- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
Szia!
E-szerint jártál el? Install Desktop Environments (valahol a lap közepén a Deepin)
Más megoldást jelenleg nem tudok. -
inf3rno
nagyúr
Fent van a yay, ha sudoval telepítek akkor az a baja, ha nem sudoval, akkor meg az a baja. Ki érti ezt.
Tulképp még a választási lehetőségeket sem értem, hogy mit akar, mindegyiknél N-re mentem, aztán kész.
:: (1/1) Parsing SRCINFO: brother-hll2310d
==> ERROR: Running makepkg as root is not allowed as it can cause permanent,
catastrophic damage to your system.
-> error making: brother-hll2310d-exit status 10
-> Failed to install the following packages. Manual intervention is required:
brother-hll2310d - exit status 10yay -S brother-hll2310d INT ✘
AUR Explicit (1): brother-hll2310d-4.0.0-2
:: PKGBUILD up to date, skipping download: brother-hll2310d
1 brother-hll2310d (Build Files Exist)
==> Packages to cleanBuild?
==> [N]one [A]ll [Ab]ort (I)nstalled [No]tInstalled or (1 2 3, 1-3, ^4)
==> n
1 brother-hll2310d (Build Files Exist)
==> Diffs to show?
==> [N]one [A]ll [Ab]ort (I)nstalled [No]tInstalled or (1 2 3, 1-3, ^4)
==> n
==> Making package: brother-hll2310d 4.0.0-2 (2023. szept. 15., péntek, 20:36:44 CEST)
==> Retrieving sources...
-> Found hll2310dpdrv-4.0.0-1.i386.rpm
-> Found wrapper.patch
==> WARNING: Skipping verification of source file PGP signatures.
==> Validating source files with md5sums...
hll2310dpdrv-4.0.0-1.i386.rpm ... Passed
wrapper.patch ... Passed
:: (1/1) Parsing SRCINFO: brother-hll2310d
==> Making package: brother-hll2310d 4.0.0-2 (2023. szept. 15., péntek, 20:36:45 CEST)
==> Checking runtime dependencies...
==> Checking buildtime dependencies...
==> Retrieving sources...
-> Found hll2310dpdrv-4.0.0-1.i386.rpm
-> Found wrapper.patch
==> Validating source files with md5sums...
hll2310dpdrv-4.0.0-1.i386.rpm ... Passed
wrapper.patch ... Passed
==> Removing existing $srcdir/ directory...
==> Extracting sources...
-> Extracting hll2310dpdrv-4.0.0-1.i386.rpm with bsdtar
==> Sources are ready.
==> Making package: brother-hll2310d 4.0.0-2 (2023. szept. 15., péntek, 20:36:47 CEST)
==> Checking runtime dependencies...
==> Checking buildtime dependencies...
==> WARNING: Using existing $srcdir/ tree
==> Removing existing $pkgdir/ directory...
==> Entering fakeroot environment...
==> Starting package()...
/home/inf3rno/.cache/yay/brother-hll2310d/PKGBUILD: line 30: patch: command not found
==> ERROR: A failure occurred in package().
Aborting...
-> error making: brother-hll2310d-exit status 4
-> Failed to install the following packages. Manual intervention is required:
brother-hll2310d - exit status 4
(/I) -
Pista0001
addikt
Esetleg másik Manjaro verzió? Vagy ha másik disztro megy, akkor azok közül valamelyik? Miért a Manjaro, miért a Sway (nem ismerem, az lenne a legkevésbé erőforrásigényes)? Mi a cél a géppel?
Egy D510-em van még, szintén 2 giga ram-mal. Kipróbálhatom, ha szeretnéd, az egész közel van teljesítményben a C-70-hez.
Megjegyzem, az A4-5000 se négyszeres szerintem, de nem találtam megbízható összehasonlítást.
Mégis találtam...
-
Pista0001
addikt
Oh, arra nem számítottam hogy atomlike proci... A4-5000-en nekem szintén teljesen használható, ahhoz képest nem tudom, mennyivel gyengébb a C-70. Swap nélkül használom (illetve használtam a Chakrát is) 4 illetve 8 giga ram-mal, az nem rémlik, hogy 2-vel próbáltam-e (főleg amikor baromi lassan ment az i5-520UM-en), és bár úgy gondolnám, hogy 2 gigával is talán kéne mennie, megpróbálnám azért a duplájával. Másrészt a Manjaroim mind ssd-n vannak, nem tudom, hdd-re vagy ssd-re próbálod-e feltenni... De ami azt illeti, a Chakra meg hdd-ről is elég jól ment... Esetleg a lemez állapota? Ha sokat swap-ol, akkor lehet, hogy ott bukik?
-
Pista0001
addikt
Mégis milyen hw?
Lenovo X201 tabletet (2009-es) i5-520UM procival (1,1 GHz) használok Manjarot KDE-vel, hibátlan. 2 ugyanolyan gépem van, a másikon még Chakra van (szintén Arch alap, szintén KDE-vel) merevlemezen, az is teljesen használható. Amikor még az volt napi használatban, próbáltam a Manjarot, felment, de borzasztó lassú volt. Nem értettem, miért, ugyanaz az alap ugyanazzal a grafikus felülettel. Aztán később (szerintem már újabb telepítővel) felment simán, és hibátlanul működik.
-
-
-
-
-
Nálam bármikor ki lehet lépni konzolra a ctrl+alt+F3 kombinációval, de nálad ez szerintem nem játszik mert ezt a konzolt se fogod látni ha videodriver vagy hasonló a probléma.
Neked a grub rescue/error képernyő kéne, onnan talán meg lehetne csinálni, régen volt ilyen hibám és a grubnak van egy fapados konzolja.
Ha jól emlékszek, valahogy így volt. -
Amazonas
senior tag
Szia,
/etc/default/grub nevű file-ban a
GRUB_TIMEOUT
értéke legyen =0.
Mentéskor jelszót fog kérni (mivel root partíción van a file). Utána ne felejtsd el asudo update-grub
parancsot futtatni.@szucstom [1096]: a router-ednél mik a portbeállítások? A NAS belépési adatait is megadtad a meghajtó felvételénél a varázslóban?
-
Dave™
nagyúr
Összehasonlítási alapom nincs, mert Arch-ot nem használtam, Manjaro-n komoly buggal - ami frissítéssel jött volna - még nem találkoztam. Egyszer volt egy apróbb, ami bizonyos nézetben eltolta a mappákat a fájlkezelőben egymáshoz képest, de hamar javítva lett az is. Szerintem működik.
-
Dave™
nagyúr
Igen, az is, de ezt ne csak a külsőre értsd, ugyanúgy részletesen beállítható a működés is. A szoftverek korlátait pedig akkor érzed igazán, amikor "átülsz" Gnome-ból KDE alá. Ha valakinek a Gnome úgy tökéletes ahogy van akkor hajrá, de ez többnyire inkább megszokás/idomulás szerintem. Kijelölnek egy irányt és azt kell követni, ha tetszik ha nem.
Szerk: én se használom szerintem a 10%-át sem a tudásának, de az a durva hogy ez is sokkal több, mint a Gnome összes lehetősége, már ami a testreszabást illeti. A maradék 90% meg nem zavar, elfér, nem fogyaszt tőle többet.
-
Dave™
nagyúr
A kérdés úgy pontosabb, hogy van-e bármi közös a KDE-ben meg a Gnome-ban, és hirtelen egyet sem tudnék mondani. Ott kezdődik, hogy teljesen más fejlesztői készlettel készülnek, a KDE Qt, a Gnome GTK. Ezt látod onnan is hogy teljesen máshogyan néznek ki az alkalmazások egyikben meg a másikban.
A KDE az utolsó porcikájáig részletesen testreszabható (erről hamarosan megjelenik egy Manjaro KDE-s írásom), a Gnome alig és az sem túl felhasználóbarát szerintem. KDE alatt minden szoftver tele van pakolva funkciókkal és lehetőségekkel (pl. a Dolphin fájlkezelő egy űrállomás a Nautilushoz képest, de még egy primitív PDF olvasó is sokkal használhatóbb KDE alatt, mint a Gnome-nál, utóbbiban ugyanis van egy cache maximum, emiatt nem tudsz adott méretnél jobban zoomolni, ami pl. alaprajzoknál már problémát okoz). Lehetne még folytatni a sort, alkalmazásokban is nagyon nagy különbség van, de a legnagyobb az a beállításokban és a testreszabhatóságban van, ebből egy tízes skálán a Gnome 2 (de csak az Elementary miatt), a KDE meg mondjuk 8. Elég megnézni a két környezet beállításait.
Megvannak a Gnome-nak is a maga előnyei, pl. nagyon konzisztens a megjelenése meg az alkalmazások nagyobb része GTK-val készül, de ezt leszámítva szerintem ezer sebből vérzik, és bár a KDE sem tökéletes, sokkal kevesebb nyűg van vele. Próbáld ki live módban a Manjaro KDE-t és hasonlítsd össze. Az alap egyébként tényleg Windows-utánérzés, de kb. 5 perc olyanra megcsinálni amit fent láttál, ami sokkal letisztultabb és egyedibb, legalábbis szerintem.
-
Dave™
nagyúr
Na megnéztem, az alap felhasználó ugye admin jogokkal települ, tehát az normális, hogy ő tud telepíteni. Próbaképpen felvettem egy teszt felhasználót, normál jogokkal, és az admin felhasználó hitelesítését kérte, nem a normálét, ergo nem lehet sima fiókkal telepíteni, valamit elnéztél. Az MS Office web linkek valóban ott vannak, de az ugye az ingyenes office online-ra mutat és simán törölhető, ha zavar.
Ezt a Gnome3-at viszont nem tudom hogyan lehet megszokni...
-
whbear
senior tag
-
Dave™
nagyúr
Én már több mint fél éve használom munkára (is), meg egy általános/HTPC kombón. Egyszer sikerült össze-vissza kattintgatással megfektetni a desktopot, akkor nem indult el (mókoltam valamit a vesa-val a beállításkezelőben, hogy miért azt magam sem tudom), de konzolból leszedtem az utólag feltett csomagokat és utána indult pöccre ahogy kell. Ez az én hülyeségem volt, ezen kívül semmi gond nem volt. Igaz nálam KDE van, a Gnome-ról nem tudok nyilatkozni. Az Arch-hoz képest jóval konzervatívabbak azért, simán eltelik 2-3 hét is mire az Arch stabilnak jelölt csomagjai Manjaro-n is stabil repoba kerülnek. Egyébként az Arch stabil a Manjaro testing, ennyivel van "késleltetve".
-
Rimuru
veterán
csomagok nem integralodnak a rendszerbe, mivel a sajat fuggosegeiket maguknak telepitik, es nem a rendszer komponensekre tamaszkodnak. - teljes hulyeseg. ha ezeket elolvasod talan kitisztul a kep.
Arch User Repository, Arch Build System, makepkg, PKGBUILD -
Dave™
nagyúr
Szia!
Külön kezeli őket, igen, külön is kell frissíteni, de nekem semmi gondom nem származott eddig belőle. Tök jó hogy minden egy helyen van és nem kell külön tárolókat felvenni, meg innen-onnan vadászni szoftvereket. Az AUR pedig kifejezetten naprakész.
szerk: szerintem az AUR-nak semmi köze nincs a Manjaro-hoz, vagyis nem változtat rajta semmit, ilyen szempontból gondolom ugyanaz mint Arch-on. Nekem is nagyon sok minden van telepítve onnan és soha semmi gondom nem volt (a logikáját megérteni elsőre volt egy kicsit fura, de én nem is olvastam utána
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest