- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz
Pista0001 #1704 üzenetére
Én is lecseréltem KDE-Plasma-ra.
Ilyen szempontból a rolling model tényleg jobb.
Csak több próbálkozást igényel, mert pl. a hwplug (külső FW audio) nekem lefagy a 6.12-es kernellel, most visszamentem 1-el, de még azzal nem próbáltam.Meg az is tetszik, hogy Ubuntunál az ALSA a 48khz-et forceolja audionál, és a QjackCtl-el nem tudom beállítani amit akarok, viszont a Manjaroval bármit be tudok állítani.
-
pch
senior tag
válasz
Pista0001 #1706 üzenetére
Legutoljára mikor kipróbáltam a kde-t az alábbi hibákba futottam bele:
A google auth nem ment csak vagy 10.-re.
Nem ment a gdrive
Levelezésnél felraktam a kmail-t, na ott se ment a gmail
smb elször leszedte localba a filet és utána nyitotta meg (???)
Ezek nekem napi használatba vannak.
De persze kinek mi. Ez a jó, hogy nem kell erőlködni, hanem választasz másikat. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Pista0001 #1593 üzenetére
Köszi!
Csak az elején mentem végig és AUR-al próbáltam telepíteni. Valójában a CUPS localhostos oldalra kellett belépni, és ott beállítani a nyomtatót és a drivert. Még annyiban trükkös ennél, hogy a nyomtató nevében kötőjel van, de a driver nevében nincs kötőjel valamiért, pedig az összes hasonló nyomtatónál tettek bele kötőjelet. Most kitűnően működik! :-) Kösz a segítséget mindenkinek! -
válasz
Pista0001 #1568 üzenetére
Van pár VPS-em, és ez a gép lenne az, amivel adminisztrálom őket.
Mivel zseniális a billentyűzete, sokat bír az akksija, és maga a gép is elég kicsi, így mindenhol elfér.Azért manjaro, mert a gyorsabb disztrók közül ezen van csak swayfx.
Olyan tiling ablakkezelő, ami GPU gyorsított, így hasít rendesen ezen a gépen is.
Próbáltam i3-at, sima sway-t, meg sok más tiling wm-et, de vagy borzalmasan rondák, vagy nem gyorsabbak egy lxde-nél.
De eskü elgondolkodtam, hogy mivel az AUR-ban van csak fent, és csak forrásból települ, lehet, hogy jobb ötlet megtanulnom .deb csomagot csinálnom, ha már a debian jól műxik a gépen.
-
-
-
urandom0
senior tag
válasz
Pista0001 #1355 üzenetére
Az X201-es notebook, nem tablet... szerintem.
A kérdés az, hogy mitől lassú a Manjaro KDE? A grafikai rész akadozik? Vagy túl sokat töltöget a lemezről?
Én valószínűsítem, hogy a grafikánál lesz a gond. Ez esetben megpróbálnám átállítani a KDE kompozitálóját OpenGL3-ról OpenGL2-re, megnézném hogy az Manjaro Settings Manager nem talál-e másik videodrivert, ha igen, feltelepíteném azt.
De ha beírod terminálba, hogy "inxi -Fza", és az eredményt idemásolod, lehet hogy tudunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali fotós kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fogyjunk le!
- Robogó, kismotor
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest