az AMD cuccok tamogatottsaga nem annyira kiforrott.
tobb otletem nincs ha tovabbra is szar, akkor vagy veszek egy xmos usb spdif átalakítót és hátha, vagy eladom a Hegelt. (nem fogok talalni megegy ilyen hangu cuccot) -
duo
addikt
még nem tudom segít-e
de köszönöm szépen
alapvetően a debian vonalon is megy minden, csak ez az eszközfelismerés. miért megy egyszer igen egyszer nem? mi nem akarja az igazságot? pulseaudio? a kernel? az usb-s csomagok?
kernelt végül 3 félét próbáltam. 4.19, 5.4, 5.8, a többit nem tudtam. talán (biztos) más verziójú cuccok vannak manjaroban.
mindegy is hazamegyek felcsattintok egy manjarot, és valószínűleg menni fog. reggel bekapcsolom majd ismét, ott derül ki.
(igazából azt sem tudom milyen log-ot nézzek). egyetlen 2015-ös fórumbejegyzést találtam ahol mpd-dsd probémát doncolgattak (arch-os fórum volt). egy hegel mint ez enyém meg egy aune x1s és valaki csinált egy kernel patchet. de ott sem az volt a gond hogy nem ismerte fel hanem nem úgy ment a dsd lejátszás.jelentkezem még!
-
-
-
-
anorche1
őstag
Eddig semmi gond nem volt vele, de tenyleg. Ck-repot hozza adva automatikusan frissult, es a virtualbox is mindig mukodott vele.
Es felrakasa is anyibol allt, hogy hozza adtam a repot, es felraktam 2 csomagot, semmi szivas.
Ezutan mar inkabb hanyagolom, szop@ast tenyleg nem er. -
anorche1
őstag
A bc0c97... a swap particio, a 733b87... pedig a /.
Egyikkel sem csinaltam semmit. Es mondom, ha inditasnal akar a sima 5.3.8-3 -as kernelt, akar a 4.19.81-1 -et valasztom, gond nelkul elindul.
A november 1-en frissult utoljara ck -s kernel, azzal lesz sztem valami gond. Vissza raknam a regit, de nem talalom honnan tudnam letolteni. -
Átcsatoltam a /home, aztán a /home/tibi alá az fstab átírásával, eredmény nulla vagyis az NTFS fájlrendszerrel van baja. De ezt mindjárt megnézem, az adatvinyón van egy üres, szabad 40G partícióm, megformázom ext-re vagy fatra és ha azt sikerül megosztani akkor tuti ntfs baja van.
Valamikor Mint alatt pedig sikerült megosztanom az egsz adatpartíciót, nem tudom miért nem engedi. -
Köszi, ígymarad csak mókás.
Másik, Samba megosztás, a Home alól bármit sikerül megosztanom, de pont amit szeretnék, az adatvinyómról meg semmit mappát nem enged. At ADAT_1TB az a komplett háttérvinyóm.
Ez a
/run/media/tibi/ADAT_1TB/video_film_klip
lenne, két ötletem van, az egyik hogy nem a home alá van csatolva ezért valami jogosultságproblémája van, a másik meg hogy NTFS az egész adatvinyóm. Bár ez nemhinném mert Mint alatt sikerült régebben.
Erre valami ötlet? -
Jó ötlet volt, átálltam Breath és vissza Breeze Dark és megjavult..
Már írtam de fenntartom, ennek lelke van. Ehhez képest egy Windows egy száraz valami
Következő nayvajám, 10-ből 6-7 indulásnál a panelon a bluetooth ikon nem a bluetooth hanem a Rendszerbeállítások villáskulcs-csavarhúzó ikonja. Megszokható
de miért csinálja? Próbáltam hogy csak indulás után kapcsolom be a blutetooth egerem, előtte, semmi eredmény.
-
Ok, köszönöm.
[Erre valaki esetleg?] A felvétel régebbi, csak más fórumokon is küzdöttem de eredménytelenül. Ez egy kb. 1 perces videó, 4,3Mb. Szemléletesebben mutatja be a Dropbox problémámat mintha leírnám. -
Laszlo733
aktív tag
Live cd-ről csináltam egy mosdos rendszert és létrehoztam a Win10 számára 150GB terültet a többit a Manjaronak maradt. A Win10 simán fel is ment, de a Manjaronál többször is próbáltam mindenféle flag -eket és boot -efit meg esp -t beállítani a Win10 -re. A Win10-nek, egy partíciója, így csak arra tehettem. A Manjaro particionálásakor adtam meg root -ot és addig bűvészkedtem, míg simán továbbengedett a telepítésre, de a végén elszáll a fenti hibaüzenettel. Nem tudom merre tovább.
-
-
Nincs rajta, vagyis van de az nem a tápellátás, 3 állása van, a bemenetet választom ki vele.
USB, koax vagy optikai.
Külső tápcsatlakozó van rajta de nem használom, a géppel együtt éled, az usb-n kapja a tápöt.
Hazaérek futok még pár kört ahogyan leírtad, megnézem mégegyszer a beállításokatEgy bkercso féle kisdac ha hallottál már róla.
Pár éve vettem itt a PH-n, egy bkercso nevű tag árulja, ő csinálja a panelt.
A régi P3-Soundblaster egész jó volt de az újak, mindegy hogy mini pc vagy laptop, némelyek iszonyúan szarul szólnak, ezért vettem egy ilyen külsőt, ennek már egész jó hangja van.
13 éves korom óta zene és hifibolond vagyok. nem a divatos 5.1 meg 7.1 meg 15.2hanem csak sztereo de abból a jó minőség. Sajna az évek során lejjebb adtam anyagi okokból, az MC hangszedős bakelit meg az igen nívós cuccom eladósorba került, maradt egy középszerű hangdobozpár meg egy hasonló végfok de ezen is kitűnően átjön, milyen borzalmas némelyik hangforrás.
na de nem offolok tovább. -
Pc elindít, majd valamikor pár óra múlva Sennheiser USB fejhallgató bedug, és EZUTÁN Viber indít. Ilyenkor 100% hogy nem az usb-s fülesen hanem a pc integrált hangkártyán zajlik a beszélgetés, gondolom ez lenne a Communication. Ha az usb-s füles a Manjaro indulásakor már be van dugva, akkor kb. 50%-os eséllyel az lesz a jó a Viberbe. Viszont a DAC állandóan be van dugva, mégse azon szólalnak meg a Music és Video alkalmazások.
Írtam ide régebben hogy a HDMI-s hangszórós monitorommal is szívtam, bármiképp állítottam be a HDMI-t a legeslegelső alapértelmezett hangkimenetnek, ez az első 10 perc tétlenségig tartott, annyira van beállítva az Energiagazdálkodásba hogy a 10 perc után lője le a monitort. Egér megmozgat, monitor visszajön és vajon mi lett amin szólt minden..? Persze hogy az integrált Analóg sztereo kimenet.
Valamiért bele van szerelmesedve ebbe a kimenetbe.Mindegy, köszi hogy foglalkozol velem, ez a PC ilyen, a HDMI-t megoldottam, a favorit integrált hangkari kimenetét belevezettem a monitor végfok bemenétére, így az bár nem szoftveresen megoldva, de tökéletes. A DAC vonalon meg rutinná vált hogy az azon megszólaltatni kívánt appok saját hangerőszabályzóját lehúzom halkra mielőtt bezárom őket, így halkan indulnak másnap. Kivévea az Opera, annak ugye nincs ilyenje, de már óvatos vagyok.
-
Kissé megkésve, tegnap északás voltam.
Nem jó. A media beállításokba így gondoltad:De a DAC semmilyen beállításba meg se mukkan amíg a volume beállításokba default eszköznek be nem állítom:
Akkor viszont minden azon szól, ahogyan eddig is.Annyit lehet hogy azok az alkalmazások amelyekben be lehet állítani más kimenetet is, azokba beállítom. Ez viszont csak a munkamenetre érvényes.
Így pontosan úgy van ahogyan írtad, amúgy nálam valamiért nem veszi figyelembe a media lapon beállított prioritásokat, ezügyben ha jól emlékszem kérdeztem is itt. Konkrétan a Viber is tojik a prioritásra, hiába adom meg hogy a Communication a Sennheiser USB fejhallgatómat használja, minden boot után kézzel kell áttennem a sztereo kimenetről. -
Van pamac-om, kde alatt. Az kezeli az aur helyeket is, de van olyan amikor kutakodok valami után és csak pl. a githubon találom meg. Letöltöm és innen sehova tovább, megáll a tudományom.
Mint alatt deb fájlt tudtam simán telepíteni, de itt sehogyan sem tudom, hogyan tovább. -
BoB
veterán
A yaourt-nak vége. Előbb vagy utóbb, de egyszer csak egyáltalán nem fog működni.
Az octopi a trizen-t is tudja használni és lesz AUR.
Személy szerint a yay-t használom de csak terminálból.
-
jan herz
tag
-
Nem látom a hozzáadott értéket abban, ha fixen be van csatolva a home alá a másik meghajtó tartalma
Ezek szerint ebben egyet tudunk érteni, épp ezt meg ennek a symlinkes megoldását tartottam bonyolultabbnak, mint becsatolni az FSTAB-ba a rendszer által is használt elérési út használatával.
(ha erősebben megnézed, én az imént is ezt említettem)Amúgy meg mindenki azt látja egyszerűnek, amit használni szokott. Más kérdés, hogy az auto csatolás eddig mindenütt egyformán működött, no de valamiben csak ki kell tűnni a feltörekvő disztróknak is. Ha már a színes külső nem lenne elég....
no offense
Nekem azért volt mindig egyszerűbb az FSTAB-ban csatolni több meghajtó egyes particióit, mert így csak azokat átemeltem más telepített disztróimba is és már működött is.
-
Szerintem maga az app vagy nem tudom hogyan nevezzem, nekem is rajta van a gépen, csak nem tudom hol tárolja a rendszer . Az iso-t hogyan lehetne kibontani? És azon belül hol lehet? Nem azért mert ennyire fontos az app (helyettesítettem pont a ktimerrel) csak ugye a kihívás.
Az ark nyitja meg alapértelmezetten, de az sfs fájloknál elakad. Gondolom fel kéne mountolnom hogy guberálhassak benne, de azt nem tudom hogyan kell. -
Amazonas
senior tag
Köszönöm!
Hát, a divat érdekel a legkevésbé.Elsősorban az Arch-alapok, illetve a friss és élő KDE-támogatás miatt tettem fel a Manjaro-t.
Illetve, maga a (semi-)rolling distro is szimpatikusabb a diszkrét megoldásnál.
A yaourt-al kapcsolatban csak azt tudom mondani, amit az Arch topikban olvastam pár napja - nekem még új ez az egész AUR-helper-ezés.
UPDATE: most ismét megjelent az egyik SSD a Psensor listáján.Pedig az érzékelőkkel nem lehet gond, mert a SMART-adatokban ott a hőmérséklet.
-
-
Sajnos a beállított prioritás lista semmit nem ér nálam.
Ez egy mini pc.
Intel N3150 proci, Intel® HD Graphics videó.
Körülnézek a biosba, lehet hogy tiltható az integrált hangkártya.Köszi hogy foglalkozol a gondommal.
-
-
anorche1
őstag
8GB ram van gepben, nekem is allandoan nyitva egy csomo tab a firefoxban, meg nekem is gyakran kell egy virutalis win10.
De ahogy hasznalom nem vettem eszre, hogy nagyon swappolna, olyan mint kde alatt, talan meg furgebb is a gep.
Meg felraktam a kde alatt hasznalt ksysguardot, az 1.5GB helyett 0.8at ir. htop megint mast. Szoval attol is fugg mivel nezem. De nem is erdekel, csak furcsa volt.Az igazi bajom inkabb a fenyero allitas, de csak talalok majd erre valamit.
-
anorche1
őstag
kde, de amit nem sikerult megoldanom, azt megszoktam
Most mar bajom van: van egy ntfs -re formazott hdd -m. Erre szeretnek qbittorrenttel tolteni, de program nem latja. Pontosabban .torrent fajlt be tudok rola tallozni, de letoltes celjakent nem tudom megadni.
Hogy lehet ezt megoldani?
-
zoli62
addikt
-
törölt tag
Hiszek neked, csak még a 3.x táján olyan kultusz övezte, hogy milyen szép, modern, fejlett, stb, nekem az jött le, hogy rengetegen használják. Aztán a 4.x sok embernek nem tetszett, és most az utóbbi időben kezd megint olyan stabil és funkció dús lenni, mint amit a 3.x-ben szerettek.
Én már pár éve használom, próbáltam párszor Gnome 3-ra menni, de sehogy nem áll kézre... -
mAtech
aktív tag
lck: Köszi! Akkor egy próbát megér.
Dave:
Adtam magamnak még egy esélyt. Ez alapján visszaállt a rendszer, most erről írok.
Mondjuk a korábbi gondomra még nem volt időm. Az meg az, hogy Beállítások/Kijelző menüpont nem jön be. Felvillan egy ablak és már el is tűnik. Külső DSUB-on meg nem megy ki a jel a projektorra. Kolléga máshol írta az xrandr konfigurálását, de idő az kevés. -
törölt tag
Köszi! Megpróbáltam átírni a beállítást a /etc/default/tlp fájlban, de nem történt semmi változás.
A DEVICES_TO_ENABLE_ON_STARTUP="wifi bluetooth" és RESTORE_DEVICE_STATE_ON_STARTUP=1 beállítása után sincs engedélyezve a BT induláskor sajnosIlletve a USB_BLACKLIST_BTUSB=1 is engedélyezve van, de ez sem segít.
-
-
taiji
csendes tag
Elképzelhető, hogy megoldás lehetne, bár bonyolítja a dolgot, hogy VM-ben futtatva lenne egy Win 10, majd távasztalon keresztül csatlakozna a munkahelyi gépére, vagyis azon is keresztül kellene mennie a smartcard-nak. Elsőre triviálisnak tűnik, hogy ha a Windows felismeri, akkor távasztalon is tuti átdobja, de ez sajnos nem igaz. 3 munkatársunk is van, akinek az otthoni laptopján nem így működik. Valszeg valamilyen egyedi hardver kiépítés lehet, amiért távasztalon keresztül már megakad Windows-on is.
No meg azért nem működtetnék Virtualbox-ot, mert barátnőm két havonta bent hagyja véletlenül a notebookjátMost extra fontos volt neki, így megkerültem a biztonsági beállításokat, de ez nem jó megoldás.
-
taiji
csendes tag
Ez a Latte Dock nagyon jó. Nagyon köszönöm.
Amúgy tegnap délután óta már az új laptopomon vagyok. Ezen rendben működik a TLP már. Persze ebbe áthelyezve az SSD-met nem indult el a Manjaro. Grub rescue jött be, de újrahúztam az egészet, és config fájlokat visszarakva kb 90%-osan kaptam meg, mint volt. Majd scriptben megírom, hogy egy kattintásra minden használt programomat felrakja, és akkor még gyorsabb lesz. Viszont így akkor kipróbáltam a Gnome-ot. Volt benne szimpatikus dolog, pl a Bluetooth használata tálcáról jobb, egyértelműbb, de ősszességében azonnal hiányoztak a KDE programjai, használata, így visszatértem.
Meg este szembesültem vele, hogy smartcardot nem képes kezelni a Linux, így a munkahely gépre nem tudott betávolizni a barátnőm az enyémmel, így muszáj volt a benti Windowsát meghekkelnem, hogy időlegesen lehessen jelszóval belépnie. De ahogy nézem muszáj lesz figyelnie, hogy a laptopot ne hagyja bent a munkahelyén, mert Linuxra nem látok megoldást, hogy a smartcard-ot kezelje. -
csixy
addikt
na most mit csináljak? linux414.preset van. Létrehozzam a linux.preset fájlt és tegyem bele a linux414.preset tartalmát?
[kamuser@Kamuser-pc ~]$ sudo nano /etc/mkinitcpio.conf
[sudo] kamuser jelszava:
[kamuser@Kamuser-pc ~]$ sudo mkinitcpio -p linux
[sudo] kamuser jelszava:
/usr/bin/mkinitcpio: sor: 263: /etc/mkinitcpio.d/linux.preset: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
==> ERROR: Failed to load preset: `/etc/mkinitcpio.d/linux.preset'
[kamuser@Kamuser-pc ~]$ -
Nekem is fura volt ez a Mabox, de emlékeztem, hogy pár napja még volt Openboxos verzió az oldalukon, ma nem találtam, de rákeresve ezt a Maboxot leltem. Meglepően semmi fapados jellege nincs, mintha nem is Openbox lenne, nagyon tetszik.
Köszi a javaslatot....kicsit le van halva desktopon a PH oldal......mire belemerültem volna ebbe a bonyolultságba, megérkezett Archfőnök a nyaralásból és a --force kapcsolóval sikerült!
Köszi nektek a helpet.
Nem könnyen tudtatok rábeszélni erre az Arch vonalra, de a laptopon szerintem ezzel fogok szórakozni egy darabig.
A hiba kiírásán kicsit aggódtam, mert hasonló
.so
xorg hiba nagyon régen Debianon fordult elő, ott elég nyekergős volt a megoldása, de legalább tanultam a konzolos helyreállítást.Itt egyébként frissítéskor még felhozott a networkmanager-rel kapcsolatos jogosultság hibát is, de reboot után mégis rendbejött minden, fel is kapcsolt wifire.
Szóval jó lesz ez az Arch-vonal, fene se gondolta volna, bár kicsit olyan érzésem van, ha hibát látok, mint bő 4 éve Debiannnal.
(#474) BoB
Épp ideje volt már, hogy abbahagyd a lubickolást!
(#476) BoB
Valóban nincs kockázata a próbálkozásnak, van másik Arch származék is a laptopon!
Ja igen, ennek a Mabox-nak még olyan a telepítője, mint a Manjaro volt régebben, tök könnyen kezelhető, simán van alul egy sor, ahová be lehet írni a kernel opciókat!
Most megyek belemászok a GRUB cfg-be.....(#475) Dave™
Kedvelem a favágó módszereket amúgy, nekem többnyire beválnak. (nem direkt dobtam fel a favágós labdát)
-
Flowtation
őstag
Hello!
Én most indítottam egy frissítést, ezek a sorok mit jelentenek:Teljes rendszerfrissítés indítása...
:: Lecseréli attica-qt5-t erre: extra/attica? [I/n]
:: Lecseréli compositeproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli damageproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli dmxproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli fixesproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli fontsproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli inputproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli kbproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli randrproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli recordproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli renderproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli scrnsaverproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli videoproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xextproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xf86dgaproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xf86vidmodeproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xineramaproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]Erre gondolsz esetleg? Valamivel több mint 2 GB a frissités...Nálad is?
-
Flowtation
őstag
Köszi, azt majd kipróbálom akkor. Közben összefutottam egy másik problémával. A múltkor kínlódtam az nfs megosztással (KDE ha számít), még linux kezdő topicban beszéltünk róla. Most megint előjött. Van egy omv-s szerverem, nfs megosztásokkal. Ezeket szeretném felcsatolni fstab-al. Sok más disztrón ez simán ment ezzel a sorral:
192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs rw,auto,nofail,noatime 0 0
Manjo alatt viszont ez nem működik, amikor rákattintok dolphinban, az van: operation permitted for root only.
A múltkori nyomozásom alatt, annyit sikerült kideríteni, hogy nem jogosultsági probléma, hanem az, hogy a hálózat még nem aktív a mountoláskor. Találtam egy megoldást, miszerint systemd-vel csatolom:192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs rw,auto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=10,timeo=14,x-systemd.idle-timeout=1min 0 0
De érdekes módon ezzel is csak akkor jó, ha előbb rákattintok az ssd-n lévő másik partícióra (mint cinmanó) ekkor elérhető lesz az nfs megosztás is...
Na ez mi a tö..mtől van? Van esetleg tipped vagy bárki másnak erre? -
Flowtation
őstag
Hello!
Beálltam a sorba én is. A melós gépeimen és otthon is KDE-s manjo van. Egyelőre megy minden mint a karikacsapás. Pár kérdésem lenne. Az egyik, hogy multifunkciós nyomtatót hogyan tudok telepíteni? Van itt egy brother mfc mono lézer, ennek letölthető rpm vagy deb csomagja van a weboldalukon, ezt skippelném egyelőre. Pacman nem talál semmit, ezért aur beállít és meg is találtam típusra pontosan a nyomtató drivert. Viszont szeretnék szkennelni is, ezt hogyan tudom megoldani? Másik kérdésem: kicsit fentebb linkeltél két képet, az alsón milyen dock van? A cairo-dock-ot ismerem, használtam már más disztrókon. Ja mégegy: wines megosztás felcsatolása a szokásos fstab szerkesztéssel megy vagy van esetleg valami eltérés?Egyelőre ennyi, ha beleszokom a manjoba, akkor az otthoni laposra is megy az xfce.
-
Szerintem máshogy használjuk a rendszert.
Én az asztali környezettel minimális idöt töltök.
Az idö 90+ %-ában a codelite, gnome builder anjuta fut, és a firefox. Ezen kívül parancssorral dolgozom rendszeresen, meg néha tigervnc vagy teamviever.
És itt a véga kb. Filekezelés legfeljebb a progik open/save ablakában. a többi meg giten keresztül megy. -
Értem. Ezek szerint a tastreszabhatósága, és a sok funkció az elönye.
A technikai háttért vágom, most épp gtk appot fejlesztünk melóban, eddig gt5-tel dolgoztam.Többször nekifutottam már a kde-nek, de mindig az volt a vége, hogy tök jókat tud, de nekem felesleges.
Igazából amíg nem hiányolok semmit a gnómból, addig nem lesz igényem a nagyobb tudásra.
Ha váltanék akkor inkább lefelé: mate, xfce. -
Ja, hogy alapbol admin joga van a usernek... Ezt csak sejtettem, de most mar igy osszeallt a kep.
Kossz!
Debian, Fedora, CentOS vilag utan ez nekem meglepo. Regebben hasznaltam Ubit, Mint-et, sot, Antergos-t is, de akkor meg elegge maki voltam mindenhez, hogy az ilyenek feltunjenek.A Gnome 3 nekem a legkenyelmesebb. A KDE tul windows-os.
En annyit modositok rajta, hogy felteszek egy kiegeszitest, hogy az application listaban is lehessen mappakat letrehozni: [link]
-
En gnome3-at hasznalok.
A .desktop file-ok koze bekerult egy csomo webes link az MS Office Online oldalakra. Excel, Word, stb.
Olvastam rola neten, hogy par honapja kerult oda friss installok eseten.Illetve furcsa, hogy kb. barmit tudok csinalni local userrrel, admin jelszo nelkul. Az ilyen felhasznalobarat disztroknal gyanakodni kezdek sajna olyasmire, hogy "az elmeny javitasa erdekeben anonim adatot gyujt", stb.
Illetve furcsa, hogy mintha mashogy lennenek a dependenciak, mint Fedora eseten. Most a cheese nevu webcam progi telepul, ha felteszem a gnome-control-center csomagot. Fedora-n siman ment enelkul is.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest