- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Üdv!
Eddig minden jó, de most elakadtam a nyomtatóval. Van egy nagy mfc, hálózatra kötve. Sehogy se sikerül beállítanom, se kézi módszerrel, se automatikusan. Itt már elakadok, de mindent próbátam, LPD, LPD nélkül, //:-el, simán az ip-vel, stb, de kifog rajtam.Ha kézivel beírom, akkor a nyomtatási sorban stopped lesz, aztán se előre se hátra. Próbáltam a cups webes felületén, nagyjából ugyanez...PPD fájl megvan, több verzió is, de nem jó.
Van valami tippetek? -
Flowtation
őstag
Hello!
Én most indítottam egy frissítést, ezek a sorok mit jelentenek:Teljes rendszerfrissítés indítása...
:: Lecseréli attica-qt5-t erre: extra/attica? [I/n]
:: Lecseréli compositeproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli damageproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli dmxproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli fixesproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli fontsproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli inputproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli kbproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli randrproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli recordproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli renderproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli scrnsaverproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli videoproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xextproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xf86dgaproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xf86vidmodeproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xineramaproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]
:: Lecseréli xproto-t erre: extra/xorgproto? [I/n]Erre gondolsz esetleg? Valamivel több mint 2 GB a frissités...Nálad is?
-
Flowtation
őstag
Köszi, azt majd kipróbálom akkor. Közben összefutottam egy másik problémával. A múltkor kínlódtam az nfs megosztással (KDE ha számít), még linux kezdő topicban beszéltünk róla. Most megint előjött. Van egy omv-s szerverem, nfs megosztásokkal. Ezeket szeretném felcsatolni fstab-al. Sok más disztrón ez simán ment ezzel a sorral:
192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs rw,auto,nofail,noatime 0 0
Manjo alatt viszont ez nem működik, amikor rákattintok dolphinban, az van: operation permitted for root only.
A múltkori nyomozásom alatt, annyit sikerült kideríteni, hogy nem jogosultsági probléma, hanem az, hogy a hálózat még nem aktív a mountoláskor. Találtam egy megoldást, miszerint systemd-vel csatolom:192.168.1.140:/export/FILM/ /home/lorinc/FILM nfs rw,auto,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=10,timeo=14,x-systemd.idle-timeout=1min 0 0
De érdekes módon ezzel is csak akkor jó, ha előbb rákattintok az ssd-n lévő másik partícióra (mint cinmanó) ekkor elérhető lesz az nfs megosztás is...
Na ez mi a tö..mtől van? Van esetleg tipped vagy bárki másnak erre? -
Flowtation
őstag
Hello!
Beálltam a sorba én is. A melós gépeimen és otthon is KDE-s manjo van. Egyelőre megy minden mint a karikacsapás. Pár kérdésem lenne. Az egyik, hogy multifunkciós nyomtatót hogyan tudok telepíteni? Van itt egy brother mfc mono lézer, ennek letölthető rpm vagy deb csomagja van a weboldalukon, ezt skippelném egyelőre. Pacman nem talál semmit, ezért aur beállít és meg is találtam típusra pontosan a nyomtató drivert. Viszont szeretnék szkennelni is, ezt hogyan tudom megoldani? Másik kérdésem: kicsit fentebb linkeltél két képet, az alsón milyen dock van? A cairo-dock-ot ismerem, használtam már más disztrókon. Ja mégegy: wines megosztás felcsatolása a szokásos fstab szerkesztéssel megy vagy van esetleg valami eltérés?Egyelőre ennyi, ha beleszokom a manjoba, akkor az otthoni laposra is megy az xfce.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest