- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
#16820480 #665 üzenetére
Egy volt tudomásom szerint, évekkel ezelőtt, aztán léptek is ennek megfelelően. A meztelen képeimet nem ott tárolom. Viszont ingyenes fiókkal is maximális sávszéllel töltök le/fel, és van Linuxos kliens. Amikor Onedrive-ot használtam, a fizetőssel nem egyszer volt 6-700kB-os sebességem.
-
BoB
veterán
válasz
#16820480 #652 üzenetére
Ez így nem jó a pacman.conf -ban:
[pacman-mirrors]
Server = https://www.uex.dk/public/manjaro/unstable/core/x86_64/Töröld ki ezt a két sort, a fix már amúgyis bekerült a stabil verzióba.
Ezek miért vannak visszatartva?
pacman glibc manjaro-system
A herecura repónál meg hiányzik egy s betű:
[herecura]
Server = http[B]s[/B]://repo.herecura.be/herecura/x86_64 -
törölt tag
válasz
#16820480 #645 üzenetére
Szóval most lemegy a pacman-mirrors parancs, de valami nem kóser, mert a pacman -Syu parancs után egy ilyen hibát kapok:
:: Synchronizing package databases...
core is up to date
extra is up to date
community is up to date
multilib is up to date
herecura is up to date
error: failed retrieving file 'pacman-mirrors.db' from www.uex.dk : The requested URL returned error: 404
error: failed to update pacman-mirrors (unexpected error)
error: failed to synchronize all databasesÉs ennek folyományaként nem lehet csomagokat kezelni (telepíteni például, vagy frissíteni). Erre esetleg valaki valami tipp?
-
zoli62
addikt
válasz
#16820480 #627 üzenetére
A topik hozzászókások számát nézve itt még mindig kevésbé népszerű, vagy ismert a Mabjaro egy Ubuntu/Debianhoz képest. Egyébként 2015-ig az LMDE is rolling volt. Érdekes, hogy a fejlesztők áttértek a normál kiadásokra. Most viszont arolling kiadások között a Deepin(Debian unstable) is elég ígéretes, illetve jön föl a Solus Linux.
-
Dave™
nagyúr
-
Cyrin
addikt
válasz
#16820480 #599 üzenetére
ez igaz, de itt állandóan van valami, szoktam is írni.
nem magam miatt balhézok, olyan szemmel nézem most az itthoni rendszereket, hogy nélkülem is lehessen használni, frissíteni stb. ez meg állandóan megbukik...10 éves fiamnak régi gépére 3 éve raktam fel Lubuntut, ő frissíti, és nem volt gond.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #305 üzenetére
Sejtem miért nem nagyon terjednek ezek az egyéb AUR helperek. Persze lehet mondani, hogy nem kezdőknek való, de tegyük fel, hogy a kezdő szeretne feltenni egy Spotify appot, azt muszáj AUR-ból (vagy forgatja forrásból (ha van), ami megint nagyon baráti).
Szóval amit próbáltam feltenni pacaur és bauerbill az gpg hiba miatt nem megy fel, az aurutils igen, de gyakorlatilag nulla információt találtam arról, hogyan kellene használni, a man oldala elég szűkszavú, és lehet, hogy aki már könyékig benne van, annak ez nem gond, de én ebből nem tudom sajnos kihámozni.
Csak viszonyításként: yaourt esetén megnéztem a helpet és kb 5 perc után tudtam arra használni, amire szerettem volna (főleg mert eléggé hasonlít a pacman szintaxisra).Eddig sajnos nem volt sok sikerélmény ezzel a témával kapcsolatban.
-
spammer
veterán
válasz
#16820480 #301 üzenetére
Ez igaz. Én speciel AUR helpert csak AUR-os cuccokhoz használok, minden egyébre a vanilla pacmant.
AUR cuccokat nem frissítem a rendszerrel együtt, mert nincs kedvem megvárni, amíg végez a fordításokkal, így azokat akkor frissítem, amikor épp kell vagy amikor ráér a háttérben szöszölni.
Amúgy a yaourt már nem igazán ajánlott: AUR helpers#Comparison_table
Én a pacaurt használom már egy jó ideje, teljesen jó.
-
Lathronos
őstag
válasz
#16820480 #264 üzenetére
Ezek szerint a CPU-t és GPU-t bele se számolja. Itt van egy fogyasztás összegző, ami pontosabb adatokkal szolgál.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #248 üzenetére
Illetve most jövök rá, hogy mégsem megy rendesen sajnos
Amikor leszedtem a networkmanagert, akkor a függőségek miatt vitte magával a powerdevilt is, ami nélkül nincs energiagazdálkodás (sleep, fényerő állítás, stb). Viszont ha visszarakok mindent, akkor meg nincs hálózat, illetve folyton megszakad a WiFi kapcsolat (conman alatt, networkmanager applet meg sem jelenik).
Szóval azt hogyan csináljam, hogy legyen powerdevil, és maradjon a conman, és működjenek egymás mellett?
Gondoltam a
systemctl disable networkmanager
jó lehet, de nincs ilyen unit -
spammer
veterán
válasz
#16820480 #256 üzenetére
Itt leírtam tömören már régebben:[link]
De hogy egy pacman-es példát is írjak, nálam például:
alias pacins='sudo pacman -S'
Így elég annyit írni, hogy
pacins vim
, ha pl. a vimet akarom telepíteni. De ha úgy tetszik, lehet írni pl. azt is, hogy:alias telepites='sudo pacman -S'
és akkor
telepites vim
lesz a parancs. -
Rimuru
veterán
válasz
#16820480 #248 üzenetére
Vegso esetben live rendszer es chroot/
Amugy erre is jo a pkg cache, onnan vissza tudod rakni.
Vagy magadnak is elmentheted pl pacman eseten (ha nem adsz meg cacherid-t akkor az alap lesz amit /var/cache/pacman/pkg/)pacman -Sw pkgname --cachedir /path/to/download
aztanpacman -U /path/to/download/pkgname
Bovebben: pacman / tips and tricks / man pacman
Amugy torolni se kotelezo, eleg kikapcsolni a masikat (systemctl disable(&/stop) service), nem sok olyan csomag van aminel gond lehet hogy egyszerre fent van (de csak az egyiket hasznalod aktivan). Ilyenkor mar (jo esetben) a pacman szol hogy utkozes van.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #247 üzenetére
...ééééééés úgy tűnik, hogy ez most működik, szóval köszi a tippet
Mondjuk mindig kicsit tartok az ilyen rendszer alappillér cseréjétől (bootloader is ilyen volt), mert ha elrontom, akkor rengeteg kellemetlenséget tudok okozni vele magamnak.
Egyszer sikerült megcsinálni még régebben Ubuntunál, hogy leszedtem a networkmanagert, és utána nem települt fel valami függőség miatt a wicd, de hálózat nélkül nem tudtam visszatenni a régit sem.
-
Rimuru
veterán
válasz
#16820480 #123 üzenetére
'"show menu" opciót' - ez valami grafikus programban van?
szerkezd a grub configot: /etc/default/grub
GRUB_TIMEOUT= sor erte adja meg hogy hany masodpercet totlesz a menuben, ha nullat allitasz akkor semmit (de igy sehogy se tudsz lepkedni a menuben), ezert legalabb 1-es erteket ajanlanek (mondjuk a fallback eleresehez)
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT es GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET sorok ele pedig rakj be egy #-et (ha nincs) hogy biztos ne kavarjon be.
Ezutan pedig generaltasd is le: grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg(#122) Merula Alba: Rakd fel a flash-t, ez csak firefox alatt hasznalhato (pontosabban chromium alapu bongeszok alatt nem).
pacman -S flashplugin
Bongeszo ujrainditas utan mar hasznalhato is lesz. -
-
Rimuru
veterán
válasz
#16820480 #110 üzenetére
Mindenkinek: Hosszu kimeneteket rakjuk fel pastebinre es csak linkeljuk,
sheratan: Latszik hogy csinaltal EFI particiot kerdes hogy tenyleg hasznalod-e, tree /boot
(#118) Merula Alba: Az nem egy bongeszos facebookos jatek? ha igen akkor gondolom max flash kell neki.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #72 üzenetére
Egyelőre feltettem a laptop-mode csomagot, meglátjuk mennyire válik be. Bár ahogy nézem az az érdekes helyzet van, hogy a zárt Nvidia meghajtóval olyan 6 óra üzemidőt ír szinte idle módban a powertop, a nyílttal meg ilyen 10 körülit írt. Nem a zártnak kellene optimálisan működnie?
Másik, nem kifejezetten Manjaro téma, csak hátha van tippje valakinek: ha OpenWeb VPN protokollt használok (ami kvázi egy webproxy-ként működik), akkor rendesen működik Opera és rekonq alatt, de Chrome és Vivaldi nem használja. Ez vajon miért lehet?
-
Rimuru
veterán
válasz
#16820480 #70 üzenetére
Lodd be a tlp-t. Ahogy nezem van par manjaro wiki is,
ezek pedig hivatkoznak archwikire. -
-
miku84
tag
válasz
#16820480 #42 üzenetére
Nem fogja megoldani, ugyanis a kipi-plugins még Kf4- es (mint a Digikam is), a Gwenview meg már Kf5- ös.
Szóval még várni kell a kipi-plugins KF5 portjára.Itt lehet csekkolni a Kf5- ös appok státuszát.
http://developer.kde.org/~cfeck/portingstatus.htmlAmúgy van Kf5- ös git verzió az AUR- ban, bár biztos sok függőség ütközni fog.
https://aur.archlinux.org/packages/kipi-plugins-frameworks-git/ -
agy73p
senior tag
válasz
#16820480 #32 üzenetére
Nem akartam leszedni a Cinnamont, mert szeretem, szép a felülete, nekem teljesen megfelelő. Az az egy dolog van vele, hogy elég lassan indul, talán egy percig is a fekete képernyőt mutatja betöltődéskor. 1 perc 50 mp alatt kerül használható állapotba az oprendszer kiválasztása után. Ha ezen az időn lehetne vmit javítani, akkor nem is biztos, hogy próbálgatnám az LXDE-t....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest