- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iOS alkalmazások
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Steve_Brown
senior tag
-
-
Goxi
tag
válasz
Amazonas #1309 üzenetére
Köszi, hogy írtál. Igen, itt már jártam: a helyzet, hogy üres az ablak ami az Automatikus indításra kattintva megjelenik.
Az érdekes az, hogy az említett két program törlése, majd újra telepítés után is folytatódott a jelenség annak ellenére hogy ezt ah appokban vagy a rendszer beállításban ezt kértem volna.
Plazma a felület (ha ez számít). -
válasz
Amazonas #1118 üzenetére
Köszönöm, megértettem elsőre.
Kitakarítottam a könyvtárat és a
/etc/systemd/journald.conf fájlba áírtam,
#Storage=none
Így ez a naplózás kikapcsolva.(#1119) Dave ,
jön is lefelé csak pont belefutottam egy rendszerfrissítésbe vagy mibe, 260 megát szed le éppen.
Ez a rolling módszer minden álmomat felülmúlja,
egy Win10-nél kb. 10x többet szedeget meg frissítget a rendszer. -
Plexicushio
senior tag
válasz
Amazonas #823 üzenetére
Még mindig nem jöttem rá, miért nem mutatja rögtön boot után a Thermal Monitor a CPU-hőmérsékleteket, csak egy "Reload Temperature Sources" után.
Találtam megoldást:
Fájl:
~/.local/share/plasma/plasmoids/org.kde.thermalMonitor/contents/ui/main.qml
keresés erre a sorra (58.):
property var systemmonitorAvailableSources
módosítás:
property var systemmonitorAvailableSources: []Sajna az nmve-s SSD hőmérséklet kijelzése komolyabb mókolást igényelne, pedig az lenne igen csak fontos a proci mellett...
szóval... még kivárok
-
válasz
Amazonas #895 üzenetére
"a TRIM-re, mely funkció ugye lényeges egy SSD hosszú távú gyors és egészséges működése szempontjából."
A gyorshoz igen, a hosszútávúval meg ütközik, manapság ez már csak szőrszálhasogatás mert asszem a rekorder ssd 9000Tb adat írása után adta be a kulcsot.
Igaz régi a cikk de az elv nem változott.
Tényleg csak elvi síkon de ezekszerint jobban használódik a tároló, viszont gyorsabb lesz az írás.
Mégegy, anno 11 éve vettem egy tök noname 32G ssd-t, szívtam is a fogam mert akkor igen horror árban volt, egy XP hasított rajta szó szerint, nagyon sokat dobott a rendszeren.
A pc 4 évig gyakorlatilag ki sem volt kapcsolva, otthoni htpc és mindenes volt. Mára már használhatatlanul lassú és öreg, nyugdíjaztam de mikor megvettem, és amikor leselejteztem, futtattam egy ssd benchmarkot. A lemez icipicit gyorsabb volt mint újkorában és 100% kondíció. Pedig az xp még hírből sem ismerte a trim parancsot. -
válasz
Amazonas #849 üzenetére
Igaz, nem is gondoltam, hogy tőlem várja a válaszokat, de a várható kimenetet már ismerem. Ha már személyeskedés, a kolléga állítja, hogy én üldöztem el a topikból, ez az üldöző mondat volt a bűnös:
""Szerintem roppant egyszerű a felépítése a Linuxnak, csak el kell felejteni a Wint, úgy könnyebb megérteni. Most az a helyzet nálad, hogy felraktad és még mielőtt megértenéd a legegyszerűbb működési elveit a Linuxnak, már próbálgatnád, ez teljesen normális, minden laikus így kezdi. "" forrás
Összesen ennyit írtam neki, az üldöző szándék ezekben a hsz-ekben is erősen tettenérhető.
(nem ide tartozik, csak gondolom nem ismered az előzményeket, de egyébként a mostani FSTAB-os ötleteimmel is csak üldözni próbáltam, ez nyilvánvaló)
-
-
Amazonas
senior tag
válasz
Amazonas #818 üzenetére
Még mindig nem jöttem rá, miért nem mutatja rögtön boot után a Thermal Monitor a CPU-hőmérsékleteket, csak egy "Reload Temperature Sources" után.
Mivel az adatokat az lm_sensors szolgáltatja, ezért rácsekkoltam systemctl-el, hogy alapból elindul-e a service, de disabled volt, ezért nyomtam egysudo systemctl enable lm_sensors
-t, de reboot után mégsem mutatja rögtön, csak refresh után, pedig most már enabled a státusza.
Valakinek valami ötlet? -
BoB
veterán
-
válasz
Amazonas #814 üzenetére
Már hetek óta használom, kis hibával,
indítás után random nem mutatja a proci meg más hőmérsékletét, de ez egy jobbklikk, Reload temperature sources kattintás és onnantól jó. Indulásnál mi a nyűgje, esetleg nincs valami ötleted?
Kde sötéd design:Dave,
OK, vettem az adást. Próbálom úgy használni ahogy 'kell' de nem ígérem meg hogy ezt mindig betartom -
Amazonas
senior tag
válasz
Amazonas #769 üzenetére
KDE-t használók figyelmébe: most találtam rá erre az ügyes kis hőmérsékletfigyelő widget-re, amit a panelre is be lehet tenni - a neve:
Thermal Monitor
Telepíthető Discover-ből, de közvetlenül a "Felületi elemek hozzáadása" ablaknál alul az "Új widgetek letöltése" gombra kattintva is.
Nálam a Psensor-t küldte nyugdíjba. -
válasz
Amazonas #790 üzenetére
Köszönöm, így jó.
Ki kellett törölni még az ADAT_1Tb ról amiket létrehozott, asztal, nyilvános, stb. de így tökéletes.Mindazonáltal még mindig nem értem, ha egy konkrét mappába amit létrehoztam, a DATA nevű, abba csatolom, akkor csak abban kéne megjelennie a tartalmának. És fordítva, a DATA mappába csatoltmappaszerkezetben nem kéne aztal stb. elemeknek megjelenni, sőt nem csk megjelent, létre is hozta a hdd partícióján. Most deletézgettem őket.
Köszi mégegyszer.
-
-
válasz
Amazonas #768 üzenetére
Köszi, de sajna sehol sincs. Se a telepített, sem a telepíthetőek között.
A Manjaro hol tárolja ezeket az "Asztali elemeket" vagy widgeteket egyébként?
És hogyan lehet pl. githubról letöltött dolgokat telepíteni, tar vagy bz a formátum, rákattintva csak kicsomagolja, szoftvertelepítővel megkeresve nem telepíti.
Mi ennek a menete? -
válasz
Amazonas #762 üzenetére
Mégegy csak lejárt a szerkesztés, ha megkérlek,
asztal-jobb klikk, felületi elemek hozzáadása, és itt megkeresnél nekem egy visszaszámláló widgetet, 6 nulla az ikonja, óra perc másodperc.
És mondd már meg a nevét, ez ami eltűnt szőrénszálán a Manjaromból és nagyon megszoktam, beállítottam 30-60 percre és lelőtte a gépet, erre aludtam el mindig.
Persze csak ha Plasma KDE.Dave,
így keresem hetek óta de nem találom. Timer-re ezt hozza be ha újat akarok telepíteni, a telepítettek között meg nincsen..Vagyis amit keresek, se telepítve, se a telepíthetők között nincs, szerintem itt van a gépemen csak az indítója eltűnhetett.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Amazonas #765 üzenetére
A divat csak annyiból érdekes, hogy ha nagyobb a bázis, akkor nagyobb a közösség is, ami mind a tesztelésben, mind a tapasztalt cserében megmutatkozik (elvileg). A KDE amúgy valóban hajlamos a bugokra, de ekkora komplexitás mellett ez valahol törvényszerű. A Gnome sem mentes ettől, és ott még érdemi funkcionalitás sem társul hozzá, ráadásul ott a hibaelhárítás is jóval körülményesebbnek tűnt számomra, nem beszélve a pluginekről, amik időzített bombák. Azok nélkül meg tényleg használhatatlan az egész...
tordaitibi: timer
-
válasz
Amazonas #762 üzenetére
Ott nekem is kb. 15 percet állt, de továbblépett.
pamac pamac-managert használom, eddig 99%-ban jól tette a dolgát, aur-ból is.
Nekem asztali widgeteket felejtett el eddig, de a lemezen se találom őket, mintha köddé váltak volna.
Ez valami sajátosság..A stabilitása hát nem tudom, a Mintet is valahogy sikerült néha megfektetnem, az én Manjarom specialitása hogy fájl törlésekor lefagy a Dolphin, 10-15 sec múlva magához tér és végrehajtja pillanatok alatt az addigi kattingatásokat.
Nem írnék új hsz-t, észrevettem hogy a monitorom legalján egy pár pixel magasságban nincs képtartalom csak fekete háttér a panel alatt. Videók sem töltik ki ezt a holt sávot, az egérkurzort ha leviszem látom a hegyét a kurzornak az inaktív fekete területen. Mintha az 1920x1080 pixelből a használható képtartalom 1920x1070 lenne. Erre valami ötlet esetleg? Átbootolva winbe a holt sáv is aktív vagyis nem a monitor és a videokártya a hibás. Overscan hiba féleségnek tűnik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Amazonas #762 üzenetére
Üdv a táborban! Akkor lehet ezért szedték ki egy ideje az alap ISO-ból a yaourtot. Én reflexből azt teszem fel mindig, nem is tudtam hogy megszűnik. Utánanézek majd ennek a Trizennek, köszönöm a tippet. Viszonylag kevesen vagyunk itt egyébként, de remélhetőleg majd bővül a tábor, egyre nagyobb divat Manjarot használni a distrowatch szerint
-
válasz
Amazonas #759 üzenetére
A swaphoz tudok hozzászólni,
hónapok óta használom és nekem sincs. Szintén 8G ram.
Böngésző a leginkább ami raméhes, 6-8 lapnál több nálam sosincs megnyitva és így 2G fölé nem is megy.root nálam is 20G meg a /home is külön. Jelenleg a root 9,3, a home 3,5G foglaltságú.
Nálam minden letöltés a háttérvinyóra van irányítva, sokkal több nem is lesz szerintem.Áttetszőség hibátlanul állítható. Mondjuk ehhez a virtuálgépnek nem kéne beleszólnia szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest