- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordjancso
senior tag
Ti frissítettetek már VMWare-ben lévő Mountain Lion-t Mavericks-re?
Én ma reggel próbáltam. Letöltötte a kicsit több mint 5 giga frissítést, majd újraindult és lefagyott az egész. Újraindítottam a virtuális gépet, majd egy idő után újra lemerevedett a képernyő és a töltés indikátorok.
Lehetséges egyáltalán ilyen módon frissíteni, vagy szerezzek be egy teljesen új, alap Mavericks virtuális gépet? -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
VMWare-re van feltelepítve egy OS X Mountain Lion verzióm és azt szeretném kérdezni, hogy a Message programot valahogy életre tudom kelteni?
Ugyanúgy szeretnék iMessage-t küldeni vele, mint az iPhone-omról, viszont amikor az AppleID-mat megadom a Message-nek, nem lép be vele.
Virtuális gépben lévő OS X-nél életrekelthető egyáltalán ez a funkció? -
lordjancso
senior tag
válasz
McSzaby #21555 üzenetére
Szia!
Én is feltelepítettem a saját gépemre vmware-n keresztül a mountain lion-t.
A konfigomat látod a nevem alatt. Totál szaggatott, fagyott az egész, csodálkoztam is... Aztán vettem bele még 4 giga memóriát (így lett 8), és így tökéletesen működik.
2 processzormagot és 4 giga memóriát adtam az os x-nek.
Úgy vettem észre, hogy a memóra elég sarkalatos pont virtuális gépnél (teljesen érthető is).
Na és arra is vigyázni kell, hogy a virtuális gép ne legyen "jobb", mint a gazdagép. -
lordjancso
senior tag
válasz
tDr1v3r #21510 üzenetére
Ez egy az AppStore-ból letöltehető Mac-es program, vagy a Windowsba kellene telepítenem? Esetleg valami VMWare extension (ha van ilyen)?
Azért kérdezem csak, mert a Google nekem sok kis ukulele gitárt dobál fel.Szerk:
Áhh azt hiszem erre a programra gondolsz: [link]
Kezdő Mac user vagyok. Hogy érdemes ezt telepíteni? Lehet az AppStore-ból?Szerk2:
Úgy látom nincs AppStore-ban (kolléga Mac-jén néztem meg).
Akkor marad a download + unzip + telepítés kombináció. Nem baj, legalább szokom a rendszert.Köszi a segítséget!
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
VMWare 9-en van feltelepítve egy Mountain Lion OS-em.
Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet-e valahogy oldani globálisan, hogy a billentyűzetemen lévő windows billentyű (ami a mac-es command billentyűt reprezentálja) és a ctrl billentyűim funkciói felcserélődjenek?
A gond az, hogy így egy copy-paste művelet windowsbill+c windowsbill+v művelettel lehet megoldani (és minden más olyan művelet is, amit a Windowsból már megszoktam és a ctrl billentyű szükséges hozzá).
Az Xcode miatt telepítettem OS X-et, tehát programozni fogok, és ezek a gyorsbillentyűk felcserélése elég komoly problémákat okoz menet közben.
Előre is köszi a tippeket, ötleteket! -
lordjancso
senior tag
válasz
lordjancso #21483 üzenetére
Hmm.. Valóban ez volt a gond. Levettem 2 giga memóriára és 2 magos processzorra és mondhatni tökéletesen megy minden. Köszönöm a segítséget!
-
lordjancso
senior tag
válasz
Phantomhive #21482 üzenetére
Én csak XCode-ban szeretnék programozni. Nem használnám másra az OSX-et.
Lehet, hogy veszek még 4 giga memóriát, aztán meglátjuk...
Köszi a tippet! -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a legújabb OS X-et Windows 7-re, VMWare 9 segítségével.
A telepítés során nem volt semmi gond, feltelepült a rendszer, viszont a vártnál lényegesen rosszabbul fut az OS X. Ha letöltök/telepítek (XCode), használhatatlanul belassul az egész rendszer. Kb 2 óráig telepítette a 10.8.3-ról a frissítést 10.8.5-re. Az XCode is kb 2 óra alatt ment fel rá.
Ezalatt a Windows mondhatni használható maradt, tehát maga a programmal, vagy a beállításokkal lehet valami gond.
2x2 magot állítottam a processzorhoz, 4 giga memóriát, 150 gb tárhelyet.
A fizikai számítógépem sem kimondottan rossz darab (i5, stb... részletek a nevem alatt).
Szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mi okozhatja a lassulást?
Ja, még annyi, hogy a vmware és az os x rendszer a hdd-mre van telepítve, nem az ssd-re!
Előre is köszönöm!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged