Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Flowtation
üzenetére
Na a laptopomon (amit ma frissítettem) ugyanezeket feldobálta nekem is, csak terminálban futtatva lett jó. Néha van ilyen, mondjuk érteni nem értem a HTPC-n miért futott le kérdés nélkül ugyanez. Most megnéztem, 900MB volt a letöltött, 3GB a telepített méret, és a nettó tárhelyigény 1,46MB, tehát ennyi plusz helyet foglal frissítés után.
-
BoB
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Ezek csak belső név- és repóváltozások. Csak arról van szó hogy egy bizonyos programot az Arch/Manjaro repóiban átraknak egyikből másikba (pl extra tárolóból a community-be), illetve átnevezik őket, vagy eddig több részre választott csomagot összeraknak egybe.
Például:
Python jelen van X disztróban python2 és python3 névvel, utalva arra hogy előbbi a 2.x-es verzió, másik a 3.x-es (van amelyik program még a régebbit használja, ezért tartják meg mindkettőt).Aztán egyszer csak úgy döntenek hogy már nem kell a kettes python, maradjon csak a hármas. Ilyenkor nincs értelme python3 nevet megtartani neki, célszerűbb átnevezni simán python-ra.
Ebben az esetben ezt látnád:
:: Lecseréli python3-t erre: extra/python? [I/n]Tehát összegzésképpen elmondható, hogy igen-el kell válaszolni, ezek nem ütközések csak "névváltozások".
-
Dave™
nagyúr
válasz
Flowtation
üzenetére
Nem terminálban futtattam és nem is jelzett hibát, tehát nekem nem voltak ilyenek. Ezek akkor szoktak felmerülni, amilkor korábban feltett csomagokkal ütközik az új, ezért kérdezi hogy lecserélje-e. Nem tudom mi a helyes megközelítés, én ilyenkor le szoktam cserélni. Valami 970 MB rémlik, de nem figyeltem, annyira nem érdekelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elite: Dangerous
- Kerékpársportok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gumi és felni topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest