- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Laszlo733 #1061 üzenetére
Úgy tűnik totális user error volt.
A kereső csak 3 karakter után kezd el mutatni találatokat. Korábban 1-2 karaktert írtam csak be ezért nem látszott semmi.
A csomagtelepítőnek van egy olyan furcsa szokása, hogyha utoljára az AUR fülön álltál és újra keresel, és az is elérhető az AURban, akkor azon a fülön marad.
Korábban megnéztem az AUR fület, és mivel ott maradt ezért azt hittem, hogy minden csak onnan telepíthető, és ott sok alkalmazás csak forráskódként elérhető, és a telepítőnek kell fordítani.
Majd megszokom
Köszi a segítséget.
-
válasz
Laszlo733 #1059 üzenetére
Most már minden gyanús.
Tegnap még nem látszottakbaz alkalmazásaim, ma újraindítva már látszott a viber.
KeepassXCt még mindig gitből akarta fordítani, megcsináltam a fent javasolt magszám beállítást, hátha segít.
Újraindítottam.
Keresem a pamac-managerben a keepassxc t, erre most felkínálja, mint telepíthető app a community repóból.
Eddig csak aurból látta.Benéztem valamit, és csak nem voltak frissítve a repók, azért akart mindent auron keresztül gitből fordítani?
Most felment a Keepassxc kb 5 másodperc alatt, hiszen csomagként települt, nem kellett fordítani.
De mitől javult meg minden?
Azt hiszem újra kell telepítenem és kipróbálni újra
-
válasz
Laszlo733 #1055 üzenetére
A beépített grafikus telepítőt használtam, és engedélyeztem benne az AURt.
Felraktam a Vibert, azt nem fordította a forrásból, mert zárt forrású, de nem jelent meg a start menüben, de terminálból indítható volt.
Felraktam a Smartgitet, azt nem fordította mert zárt, de ezt sem láttam a start menüben.
De próbáltam Keepassxct telepíteni, azt gitből húzta és fordítani akarta.
Próbáltam Chromiumot, azt is forrásból akarta fordítani.
Minden open sourcet fordítani kell, vagy van olyan csomag ahol csak a binárist tölti le és telepíti?
Ha ez nem a normál működés akkor ma újratelepítem, és meglátjuk.
Létezik, hogy haldoklik a telepítő pendrive, és valamit nem telepített fel a rendszer? Akkor én hibát várnék, ha valami sérült. -
válasz
Laszlo733 #1028 üzenetére
En adott feladatra adott szoftvert hasznalok, a Xn az egy kepnezo.
Nekem Wine es az Irfanview az alapertelmezett kepnezom es a beallitasaiba ki van kapcsolva a videok beemelese. Arra mediaplayer valo. Szerintem.
Nem biztos hogy egy kepnezo korrekten fel van keszitve a kodekek es a hardveres gyorsitas valamint a kimenetek zokkenomentes hasznalatara, vagy meghivni es beagyazni a medialejatszot.Ha mar itt, az hogy lehet hogy a Notepad es pl. az Irfan gyorsabban indul Wine alatt mint a Kate meg a gyari nativ kepnezo?
-
válasz
Laszlo733 #1022 üzenetére
Intel soc?
Nálam így jó:
De igazából így se jó mert bizonyos fhd filmek így is 100% procihasználattal mennek szaggatva,
emiatt (és más miatt is) ki kellett kapcsolnom a kompozitort (összeállító). Ezzel megtáltosodott a gép, sajnos így meg elestem egy csomó effekttől.
Próbáld meg kikapcsolni.Valamint SmPlayer (VLC nekem nem gyerebe, mint ahogy a Firefox sem, gyalulva) nálam:
Beállítások-->Videó-->kimeneti meghajtó=xv
szoftveres video -be, mert különben nincs rendes osd-m
hardveres gyorsítás-be
dupla bufferelés-be
Beállítások-->teljesítmény fülön:
dekódolási szálak-4
hardveres dekódolás-vaapiÍgy a legnagyobb bitrátájú videók is mennek 70-75% processzorhasználattal.
Ez egy nudli Intel N3150. -
Dave™
nagyúr
válasz
Laszlo733 #997 üzenetére
Azt hiszem mindkettő FFmpeget használ, csak az OBS valószínűleg csak szoftveresen (x264), a SSR pedig vaapi-val gyorsított. FFmpeggel direktben is tudsz képernyőt rögzíteni parancssorból, vagy csinálhatsz rá egy egyszerű shell scriptet.
ffmpeg -vaapi_device /dev/dri/renderD128 -f x11grab -video_size 1920x1080 -i :0 -vf 'hwupload,scale_vaapi=format=nv12' -c:v h264_vaapi -qp 24 output.mp4
-
anorche1
őstag
válasz
Laszlo733 #994 üzenetére
Lehet ugyan azert, amiert nalami villodzot, mikor teamviewrrel iranyitottam a gepet. A megoldas nekem az SNA issues alatt lathato resz jelentette:[link]
/etc/X11/xorg.conf.d/ jegyzekben letrehoztam egy 20-intel.conf fajlt, aminek ez a tartalma:
Section "Device"
Identifier "Intel Graphics"
Driver "intel"
Option "TearFree" "true"
Option "AccelMethod" "uxa"
EndSectionA TearFree -t is bekapcsoltam, mert "The SNA acceleration method causes tearing on some machines.".
-
válasz
Laszlo733 #949 üzenetére
&tordaitibi
Szerintem ezt a rövid videót nézd meg, mutatja az ember, hogy kell használni az AUR-t Octopiban és ha már a kolléga említette, a Pamac-ban is, mivel az pontosan ugyanazon célokra van, mint az Octopi, GUI-s csomagkezelő. Egyszóval Octopival telepíteni a Pamac-ot teljesen ártalmatlan de kevéssé konstruktív dolog.
Egyszóval ezt a Trizent meg a többit nem külön kell használni, hanem vagy terminalból vagy Octopiban, mivel beépült oda.
Ha nem jól mondom, javítsatok ki, rég használtam Manjaro-t és most megint megölte a GRUB-ját egy új telepítés.
A video amúgy bemutatja a Spotify telepítését AUR helper használatával Octopiból.
BoB
Nemrég a Trizent javasoltad, megemlítve, hogy a yay-t használod amúgy terminalból. -
válasz
Laszlo733 #949 üzenetére
Én full amatőrként fél éve telepítettem a trizent, valószínű nem tudom használni hacsak be nem épült valahogyan, arra emlékszek hogy Octopiba beírtam , pamac, felpakolta, megjelent mint Szoftver telepítése eltávolítása, azóta csak ezt használom. Keres tárolóba, aur-ba is.
Ha erre gondoltál. -
válasz
Laszlo733 #946 üzenetére
BoB csak a yay-t ismeri, de van még jó néhány!
What is the best alternative to Yaourt?
Yaourt kampeca! Use These Alternatives for AUR in Arch Linux
Én meg csak a Trizent ismerem. Itt van hozzá Használati segédlet is.
usage: trizen [options] [pkgname] [pkgname] [...]
Main options:
-S, --sync : install packages (see: trizen -Sh)
-C, --comments : display AUR comments for a package
-G, --get : clones a package in the current directory
-R, --remove : remove packages from the system (see: pacman -Rh)
-Q, --query : query the package database (see: pacman -Qh)
-F, --files : query the files database (see: pacman -Fh)
-D, --database : operate on the package database (see: pacman -Dh)
-T, --deptest : check dependencies (see: pacman -Th)
-U, --upgrade : install built packages from '--clone-dir' or `pwd`............. még hosszan folyt.
-
-
Amazonas
senior tag
válasz
Laszlo733 #916 üzenetére
Esetleg, akkor inkább ezt telepítsd fel (és hogy ne akadjon össze valami, először inkább szedd le a korábban feltett verziókat - szintén a pacman-es klienssel):
Csak arra tudok hagyatkozni én is, amit itt olvastam:
Telepítés után terminálból indítsd el (onedrive
), utána elvileg elirányít egy böngészőben megnyitandó linkre, ahol be kell jelentkezned a Microsoft Account-oddal és engedélyezni kell az alkalmazásnak a file-jaidhoz történő hozzáférést, utána elvileg egy üres oldal jön be, aminek a linkjét kell majd bemásolni az alkalmazásba.
A bejelentkezős oldalt (főleg a linkjét) azért alaposan nézd meg, nem valami adathalász oldal-e.DISCLAIMER: csak segíteni próbálok, én magam nem használok ilyesmit Linux-on, főleg nem M$-féle cuccot (néhány betűtípuson kívül
).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Revolut
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Starlink
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest